(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Počela izgradnja trenažne hale za sportiste u Novoj Pazovi • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Info 08.04.2014.
Stara Pazova
Štrajk PIO fonda

Zaposleni u PIO fondu stupili su danas u štrajk, a kako kažu razlog je nezadovoljstvo zbog smanjenja zarada za trećinu. Prema rečima Jelice Timotijević iz Sektora za odnose sa javnošću PIO fonda, sindikat zaposlenih je organizovao obustavu rada kao radikalnu metodu sindikalne borbe, jer zaposleni smatraju da je smanjenje prosečne plate sa 53,700 na 39,000 dinara neprihvatljivo i da je znatno ispod republičkog proseka. Zaposleni traže da se ne diraju njihova primanja pre početka primene Zakona o platnim razredima u javnom sektoru.

Međutim proces rada će se realizovati tako da naši građani ne trpe, pa će bez obzira na štrajk isplate prvog dela martovske penzije početi 10. aprila odn. 11.aprila na kućne adrese i odvijaće se bez zastoja, dodala je za RTVSP Jelica Timotijević. Predstavnici sindikata PIO pokušali su u ponedeljak da razgovaraju sa nadležnim u Ministarstavu finansija i Ministarstvu rada, ali iako je ranije bio najavljen sastanak, niko nije želeo da ih primi.