(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od 49 testiranih na antitela koronavirusa u poslednja tri dana, svi su negativni • Trenutno 24 aktivna slučaja COVID 19 u staropazovačkoj opštini • Otvorene još dve kovid ambulante: u Surduku za područje Podunavlja i u Krnješevcima za područje Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca • Telefoni kovid ambulanti u Staroj Pazovi su 310-284 i 062/763-520, u Krnješevcima 2391-115 i 062/762-804, a u Surduku 371-415 i 062/763-393 • Od petka počinje prskanje komaraca u našoj opštini • Popravka nadvožnjaka na putu Nova Pazova - Novi Banovci će trajati do 01. avgusta • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i MTS IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano i toplije, temperatura od 14 do 31 stepeni.
Život 04.04.2012.
Stara Pazova
CENTAR ZA HEMODIJALIZU

Svečano je otvoren Regionalni Centar za hemodijalizu Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj„ u Staroj Pazovi u kome je zbrinuto 19 od ukupno 30 bubrežnih bolesnika, koliko ih je trenutno na teritoriji opštine Stara Pazova.

Centar za hemodijalizu svečano je otvorio Goran Jović, predsednik opštine Stara Pazova koji je izrazio zadovoljstvo što teški bubrežni bolesnici više neće morati da putuju na dijalizu u Zemun i Sremsku Mitrovicu."Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo danas u Staroj Pazovi otvorili Regionalni centar za hemodijalizu jedinstven u ovom delu Srbije, u Sremu i po mnogo čemu će doprinositi Evropskom imidžu opštine Stara Pazova. Želim da se zahvalim Italijanskoj Vladi koja je donirala ove aparate, da se zahvalim svima koji su učestvovali u adaptaciji ovog zdanja i na kraju hoću da kažem da smo sve ovo uradili zbog ljudi. Da briga o ljudima pokazuje našu zrelost i odgovornost. Mislim da ovaj centar koji služi ljudima koji imaju potrebe, pokazuje da u narednom periodu kada je u pitanju zdravstvena zaštita moramo da razmišljamo i korak dalje", rekao je Goran Jović. U ime Vlade Italije, koja je staropazovačkom Domu zdravlja donirala 15 najsavremenijih aparata za dijalizu, počasni gost svečanog otvaranja bila je dr Santa Mole, direktorka Kancelarije Italijanske kooperacije za razvoj u Srbiji. "Veoma mi je drago da je doprinos Vlade Italije, a bio je oko 3,5 miliona evra, konačno uspeo da dođe do osoba koje imaju potrebu za aparatima koji se nalaze ovde. Isto tako, veoma mi je drago, osim ove materijalne pomoći koju smo vam dali, ovde možemo da vidimo da su lekari veoma motivisani i odgovorni i bez njihove pomoći naša donacija ne bi imala smisla", rekla je predstavnica Vlade Italije.

Direktor staropazovačkog doma zdravlja dr Željko Katić je istakao da se razvijanjem Regionalnih centara za hemodijalizu incidenca infekcije koja je najveći neprijatelj mogućnosti transplantacije bubrega, smanjuje na najmanju moguću meru. Centar za hemodijalizu počeo je sa radom 19. marta, a zaključno sa jučerašnjim danom uspešno je obavljeno 108 dijaliza, rekao je dr Boško Stepanović, načelnik Službe hemodijalize. Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje, KBC Zemun, Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, lokalne samouprave i lekari staropazovačkog doma zdravlja.