(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Staropazovačko Udruženje “Zagrli srcem – Nikola Vulinović” u saradnji sa Centrom za kulturu organizuju Humanitarno veče 1. marta. Prihod prikupljen od prodatih karata namenjen je za pomoć deci oboleloj od raka.• SPORT: Košarkaši Dunava poreženi u Vršcu • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 0, najveća dnevna do 20 stepeni
Kultura 20.10.2017.
Golubinci
"REANIMACIJA" SPOMENIKA KULTURE U SREMU: Među njima i "Šlos"

„Reanimacija spomenika“ je naziv novog projekta Centra za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa „Heritag“ koji se bavi reanimacijom 3 spomenika kulture u Sremu među kojima se nalazi i jedan staropazovački spomenik kulture. Pored letnjikovca grofovske porodice Pejačević u Jarkovcima i neogotičke crkve u Putincima, i dvorac „Šloc“ u Golubincima naredne godine biće reanimiran zahvaljujući projektu Centra za istraživanje i promociju kulturnog nasleđa „Heritag“.
U kulturno – umetničkom smislu ,projekta će tokom prvih 6 meseci naredne godine oživeti 3 spomenika kulture u Sremu i uključiti oko šezdesetoro dece od 5 do 7. razreda iz Golubinaca, Putinaca i Jarkovaca koji će, između ostalog, u saradnji sa studentima glume i režiji učestvovati u kreiranju pozorišne predstave, a ista će biti izvedena u dvorcu „Šlos“. Projekat kojim će pomenuti spomenjici kulture dobiti sasvim novu funkciju vredan je pola miliona dinara, a finansiraju ga Erste banka i Fondacija „Dukokino“. Podsećamo, ovo je treći projekat „Heritaga“ koji je do sada imao podršku i Ministarstva kulture i informisanja i Opštine Stara Pazova.