(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Info 23.02.2018.
Stara Pazova
Predavanje „Prevencija zloupotrebe alkohola i droge“ za staropazovačke osnovce

Tokom prošle godine u Sremu je otkriveno 327 narkomana, a u opštini Stara Pazova otkriveno je čak 66 krivičnih dela u vezi sa drogom što je za 50 posto više u odnosu na 2016. godinu.
Od ove školske godine Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici u saradnji sa osnovnim školama na području Srema realizuje preventivni projekat za učenike osnovnih škola pod nazivom “Osnovi bezbednosti dece” u okviru kojeg je u najmlađoj osnovnoj školi u staropazovačkoj opštini održano predavanje na temu “Prevencija zloupotrebe alkohola i droge“. Tokom školske godine održano je 307 predavanja u devet škola kojima je obuhvaćeno oko 6.000 četvrtaka i šestaka, a među njima su i učenici Osnovne škole “Simeon Aranicki”. Nadležni ističu da je cilj realizacije samog projekta edukacija učenika o postojanju i vrstama bezbednosnih rizika, načinima zaštite i unapređenju bezbednosne kulture. Pored preventivnih predavanja, učenici putem pisane reči i likovnih tehnika imaju mogućnost da učestvuju na literatno – likovnom konkursu na temu njihove bezbednosti. U Sremu je od početka školske godine održano ukupno 1.745 predavanja u 48 škola sa područnim odeljenjima kojima je obuhvaćeno oko 30.000 učenika čevrtih i šestih razreda.