(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Uhapšen četrdesetjednogodišnji Novopazovčanin koji se lažno predstavljao kao direktor preduzeća • Stara Pazova postaje prvi inovacioni centar u Staroj Pazovi • U subotu 25. maja pripkupljanje kabastog otpada u Podunavlju • U staropazovačkoj opštini najviše boluju od bolesti sistema za disanje • Večeras se predstavljaju pazovački Slovaci, sutra zatvaranje 56. Festivala amterskih društava Vojvodine • SPORT: Dunav u subotu 25. maja dočekuje FMP iz Železnika • VREME: Posle podne moguća kiša i pljuskovi
Život 15.05.2019.
Golubinci
Novo ruho golubinačke Oaze

U Golubincima je danas otvoren renovirani Dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju Oaza Golubinici – Živimo zajedno. Renoviranje je urađeno zahvaljujući donaciji kompanije Japan Tabako International u vrednosti 1,2 miliona dinara. Prostorije Udruženja "Živimo zajedno" su sada opremljene kako bi korisnici koji u njima žive mogli da kvalitetno provode vreme, uče i razvijaju svoje kapacitete u cilju sadržajnijeg i samostalnijeg života.

U Oazi - Golubinci osobe sa smetnjama u razvoju, zahvaljujući donaciji kompanije Japan Tabacco International, vodiće kvalitetniji život jer je objekat gde provode svoje vreme renoviran i opremljen novim kućnim aparatima.

Četiri renovirane sobe namenjene su za pojedinačno stanovanje što čini razliku u odnosu na staru kuću, a takođe su opremljeni i dnevni boravak kao i kupatilo. Korisnici će sada moći lakše da uče i razvijaju svoje kapacitete u cilju što sadržajnijeg i samostalnijeg života.

U Golubincima JTI kompanija ima najveći broj proizvođača duvana, što ih je navelo da budu što prisutniji u ovom mestu, a tome u prilog govori i donacija za rekonstrukciju Doma penzionera pre dve godine.

Cilj da ovo gazdinstvo bude samoodrživo, uspešno se realizuje već petu godinu. Ovde trenutno stalno borave tri osobe, a u sklopu gazdinstva imaju plastenik gde gaje jagode, maline, šparglu, a takođe vode brigu i o domaćim životinjama.