(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Stara Pazova se uspešno izborila sa koronavirusom • Danas isplata minimalca za oko milion radnika • 350 slobodnih mesta u tri srednje škole u Staroj Pazovi • Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • Izgrađeno preko 11,5 kilometara staza za pešake i bicikliste na teritoriji opštine • Počeo sa radom Ženski fudbalski klub u Starim Banovcima • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sve toplije
Kultura 18.05.2019.
Stara Pazova
Vojvođanski amateri ponovo na pazovačkoj sceni: Počeo 56. FAPDV

56. Festival amaterskih društava Vojvodine održava se od 17. do 25. maja u Staroj Pazovi u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine i Saveza amatera opštine Stara Pazova pod pokroviteljstvom opštine i podršku staropazovačkog Centra za kulturu.

U okviru programa smotre prikazuje se 8 predstava iz Nove Pazove, Crvenke, Kule, Sivca, Šida, Uzdina, Kovina i Stare Pazove. Prvog festivalskog dana na programu je bila predstava “Sve o ženama” po tekstu Mira Gavrana u režiji Aleksandera Baka u izvođenju članica novopazovačkog Amaterskog društva “Mirko Tatalović Ćira”. Smotru je otvorio glumac Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Milan Kovačević iz Nove Pazove, a doborodošlicu domaćina poželeo je i načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Željko Šolaja. Na kraju svakew predstave u holu Pozorišne sale održava se okrugli sto sa glumcima i žirijem festivala, a voditelj istog je pozorišni i radio producent Miloš Lazić. Žiri publike je za glumačko ostvarenje večeri proglasio Bojanu Urošević.

Drugog festivalskog dana, u subotu 18. maja na staropazovačkoj sceni biće odigrana predstava “Slučajna smrt jednog anarhiste” po tekstu Darija Foa u režiji Igora Pavlovića u izvođenju članova Pozorišta “Stevan Sremac” iz Crvenke, dok je u nedelju 19. maja na programu predstava Kulturnog centra Kula pod nazivom "Gospođica Julija" po tekstu Augusta Strindberga u režiji Fuada Tabučića.

Sve predstave se izvode u 20 časova u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, a najbolje amatere u Vojvodine ocenjuje stručni žiri u sastavu: Vera Hrćan Ostojić, glumica Pozorišta mladih u Novom Sadu, Filip Markovinović, pozorišni i filmski reditelj i Katarina Todorović, dramaturg i docent na Akamdemiji umetnosti u Novom Sadu.

Ulaz za sve predstave je slobodan. Proglašenje pobednika zakazano je subotu 25. maj kada će na pazovačkoj sceni biti prikazana predstava “Prva bračna noć” u po tekstu Miodraga Karadžića u režiji Milana Martinovića, u izvođenju članova Amaterskog pozorišta “Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva.