(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Život 21.05.2019.
Stara Pazova
USVOJEN "TIJANIN ZAKON": "Ukradena bezbednost" u OŠ "Simeon Aranicki"

Na tribini pod nazivom "Ukradena bezbednost" koju je organizovala OŠ Simeon Aranicki u Staroj Pazovi, roditelji su mogli da se informišu o svim opasnostima koje vrebaju sa Interneta - trgovini ljudima, pedofiliji i zlostavljanju dece. Predavač je bio osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić.

Trgovina ljudima, trgovina organima, pedofilija, seksualna i radna eksploatacija, zlostavljanje dece – pojmovi su o kojima sve češće slušamo, ali u svojoj svesti prihvatamo da se to uvek dešava nekome drugome i ne ovde. A dešava se tu, oko nas, u komšiluku, u školi. U našem gradu ili u susednom. Na internetu ili u realnom svetu ali podjednako opasno i ukorenjeno.

Velika opasnost leži u Internetu. Neretko deca prihvataju poziv za prijateljstvo na društvenim mrežama od nepoznate osobe, dopisuju se sa njima i dele svoje lične podatke. Svesni ovog problema, u Osnovnoj školi Simeon Aranicki organizovali su tribinu za roditelje pod nazivom "Ukradena bezbednost".

Danas postoji more društvenih mreža na kojima su deca i tinejdžeri aktivni. Pored prednosti koje one pružaju, predstavljaju i idealnu bazu za sve one koji mogu na brojne načine da zloupotrebe ovu internetsku slobodu. Zadatak roditelja je da ih od toga sačuvaju.

Tribina „Ukradena bezbednost“ Fondacije „Tijana Jurić“ za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike o kojoj se u Srbiji retko govori, a ovoj edukaciji u Staroj Pazovi prisustvovali su predstavnici Doma zdravlja, Centra zasocijalni rad, policije i opštine.