(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 05.06.2019.
Stara Pazova
Šta nas čeka od dešavanja iz kulture u Junu mesecu?

U galeriji CZK "Mira Brtka" nalazi se postavka slika sa cvetnim motivima Lede Rankić čime je označen početak junskih kulturnih dešavanja. Jun će obeležiti tri velika festivala od kojih je jedan pozorišni, a dva su folklorna, kao i završne školske i predškolske svečanosti.

Već u četvrtak 6. juna maturanti OŠ "Heroj Janko Čmelik" od 18 časova u pozorišnoj sali priređuju završni program, dok će Osnovne škole "Simeon Aranicki" i "Boško Palkovljević Pinki" svoje dane proslaviti 12. odnosno 14. juna takođe od 18 časova u pozorišnoj sali Stara Pazova.

U junu nas očekuje i celodnevni Festival dečjeg pozorišta Slovaka iz Vojvodine 3xĐ koji će trajati od 7. do 9. juna. U toku tri festivalska dana biće izvedeno ukupno 13 predstava 12 ansambala. Žiri je ove godine u sastavu: Mirolsav Benka, reditelj i glumac iz Satre Pazove, Lidija Gedeljovska, profesorica razredne nastave i slovačkog jezika u Staroj Pazovi i Milina Hrćan, glumica iz Kisača. Otvaranje je zakazano za 12 časova, dok će program u subotu i nedelju počinjati u 10 sati.

Zatim, 10. juna od 18 časova u holu pozorišne sale, učenici muzičke škole "Teodor Toša Andrejević" pokazaće šta su naučili u ovoj školskoj godini.

Još jedan festival u junu, "Stelini dani", održaće se 14. i 15. u organizaciji folklornog ansambla "Dukat". Prvog dana festivala u Sokolskom domu od 19h biće održan program "Kad porastem biću pravi solista", a sledećeg dana u pozorišnoj sali Stare Pazove "Koncert za našu zvezdu".

Treći ponedeljak u mesecu zakazan je za izložbu grafika Višnje Nikolić u holu pozorišne sale od 19 časova, a 22-og posetioci će u istom prostoru moći da uživaju u prezentaciji staropazovačkih vina.

Poslednji festival u junu održaće se na Vidovdan. U pitanju su Vidovdanski susreti koje u dva dana organizuje KUD "Branko Radičević" iz Stare Pazove. 28-og u Sokolskom domu održava se prelo, a idućeg dana od 19.30h u pozorišnoj sali, koncert "Vidovdanski susreti" koji je međunarodnog karaktera.

Pored programa u Staroj Pazovi, pozorišne predstave igraju se i u Vojki i Novoj Pazovi. U Vojki je 12.06. od 10 časova na repertoaru dečja predstava Gradskog pozorišta Ruma "Pepeljuga cura fina", a u Novoj Pazovi repriza predstave "Sve o ženama" Amaterskog pozorišta Mirko Tatalović 15-og od 20 časova.