(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Osnovne, srednje škole i vrtići od danas nastavljaju sa radom • Maska Rolerkoster učenika osnovne škole iz Golubinaca pobedila je u kategoriji mlađih učesnika manskenbala, dok je Šarena bašta porodice Naglić takođe iz Golubinaca, osvojila prvo mesto među odraslim maskama na maskenbalu održanom u subotu • Ugostitelji teritoriji opštine Stara Pazova koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu dužni su da pre otpočinjanja obavljanja delatnosti podnesu prijavu lokalnoj samoupravi • SPORT: Košarkaši Dunava savladali Napredak 100:88, danas utakmica sa Vršcem • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Život 14.06.2019.
Stara Pazova
Kultura davalaštva krvi u staropazovačkoj opštini na zavidnom nivou

Svake godine širom sveta 14. juna se obeležava Svetski dan davalaca krvi, a tema ovogodišnje kampanje je zdravlje. Kultura davalaštva krvi u jugositočnom delu Srema što potvrđuje veliki broj humanih građana. Staropazovački Crveni krst svake godine nagrađuje svoje davaoce, a tako je i ove.

U saradnji sa staropazovačkim Crvenim krstom tokom godine organizuje se oko tridesetak akcija davanja krvi, a što se tiče davalaca podjednako su zastupljeni i mladi i stari. Posebna pažnja se posvećuje srednjoškolcima u ovom delu Srema koji se rado odazivaju akcijama.

Među njačešćim davaocima su zaposleni, zatim studenti i učlenici. Krv mogu da daju zdrave osobe, stare od 18 do 65 godina, muškarci u intervalima od 12 nedelja, a žene u intervalima od 16 nedelja. Pre davanja krvi davalac popunjava upitnik, podvrgava se lekarskom pregledu i kontroliše mu se vrednost hemoglobina.