(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Život 14.06.2019.
Stara Pazova
Kultura davalaštva krvi u staropazovačkoj opštini na zavidnom nivou

Svake godine širom sveta 14. juna se obeležava Svetski dan davalaca krvi, a tema ovogodišnje kampanje je zdravlje. Kultura davalaštva krvi u jugositočnom delu Srema što potvrđuje veliki broj humanih građana. Staropazovački Crveni krst svake godine nagrađuje svoje davaoce, a tako je i ove.

U saradnji sa staropazovačkim Crvenim krstom tokom godine organizuje se oko tridesetak akcija davanja krvi, a što se tiče davalaca podjednako su zastupljeni i mladi i stari. Posebna pažnja se posvećuje srednjoškolcima u ovom delu Srema koji se rado odazivaju akcijama.

Među njačešćim davaocima su zaposleni, zatim studenti i učlenici. Krv mogu da daju zdrave osobe, stare od 18 do 65 godina, muškarci u intervalima od 12 nedelja, a žene u intervalima od 16 nedelja. Pre davanja krvi davalac popunjava upitnik, podvrgava se lekarskom pregledu i kontroliše mu se vrednost hemoglobina.