(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 17.06.2019.
Nova Pazova
Obeležena slava u Novoj Pazovi

Juče je u Novoj Pazovi proslavljena slava Hrama Svete Trojice koja se od ove godine obeležava i kao gradska slava Nove Pazove. Pre podne je nakon svečane liturgije organizovana velika litija koja je prošla Novom Pazovom. Obeležavanje slave ove godine ima poseban značaj za ovaj Hram je se navršava tačno 30 godina od njegove izgradnje.

Nakon večernje liturgije u porti crkve je organizovan program u kome su uzeli učešćeKulturno umetnička društva Mladost i Sveti Sava iz Nove Pazove, KUD Sveti Ćirilo i Metodije sa Busija, kao i KUD guslara Branko Radičević i muška pevačka grupa Drina.

Obeležavanju Slave je prisustvovao veliki broj građana iz Nove Pazove i okolnih mesta koji su uživali u višesatnom programu. Ističu da je posebno lepo to što nije bilo vašarskih šatri i luna parakova već su prisutni u porti uživali u prikazu narodnog stvaralaštva, kako i dolikuje obeležavanju hramovne slave.