(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Francuski predsednik Makron u dvodnevnoj poseti • Žetva pšenice se privodi kraju, маnje hlebnog zrna • Juče održan skup modifikovanih automobila, humanost na delu • Korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Sučano, temperatura od 12 do 24 stepena
Info 20.06.2019.
Stara Pazova
Uređene prostorije Doma kulture u Vojki

Vojka sa 5.000 stanovnika dokaz je da sela ne izumiru i da je život u ruralnim područjima moguć. Pored uređenog centra u jednom od najvećih sela u Sremu, dešavanja u ovoj sredini su svakodnevna, a mesto okupljanja je zgrada Mesne zajednice i Doma kulture. Zgrada se prostire na oko 1.000 kvadratnih metara.

Nadležni čini sve da zgrada stara 35 godina u kojoj se okupljaju meštani na svim događajima održavanim u Vojki bude u što funkcionalnijem stanju, pa se tako poslednjih godina ulagalo u uređenje spoljne i unutrašnje fasade, zamenu krova, adaptaciju svih prostorija, a na red je došla i sanacija sanitarnog čvora za koju je lokalna samouprava izdvojili pola miliona dinara.

Temelji zgrade udareni su pre tri po decenije, a dve godina kasnije objekat je postao fukncionalan i od tada do danas objekat je oplemenjen, a sve sa ciljem da svi oni koji se okupljaju u njemu očuvaju selo bilo da se radi o kulturno – umetničkom društvu ili o drugim skupovima, poput sale za venčanje koja je na inicijativu meštana nedavno renovirana.