(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od Pokrajine još 20 miliona za rekonstrukciju vodovoda u Novoj Pazovi • I poštari u staropazovačkoj opštini obustavili rad • Roboti pčelice u pomažu deci u učenju u ŠOSO "Anton Skala" • KOŠARKA: Dunav u subotu dočekuje Vršac • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od -1, najviša dnevna do 7 stepeni, mirno bez vetra
Kultura 21.04.2012.
Stara Pazova
IZLOŽBA MILUTINA CRNOBRNJE

U holu pozorišta u Staroj Pazovi sinoć je otvorena samostalna izložba slika i skulptura Milutina Crnobrnje. Milutin Crnobrnja se slikarstvom bavi tri godine, a vajarstvom oko 20 i to mu je primarna delatnost. Od 1994. godine član je ULUSP-a, ovo mu je treća samostalna izložba na kojoj izlaže 32 slike i 12 skulptura.

U širokom opusu tema, pored pejsaža i mrtve prirode, najveći naglasak je na ženskom telu, koje je od davnih vremena predstavljalo ideal lepote i neiscrpan izvor inspiracije za sve umetnike, dok je, kada su skulpture u pitanju, akcenat na pokretu. Postmatrajući dela Milutina Crnobrnje, prepoznajemo deo sebe u svetu, koji nam umetnik verodostojno prikazuje, rekla je otvarajući izložbu Danijela Havran, istoričarka umetnosti. I otvaranje ove, kako je to već uobičajeno, kada su u pitanju izložbe ULUSP-a, pratio je muzičko - poetski program . Svetlana Vejnović pročitala je pesme iz svoje zbirke, uz pratnju Milan Bursaća. Izložbu slika i skulptura Milutina Crnobrnje možete u holu pozorišta pogledati do kraja aprila.

Fotografija: Milutin Crnobrnja