Pregled vesti za Jun 2013.


Info Banovci Dunav 29.06.2013.
U ponedeljak, nakon renoviranja, počinje s radom pošta u naselju Banovci Dunav. Ilija Zubac, direktor Radne jedinice Sremska Mitrovica je za RTV Stara Pazova rekao da je promenjen pult, osvežen deo za korisnike i zaposlene, zatim je promenjena elektroinstalacija i signalna instalacija, a prostorije pošte su i okrečene.
Po njegovim rečima, od ponedeljka će pošta u naselju Banovci Dunav raditi radnom danom od 8.00 do 19.00, a subotom od 8.00 do 13.00 časova.
Fotografija: Ilija Zubac
Sport Banovci Dunav 29.06.2013.
Vuk Žegarac iz Crepaje kod Pančeva, član Šah kluba „Banatsko Novo Selo“, pobednik je Vidovdanskog turnira u šahu koji u naselju Banovci Dunav organizuje istoimeni šah klub. Drugo mesto osvojio je Vukašin Grčić iz kluba domaćina, a treći je bio Predrag Danilović. Ilija Trajković nagrađen je kao najmlađi učesnik, za fer plej priznanje je dobio Luka Ličina, a za najborbenijeg igrača
proglašen je Slavko Uglješić. Otvarajući turnir, Miodrag Stanković, predsednik Šah kluba „Banovci Dunav“ je otvarajući tradicionalnu sportsku manifestaciju uručio priznanja za ovogodišnje rezultate: Mariji i Milošu Stankoviću, Nadi i Mihajlu Trajkoviću, Vukašinu i Tamari Grčić i Iliji Vukoviću, mladim šahistima kluba domaćina.
U kategoriji najmlađih takmičilo se 28 šahista, a
sutra se organizuje turnir za odrasle.
Fotografija. takmičari i organizatori (M.Mijatović
Život Stara Pazova 29.06.2013.
Kancelarija UNICEF-a u Srbiji i Opština Stara Pazova organizovali su humanitarni turnir „Mali fudbal-velika škola“ sa ciljem podrške programu „Škola bez nasilja“. Na turniru je učestvovalo 12 kompanija iz Stare Pazove ali i ostalih gradova, koje su svojim učešćem i novčanom podrškom, pomogli dalji rad na programu. Fer plej turnir je svečano otvorio predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Program „Škola bez nasilja“ sprovodi se u 241 osnovnoj i 9 srednjih škola i to u 80 mesta u Srbiji. Opština Stara Pazova od februara ove godine je prva lokalna samouprava koja je postala „Član kluba prijatelja UNICEFA“.
Info Stara Pazova 29.06.2013.
Juče je u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi otvorena izložba alergijskih biljaka. Izložbu organizuje Ekološki pokret Opštine Stara Pazova Eko San u saradnji sa prirodnjačkim muzejom iz Beograda, Opštinom Stara Pazova i Kulturnim centrom a povodom tri godine rada Ekološkog pokreta Eko San. Ovo je prilika da se upozna i više sazna o biljkama koje izazivaju alergiju i ako je moguće nađe adekvatna zaštita. Izložba će biti otvorena narednih sedam dana ulaz je besplatan.
Život Stara Pazova 29.06.2013.
Trinaest učenika osnovne i srednje škole Anton Skala pamtiće Vidovdan kao nezaboravno matursko veče. Ne samo za maturante, već i za sve učenike ove škole, njihove roditelje, članove dnevnog boravka Iskorak i nastavnički kolektiv matursko veče je organizovano sinoć na rasadniku Brest u Staroj Pazovi. Ove godine je osnovnu školu završilo osam učenika a srednju pet učenika. Da uvek ostanu tako dobri, vredni i marljivi kao u ovoj školi, koja im je bila druga kuća, svima je poželela direktorica škole Tanja Todorović.
Kultura Stara Pazova 29.06.2013.
Vidovdanskim prelom sinoć su u Staroj Pazovi počeli Vidovdanski susreti, koje već jedanaestu godinu za redom organizuje KUD Branko Radičević. Danas je festivalski dan, koji počinje defileom svih učesnika kroz centar grada. Gosti i ovog puta dolaze iz cele Srbije, Makedonije i Republike Srpske. Koncert Vidovdanskih susreta će se održati u pozorišnoj sali sa početkom u 19 časova.
Info Stara Pazova 29.06.2013.
U porti hrama Svetog Ilije u Staroj Pazovi sutra će Njegovo preosveštenstvo vladika sremski Vasilije osveštati spomen ploče palim borcima u ratnim sukobima devedesetih godina. Osvećenju spomenika prisustvovaće predstavnici republičkih i pokrajinskih udruženja ratnih vojnih invalida i predstavnici Opštine Stara Pazova, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova predsednik opštinskog Udruženja Mile Kozlica.
Kultura Nova Pazova 29.06.2013.
Sutra će u Novoj Pazovi biti promovisano kapitalno izdanje sabranih dela Svetog vladike Nikolaja Velimirovića. O svetom Vladiki i o trinaest tomova izdanja njegovih dela govoriće poznate ličnosti naše duhovnosti i kulture, najavio je arhijerejski namesnik i starešina hrama Svete Petke u Novoj Pazovi protojerej Mile Jokić. Promocija u sali bioskopa u Novoj Pazovi počinje u 20 časova a prethodiće joj akatist Svetom vladiki Nikolaju u novom hramu Svete Petke u 19 časova.
Info Nova Pazova 29.06.2013.
Nakon povratka sa turneje u Holandiji i brojnih uspešnih nastupa, kako kod kuće tako i u mnogim gradovima Srbije, KUD „Mladost“ iz Nove Pazove danas izlazi pred svoju publiku sa celovečernjim koncertom. Biće to polugodišnji koncert, kako su organizatori nazvali, na kome će nastupiti sve dečje grupe kao i izvođački ansambl ovog Društva. Koncert počinje u 20 časova a ulaz je 200 dinara.
Sport Stara Pazova 29.06.2013.
Slobodan Jovanović, predsednik fudbalskog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove podneo je neopozivu ostavku na ovu funkciju na sednici Upravnog odbora, koja je održana juče. Ostavka predsednika znači i prestanak mandata svim članovima Upravnog odbora. Kako je najavio Jaroslav Balaž, predsednik Skupštine Jedinstva, već u toku naredne nedelje održaće se vanredna Skupština na kojoj će biti izabran novi predsednik i članovi Upravnog odbora, kako bi se Jedinstvo nesmetano pripremilo za početak novog prvenstva u Vojvođanskoj ligi grupa Zapad.
Info Stara Pazova 29.06.2013.
Udruženje hranitelja „Široko srce“ iz Stare Pazove, koje će uskoro da obeleži 7 godina postojanja i ovu poslednju subotu u junu je organizovalo proslavu rođendana, dece u hraniteljskim porodicama. Za četvoro slavljenika poklone je obezbedio predsednik Opštine Đorđe Radinović, koje je prisutnim slavljenicima uručio i rođendane čestitao predsednik Udrudženja Martin Sladok. Sledeće druženje je najavljeno u julu a to je mesec kada ima najviše, čak devet rođendana.
Sport Banovci Dunav 29.06.2013.
Šah klub “Banovci Dunav” organizovaće danas i sutra tradicionalni Vidovdanski trurnir u šahu. Danas u 10.00 sati će svečano biti otvoren turnir za decu, igraće se sadam kola, tempo igre je 15 minuta, a deca neće biti razvrstaana po kategorijama već će se svi boriti za prestižni pehar turnira, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova Miodrag Stanović, predsednik Šah kluba “Banovci Dunav”. Sutra, takođe u 10.00 časova, počeće seniorski turnir, a organizatori očekuju učešće pozntatih šahovskih imena. Stanković se zahvalio Opštini Stara Pazova koja je i ove godine podržala organizaciju Vidovdanskog turnira u šahu.
Info Stara Pazova 27.06.2013.
Predstavnice Udruženja žena SKUD-a Janko Čmelik sinoć su sa pretstavnicama udruženja žena iz Vojvodine, a u organizaciji Asocijacija slovačkih udruženja žena Vojvodine otputovale u Slovačku. Finansijsku podršku ovog projekta delom je obezbedila Kancelarija za Slovake u dijaspori iz Bratislave. Iz Udruženja žena SKUD-a Janko Čmelik na ovo trodnevno gostovanje u Bansku Bistricu otišlo je pet žena koje će posetiti festival u Heljpi i vašar starih zanata.
Info Stara Pazova 27.06.2013.
U Žitopromet - Mlinpeku u Staroj Pazovi u toku je otkup uljane repice. Do sada je u silose uskladišteno 1.500 tona, a u planu je otkup svih ugovorenih količina, oko 3.000 tona zrna ove uljarice. Sve količine uljane repice namenjene su za inostrano tržište po ceni od 365 do 370 evra po toni, izjavio je za Radioteleviziju Stara Pazova Stevan Babin, direktor staropazovačkog Mlinpeka. Prevoz i skladištenje uljane repice odvija se pod speicifičnim uslovima i u Mlinpeku su opremljeni tako da nema gubitaka.
Uljana repica je standarnog kvaliteta, sadrži oko 40 posto ulja. Jedini problem je bio sa primesama od korova tako da je repica prošla kroz sušare. U Mlinpeku od početka žetve bez problema protiče prijem ječma i pšenice, rekao je Babin.
Sport Banovci Dunav 27.06.2013.
Šah klub “Banovci Dunav” organizovaće u subotu i nedelju tradicionalni Vidovdanski trurnir u šahu. U subotu u 10.00 sati će svečano biti otvoren turnir za decu, igraće se sadam kola, tempo igre je 15 minuta, a deca neće biti razvrstaana po kategorijama već će se svi boriti za prestižni pehar turnira, rekao je u izjavi za RTV Stara Pazova Miodrag Stanović, predsednik Šah kluba “Banovci Dunav”. U nedelju, takođe u 10.00 časova, počeće seniorski turnir, a organizatori očekuju učešće pozntatih šahovskih imena. Stanković se zahvalio Opštini Stara Pazova koja je i ove godine podržala organizaciju Vidovdanskog turnira u šahu.
Info Stara Pazova 25.06.2013.
Bazeni sportsko rekreativnog centra u Staroj Pazovi zvanično počinju sa radom u petak 28. Juna a karte će unapred moći da se kupe već od sutra od deset časova na blagajni bazena po ceni od 150 dinara za decu i 300 dinara za odrasle, a kad su u pitanju sezonske karte, treba izdvojiti 2000 dinara za decu i 5000 dinara za odrasle. Radno vreme bazena je od 10 do 19 casova a kapacitet je 1120 posetilaca.
Ono što je novina ove godine jeste da su prošireni toaleti, kao i pločnici oko bazena čime je povećan broj ležaljki i suncobrana, zamenjena su osušena stabla i posađena je trava kao i cveće a postavljena je i zaštitna ograda oko svih zelenih površina. Redovnu kontrolu vode u bazenima vršiće Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 25.06.2013.
Skupština Opštine Stara Pazova, na dvanaestoj, poslednjoj sednici uoči letnje puze, prihvatila je Izveštaj o radu Opštinske uprave za prošlu godinu i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o privremnim objektima. Zeleno svetlo skupštinske većine dobila je i Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javnih preduzeća čiji osnivač je Opština: Direkcije za izgradnju, Urbanizma, Vodovda i kanalizacije, Čistoće i RTV Stara Pazova,
doneta su i Rešenja o prestanku mandata Upravnih odbora i Rešenja o imenovanju Nadzornih odbora u pomenutim javnim preduzećima. Skupština je takođe prihvatila Zaključak u vezi smanjenja maksimalne površine poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje se daje u zakup.
Sport Stara Pazova 25.06.2013.
Stefan Aleksandrovski član streljačkog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove postao je prvak Vojvodine u sve četiri kategorije u gađanju malikalibarskom puškom. Prvenstvo je održano u Novom Sadu a Aleksandrovski je pobedio u disciplini trostav za juniore i seniore, a obe titule je osvojio i u disciplini 60 metaka ležeći.
Marta Bireš takođe članica Jedinstva je osvojila treće mesto u Vojvodini u konkurenciji juniorki u disciplini trostav takođe u gađanju malokalibarskom puškom. Inače i Aleksandrovski i Bireš su članovi juniorske reprezentacije Srbije koja će uskoro na početi pripreme za evropsko prvenstvo.
Politika Stara Pazova 25.06.2013.
Na juče održanoj Vanrednoj Skupštini opštinske orgqanizacije PUPS-a za novog predsednika je izabran Zoran Gašić, dok su tri potpredsednika stranke Pavel Karličik, Mirjana Šari i Rade Hadžić. Skupština je izabrala i novi nadzorni odbor i disciplinsku komisiju, a proširen je i sastav opštinskog odbora.
Info Stara Pazova 24.06.2013.
Dom zdravlja Stara Pazova je dobio dva nova vozila– kombi za prevoz pacijenata za dijalizu i fijat pandu za palijativno zbrinjavanje. Kombi je donacija Opštine Stara Pazova a putničko vozilo fijat je donacija Evropske unije. Uručenju novih doniranih vozila prisustvovao je predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović sa saradnicima kao i predstavnici Ministarstva zdravlja.
Kultura Stara Pazova 24.06.2013.
Predstava "Vavilon" Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove proglašena je za najbolju u Srbiji na sinoć završenom 55. Republičkom festivalu amaterskih pozorišta u Kuli. Po oceni žirija u sastavu Saša Latinović, reditelj iz Beograda, Branislav Šibul, glumac iz Kikinde i dr Milan Mađarev, teatrolog iz Beograda, Miroslav Kožik je nagrađen za najbolju režiju, Miroslav Bako za najbolju muzicku kompoziciju. Predstava Vavilon je nagrađena za total dizajn i upućuje se na Balkansku smotru pozorišnih društava u Trebinje kao predstavnik Srbije.
Info Stara Pazova 24.06.2013.
Dve dečije folklorne grupe SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove nastupile su juče na Dečijem folklornom festivalu Zlatna brana u Kisašu. Dvadeseti, jubilarni festival okupio je preko hiljadu malih folklorista iz svih slovačkih vojvodjanskih mesta, kao i goste iz Batajnice, Hrvatske i iz Slovačke republike. Da bi ovaj festival živeo i ubuduće, osim ljudi sa dečijom dušom, potrebno je stvoriti i optimalne uslove. Zato je Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine proglasio Zlatnu branu za festival posebnog značaja za slovačku nacionalnu manjinu u Srbiji, rekla je predsednica Saveta Ana Toman Makan.
Kultura Nova Pazova 24.06.2013.
Presrećni ljudi, autorski projekat reditelja Predraga Štrbca iz Srpsko narodnog pozorišta, koji je on postavio na scenu zajedno sa glumcima istražujući frustracije, naišao je na dobar odziv publike u Novoj Pazovi. Predstava nije radjena po gotovom dramskom tekstu. Šestočlana glumačka ekipa u kojoj su Milovan Filipović, Sonja Damjanović, Nebojša Savić, Sonja Mikitišin, Miroslav Fabri i Lidija Stevanović bavila se svim frustracijama pojedinca i društva i veoma uspešno dočarala mentalitet ovog podneblja i sigurno je da svako može da pronadje sebe u nekom delu predtave.
Kad savladate frustracije, postajete srećniji ljudi, smatra reditelj Štrbac. Bio je to lep završetak 1. Memorijala Mirka Tatalovića, zato što je i sam Ćira voleo da istražuje i otkriva nove stvari u pozorištu.
Politika Stara Pazova 24.06.2013.
U subotu je u velikoj Sali Bele zgrade u Staroj Pazovi održana prva izborna konferencija Omladine Pokreta Socijalista Stare Pazove. Na konferenciji je izabrano radno predesdništvo,verifikaciona i izborna komisija. Za predsednika saveta izabran je Marko Hadžić iz Belegiša. Pokret Socijalista je kao društveno odgovorna partija svesna je odgovornosti i dužnosti prema novim generacijama rečeno je na skupu. Prisutnima su se obratili Bojan Torbica sekretar Pokrajinskog odbora Pokreta Socijalista AP Vojvodine, Gorjana Marinković poverenik omladine AP Vojvodine.
Pored prestavnika lokalne vlasti, koalicionih partnera Srpske Napredne Stranke i Nove Srbije konferenciji su prisustvovali predstavnici Romske zajednice i Kancelarije za mlade Opštine Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 24.06.2013.
KUD Branko Radičević iz Stare Pazove nastupio je u subotu u Kosovskoj Mitrovici na 19. Saboru folklora koji se održava u okviru manifestacije Kulturno stvaralaštvo Srba. Amaterskim ansamblima koji će se za Saborsku zastavu boriti večeras pridružili su se i profesionalni ansambl "Venac" iz Prištine, KUD "Sevdah" iz Vranja i KUD "Đurđevdansko kolo" iz Podgorice pobednici prethodnih Sabora folklora. Kulturno umetničko stvaralaštvo okupilo je oko 500 kulturnih poslenika u više od 15 kulturnih sadržaja.
Info Golubinci 22.06.2013.
Jutros oko 5 sati u Golubincima, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo jedno putničko vozilo i jedan autobus koji pripada SP „Lasta“. Prema dosadašnjim informacijama do nesreće je došlo kada je vozač putničkog automobila marke Audi A6 prešao na suprotnu stranu puta, i direktno izazvao sudar sa autobusom koji se regularno kretao svojom trakom. Tom prilikom dve osobe iz putničkog vozila su stradale.
Mladići koji su u ovoj nezgodi izgubili život su 1984. i 1991. godište. Kako se nezvanicno navodi oni su direktno udarili u autobus, koji se kretao svojom trakom. Vozaš autobusa nakon nezgode pozvao je dispečara i prijavio nezgodu, a odmah nakon toga na lice mesta došla je Hitna pomoć i policija. R.M. (50), vozac autobusa, u „Lasti“ je zaposlen od 1994. godine. „Lastin“ autobus (2007 godište, marke SOR) saobraćao je na relaciji Stara Pazova- Golubinci i u trenutku nesreće u njemu nije bilo putnika. Autobus saobraćajnog preduzeća „Lasta“ se zbog daljih kontrola šalje na vanredni tehnički pregled. Zbog daljih neophodnih pregleda vozač autobusa prevežen je na Bežanijsku kosu,gde je ubrzo pušten nakon što su konstatovane lakše telesne povrede. Sa svim dodatnim informacijama javnost će biti upoznata po završetku istrage.
Ekonomija Stara Pazova 20.06.2013.
U Sportskom centru FSS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana svečana ceremonija dodele priznanja opštine Stara Pazova za izuzetan doprinos lokalno ekonomskom razvoju opštine i poboljšanju standarda njenih građana. Na ovaj način opština Stara Pazova iskazuje zahvalnost ambasadama, stranim investitorima ali i domaćim kompanijama koje su svojim diplomatskim posredovanjem, svojom saradnjom, kontinuiranim investicijama i svojim poslovanjem doprineli da naša opština na privrednoj lestvici velikim koracima postiže sve bolje rezultate.
Diplomatskim predstavnicima ambasada Austrije Ditmaru Habaheru i predstavniku ambasade Francuske u Srbiji Adrijenu Adaku plakete zahvalnosti uručio je šef kabineta predsednika Narodne Skupštine Republike Srbije Nebojša Pešić, koji je ovom prilikom čestitao opštini Stara Pazova na razvoju s obzirom da je u poslednjih 9 meseci realizovano 6 direktnih investicija stranih kompanija. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović priznanja je uručio stranim i domaćim kompanijama Delez grupa, Ajmax, Por, Strejt Nova, Kvatro Hauses Paneli, Skanija, Obo Beterman, Medius, Milšped i Tehnoplast. Predsednik Radinović je izrazio veliko zadovoljstvo što je opština uspela da privuče velike kompanije kao što su današnje dobitnice priznanja, i istakao da je osnovni cilj lokalne samouprave otvaranje radnih mesta za naše građane, a realizacijom svih novih investicija do kraja naredne godine otvoreno će biti 2000 radnih mesta. U prethodnih godinu dana, dok svetska ekonomska kriza dostiže svoj maksimum, opština Stara Pazova je naporima u vođenju socijalne i ekonomske politike umanjila negativne efekte sveopšteg slabljenja ekonomije i još jednom potvrdila epitet povoljnog poslovnog okruženja.
Sport Stari Banovci 20.06.2013.
U ponedeljak 24. juna u Starim Banovcima na terenima pored stadiona Fudbalskog kluba „Du- nav“, počeće tradicionalni Memorijalni turnir u malom fudbalu „Kosta Tomašević“. Tomašević je rođen u Starim Banovcima 25. jula 1923. godine, a umro je u Beogradu 13. maja 1976. godine. Ušao je u istoriju jugoslovenskog fudbala kao prvi strelac reprezentacije SFRJ, 9. maja 1946. na prvoj posleratnoj utakmici protiv Čehoslovačke u kojoj smo pobedili rezultatom 2:0, a igrana je u Pragu. Miloš Vidaković, je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da je učešće po ekipi 10 hiljada dinara, za prvo mesto nagrada je 200 hiljada, za drugo sto hiljada i za treće mestoi50 hiljada dinara. Cene ulaznica biće kao i lane, 50 dinara, a publiku očekuje obilje nagrada.
Info Stara Pazova 19.06.2013.
Sinoć je održana konstitutivna sednica Saveta Mesne zajednice Stara Pazova. Za predsednika Saveta ponovo je izabran dr Mišo Filip, iz Udruženja građana „Pazovački pokret„, a njegova zamenica je dr Snežana Tabaković, iz Srpske napredne stranke. Novi predsednik Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice je Bogdan Miljević, iz Srpske napredne stranke.
Na sednici je izabran i Izvršni odbor koji čine: Jan Kiš, Vladan Bojić, Stanko Popović, Jano Zaborski, Mihal Balaž i Radislav Prodanović. U novom sazivu Saveta MZ Stara Pazova Srpska napredna stranka ima 11 članova, Udruženje građana „Pazovački pokret„ 9 i Demokratske stranke jedno mesto.
Ekonomija Stara Pazova 19.06.2013.
Posle žetve ječma i uljane repice, za desetak dana, početkom jula očekuje se i žetva pšenice, rekao je za Radioteleviziju Stara Pazova,Milan Prostran iz Privredne komore Srbije. Pšenica je u fazi voštane zrelosti i svaki sunčan dan doprinosi punoj zrelosti. Ovogodišnji rod žita biće bolji nego lane. U Vojvodini se očekuje prosečan prinos oko 5 tona po hektaru a u Srbiji će biti
nešto manji oko 4 tone. To su prve procene s tim što se mora računati i na štete od oluje i leda u pojedinim delovima širom naše zemlje. Ovo će biti bolja godina nego predhodna po prinosu ali i zbog toga što ove godine pod pšenicom imamo 50 hiljada hektara više zasejanih površina. Bolja ponuda žita usloviće nižu cenu, od 20 do 23 dinara kilogram, kaže Prostran.Sa nabavkom nove savremenije mehanizacije ovogodišnja žetva će biti završena do 20.jula, a skladišni kapaciteti su dovoljni da prime ukupnu ovogodišnju proizvodnju hlebnog zrna, kaže Prostran.
Info Stara Pazova 19.06.2013.
Delegacija od 125 privrednika iz Jagodine i nekoliko gradova Srbije, u organizaciji Skupštine grada Jagodina, boraviće u radnoj poseti Rimu. Privredne delegacija iz Srbije u organizaciji grada Jagodina, putuje tri dana u Rim, gde će obići nekoliko fabrika, čiji su vlasnici zainteresovani da ulažu u Srbiju. Cilj putovanja privredne delegacije u
Rim je dovlođenje novih investitora, a prethodna putovanja političko privredne delegacije u Italiju i u druge zemlje bila su od velike koristi. Među članovima delegacije Srbije su i Goran Vranješ, zamenik predsednika opštine Stara Pazova i Dragoljub Trifunović, pomoćnik predsednika Opštine.
Info Stara Pazova 19.06.2013.
Učenici osmog razreda danas su polagali završni ispit iz matematike, pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa, predviđenog za juče. Na testu ije bilo 20 zadataka, a svaki zadatak donosi najviše jedan bod. U Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi završni ispit iz matematike polagalo je svih 88 učenika, a polaganje je proteklo
bez problema, rekao je direktor Milan Predojević. Učenici osmog razreda kažu da je test iz matematike bio mnogo teži nego test iz srpskog jezika. Preliminarni rezultati završnog ispita će biti objavljeni 21. juna, a konačni 25. juna. Liste želja predavaće se 26. i 27. juna, dok će 7. jula biti objavljen raspored učenika po srednjim školama. Upis učenika u škole u koje su primljeni obavljaće se 8. i 9. jula.
Info Golubinci 19.06.2013.
Savez omladine Golubinaca nastavlja projekat „Korak po korak Omladinski centar“ akcijom Cigla po cigla dvorište, koja će biti organizovana u subotu kao žurka na započetoj letnjoj pozornici u dvorištu Mesne zajednice. Objekat će danas obići načelnica za omladinu, sport i kulturu Ljibuška Lakatoš sa saradnicima.
Život Stari Banovci 19.06.2013.
Bazeni “Poseidon“ u Starim Banovcima, ove sezone, posetiocima osim osveženja nude i druge sportsko rekreativne sadržaje, kao što su odbojka na pesku, tenis, mini golf, kao i fudbal na pesku. Cena celodnevne karte je 400.00 dinara, dok je poludnevna karta 250.00 dinara i važi od 15 časova. Dečje celodnevne karte su 250 dinara,
a deca do tri godine ne plaćaju ulaz. Novina ove godine su mesečne karte i koštaju 7.000 dinara za odrasle i 4.000 dinara za decu od 3 do 10 godina. Ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju i ima ih dovoljno za sve posetioce. Kupači mogu biti sigurni u kvalitet vode, jer se njena Ph vrednost kontroliše šest puta dnevno. Više informacija možete videti na veb sajtu bazeni_ poseidon.com.
Info Stara Pazova 19.06.2013.
Stotinu devet maturanata staropazovačke gimnazije Branko Radičević je sinoć dobilo zaslužene diplome,ali i priznanja za uspešno završeno srednjoškolsko obrazovanje. Vukove diplome su dobile četiri učenice: Željana Mirković, Valentina Vasić, Dragana Petrović i Nada Torbica, a za đaka generacije proglašena je Željana Mirković. U ovoj generaciji ima i 40 odličnih učenika koji su takođe dobili po knjigu pored diplome, koju obezbeđuje fondacija Vujičić kao spomen na njihovu nesrećno nastradalu kći učenicu ove gimnazije.
Info Stari Banovci 18.06.2013.
Dunav je opao od 10 do 15 centimetara i dva dana posle vrha poplavnog talasa možemo konstatovati da je očekivana vodena stihija prošla kraj nas, izjavila je Mila Rajšić, vođa tima za odbranu od poplava Štaba za vanredne situacije opštine Stara Pazova. Očekivalo se da Dunav u Podunavlju dostigne maksimum u noći između 17. i 18. juna, medjutim od nedelje do danas nije bilo značajnijeg povećanja nivoa vode.
Dunav je opao za 15 centimetara i trend je stagnacije i opadanja nivoa Dunava. Vodostaj će se pratiti i narednih dana, međutim možemo reći, da za ovu sezonu nismo ugroženi. Vodeni talas koji je vladao u Evropi, do nas je stigao u neuporedivo blažem intenzitetu i tendencije su da je kraj vodenoj stihiji, rekla je za Radioteleviziju Stara Pazova Mila Rajšić.
Kultura Nova Pazova 18.06.2013.
Izvođački ansambl KUD –a „Mladost“ iz Nove Pazove sinoć je otputovao u Holandiju u grad Ralte na CIOF-ov festival. U pitanju je 36. Međunarodni festival u organizaciji Međunarodnog saveta organizacija folklora Festivali i narodne umetnosti. Nastupi se održavaju svakodnevno a kako je pred odlazak izjavio Milenko Jelisavac, predsednik KUD-a, oni imaju spremnih 10 koreografija, koje će naizmenično izvoditi od 18. do 25. juna. U Novu Pazovu se vraćaju 26. juna.
Info Stara Pazova 18.06.2013.
Generacija maturanata 2012/2013 godine Ekonomsko-trgovinske škole danas je na svečanosti u Staroj Pazovi primila diplome ove škole, a toplim rečima direktorka Dragoslava Mićić ih je pozdravila i poželela im uspešan nastavak školovanja i srećan život. U ovoj generacije je 44 odlična učenika, dva Vukovca i to Marija Dokoza i Maja Domonji, a đak generacije je Marija Dokoza. Većina maturanata Ekonomske škole planira dalji nastavak školovanja.
Info Stara Pazova 18.06.2013.
Policijski službenici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici lišili su slobode M.G. (31) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivična dela pronevera i falsifikovanje službene isprave. M.G. se tereti da je od 2008. do kraja 2012. godine, kao blagajnik JKP "Čistoća" u Staroj Pazovi protivpravno prisvojila 3.097.950,00 dinara, na ime neplaćenih usluga zakupa pogrebnih mesta i usluga, izrade staza i opsega oko grobnih mesta i naplate taksi za kamenorezačke radove na grobljima u Staroj i Novoj Pazovi.
Na osnovu radnih naloga sa specifikacijom i vrednošću radova za ukupno 139 naručilaca poslova, osumnjičena je sačinjavala fakture. Postoji osnovana sumnja da je novac za plaćanje po fakturama umesto u dnevni pazar i tekući račun preduzeća, uzimala za sebe. Da bi prikrila nepravilnosti, fakture nije uredno knjižila, čime u poslovne knjige preduzeća nije unela važne podatke. Nakon policijskog zadržavanja M.G. je privedena istražnom sudiji Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, koji joj je, posle saslušanja, odredio pritvor do 30 dana.
Život Stara Pazova 17.06.2013.
Intoniranjem himne Republike Srbije ”Bože pravde” u Busijama je juče održan četvrti Krajiški otkos.Cilj manifestacije je očuvanje identiteta Srba Krajišnika. Uz učešće kulturno umetničkih društava, pesnika, slikara i izložbu ručnih radova, održano je i takmičenje kosača. Prisutnima su se obratili: Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica
u Republici Srbiji, Nebojša Pešić, šef kabineta predsednika Narodne skupštine Republike Srbije, Nemanja Stevanović, savetnik prvog podpredsenika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, Aleksandar Vlajković zamenik direktorke Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srba u region, a Damir Kovačević član Veća Opštine Zemun je svečano otvorio manifestaciju, koja se održava povodom svetskog dana izbeglica.Organizator je Koalicija udruženja izbeglica u Republici Srbiji a pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.Pobednik četvrtog Krajiškog otkosa je Blažo Kotlaja iz Pljevalja.
Info Nova Pazova 17.06.2013.
Na prvoj redovnoj sednici novog saziva Saveta MZ Nova Pazova održanoj 14 juna, doneta je odluka da se raskine ugovor sa dosadašnjim zakupcem prostora u centru Nove Pazove gde se trenutno nalazi kafić, zbog neizmirivanja obaveza od strane zakupca, a Savet će naknadno doneti odluku o načinu korišćenja ovog prostora. Oformljena je i komisija koja treba da nastavi rešavanje spornih pitanja između MZ NovaPazova i Gas-feromonta koju ćine predsednik Božidar Paravinja i članovi, Željko Madžarević, Vladimir Grujić, Srbislav Knežević i Rade Đukić. Članovi saveta koji nisu prisustvovali konstitutivnoj sednici Nedeljko Kovačević i Nedeljko Lukić dali su svečanu izjavu.
Info Stara Pazova 17.06.2013.
Sutra će dve od tri srednje škole održati svečanu ceremoniju uručenja diploma maturantima. Ekonomsko trgovinska škola Vuk Karadžić če to učiniti tokom prepodneva, u 10 časova, a Gimnazija Branko Radičević u popodnevnim satima, u 18 časova. Oba događaja su u Beloj zgradi na gradskom trgu, a pored uručivanja diploma svršenim maturantima biće dodeljena priznanja nosiocima Vukove diplome, odličnim učenicima, a proglašeni će biti i đaci generacije.
U Ekonomsko-trgovinskoj školi đak generacije je Marija Dokoza, dok je u gimnaziji ovu laskavu titulu najboljeg među najboljima zaslužila Željana Mirković. Tehnička škola je već uručila diploma i priznanja,a đak generacije ove škole je takođejedna dama Jarmila Kukučka.
Info Stari Banovci 17.06.2013.
U Starim Banovcima zbog visokog vodostaja Dunava, na kanalu Budovar su postavljeni džakovi sa peskom i pumpe u cilju sprečavanja izlivanja Dunava u dvorište kuća koje se nalaze uz kanal Budovar. Trenutno su poplavlejne bašte u ulicama Školska i Predraga Večerinca a po rečima Mile Rajšić, vođe stručno operativnog tima za odbranu od poplava svrha pregrade i ispumpavanja vode iz ušća kanala Budovar je da se spreči poplava stambenih i pomoćnih objekata.
U zoni Starih Banovaca vrh vodenog talasa se očekuju DANAS 17. juna. Prema prognozama neće se dostići ekstremni nivo reke iz 2006. godini ali ako se situacija izmeni i iznenadi, iz Štaba za vanredne situacije u Staroj Pazovi su u punoj pripravnosti i pumpe mogu delovati u najbržem mogućem roku, izjavila je Mila Rajšić.
Sport Stara Pazova 17.06.2013.
Juče su odigrane utakmice 30, poslednjeg kola Sremske i Druge Sremske lige. U Sremskoj ligi Jadran je u Golubincima izgubio od Kupinova sa 1:0, a Sremac iz Vojke je poražen od Šumara u Ogaru sa 1:0. U 30. kolu Druge Sremske lige, Podunavac iz Belegiša je pobedio Slobodu u Šašincima sa 6:2, a Sloga iz Krnješevaca je u Novom Slankamenu sa Dunavom igrala 0:0.
Kultura Nova Pazova 15.06.2013.
Prikazivanjem inserata iz predstava „Derviš i smrt“, „Kraljević Marko“, „Banović Strahinja“, „Žena sa tajnom“, i mnogih drugih koje je režirao, i snimkom govora Mirka Tatalovića Ćire o pozorišnoj umetnosti, u Novoj Pazovi su sinoć počeli Ćirini pozorišni dani. Prvi Memorijal posvećen Mirku Tataloviću, reditelju, organizatoru scensko – muzičkih delatnosti
i pedagogu, otvorio je glumac Ivan Bekjarev, njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik. Minutom ćutanja odata je počast Tataloviću o kome je govorio i Milan Pjevac, dugogodišnji radnik u kulturi, istakavši da je Ćira voleo pozorište i ostavio neizbrisiv trag u njemu. Nakon svečanog otvaranja, novopazovački amateri su odigrali predstavu “Nije čovek ko ne umre” u režiji Milana Kovačevića. Danas od 16.00 časova je na programu predstava za najmlađe “Crvenkapa”, od 20.00 sati nastupa Amatersko pozorište iz Malog Crnića sa predstavom “Urnebesna tragedija”, dok će sutra nastupiti pozorište iz Batajnice sa predstavom “Žorž Danden”. Od 13.00 sati emitovaćemo opširniji izveštaj sa otvaranja Ćirinih pozorišnih dana.
Info Stara Pazova 15.06.2013.
Pružam punu podršku dobrovoljnim davaocima krvi i spreman sam na svaku vrstu pomoći, izjavio je juče predsednik opštine Đorđe Radinović na prijemu povodom Svetskog dana davalaca. Desetak davalaca sa najdužim stažom prisustvovalo je ovom susretu, a u ime Crvenog krsta, Milan Skoko sekretar je podsetio zašto se ovaj dan obeležava u celom svetu. Najavljen je susret dobrovoljnih davalaca krvi i podela priznanja zaslužnim davaocima, a planiran je početkom jeseni i tradicionalni izlet.
Info Stara Pazova 14.06.2013.
Predsednik opštine Đorđe Radinović na svečanoj dodeli Regionalne nagrade "Biznis partner 2013" u beogradskokm hotelu Metropol sinoć je primio posebno priznanje za poslovnu izuzetnost, najbolji doprinos razvoju poslovne klime u Srbiji i poslovne saradnje u regionu. Pod sloganom "U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner" kompanija "Mass Media International" tradicionalno dodeljuje nagradu "Biznis Partner" već 19 godina, sa istim ciljem, da skrene pažnju javnosti i ukaže na pozitivne primere kompanija i institucija koje u svom poslovanju neguju dobre poslovne običaje i vode računa o društvenoj zajednici.
Kultura Stara Pazova 14.06.2013.
Stara Pazova je danas domaćin susreta bibliotekara Srema, koji pored razmene iskustava nude i priliku za stručno usavršavanje. Pored toga tradicionalno se održava i susret sa pesnikom u podne, a ove godine taj pesnik je Dragomir Dale Ćulafić. Stručne radove podneće direktorke biblioteka iz Jagodine i Inđije, a biće podnet i izveštaj o radu bibliotečke organizacije između dva susreta.
Info Stara Pazova 14.06.2013.
Stefan Kandić, učenik VIII–1 razreda izabran je za đaka generacije u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi. Stefan je nosilac Vukove i četiri posebne diplome iz; engleskog jezika, geografije, istorije i fizičkog vaspitanja. Ove godine je bio drugi na okružnom takmičenju iz engleskog jezika, samo jedan bod delio ga je od Republičkog takmičenja. Stefan planira da upiše Gimnaziju „Branko Radičević„ u Staroj Pazovi.
Kultura Nova Pazova 14.06.2013.
Večeras u Novoj Pazovi počinje prvi Memorijal posvećen Mirku Tataloviću – Ćiri, reditelju i kulturnom pregaocu, pedagogu, koji je svojim radom zadužio amatere u staropazovačkoj opštini i mnogim mladim ljudima pokazao put ka umetnosti. Po rečima Milana Kovačevića, predsednika Organizacionog odbora, Tatalović je zaslužio da mu se na ovaj način oduže. Prvi Memorijal nakon 11 godina od njegove smrti počinje večeras i trajaće dva vikenda. Otvoriće ga Milan Pjevac, dugogodišnji radnik u kulturi i Ivan Bekjarev, glumac, koji je saradjivao sa Tatalovićem. Otvaranje počinje u 20 časova.
Prvo veče je na program novopazovačka predstava Nije čovek ko ne umre, u subotu od 16 časova je na programu predstava za najmladje Crvenkapa a od 20 AP iz Malog Crnića sa predstavom Urnebesna tragedija, dok će u nedelju nastupiti pozorište iz Batajnice sa predstavom Žorž Danden.
Info Stara Pazova 14.06.2013.
Na jedanaestoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova koja je održana juče, po hitnom postupku razmatran je predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine za 2012 godinu, na koji je bilo najviše primedaba odbornika koji su apelovali da se napomene revizorske komisije uvaže i uočeni nedostaci otklone, što je načelnik za finasije Vladimir Đekić i potvrdio. Predlog Odluke o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava u poljoprivredi, kao i predlog Odluke o utvrđivanju zakupnine za poslovni prostor u javnoj svojini opštine Stara Pazova i predlog rešenja o obrazovanju Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća su prihvaćeni.
Info Novi Banovci 13.06.2013.
Bojan Ivošević imenovan je za vršioca dužnosti direktora Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima umesto Snežane Andrić, dosadašnje direktorke, koja je podnela ostavku. U razgovoru sa RTV Stara Pazova, Ivošević je rekao da su sada aktivnosti koncentrisane na stvaranje uslova za što uspešniji završetak školovanja „osmaka“ pred kojima je upis u srednje škole. Inače,
Bojan Ivošević bio je nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja u školi u Belegišu. Po njegovim rečima, na osnovu onoga što je mogao da sagleda za jedan dan, koliko je na ovoj dužnosti, stanje u školi je redovno. Fotografija: Bojan Ivošević (M.Mijatović)
Kultura Stara Pazova 13.06.2013.
Zvezdarske zvezdice zasijale su sinoc na staropazovačkoj sceni. Predstava koja je na sceni više od dve godine, igrana je 60 puta a nastup na staropazovackoj sceni je nezaboravan zbog publike koju imate, rekla je sinoć u Staroj Pazovi posle izvedene predstave "Zvezdarske zvezdice", Gorica Popović, glumica ali i pisac, reditelj, scenograf i kostimograf ove muzičke predstave. Volim komediju i mislim da je ljudima danas potrebna, dodala je Popovićeva. Publika je uzivala isto toliko koliko i glumci na sceni.
Sport Stari Banovci 13.06.2013.
U finalu Kupa Vojvodine igraće fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice i Jadran iz Feketića. Radnički je kod kuće pobedio Dunav iz Starih Banovaca sa 3:2. Ovim porazom Dunav nije uspeo da odbrani trofej u Kupu Vojvodine koji je osvojio prošle godine kada je čak uspeo da se plasira i u završnicu kupa Srbije. Drugi finalista Jadran pobedio je u Feketiću Mladost iz Bačkog Jarka sa 1:0. Finale će se igrati početkom avgusta, domaćin će biti određen žrebom.
Info Stara Pazova 13.06.2013.
Među finalistima „Festivala pameti“ koji se održava sutra u Novoj Sadu je i pet učenika staropazovačkih srednjih škola. Finalisti iz Stare Pazove su Nataša Milijašević i Petar Gnjidić iz Gimnazije i Milica Savić, Dragana Crnobrnja i Jovana Stanišić, sve iz prvog razreda Ekonomsko-trgovinske škole „Vuk Karadžić“. To je izuzetan rezultat u konkurenciji 5000 hiljada radova đaka iz regiona, rekao je gostujući u našoj emisiji Mato Groznica, pokrajinski podsekretar Sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, koji je organizator Festivala pameti u regionu.
Info Vojka 12.06.2013.
Ljuban Skopljak iz Srpske Napredne Stranke izabran je za novog Predsednika saveta MZ Vojka na sinoć održanoj konstitutivnoj sednici. Njegov zamenik je Stevan Kudić iz koalicije Pokret socijalista- Nova Srbija. Savet MZ broji 11 članova od kojih je 8 iz SNS i po jedan iz SPS, koalicije DS i Lige Socijaldemokrata Vojvodine i jedan iz koalicije Pokret socijalista- Nova Srbija.
Info Stara Pazova 12.06.2013.
U evropskoj prestonici kulture u 2013. godini u gradu Košice u Slovačkoj Republici večeras i sutra nastupiće i Art centar hleba i igara iz Stare Pazove sa predstavom Miroslava Benke „Slike moga sveta“. Staropazovčani učestvuju kao gosti u okviru medjunarodnog televizijskog festivala i predstava je uvrštena u program dana srpske kulture, rekao je reditelj Miroslav Benka, izrazivši zadovoljstvo što će upravo Stara Pazova biti prisutna na ovoj manifestaciji.
Info Stara Pazova 12.06.2013.
Učenici četvrtih razreda Osnovne Škole “Boško Palkovljević Pinki„ u Staroj Pazovi su prošle nedelje radili godišnji test iz Matematike, Srpskog jezika i Prirode i društva, koji se organizuje svake četvrte godine. Najbolj rezultat učenici su pokazali iz Matematike sa 55,5 odsto, zatim iz Srpskog jezika sa nešto manje bodova, i na trećem mestu su rezultati iz prirode i društva. Najveći broj bodova, 62 od maksimalnih 70, osvojio je Miloš Momčilović, Gavrilo Milanović imao je 56 bodova, slede Milica Vujadin, Milenko Jurišić i Mihajlo Kovačević, rekla je za RTVSP pedagog Vesna Stepanović.
Info ostalo 12.06.2013.
U nedelju 16 juna sa početkom u 9 časova održaće se čevtri krajiški otkos u naselju busije na auto putu Batajnica- Ugrinovci kod restorana toplice. Cilj manifestacije je očuvanje identiteta Srba Krajišnika. Posetioce očekuje veoma bogat program takmičenje kosača, kulturno- umetnički program uz učešće preko 30 kulturno umetničkih društava i izvornih krajiških grupa, pesnici, slikari i izložba rukotvorina, ručnih radova.
Manifestacija se održava povodom svetskog dana izbeglica, organizator je Koalicija udruženja izbeglica u Republici Srbiji. Pokrovitelj je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.
Info Stari Banovci 11.06.2013.
Prema današnjim prognozama RHMZ-a, vodostaji na Dunavu će u naredna 3 dana rasti. Vrh poplavnog talasa kod Bezdana očekuje se 14. juna, kada je prognozirano da bi nivo vode mogao dostići oko 740 cm. Najavljeni vodostaji, iako izuzetno visoki, ne bi trebalo da ugroze branjeno područje, ali će pod vodom biti, ili već jesu, vikendice duž obale Dunava, kao i naselja izgrađena u nebranjenom delu, odnosno u samom koritu Dunava.
Ova naselja uglavnom su podignuta bez potrebne dokumentacije i vodnih akata, pa i nisu u Operativnom planu za odbranu od poplava. Odbranu tih naselja organizuju lokalne samouprave, ali uvek mogu računati na pomoć JVP Vode Vojvodine. Kaže se u saopštenju koje nam je dostavila Služba za odnose s javnošću i protokol Javnog vodoprivrednog preduzeća Voda Vojvodine. Kako je Radioteleviziji Stara Pazova rekla Milijana Petrović, referent za poslove na odbrani od poplava za područje staropazovačke opštine na terenu je raspoloživa mehanizacija sa zadatkom priprema terena od sprečavanja poplava. Za sada kamionima se skladišti pesak, koji će se po potrebi pakovati u džakove i postavljati na odbrambene linije. U planu je postavljanje odbrane i na kanalu Budovar.
Sport Banovci Dunav 11.06.2013.
Ekipa „Kendi Kostajnica“, pobednik je turnira u malom fudbalu „Banija 2013.“ koji je u nedelju u naselju Banovci Dunav organizovalo Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije. Na tradicionalnom sedmom po redu turniru takmičilo se 20 ekipa, drugo mesto pripalo je ekipi „Vukovi Glina“, a treće ekipi „Banija Glina Barajevo“. Pored velikog broja simpatizera Zavičajnog udruženja, turnir su pratili građani ovog
dela Podunavlja, zatim Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Republici Srbiji i poslanik u Skupštini Srbije i Miloš Kordić, književnik poreklom sa Banije. Organizatori su na kraju najavili mogućnost, da zbog velikog interesovanja ekipa, naredne godine turnir traje dva dana.
Fotografija: Pobednička ekipa „Kendi Kostajnica“, sa peharom (M.Mijatović)
Info Stara Pazova 10.06.2013.
Ministarka omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić, posetila je danas opštinu Stara Pazova. U konferencijskoj sali Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije, nakon minute ćutanja u čast preminulom predsedniku FK Vojvodina Ratku Buturoviću, potpisan je ugovor između FSS, Ministarstva omladine i sporta u Vladi RS i opštine Stara Pazova. Ugovor definiše vlasništvo nad objektom Sportskog centra u Staroj Pazovi, a potpisivanje ovog ugovora predstavlja vrhunac i završetak pravnog popunjavanja svih obaveza sa aspekta države, FSS i naše opštine na čijoj teritoriji se i nalazi objekat izgrađen 2011. godine.
Zadovoljstvo što je ovakav reprezentativan objekat izgrađen upravo na teritoriji naše opštine, ovom prilikom istakao je predsednik opštine Đorđe Radinović, najavivši i kandidaturu opštine za izgradnju Nacionalnog stadiona. Upravo na tome mu se zahvalio prvi čovek FSS Tomislav Karadžić koji je gostima uručio Plakete za izuzetan doprinos razvoju srpskog fudbala. Nakon svečanog potpisivanja ugovora ministarka Marić, predsednik Radinović i Tomislav Karadžić obišli su objekat Sportskog centra kao i centralnu tribinu čija gradnja je u završnoj fazi.
Info Golubinci 10.06.2013.
Nasilna oluja, karakteristična po obrtanju oblaka u obliku levka, odnosno tornado zahvatilo je u subotu oko 13 časova Golubince i Ljukovo. Tornado je podigao krovove na pojedinim kućama dok je najveće štete napravio na plastenicima u domaćistvu Dragana Kovačevića i Perice Živanovića. Na plastenicima iz kojih je pre dve nedelje iznet rasad duvana do temelja je uništena metalna konstrukcija, pokidan je najlon, razneti su kontejneri u kojima se nalazio rasad.
Po rečima domaćina, šteta iznosi preko 8 hiljada evra po plasteniku. Osim plastenika maršrutom kojom je prošao tornado uništeni su i usevi kukuruza. Tornado je išao od Ljukova preko Golubinaca bio je širine nekoliko metara i u svom najrazornijem trenutku je trajao nekoliko sekundi. Oblak koji je nosio sve pred sobom i imao je nezamislivu jačinu, Golubinčani nisu nikada videli.
Kultura Stara Pazova 10.06.2013.
Najbolja predstava na 20. Smotri slovačkog dečjeg darmskog stvaralaštva je Pepeljuga osnovne škole Bratstvo iz Aradca. Drugo mesto po oceni stručnog žirija pripalo je predstavi Paća i pirati KUD-a Petrovska družina iz Bačkog Petrovca a treće predstavi Ružno pače vojlovičko, SKPD Djetvan iz Vojlovice. Smotra na kojoj je učestvovalo 279 malih glumaca završena je juče predveče posle izvedene tri predstave u takmičarskom delu i jedne gostujuće predstave .
Kultura Nova Pazova 10.06.2013.
OKUD „Sveti Sava“ iz Nove Pazove i FA „Dukat“ iz Stare Pazove održali su sinoć svoj prvi zajednički koncert u Novoj Pazovi. U skoro dvočasovnom programu nadigravali su se igrači dva izvodjačka ansabla i 2 narodna orkestra, koji su na ovom nastupu prikazali igre iz Metohije, iz Knjaževca, Pesme i igre iz Dragačeva, iz Srema, Banata, Bele Palanke, Šopske i igre iz Vranjskog polja
a nastupila je i mladje dečija grupa OKUD-a sa Igrama iz Crnorečja sa kojima je pre nedelju dana na muzičkom festivalu dece Vojvodine osvojila srebrnu diplomu. Umetnički rukovodioci Nikola Kamdžijaš i Svetlana Rudić su izrazili zadovoljstvo zbog prvog zajedničkog koncerta i sigurno da će se ova saradnja nastaviti.
Život Stari Banovci 10.06.2013.
Juče je zatvoren treći po redu Šunka Fest koji se ove godine odigrao na bazenima Posejdon u Starim Banovcima. Mnogobrojni proizvođači izložili su svoje proizvode na štandovima, gde su posetioci mogli da vide,ali i kupe, šunku, pršut, kulen i razne druge suhomesnate proizvode, kao i sir, vino, rakiju, raznorazne suvenire.
Priređena je bila i izložba Mega šunki kao i vožnja fijakerima, koju su svim zainteresovanima omogućili članovi Konjičkog kluba "Podunavlje Balta" iz Starih Banovaca. Posetioci su mogli da prisustvuju otvaranju izložbe slika, akademskog slikara i vajara Save Halugina, koji je i autor skulpture Šunka festa. Programi su na velikloj bini upotpunjeni i nastupima KUD-a "Branko Radičević" i FA-a "Dukat" iz Stare Pazove, kao i OKUD-a "Sveti Sava" iz Nove Pazove. Prvo veče su publiku zuabavljali bend "Apsolutno romantično" a drugo veče je završeno izborom za Mis Sunka festa, uz prijatne zvuke Tamburaškog orkestra iz Stare Pazove kao i proglašenjem šampiona kvaliteta Šunka festa.
Sport Stara Pazova 10.06.2013.
Fudbaleri Jedinstva iz Stare Pazove poraženi su juče na svom terenu od Sloge iz Temerina sa 4:1 i ispali iz Srpske lige, Vojvodina, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio od Mladosti u Bačkom Jarku sa 2:1. U 30-om, poslednjem kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Omladinac iz Novih Banovaca je savladao Crvenu Zvezdu u Novom Sadu sa 2:0 i izborio opstanak u ligi. U 29 kolu Sremske lige Sremac je u Vojki pobedio Hajduk iz Višnjićeva sa 3:0, a Jadran iz Golubinaca je pobedio Graničar u ASdaševcima sa 4:3. U 29 kolu Druge Sremske lige, Podunavac je u Belegišu pobedio Graničar iz Kuzmina sa 1:0, a Sloga je poražena u Krnješevcima od Budućnosti iz Salaša Noćajskog sa 3:1.
Info Stara Pazova 10.06.2013.
Najuspešnijim učenicima Osnovne škole “Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi u petak su svečano uručene nagrade i priznanja, učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate knjige, pohvalnice, Vukove i posebne diplome uručila je direktorka Slađana Bursać istakavši da je ova generacija bila izuzetno uspešna. Od 48 učenika osmih razreda, 21 je osmogodišnje školovanje završio sa odličnim uspehom, nosioci Vukovih diploma su: Jovana Milaš, Filip Stanojević, Ilija Knežević i Stefan Kandić, koji je proglašen za učenika generacije.
U prigodnom programu, upriličenom u holu škole, pored malih maturanata učestvovali su članovi dramske sekcije i školski orkestar pod rukovodstvom nastavnice muzičke kulture Nevene Stamenković. Orkestar škole Aranicki je na Republičkom takmičenju horova i orkestara u Novom Bečeju osvojo drugo mesto.
Info Stara Pazova 10.06.2013.
Đački parlament staropazovačke Gimnazije prikupio je 30 hiljada dinara na humanitarnoj žurci, organizovanoj za pomoć novopazovčanki Slavici Erić. Obradović koja treba da transplantira jetru. Njoj će danas u prostorijama škole ova novčana pomoć biti uručena. Inicijativu za ovu humanitarnu akciju pokrenuo je Mario Anić profesor fizičkog vaspotanja u Gimnaziji, a učenici i Đački parlament su ga svesrdno prihvatili.
Info Golubinci 10.06.2013.
Stotinjak predškolaca “Poletarca“ u Golubincima, u subotu je, uz muziku, igru, pesmu i kazivanjem stihova, na "Završnoj priredbi", koja se ove godine zbog loših vremenskih uslova odvijala u sportskoj sali osnovne škole, prikazalo krunu zajedničkog jednogodišnjeg rada dece i vaspitača. Preko dvestotine, pre svega roditelja, braće i sestara , baka i deka, uživalo je u polučasovnom dobro osmišljenom programu. Deo programa koji je posebno dirnuo sve, a pre svega vaspitače, bio je poslednji nastup najstarije grupe predškolaca, prve generacije koja završava školicu iz novog objekta. Poslednja tačka, i najlepša zajednička slika, bila je pesma za kraj programa - „Doviđenja dragi vaspitači“.
Info Stara Pazova 09.06.2013.
U posetu Rotari klubu Stara Pazova sinoć su došli predstavnici Rotari kluba Klasik iz Košica, iz Republike Slovačke. Ovo je njihov treći dolazak a cilj posete je po treći put dononacija OŠ Heroj Janko Čmelik, najavio je dr Mišo Filip, predsednik Rotari kluba Stara Pazova. Donacija je u vrednosti 1000 evra i biće iskorišćena, kao i prethodne dve, za kupovinu školskog inventara i biće uručena sutra u prostorijama škole. Nakon toga za goste iz Slovačke je planiran izlet do Krušedola i Hopova. U septembru je planirana uzvratna poseta staropazovačkog Rotari kluba u Košice, grad koji je ove godine proglašen za evropski grad kulture.
Kultura Stara Pazova 09.06.2013.
Treći dan pozorišnog festivala 3xDj u Staroj Pazovi u takmičarskom delu predstavili su se mali glumci iz Boljevaca, Bačkog Petrovca i Selenče. Kao gostujuće nastupilo je putujuće pozorište iz Zvolena, iz Slovačke Republike. Festival se završava danas a u takmičarskom delu će se predstaviti još ansambli iz Bačkog Petrovca, Vojlovice i Šida.
Info Stara Pazova 07.06.2013.
Juče je svečano otvoren treći Šunka-fest na bazenima Posejdon, prvi put u staropazovačkoj opštini, a pokrovitelj manifestacije je Opština Stara Pazova, Turistička organizacija opštine i udruženje Vojvodjanski prozori. Šunka-fest promovise meso, mesne proizvode, sireve, vino, rakiju, sve ono što čini važnim zdravu ishranu i što potiče iz Srbije. Očekuje se preko stotinak učesnika iz raznih delova Srbije, a značajnu pomoć u organizaciji ove turističke manifestacije pružili su i Privredna komora Beograda i Sremska privredna komora.
Tokom tri dana trajanja manifestacije od 7 do 9 juna biće promovisani i investicioni potencijali staropazovačke opštine. Na otvaranju su prisustvovale eminentne zvanice, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici lokalne samouprave, brojni domaći i strani privrednici, ugostitelji, hotelijeri, proizvođači proizvoda od mesa, učesnici izlagači iz naše zemlje, Crne Gore, Portugalije, Italije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Španije i mnogi drugi. Svečanost su otvorili: Predsednik Opštine Đorđe Radinović, Savetnik Festa Miroslav Božin, Predsednik Organizacionog odbora Festa Živko Jovanović, a prisutnima se obratio i doajen poljoprivrednog novinarstva i poslanik u republičkoj skupštini Zaharije Trnavčević.
Kultura Stara Pazova 06.06.2013.
Tradicionalni festival dečjeg dramskog stvaralaštva 3xDj koji je nastao upravo u Staroj Pazovi danas je otvorio vrata pozorišnog kraljevstva i dobrodošlicu poželeo malim– velikim glumcima iz cele Vojvodine i iz Slovačke republike. Festival će po prvi put trajati 4 dana, predstaviće se 13 ansambala u takmičarskom delu i 5 gostujućih a danas su ga otvorili gosti iz SVP iz Bačkog Petrovca. Pored njih u takmičarskom delu prvog dana su izvedene 4 predstave iz Aradca, Pivnica, Padine i Stare Pazove.
Festival će pratiti stručni i dečji žiri. Od pratećih manifestacja, već danas je otvorena izložba dečjih likovnih radova koji su učestvovali na konkursu za diplomu festivala dok će svaki dan animatori biti sa decom izmedju predstava. Otvaranje festivala su svojim prisustvom uveličali Potpredsednica skupštuine Vojvodine Ana Tomanova Makanova i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.
Život Stara Pazova 06.06.2013.
Generacija 98. Osnovne škole Heroj Janko Čmelik pripremila je juče tradicionalni maturski program u pozorišnoj sali. U ovoj školskoj godini bilo je 40 osmaka, od kojih 10 Vukovaca - Kristijan Čmelik, Silvija Hric, Ana Števak, Ivan Kožik, Marijaa Šiška, Martina Tot, Andrea Potran, Milinka Domonji, Iva Mojović i Ivan Agarski, koji je proglašen i za djaka generacije. Za uspešan završetak osnovne škole svima je čestitao direktor škole Janko Havran.
Sport Stari Banovci 06.06.2013.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca plasirali su se u polufinale Kupa Vojvodine pošto su juče na svom terenu pobedili Radnički iz Sombora sa 3:1. U 34, poslednjem, kolu Prve lige Radnički iz Nove Pazove je poražen od Proletera u Novom Sadu sa 5:3 i oprostio se od ovog ranga takmičenja. U 28 kolu Sremske lige u Vojki su Sremac i Sloven iz Rume igrali nerešeno, 2:2, a Jadran je u Golubincima izgubio od Ljukova sa 1:0. U 28 kolu Druge Sremske lige Podunavac iz Belegiša je pobedio Jedinstvo u Rumi sa 2:1, a Sloga iz Krnješevaca je izgubila od Slobode u Šašincima sa 4:2.
Politika Stara Pazova 05.06.2013.
Deseta sednica SO Stara Pazova sazvana po hitnom postupku održana je danas. Najviše pažnje odbornika privukao je finasijski plan Opštinske stambene agencije, na koji je reagovao v.d. direktor Miroslav Jovanović objasnivši koju je sve proceduru ovaj plan prošao da bi se našao pred odbornicima. Srđo Komazec u ime SRS je postavio pitanje zašto je sednica sazvana po hitnom postupku,a odgovoreno je od strane predsednika Skupštine opštine Radoja Blagojevića da je u pitanju postupak registracije javnih preduzeća u privrednom registru Srbije.
Na sednici su razmatrana sledeća važna pitanja: Stambena strategija opštine, kao i program i finansijski plan Javnog preduzeća Opštinska stambena agencija za 2013 godinu. Na dnevnom redu su bili i finasijski planovi Mesnih zajednica Stari Banovci i Banovci-Dunav za ovu godinu, razmatren je i predlog Odluke o utvrđivanju naziva ulica u industrijskoj zoni Krnješevci. Odbornici su se bavili i Statutom Opštinskе stambenе agencijе na koji su dali saglasnost. Razmatrani su i Statuti Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova, kao i na statut Urbanizma, Vodovoda i kanalizacije, Čistoće i Radio televizije Stara Pazova. Odbornici su razmatrali i razrešenje i imenovanje dva člana školskog odbora osnovne škole "Nikola Tesla" iz Novih Banovaca, predstavnika lokalne samouprave, a bavili su se i informacijom o prolećnoj setvi na teritoriji staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 05.06.2013.
U Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi kombinovani test sa zadacima iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije, polagali su svi učenici sedmog razreda, Najbolji rezultat postigao je Dejan Stančević, učenik VII– 4 razreda sa maksimalnih 20 bodova, Igor Mirosavljević, iz istog razreda, i Anja Brković, iz VII– 3 osvojili su 19 bodova, a po 18,5 bodova imali su: Danilo Babik, iz VII 4, Nevena Bursać, iz VII 2, i Marija Valjarević, učenica VII– 3 razreda. Minimalni broj na kompozitnom testu je 2 boda a prosečna ocena je 10,12 bodova.
Info Stara Pazova 05.06.2013.
Četrdeseta generacija predškolaca „Poletarca„ u Staroj Pazovi juče se uz muziku i ples oprostila od svog vrtića i vaspitača. Zamenica direktora Rada Bogdanović pozdravila je predškolce, njihove roditelje i prijatelje ustanove, koji su prepunili pozorišnu salu, i istakla da „Poletarac„ ove godine obeležava značajan jubilej– 40 godina rada ustanove.
Na završnoj priredbi nastupilo je 6 grupa bogato kositimiranih mališana koji su prikazali neprolaznu lepotu i radost igre, uz zanimljive koreografije njihovih vaspitača. Na sceni su se smenjivali uigrani i simpatični Meksikanci, disko igrači, mornari, balerine, razigrani i veseli Romi, a već po tradiciji, kruna bogatog i dobro osmišljenog programa bila je zajednička pesma „Doviđenja dragi vaspitači„.
Info Stara Pazova 05.06.2013.
Gradski hor Stara Pazova pod rukovodstvom Radmile Andrejević u nedelju je u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi održao koncert za pomoć svojoj bolesnoj koleginici. Publika je posebno pozdravila nastup sugrađanke, prvakinje Beogradske opere Gordane Tomić, a zatim i mlade Marije Bzovski, violiste Vladimira Turčana uz klavirsku pratnju Saše Petrić, kao i pevačku grupu Ogrlica od bisera, koju vodi Jasna Vasiljević. Gradski hor se publici predstavio sa dve duhovne pesme, blokom ruskih pesma i sa dve slovačke pesme. Sav prihod sa koncerta namenjen je bolesnoj koleginici iz Hora. Od prodaje karata i donacija prikupljeno je 17 hiljada 800 dinara i 50 evra. Gradski hor se zahvaljuje svima koji su se odazvali pozivu, rekla je horovođa Radmila Andrejević.
Info Stara Pazova 05.06.2013.
Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, Pokret gorana opštine Stara Pazova ove godine će svakoj prosvetnoj ustanovi na teritoriji opštine Stara Pazova dati po jednu kontejnersku sadnicu crnog bora, stabla koje su gorani od dana kada su osnovani, sve do danas koristili za pošumljavanje goleti. Sadnjom stabala bora doprineće se pošumljavanju naše opštine koja je najmanje pošumljena - izjavila je Jasmina Lečić, iz Pokreta gorana opštine.
Sadnice bora će učenicima biti uručene sutra na Dan zaštite životne sredine a želja Pokreta gorana je da svaka škola i predškolska ustanova u svojoj sredini obeleži ovaj značajan datum.
Info Stara Pazova 05.06.2013.
Posle velikog uspeha i prvog mesta na okružnom takmičenju, Jovana Milaš, učenica VIII–2 razreda Osnovne škole „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi ostvarila je zapažen rezultat i osvojila drugo mesto na Republičkom takmičenju iz engleskog jezika, koje je održano u Svilajncu. Jovana je osvojila 63 od maksimalnih 65 bodova, a za takmičenje su je pripremale predmetne nastavnice Danuša Klaćik i Helena Pop.
Info Stari Banovci 03.06.2013.
Treći Šunka fest svečano će biti otvoren u četvrtak 6 juna u 20.30 na bazenima Posejdon, prvi put u staropazovačkoj opštini,a pokrovitelj manifestacije je Opština Stara Pazova, Turistička organizacija opštine i udruženje Vojvodjanski prozori, čulo se na konferenciji za novinare održanoj danas. Šunka fest promoviše meso, mesne proizvode, sireve, vino, rakiju, sve ono što čini važnim zdravu ishranu i što potiče iz Srbije. Očekuje se preko stotinak učesnika iz raznih delova Srbije, a značajnu pomoć u organizovanju ove turističke manifestacije pružili su i Privredna komora Beograda i Sremska privredna komora.
Tokom tri dana trajanja manifestacije od 7 do 9 juna biće promovisani i investicioni potencijali staropazovačke opštine, u petak 7 juna izabrani najbolji proizvodjači šunke, a biće organizovan i izbor Miss Šunka festa, a posetioci će moći da kupe šunku i druge mesne preradjevine. Nadamo se da će posle ovog festivala mnogi moći da govore o staropazovačkoj opštini kao turističkoj rekao je Goran Savić pomoćnik predsednika opštine, dok je predsednik organizacionog odbora Živko Jovanović pozvao sve da prisustvuju manifestaciji i zahvalio se rukovodstvu opštine što je prepoznalo ovu manifestaciju kao potencijal za razvoj turizma.
Ekonomija Stara Pazova 03.06.2013.
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Staroj Pazovi po poslednjim podacima prijavljeno je 4.112 lica od toga 2.192 su žene, saznajemo od Vesne Vasić, koordinatora u Nacionalnoj službi Inđija. Ovo je broj prijavljenih a koliko je zapravo osoba bez stalnog zaposlenja ne može se pouzdano reći jer odavno je Zavod za zapošljavanje mesto gde se prijavljuju lica radi ostvarenja određenih prava. U cilju smanjena nezaposlenih i ove godine programom Nacionalne službe predvidjen je veći broj obuka za tržište rada i za poznatog poslodavca.
Kroz ove obuke nezaposlenost se smanjuje i veće su šanse za pronalaženje posla. Ono što preporučuju iz Zavoda je da lice koje završi školu i dalje radi na svom usavršavanju, inoviranju znanja, ide na obuke da bi se prilagodilo uslovima tržištu rada. Nacionalna služba za zapošljavanju u saradnji sa Ministarstvom rada zapošljavanja i socijalne politike učestvuje u realizaciji projekta IPA 2011, to je podrška kreiranju politike zapošljavanja zasnovane na podacima, dodaje Vasić.
Info Golubinci 03.06.2013.
Sinoć je konstituisan Savet Mesne zajednice Golubinci. Za predsednika je izabran Mirko Jovanović. Svih 11 članova u novom sazivu Saveta u Golubincima su kandidati sa liste Srpske napredne stranke.
Život Golubinci 03.06.2013.
Naš sugrađanin Darko Jurković iz Golubinaca kako je planirano, sutra odlazi na neophodnu operaciju, translataciju matičnih ćelija u Beč, a transport i pratnja lekara organizovana je u saradnji sa domom zdravlja Stara Pazova. Podsećamo da je humanitarnim akcijama „Hodao sam hodaću“ koje su pokrenute od strane Opštine Stara Pazova kao i prihodima sa muzičkih i humanitarnih manifestacija i prilozima pojedinaca prikupljen potreban novac za lečenje Darka Jurkovića koji zahvaljujući podršci svih prijatelja sada ima daleko veću šansu da ponovo prohoda.
Kultura Stara Pazova 03.06.2013.
Kao najatraktivnije u programu Centra za kulturu u junu, predstavljajući Kulturni informator, direktor Vladimir Kerkez danas je najavio gostovanje predstave Zvezdarske zvezdice autorke Gorice Popović. U četvrtak počinje jubilarna, dvadeseta smotra slovačkog stvaralaštva najavio je Aleksasndar Bako. Smotra će prvi put trajati četiri dana.
Kultura Stara Pazova 03.06.2013.
Gradski hor Stara Pazova pod rukovodstvom Radmile Andrejević sinoć je u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi održao koncert za pomoć svojoj bolesnoj koleginici. Publika je posebno pozdravila nastup sugrađanke, prvakinje Beogradske opere Gordane Tomić, a zatim i mlade Marije Bzovski, violiste Vladimira Turčana uz klavirsku pratnju Saše Petrić, kao i pevačku grupu Ogrlica od bisera, koju vodi Jasna Vasiljević. Gradski hor se publici predstavio sa dve duhovne pesme, blokom ruskih pesma i sa dve slovačke pesme. Sav prihod sa koncerta namenjen je bolesnoj koleginici iz Hora.
Kultura Stara Pazova 03.06.2013.
Najstarija dečja grupa SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove osvojila je zlatnu plaketu na 52. Muzičkom festivalu dece Vojvodine koji je juče održan u Bačkoj Topoli i plasirala se među 5 ansambala, koji će predstavljati Vojvodinu 16. juna na Republičkom festivalu u Zaječaru. I starija dečja grupa KUD-a Mladost iz Nove I najstarija KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove su dobile zlatnu plaketu.
U mladjem uzrastu staropazovačka opština je imala takodje tri predstavnika I svi su se okitili srebrom: mladja grupa OKUD-a Sveti Sava i KUD-a Mladost iz Nove i mladja dečja grupa KUD-a Radičević iz Stare Pazove. Na festivalu je učestvovalo ukupno 39 grupa a samo je Opština Stara Pazova imala čak 6 predstavnika.
Sport Stara Pazova 03.06.2013.
Borko Vasiljević član Rikošeta osvojio je prvo mesto na 19 Gran priju u gađanju na pokretne mete koje je završeno u Staroj Pazovi. On je bio prvi ispred Pere Nedića i Zorana Jakšića iz Jedinstvo-Trapa u konkurenciji 30 takmičara i 7 ekipa iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. U ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Streljački klub Rikošet iz Beograda sa 340 pogodaka, drugi je bio Jedinstvo-Trap iz Stare Pazove sa 336, a treći strelci iz Herceg Novog koji su sakupili 331 pogodak.
U juniorskoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Marko Drljača član Jedinstvo-Trapa iz Stare Pazove sa 106 pogodaka, drugi je bio Maksim Egelja iz Futoga sa 102, a treći Rade Ćosić sa 101 pogotkom. Inače 19 Gran pri u Staroj Pazovi je počeo u petak i trajao je tri dana, a otvorio ga je Goran Vranješ zamenik predsednika Opštine Stara Pazova.
Sport Stara Pazova 03.06.2013.
U 33 kolu Prve lige fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Teleoptik iz Zemuna sa 4:0. U 29 kolu Srspke lige, Vojvodina Dunav je u Starim Banovccima savladao Tekstilac iz Odžaka sa 1:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je kao gost pobedilo Bačku Topolu sa 1:0. Omladinac je u Novim Banovcima u 29 kolu Vojvođanske lige grupa Zapad savladao Bačku iz Bačke Palanke sa 2:0.
U 27 kolu Sremske lige Sremac iz Vojke je poražen u Vrdniku od Rudara sa 1:0, a Jadran iz Golubinaca u gostima od Donjih Petrovaca sa 3:1. U 27 kolu Druge Sremske lige Podunavac je u Belegišu savladao Graničar iz Grabovaca sa 2:1, a Sloga je u Krnješevcima izgubila od Graničara iz Kuzmina sa 2:1.
Život Stara Pazova 01.06.2013.
U Staroj Pazovi juče je održana manifestacija “Ja imam sportsko srce“, koja je za cilj imala promociju paraolimpijskih disciplina i koja je okupila učenike škola sa posebnim potrebama iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Bačke Palanke, Kikinde, Zemuna i Umke, zajedno sa učenicima škole domaćina Anton Skala iz Stare Pazove. Discipline su promovisali selektor i trener naše reprezentacije Vlastimir Golubović kao i Draženko Mitrović, Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Miroslav Homa, svi višestruki osvajači medalja na paraolimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima.
Dobrodošlicu učenicima ali i svim prisutnim poželela je direktorka ŠOSO Anton Skala Tanja Todorović, a manifestaciji su prisustvovale i Rada Rakočević predsednica Zajednica direktora i nastavnika škola za edukaciju i rehabilitaciju Republike Srbije, Vesna Rakonjac član Odbora za prava deteta Skupštine RS i narodni poslanik i Mato Groznica podsekretar pokrajinskog Sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajenice. Ljibiška Lakatoš, načelnica za sport, omladinu i kulturu u opštini Stara Pazova je otvorila manifestaciju na kojoj su se učenici takmičili u stonom tenisu, bagmintonu, košarci i mnogim drugim sportovima. Učenici su imali prilike i da se druže sa poznatim glumcem Milanom Kalinićem koji je vodio program manifestacije „Ja imam sportsko srce „.
Info Stara Pazova 01.06.2013.
Sinoć je u velikoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi Društvo srpsko- ruskog prijateljstva Dostojevski opštine Stara Pazova priredilo svečanost povodom završetka prvog nivoa kursa ruskog jezika. „Polaznici u Staroj Pazovi su jedini u Srbiji imali priliku da uče ruski jezik na besplatnom kursu van Ruskog doma“ – rekla je pozdravljajući prisutne Rada Žugić, predsednica Društva Dostojevski.
Završni ispit, 10. juna, u Ruskom domu će polagati oko 60 polaznika iz naše opštine, rekla je Rada Žugić za RTV Stara Pazova. U prigodnom programu sinoć učestvovali su bračni par Tatjana i Artur Rikov, Emilija Despot, mlade sestre Radivojević, Ljibuška Menđan i Predrag Vukić.
Info Nova Pazova 01.06.2013.
U toku je sadnja sezonskog cveća u naseljima staropazovačke opštine. Na centru Stare Pazove zasađeno je oko 4 i po hiljade sadnica letnjih cvetnica a juče je završena i sadnja oko 4.000 sadnica u Novoj Pazovi. Kako je za RTV izjavila Sanja Kišgeci, inženjer pejzažne arhitekture, vremenske prilike pogoduju ovim radima i sledeće nedelje će se uređivati cvetne leje u Belegišu i u Novim Banovcima.
Život Stara Pazova 01.06.2013.
U prijatnoj atmosferi uz karaoke, izbor za mis i mistera večeri, dobru muziku i ples, mali maturanti škole Aranicki oprostili su se sinoć od svoje škole i razrednih starešina Nataše Mićić i Biljane Arsić. Osmaci su se okupili u školskom dvorištu a proslava mature upriličena je u svečano ukrašenom holu. U ovoj generaciji je 48 učenika, koji su u školi Aranicki od petog razreda.
Kultura Stara Pazova 01.06.2013.
U Bačkoj Topoli se ovog vikenda nastavlja 52. Muzički festival dece Vojvodine, koji je počeo 12.maja takmičenjem horova i orkestara. U drugom delu ove manifestacije svoje umeće pokazaće folklorne grupe. Očekuje se da će koncert najboljih vojvođanskih dečijih folklornih grupa okupiti više od 1.600 učesnika. Iz staropazavačke opštine su se na pokrajinsku smotru dečijeg folkora plasirale po dve grupe KUD-a Mladost iz Nove Pazove i KUD-a Branko Radičivić iz Stare Pazove i po jedna grupa OKUD-a Sveti Sava iz Nove i SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove. Svi nastupaju sutra.
Kultura Stara Pazova 01.06.2013.
Gradski hor Stara Pazova sa prijateljima: primadonom Gordanom Tomić, grupom Ogrlica od bisera, mladim violistom Vladimirom Turčanom, pijanistkinjom Sašom Petrić i pobednicom Mini-tini festa Marijom Bzovski sutra priređuje koncert u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Koncert počinje u 20 časova, ulaznice staju 100 dinara a sav prihod sa koncerta namenjen je teško bolesnoj koleginici iz Hora.
Kultura Stara Pazova 01.06.2013.
U Gložanu se danas održava 43. Folklorni festival Tancuj, tancuj na kome učestvuje i Folklorni ansambl “Klasje” SKUD-a Janko Čmelik. Ove godine u takmičarskom delu nastupaju sa devojačkom koreografijom Hane Ruman “Pođimo po vodu”. Kao prošlogodišnje pobednike, Staropazovčane očekuje nastup i u revijalnom delu, kada će nastupati zajedno sa još dva vrhunska ansambla iz Janošika i iz Pivnica.
Sport Stara Pazova 01.06.2013.
Goran Vranješ zamenik predsednika Opštine Stara Pazova otvorio je na strelištu „Volan“ 19. Gran pri u gađanju na glinene golubove. Vranješ je tom prilikom istakao da je lokalna samouprava uvek pomagala sport u Opštini, a da je tako dokaz je i ovo takmičenje kao i nove mašine koje su strelci dobili kako bi postizali još bolje rezultate.
Dragan Jevtić predsednik Streljačkog saveza Srbije u gađanju na pokretne mete je rekao da je Jedinstvo-Trap jedan od najboljih klubova u zemlji gde se uvek dobro radilo i gde su stasavali dobri takmičari koji su branili i boje reprezentacije. Na Gran priju učestvuje 30 takmičara, a pored strelaca iz Srbije tu su i strelci iz Hrvatske i Crne Gore. Danas su na programu kvalifikacije, a sutra je finale kada će takmičenje biti i završeno.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.