Pregled vesti za Septembar 2015.


Info Nova Pazova 30.09.2015.
Osamdeset šest posto učenika najveće osnovne škole u opštini, „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi izučavaće versku nastavu kao obavezni izborni premet u ovoj školskoj godini. Pored verske nastave i građanskog vaspitanja, svi učenici prvog razreda će kao drugi izborni predmet učiti lepo pisanje, a u drugom, trećem i četvrtom razredu će se izučavati čuvari prirode i narodna tradicija, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Slavica Despotović i istakla da će učenici viših razreda izučavati informatiku i računarstvo, crtanje, slikanje i vajanje, i hor i orkestar.
Kultura Stara Pazova 30.09.2015.
Centar za kulturu Stara Pazova za naše najmlađe sugrađane pripremio je petodnevni program u sklopu dečije nedelje koja počinje 5. i traje do 10 oktobra. U ponedeljak 5. oktobra u 18 časova biće prikazan animirani film „Pipi duga čarapa”, 6. oktobra u 19 časova održaće se promocija knjige Kristine Arsenijević u prostorijama Bele zgrade. Za sredu u 16 časova je najavljena dečija predstava „Crvenkapa”, na platou ispred pozorišne sale 8. oktobra od 18 časova za najmlađe je pripremljen animacioni program „Naša mašta može svašta” a 9. oktobra organizovana je poseta dece iz vrtića sa Kablara, domu za stara lica „Zlatna nega” iz Banovaca i poslednjeg dana 10. oktobra u 17 časova počinje 14. Mini tini fest.
Info Nova Pazova 29.09.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u Subotici zaplenili 47.750 paklica cigareta West vrednih devet miliona dinara, saopštio je danas MUP. Policija je juče oduzela i kamion "Mercedes" kojim su cigarete prevožene, navodi se u saopštenju. Cigarete su bile bez akciznih markica i prateće dokumentacije a kamionom je upravljao muškarac (60) iz Nove Pazove. Policija će protiv vozača podneti krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćen promet akciznih proizvoda.
Info Stara Pazova 29.09.2015.
Skupština opštine Stara Pazova je danas na 34. sednici prihvatila rebalans Finansijskog plana Mesne zajednice Belegiš, zatim Odluku o raspodeli dobiti Javnog urbanističkog preduzeća „Urbanizam“ ostvarene prošle godine, a velikom većinom glasova prihvaćene su izmene i dopune Odluke o Opštinskoj upravi kojima je predviđeno formiranje Službe budžetske inspekcije. U Odluci o isporuci toplotne energije je dodato, da cenovnik donosi davalac usluge uz saglasnost predsednika opštine. Dosadašnji vršilac dužnosti, Zoran Vukašinović je imenovan za direktora Javnog preduzeća „Toplana Stara Pazova“, a Skupština je prihvatila Odluku o uspostavljanju saradnje sa Opštinom Strumica u Makedoniji. Usvojena je i Informacija o ovogodišnjoj žetvi strnina.
Info Stara Pazova 29.09.2015.
Danas je počelo redovno ispiranje vodovodne mreže u svim naseljima naše opštine. Ispiranje će trajati nekoliko sati,nakon čega je moguća pojava mutne vode. Molimo građane za strpljenje i ukoliko dođe do pojave mutne vode potrebno je pustiti vodu sa svojih slavina nekoliko sekundi da oteče dok se ne izbistri.
Kultura Nova Pazova 29.09.2015.
Svečanom akademijom, koja je počela himnom Bože pravde u izvođenju crkvenog hora Sveti Vladika Nikolaj Srpski iz Nove Pazove, sinoć su završeni ovogodišnji Dani doseljenika. Željko Madžarević, predsednik Saveta MZ Nova Pazova je u svom obraćanju istakao da su prvi doseljenici u ovo mesto nakon Drugog svetskog rata postavili kamen temelj novog života. U programu su zatim nastupili mladi i uspešni članovi muzičke akademije Tempo Vivo i njihovi gosti i tamburaši Ljubinka Lazića. Akademiji je prisustvovao veliki broj gostiju, predstavnika lokalne samouprave, javnih preduzeća, udruženja građana. Pre akademije u Galeriji KPC je otvorena retrospektivna izložba slika Ljiljane Čelinković. Otvorila ju je Ljiljana Sekimić, učenica ovog vrsnog pedagoga i nastavnice likovne kulture, a muzikom su veče ulepšali članovi Narodnog orkestra KUD Mladost. Postavku mogu posetioci da pogledaju svakodnevno do 5. oktobra.
Info Nova Pazova 28.09.2015.
Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova i Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju obišli su juče radove na asfaltiranju ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi, izgradnju kružne raskrsnice kod Novih Banovaca i izgradnju vrtića u Belegišu. U ulici Miloša Obilića kolovoz je proširen sa 4 na 6 metara i kompletno je rekonstruisan u dužini od 1300 metara. Vrednost ove investicije je oko 22 miliona dinara. Radi se svaki dan, a završetak radova se očekuje u petak. U industrijskoj zoni 4 kod Novih Banovaca u toku je izgradnja kružne raskrsnice čijom izgradnjom će se podići nivo bezbednosti saobraćaja što je jedan od preduslova dolaska stranih investitora u ovu industrijsku zonu.
Osim pomenutih investicija na teritoriji opštine u toku je i realizacija drugih projekata od važnosti za građane i njihove svakodnevne životne potrebe. Jedan od takvih projekata je i izgradnja vrtića u Belegišu koji takođe teče po planu, a završetak radova najavljen je za 10. oktobar. Opština Stara Pazova zajedno sa Direkcijom za izgradnju nastaviće i dalje da investira u infrastrukturu koja je neophodna i bitna za normalno funkcionisanje svih sfera društvenog života.
Info Stara Pazova 28.09.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su podneli krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu protiv 44-godišnjeg muškarca, za krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava. On se tereti da je psihički zlostavljao suprugu, a u njegovom stanu je pronađena i oduzeta automatska puška u nelegalnom posedu.
Kultura Stara Pazova 28.09.2015.
Juče je u parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve otvorena dokumentarno – etnografska izložba o nošnjama pazovačkih Slovaka. Milivoj Kovačević, autor serijala o pazovačkim porodicama pripremio je izložbu u saradnji sa Centralnim arhivom Slovačke evangeličke crkve u Srbiji čije sedište je u Staroj Pazovi. Izložba će biti otvorena dve nedelje, a posvećena je 245-oj godišnjici dolaska Slovaka u Staru Pazovu.
Info Stara Pazova 28.09.2015.
Odbornici Skupštine Opštine Stara Pazova na dnevnom redu sutrašnje sednice imaće rebalans ovogodišnjeg Finansijskog plana Mesne zajednice Belegiš koji je utvrđen u iznosu od 10 miliona dinara, kao i Odluku Nadzornog odbora Javnog urbanističkog preduzeća „Urbanizam“ o raspodeli dobiti ostvarene prošle godine od 815 hiljada 26 dinara. Predlog je da se 20 posto ili 163 hiljade 5 dinara uplati u budžet opštine, a 80 procenata, ili 652 hiljade 21 dinar za pokriće gubitaka iz prethodnih godina. U predlogu izmena i dopuna Odluke o Opštinskoj upravi predviđa se formiranje Službe budžetske inspekcije, a u Odluci o isporuci toplotne energije, biće dodato, da cenovnik donosi davalac usluge uz saglasnost predsednika opštine.
Kultura Stara Pazova 28.09.2015.
Svečanom akademijiom u sali Kulturno poslovnog centra Nova Pazova večeras se završavaju ovogodišnji Dani doseljenika. Pored brojnih sportskih utakmica, juče je održana i Likovna kolonija u organizaciji Umetničkog udruženja Nova Pazova, na kojoj su učestvali kako slikari i vajari iz ovog mesta, tako i gosti iz okolnih mesta, ali i Beograda. Nastalo je preko 40 radova. Svečana akademija večeras počinje u 20 časova, a u 19 časova će u Galeriji biti otvorena izložba radova Ljiljane Čelinković, nastavnice likovnog u penziji iz Nove Pazove.
Sport Stara Pazova 28.09.2015.
Streljačka družina Jedinstvo iz Stare Pazove juče je obeležila 42 godine postojanja i rada i tim povodom održan je turnir. Bila je to prilika da strelci prvi put gađaju na novim, elektronskim metama, koje je za potrebe kluba obezbedila Opština Stara Pazova. Tim povodom Dragan Alimpijević, predsednik streljačkog saveza Vojvodine uručio je Plaketu Veliboru Katiću načelniku za sport i omladinu Opštine Stara Pazova. U takmičarskom delu u ekipnoj konkurenciji prvo mesto osvojili su strelci Mladosti iz Inđije, druga je bila ekipa Jedinstva, a treći Vrbas. Pojedinačno prvi je bio Saša Mudrinić iz Inđije, drugi Slaviša Jovanović iz Jedinstva, a treći Veljko Mihajlović iz Inđije. Među brojnim gostima na turniru je bio i Srećko Pejović direktor reprezentacije Srbije.
Sport Stara Pazova 28.09.2015.
Omladinac je u sedmom kolu Srpske lige područje Vojvodina u Novim Banovcima pobedio Banat iz Zrenjanina sa 3:0, Dunav iz Starih Banovaca je igrao 0:0 protiv TSC-ea u Bačkoj Topoli, a Radnički iz Nove Pazove je poražen od Cementa u Beočinu sa 3:0. U sedmom kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo Budućnost iz Salaša Noćajskog sa 4:2, Sremac iz Vojke je izgubio od Budućnosti u Gložanu sa 3:1. U sedmom kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je savladao kao gost Ljukovo sa 2:0, a Jadran iz Golubinaca je sa 3:0 pobedio ekipu Zeka Buljubaša u Ravnju.
Info Stara Pazova 26.09.2015.
Da je likovna umetnost veoma zastupljena u ovoj sredini, potvrdjuje i broj autora i radova na sinoć otvorenoj Opštinskoj smotri likovnog stvaralaštva. Pejzaže, prortrete, mrtvu prirodu, skulpture, ukupno 71 rad, izložilo je 50 likovna umetnika na ovoj 12.Opštinskoj smotri, a ocenjivačka komisija 11.Smotre likovnog stvaralaštva, dodelila je ove godine po dve prve, druge i treće nagrade i puno pohvala. Prve nagrade pripale su Zorici Opavski i Mirjani Ćosić iz Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova. Druge nagrade ocenjivačka komisija je uručila Rudolfu Cetiniću iz ULU Leonardo iz Novih Banovcaca i Milanu Radumilu Meci iz ULUSP-a. Treću nagradu, takodje štafelaje i platna, dobili su Stavan Frlog i Gordana Tomašević Špraja, oboje iz Leonarda.
Osim ovih nagrada, dodeljeno je i 8 pohvala i Branku Oreščaninu specijalnu nagradu, a otvaranje izložbe muzikom su oplemenili učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke. Selektor, akademski slikar Majran Karavla, saopštiće za koji dan i odluku, ko se plasirao na zonsku smotru u Rumi.
Kultura Nova Pazova 26.09.2015.
U Galeriji KPC Nova Pazova a u organizaciji Narodne biblioteke Dositej Obradović i ogranka u Novoj Pazovi Petar Petrović Njegoš, sinoć je održano književno veče sa Radomirem Mićunovićem, pesnikom rodom iz ovog mesta, i bio je to prvi u nizu programa ovogodišnjih Dana doseljenika. Mićunović piše pesme za decu i odrasle, i ovo veče posvećeno njemu okupilo je veliki broj poštovaoca lepe reči i kulture. Publika je sinoć napunila i pozorišnu salu na koncertu KUD-a Mladost i KUD-a Kozara iz Prijedora a svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije u čast onih koji su naselili Novu Pazovu u posleratnom periodu biće danas u podne na platou u centru mesta.
Info Stara Pazova 26.09.2015.
Gradski hor Stara Pazova večeras u pozorišnoj sali priređuje jesenji koncert. Prema rečima horovođe, Radmile Andrejević, ovaj kocert u velikoj meri će biti repriza prolećnog koncerta. Na repertoaru su romske pesme, popularne ruske i nekoliko srpskih narodnih pesama. Uz muzičku pratnju nastupiće i solisti. Koncert Gradskog hora, večeras, u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi počinje u 20 časova.
Info Stara Pazova 25.09.2015.
JKP „Čistoća“ u Staroj Pazovi trenutno izvodi radove na proširenju groblja na površini od oko pola hektara. U planu je da se groblje u Staroj Pazovi proširi za još pet i po hektara prema ulici Jovana Popovića, s tim da bi taj novi novi deo groblja bio iste veličine kao što je sad staro groblje, izjavio je direktor JKP „Čistoća“ Jovica Gagrica. U sklopu jesenjih radova na grobljima u svim naseljenim mestima opštine će se napraviti staze i nova grobna mesta kako tokom zimskih meseci ne bi bilo problema oko sahranjivanja pokojnika.
Kultura Stara Pazova 25.09.2015.
Predstava Večera budala, Dramske sekcije KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, u režiji Aleksandra Baka, osvojila je drugo mesto na festivalu tradicionalnih formi FETRA u Jaši Tomiću. Janko Šarkezi, za ulogu Fransoa Pinjona, dobio je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, dok je Radici Števanov, takođe iz ovog ansambla, pripala pohvala za glumačko ostvaranje. Dramska sekcija društva Radičević nastavlja da igra ovu predstavu i u ovoj sezoni, a kako saznajemo od predsednika Petra Nerandžića, u pripremi je i novi komad i dečja predstava.
Sport Stara Pazova 25.09.2015.
Danas i sutra će se u Staroj Pazovi održati turnir u odbojci. Na turniru će pored domaćina, odbojkašica Jedinstva učestvovati i Crvena Zvezda iz Beograda, NIS Spartak iz Subotice i TENT iz Obrenovca. Danas će turnir početi u 18 časova, utakmicom između TENT-a i Crvene Zvezde, a u 21 će igrati Jedinstvo i NIS Spartak. Sutra će prvo u 10 časova igrati NIS Spartak i Crvena Zvezda, a od 12.30 Jedinstvo i TENT. U večernjim satima, takođe, sutra u 18 časova će početi duel TENT-a i NIS Spartaka, a od 20.30 časova Jedinstva i Crvene Zvezde. Turnir u Staroj Pazovi će se igrati u sklopu priprema za novo prvenstvo koje će početi 17. oktobra.
Sport Stara Pazova 25.09.2015.
U nedelju u prepodnevnim časovima na strelištu u Staroj Pazovi će biti održan turnir u streljaštvu. Pored domaćina streljačke družine Jedinstvo na takmičenje u muškoj i ženskoj konkurenciji prijavio se veliki broj takmičara iz klubova širom Srbije. Takmičare očekuje nadmetanje na novim elektronskim metama koje je obezbedila opština Stara Pazova, izjavio je Velibor Katić, načelnik Odeljenja za sport i omladinu. Osim brojnih gostiju očekuje se dolazak i predstavnika Streljačkog saveza Srbije.
Sport Stara Pazova 25.09.2015.
U sedmom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca će u subotu u Novim Banovcima dočekati Banat iz Zrenjanina, Dunav iz Starih Banovaca će igrati protiv TSC-ea u Bačkoj Topoli, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Cementa u Beočinu. U sedmom kolu Novosadsko-Sremske lige, Jedinstvo će u subotu u Staroj Pazovi dočekati Budućnost iz Salaša Noćajskog, a Sremac iz Vojke će se u nedelju u Gložanu sastati sa ekipom Budućnosti. Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša će u sedmom kolu Sremske lige biti gost Ljukova, a Jadran iz Golubinaca će igrati u nedelju u Ravnju protiv Zeka Buljubaše.
Info Nova Pazova 24.09.2015.
Počela je realizacija jednog od značajnijih projekata za meštane Nove Pazove, rekonstrukcije puta Nova Pazova – Busije, koji će povezati dve opštine, opštinu Stara Pazova i opštinu Zemun. Radove na rekonstrukciji i asfaltiranju 500 m puta je danas obišao direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Nedeljko Kovačević koji je rekao da pored toga što ovaj put povezuje dva naseljena mesta, on je od velike važnosti za opštinu Stara Pazova jer će se njom brže stizati do autoputa Beograd – Zagreb. Put koji je u nadležnosti opštine Zemun će biti otvoren za saobraćaj krajem sledeće nedelje kada se očekuje kraj radova.
Info Nova Pazova 24.09.2015.
Književnom večeri sa Radomirom Mićunovićem u Galerij KPC Nova Pazova od 17.30 sutra počinje manifestacija Dani doseljenika, koja se održava kao sećanje na dolazak kolonista u ovo mesto. Od 20 časova najavljen je program KUD-a Mladost sa gostima iz Prijedora a svečano otvaranje će biti u subotu u podne na platou u centru Nove Pazove. U programu će učestvovati sve kulturne organizacije, sportski klubovi, kao i udruženja građana. Sutra uveče celovečernji koncert priprema OKUD Sveti Sava sa istoimenenim društvom iz Šida. Nedelja će biti u znaku sportskih utakmica, ali i likovne kolonije koju organizuje Umetničko udruženje Nova Pazova, dok za nedeljno veče koncert priprema Udruženje građana Sana iz Stare Pazove. Svečana akademija je planirana za ponedeljak, kada će biti izložba radova Ljiljane Čelinković.
Info ostalo 24.09.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su, po nalogu nadležnog tužioca odredili zadržavanje do 48 časova za tri mladića iz Bosne i Hercegovine, starosti od 18 do 23 godine, osumnjičenih za krađu u butiku autlet centra u Inđiji. Oni se terete da su garderobu u vrednosti oko 60.000 dinara izneli u torbicama obloženim aluminijumskom folijom, zbog čega se nije aktivirao alarm na ulaznim vratima. Odeća je pronađena i vraćena vlasniku butika. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info ostalo 24.09.2015.
Kompanija IGB Automotiv u Industrijskoj zoni u Inđiji danas je obeležila osam godina uspešnog rada sa 1400 radnika, godišnjim obimom proizvodnje 16 miliona proizvoda, a Josef Hilmer, vlasnik grupacije IGB Automotiv najavio je uskoro proširenje kapaciteta i zapošljavanje 500 novih radnika. Nenad Bjelogrlić, direktor Agencije za strana ulaganja SIEPA je rekao da će Republika Srbija podržati novu investiciju ove kompanije. Svečanosti su prisustvovali: Gabriela Beneman iz Ambasade Savezne republike Nemačke u Beogradu, Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Petar Filipović, predsednik Opštine Inđija, i drugi gosti.
Info Stara Pazova 24.09.2015.
Zavod za transfuziju krvi u saradnji sa staropazovačkim Crvenim krstom danas je organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi ispred zgrade opštine. Top prilikom akciji se odazvalo preko 50 naših sugrađana i ovo je još jedna u nizu uspešnih akcija u organizaciji Crvenog krsta. Sledeća akcija najavljena je za 27. septembar u vremenu od 8.00 do 13.00 časova u Novoj Pazovi u prostorijama svečane sale Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“.
Kultura Stara Pazova 24.09.2015.
Gradski hor Stara Pazova u subotu priređuje jesenji koncert. Prema rečima horovođe, Radmile Andrejević, ovaj kocert u velikoj meri će biti repriza prolećnog koncerta. Na repertoaru će biti romske pesme, popularne ruske i nekoliko srpskih narodnih pesama. Uz muzičku pratnju nastupiće i solisti. Koncert Gradskog hora u subotu u pozorišnoj sali počinje u 20 časova.
Kultura Stara Pazova 24.09.2015.
Sutra će u holu pozorišta u Staroj Pazovi biti otvorena izložba 12. Opštinske smotre likovnog stvaralaštva. Predstaviće se 50 autora sa 71 radom – iz dva Udruženje likovnih umetnika: Stara Pazova i Leonardo iz Novih Banovaca, iz tri kulturno-umetnička društva: Branko Radičević iz Stare Pazove, Sveti Sava i Mladost iz Nove Pazove, Društva prijatelja dece iz Novih Banovaca i prvi put iz Umetničkog udruženja Nova Pazova. Najuspešnije slikare u prošloj godini, Savez amatera opštine Stara Pazova i ovog puta će nagraditi, a selektor i ovogodišnje opštinske smotre je akademski slikar Marjan Karavla.
Kultura Stara Pazova 24.09.2015.
Dramska sekcija KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove učestvuje večeras na još jednom festivalu. Predstavu Večera budala, u režiji Aleksandra Baka izvešće na festivalu tradicionalnih formi FETRA u Jaši Tomiću. Festival se sutra zatvara proglašenjem najboljih ostvarenja a u Vrbasu sutra počinje pokrajinska smotra folklorne tradicije, koja će trajati do nedelje. Prvog dana će staropazovačku opštinu predstavljati dve dečje folklorne grupe KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Janko Čmelik.
Sport Stara Pazova 24.09.2015.
Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se danas u četvrtfinale čelendžer turnira koje se igra u Rumunskom gradu Sibiu nakon pobede nad domaćim takmičarom Andrejom Stefanom Apostolom koji je na samom startu predao meč pri rezultatu 3-0 za srpskog tenisera. Lajović je postavljen za prvog nosioca na turniru. On je nastavio sa dobrom igrom i u Rumuniji nakon sto je proteklog vikenda trijumfovao na turniru u Banjaluci. Naš predstavnik je trenutno 86. na ATP listi.
Info Krnješevci 24.09.2015.
Sutra zbog planiranih radova na elektromreži od 08.00 do 14.00 časova isključuje se kompletno naseljeno mesto Krnješevci. Isključuju se trafostanice, Ekspres gradnja, Žarković, Mrlješ, Centar, Borisa Kidriča, Partizanska i Partizanska nova.
Info Nova Pazova 23.09.2015.
Danas su izvođeni radovi na popravci, dopuni i osvežavanju horizontalne saobraćajne signalizacije u centru Nove Pazove, informacija je koju smo dobili od Kate Mijačić referenta za odnose sa javnošću Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Direkcija radi na redovnom održavanju putne infrastrukture na celoj teritoriji, a održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije je samo deo tih poslova. Iz Direkcije apeluju na sve vozače da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju i imaju strpljenja dok traju pomenuti radovi. Nakon centra Nove Pazove radiće se na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije i u ostalim mestima.
Info Stara Pazova 23.09.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su prilikom pretresa kuće i okućnice V.A. (42), pronašli i oduzeli stabljike indijske konoplje težine oko sedam kilograma. Postoji sumnja da je V.A. semenke indijske konoplje dobio od R.C. (32) sa područja Stare Pazove. U pretresu njegove kuće pronađen je pištolj u nelegalnom posedu. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Protiv R.C. biće podneta i krivična prijava za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, nadležnom tužilaštvu.
Takođe, prilikom pretresa jednog stana, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici su pronašli i oduzeli pištolj, automatsku pušku, vojničku busolu, dva bajoneta i 244 metka različitog kalibra, u nelegalnom posedu. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv vlasnika biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku, saopštila je danas Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 23.09.2015.
Novim zakonom o energetici koji je usvojen 29. decembra prošle godine propisano je da se energetskom delatnošću mogu baviti preduzeća koja su za to registrovana i koja poseduje licencu. Do sada se poslovima proizvodnje i distribucije bavila Direkcija za izgradnju ali po novom zakonu ovo preduzeće ne može više obavljati ovu delatnost i upravo zbog toga osnovano je JP Toplana Stara Pazova kao zasebno preduzeće i ono je registrovano 25. aprila ove godine. S obzirom da uskoro počinje i grejna sezona u JP Toplana saznajemo da je sve spremno za početak sezone grejanja u našem mestu.
Info Stara Pazova 23.09.2015.
Nevena Despot, učenica Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi, osvojila je prvu nagradu za ekološku himnu na konkursu koji je organizovan u okviru projekta „Za čistije i zelenije škole Vojvodine”. Nevena je trijumfovala sa pesmom „Čuvajmo planetu“ u veoma jakoj konkurenciji među 18 kompozicija. Veoma emotivna pesma „Oseti Vido“ učenice škole Pinki Marije Kuzmanović proglašena je za himnu projekta „Stopama naših predaka“. Marija je ovu pesmu napisala prošle godine po povratku sa nagradnog letovanja na Krfu. Nastavnica muzičke kulture Vladana Bzovski, koja je komponovala muziku za obe pesme, ponosna je na svoje učenice i njihove uspehe.
Info Stara Pazova 23.09.2015.
Crveni krst Stara Pazova i Institut za transfuziju krvi organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će biti održana 24. septembra ispred zgrade opštine Stara Pazova, gde će i biti parkiran transfuziološki autobus i to u vremenu od 8.00 do 14.00 časova. Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana 27. septembra u Novoj Pazovi u prostorijama svečane sale Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava”. Punoletni građani, ljudi dobre volje, sportisti i dobrovoljni davaoci krvi ali i svako ko želi može doći ispred zgrade opštine da daruje ovu dragocenu tečnost onima kojima je najpotrebnija.
Info Stari Banovci 22.09.2015.
Starobanovčani će uskoro dobiti komforna i uređena parking mesta ispred groblja što je prethodno urađeno i u ostalim naseljima u opštini Stara Pazova, potvrdio je u izjavi za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Na lokaciji kod groblja grade se pored parkinga i stajališta za autobuse kako ne bi dolazilo do zadržavanja saobraćaja kao i pešačka staza sa rasvetom. Završetak ovih radova očekuje se krajem oktobra kada će biti otvorena i obnovljena kapela na čijoj rekonstrukciji radi JKP „Čistoća“ Stara Pazova, što nam je potvrdio i direktor ovog javnog preduzeća Jovica Gagrica. JKP „Čistoća“ radi i na proširenju groblja u Staroj Pazovi o čemu ćemo izveštavati u informativnim emisijama narednih dana.
Info Golubinci 22.09.2015.
Saobraćaj na rekonstruisanom desnom železničkom koloseku na deonici Golubinci-Ruma pušten je danas u rad, a to će stvoriti mogućnost da se vozovi na toj deonici kreću brzinom od 120 kilometara na čas. Rekonstruisanu deonicu, u dužini od 19 kilometara i 700 metara, na kojoj je dosadašnje ograničenje iznosilo 30 kilometara na sat, danas su obišli dizel-motornim vozom ruske proizvodnje potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i predsednik Ruske železnice Oleg Belozjorov. Time je ova deonica puštena u saobraćaj.
Info Stara Pazova 22.09.2015.
Od 1. oktobra prirodni gas za javno snabdevanje koji isporučuje Gas feromont biće jeftiniji, i jedan kubni metar sa PDV-om koštaće 43 dinara i 50 para, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Milan Gavran, direktor ovog staropazovačkog javnog snabdevača. Treće pojeftinjenje gasa u tekućoj godini rezultat je promene vrednosti srednjeg kursa dolara i promene cena derivata nafte na svetskom tržištu. Gavran je izrazio nadu da će ova cena ostati čitave predstojeće grejne sezone, da će snabdevanje gasom biti uredno i upozorio korisnike na zakonsku obavezu kontrole unutrašnje gasne instalacije i trošila.
Info Stara Pazova 22.09.2015.
U organizaciji opštine Stara Pazova u saradnji sa Nemačkom a sprovedeno od strane GIZ-a (nemačka organizacija za tehničku sradnju) danas je u skupštinskoj sali u Staroj Pazovi organizovana prezentacija na temu „Mala biogas postrojenja za farme srednje veličine u Srbiji kao dodatni izvor prihoda”. Cilj predavanja jeste implementacija inovativnih projekata bioenergije kroz identifikaciju projekata i potencijalnih investitora za sisteme grejanja na bioenergiju u javnim zgradama, biogas postrojenja za proizvodnju toplotne energije za industrijske potrebe, savetovanje u domenu projektovanja postrojenja i projektnog koncepta. Predavanje je bilo interaktivno jer su vlasnici ovakvih postrojenja iz Nemačke kroz diskusiju i primere svojih farmi i postrojenja izneli praktična iskustva i odgovarali na sva pitanja zainteresovanih građana.
Info Novi Banovci 22.09.2015.
Dana 24. septembra zbog elektromontažnih radova u Novim Banovcima od 8 do 14 časova isključuju se ulice Vojvođanska, Dervenska, Dunavska, Ribarska od broja 1 do broja 19, Vinogradska od broja 2 do broja 10, Banatska, Skendera Hulenovića, Zemunska od brojeva 77 i 68 do kraja i Radnička od brojeva 25 i 30 do kraja. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu.
Život Stara Pazova 22.09.2015.
Da bi pomogla mladim ljudima da se lakše nose sa svakodnevnim problemima opštinska Kancelarija za mlade ovog proleća je počela sa psihološko-edukativnim savetovalištem. Koordinatorka Kancelarije Nadežda Hadrik zadovoljna je odzivom i učešćem u radionicama koje vodi psihološkinja Gordana Jovančević. Ove i naredne nedelje u radionicama učestvuju srednjoškolci.
Kultura Stara Pazova 22.09.2015.
Hor Tilija i predstavnice Udruženja žena SKUD-a Janko Čmelik prošlog vikenda su bili na gostovanju u Slovačkoj. Tilija je bila u poseti u Žilini i okolnim mestima a predstavnice udruženja žena iz ovog i KUD-a Branko Radičević su bile u Puhovu. Sa gostovanja su se vratili u nedelju a već krajem ove nedelje ženska grupa pevača društva Čmelik će učestvovati na festivalu tradicije.
Info Nova Pazova 21.09.2015.
Radovi na proširenju i rekonstrukciji ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi teku po planu. Završeni su zemljani radovi i urađeno je potrebno proširenje pod kamenom, a trenutno se izvode radovi na struganju starog sloja asfalta. Vrednost ove investicije Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova je oko 22 miliona dinara, izjavio je prilikom obilaska radova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Po rečima izvođača radova, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, završetak radova i puštanje ulice u saobraćaj trebalo bi da bude krajem sledeće nedelje. Uporedo sa ovim radovima u Novoj Pazovi se radi i na proširenju dela ulice Proleterske u dužini od 255 metara ka novom vrtiću.
Sport Stara Pazova 21.09.2015.
Srpski teniser Dusan Lajović osvojio je čelindžer turnir u Banjaluci. On je u finalu pobedio tenisera iz Rumunije Viktora Haneskua sa 2:0 po setovima 7:6, 7:6. Ovom pobedom srpski teniser popravio je plasma na ATP rang listi i ponovo se nalazi među prvih 100 igrača na svetu.
Info Stari Banovci 21.09.2015.
Povodom slave Male Gospojine, danas je u Starim Banovcima održana tradicionalna 21. fijakerijada, takmičenje konjičkih zaprega, na prostoru pored fudbalskog stadiona. U takmičarskom delu učestvovali su dvoprezi i četvroroprezi, a po rečima Stevana Dražete, predsednika Konjičkog kluba „Podunavlje Balta“, koji je ujedno i organizator ovog događaja, takmičilo se preko sto zaprega. Opština Stara Pazova je pokrovitelj ove manifestacije, koja okuplja veliki broj učesnika i posetilaca, a cilj je promocija ovog mesta.
Sport Stara Pazova 21.09.2015.
U šestom kolu Srpske lige, područje Vojvodina, fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Radnički iz Sremske Mitrovice sa 3:1, Omladinac iz Novih Banovaca je igrao 1:1 sa Radničkim iz Šida, a Dunav je u Starim Banovcima pobedio Sentu 2:1. Opštinski derbi šestog kola Novosadsko-Sremske lige u Vojki pripao je fudbalerima Jedinstva iz Stare Pazove koji su pobedili Sremac 3:2. U šestom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu savladao Hrtkovce sa 3:0, a Jadran je u Golubincima pobedio Ljukovo 2:1.
Info ostalo 21.09.2015.
Nekoliko hiljada građana, najviše mladih i dece, prisustvovalo je u subotu na aerodromu Batajnica „Otvorenom danu” koji je organizovala 204. vazduhoplovna brigada, a posetioci su mogli da vide vazduhoplove, naoružanje i tehnička sredstva kojima raspolaže ova brigade, zatim 250. raketna brigada, i 126. brigada VOJIN. U letačkom programu koji je pobudio najveće interesovanje, učestvovali su „Supergalebovi Ge 4“, lovci MiG-21 i Mig-29, zatim školski avioni „Utva” i „Lasta“, kao i transportni avion An-26 i helikopteri „Gazela” i Mi 8. Program su otvorili padobranci specijalne jedinice Vojske Srbije skokom sa visine od 1.200 metara, a dvojica su razvila na nebu zastave Srbije i Vojske Srbije.
U jednom od šatora mogao je da se vidi snimak presretanja nepoznatog aviona u našem vazdušnom prostoru. U umetničkom programu učestvovao je Ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i Zorana Pavić.
Info Stara Pazova 18.09.2015.
Firma Artinvest, organizuje u Staroj Pazovi, Peti profesionalni kućni sajam, koji je otvoren juče, a trajaće do sutra uveče. Kompanija Artinvest se bavi distribucijom pločastih materijala od drveta, tačnije iverice i medijapana. U ponudi su još i laminat i okovi, a jedan deo firme se bavi proizvodnjom i prodajom nameštaja. Posetioce sajma očekuju mnogobrojni popusti, akcije, kao i nagradne igre, a organizovana je i licitacija za blum minipres mašinu, koja je u dobrotvorne svrhe.
Sport Stara Pazova 18.09.2015.
U šestom kolu Srpske lige područje Vojvodina u Novoj Pazovi u subotu će se sastati Radnički i Radnički iz Sremske Mitrovice, a Omladinac iz Novih Banovaca će biti gost Radničkom u Šidu, dok će Dunav u nedelju u Starim Banovcima igrati protiv Sente. Sremac i Jedinstvo iz Stare Pazove će se u subotu u opštinskom i komšijskom derbiju sastati u Vojki u okviru šestog kola Novosadsko-Sremske lige. U šestom kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac će u nedelju u Belegišu igrati protiv Hrtkovaca, a Jadran će u Golubincima dočekati Ljukovo.
Info Stara Pazova 17.09.2015.
Na poslednjoj sednici Izvršnog odbora Saveta Mesne zajednice Stara Pazova usvojen je predlog kapitalnih investicija za narednu godinu, koji će biti dostavljen Direkciji za izgradnju Opštine. Među prioritetima je uređenje i čišćenje kanala „Mali Begej“ i 10 – 1, izgradnja trotoara u ulicama Ćirila i Metodija, Kralja Petra i Novosadskoj, asfaltiranje i uređenje ulice Svetosavska od Zmaj Jovine do kraja Vuka Karadžića, dogradnja PU „Poletarac“, saniranje košarkaškog terena ispred sportske hale u ulici Branka Radičevića i mini pič terena u ulici Jovana Popovića i Isidore Sekulić, zamena krova i popravka grejanja u sportskoj hali „Park“ i postavljanje mobilijara u parku. Do kraja godine bi trebalo da bude poznato koje će investicije biti realizovane u narednom periodu.
Info Stara Pazova 17.09.2015.
U staropazovačkom parku danas u podne Deseti defile prijateljstva otvorio je protojerej Srđan Đurđević. U ime organizatora Društva za afirmaciju invalida Feniks i Udruženja paraplegičara Fruška Gora Srem prisutne su pozdravili predsednici ukazujući na cilj organizovanja ove manifestacije – na jačanje prijateljstva i razumevanja među ljudima i ljubavi prema sredini u kojoj žive. Zdravlje i ljubav svima je poželela i Libuška Lakatoš, narodna poslanica kao i predstavnici mesne zajednice, pravoslavne i evangeličke crkve. Programom su učesnike defilea ispratilе četiri grupe predškolaca iz Poletarca a defile je nastavio prema trgu dr Zorana Đinđića, gde su program izveli dečje folklorne grupe KUD-a Branko Radičević i Janko Čmelik, hor i recitatori osnovne škole Pinki.
Info Novi Banovci 17.09.2015.
U Domu kulture u Novim Banovcina sinoć je održan humanitarni koncert za Igora Pavlovića kome je zbog povrede kičme potreban novac za odlazak u Beč 15. oktobra ove godine, na terapiju i lečenje matičnim ćelijama. Ovo je drugi humanitarni koncert namenjen za Igora. Uz orkestar Crnih Bisera nastupali su pevači Milan Topalović, Marko Bulat, Jovan Perišić, Milan Mitrović, Đorđe Mačak. Da li zbog košarkaške utakmice ili vrućine, sala Doma kulture bila je poluprazna, prodato je 170 karata i sakupljeno 57 hiljada dinara, devet i po hiljada evra potebno je Igoru za odlazak u Beč sa avionskim kartama.
Sport Stara Pazova 17.09.2015.
Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale Čelindžer turnira u Banja Luci. On je juče pobedio Španca Haume Munara sa 2-0(7:6, 6:4). Njegov sledeći protivnik je Italijan Rikardo Beloti 230. igrač na ATP listi. Lajović trenutno zauzima 102. mesto na svetskoj rang listi, a meč protiv Belotija na programu je sutra od 10 sati.
Info Novi Banovci 17.09.2015.
Zbog planiranih elektromontažnih radova danas od 08.00 do 14.00 časova u Novim Banovcima bez struje će biti sledeće trafostanice Ikea, Karađorđeva, Branko Ćopić i trafostanica Mladih.
Info Stara Pazova 16.09.2015.
Pripadnici MUP, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Republike Češke, uhapsili su Z. R. (47) iz Zrenjanina, G.V. (52) iz Nikšića i D. R. (46) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca. Osumnjičeni se terete da su u dužem vremenskom periodu izrađivali falsifikovane novčanice u apoenima od 100 američkih dolara, koje su zatim distribuirane u Srbiji i u zemljama regiona i Evrope. Prilikom pretresa u prostorijama Z. R. u Zrenjaninu pronađena je oprema za pripremu štampe falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 dolara, kao i 32.600 falsifikovanih dolara, visokog kvaliteta, saopštio je MUP Srbije.
Takođe, pronađen je i veliki broj novčanica koje nisu bile u potpunosti izrađene, ali su bile pripremljene za krajnju izradu i distribuciju. Pretresom prostorija koje je Z. R. koristio u Bačkom Jarku, pronađena je štamparska oprema za izradu falsifikovanog novca, prese, UV lampe, boja za novac, papir za izradu novčanica, sekači za papir, ofset mašina za štampu u drugo. Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.
Info Nova Pazova 16.09.2015.
U saradnji sa lokalnom samoupravom i Mesnom zajednicom Nova Pazova, ovih dana su počeli radovi na rekonstrukciji dela glavne zgrade Doma zdravlja u Novoj Pazovi. U planu je rekonstrukcija i formiranje kabineta za ultrazvučnu dijagnostiku, prostorije za rad ordinacije psihijatra, intervencije, kućnog lečenja i krečenje i sređivanje stomatološke ordinacije za odrasle, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović istakavši da bi radovi trebalo da budu završeni do 1. oktobra. Detaljna rekonstrukcija centralnog objekta Doma zdravlja u Novoj Pazovi planirana je za sledeću godinu.
Info Surduk 16.09.2015.
U Surduku već dva meseca uspešno radi ugovorna pošta u prostorijama Knjigovodstvene agencije „Dudić“. Pošta posluje u skladu sa poslovnom politikom Pošta Srbije i pruža kompletnu uslugu uz iste uslove, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Dragoljub Dudić, čiji zadatak je dostavljanje pošiljki i isplata penzija na terenu. Ugovorna pošta u Surduku radi od 7 do 13 časova, a Dudić kaže da je raspodelom dobiti ostvaren obostrani interes i Pošte Srbije i Agencije.
Info Stara Pazova 16.09.2015.
U cilju jačanja prijateljstva i razumevanja među ljudima i ljubavi prema sredini u kojoj žive Društvo za afirmaciju invalida Feniks i Udruženje paraplegičara Fruška Gora Srem sutra organizuju deseti defile prijateljstva. Kao i prethodnih godina defile će početi u podne u staropazovačkom parku, nastaviće se Karađorđevom ulicom do centra a zatim Svetosavskom ulicom do zgrade opštine i trga dr Zorana Đinđića, gde će biti i ove godine kulturno – umetnički program. Pored nekoliko suorganizatora, pokrovitelj ove manifestacije je Opština Stara Pazova i istoimena mesna zajednica.
Kultura Stari Banovci 16.09.2015.
Sinoć u Magacinu Macura u Starim Banovcima mnogobrojna publika je pratila koncert slobodno improvizovane muzike uz zvučnu instalaciju „Gausovi budilnici“, prema zamisli Pola Pinjona iz Velike Britanije. Posle koncerta prikazan je kratki film Slobodana Šijana iz 1972. godine, u kojem je Pinjon autor muzike. U ovom umetničkom događaju učestvovali su i sami autori Pol Pinjon i Slobodan Šijan a među prisutnima je bio i režiser Ljubiša Ristić.
Info Stara Pazova 16.09.2015.
Danas od 8.30 do 14 časova zbog radova na elektromreži isključuju se pojedine ulice u Staroj Pazovi, i to: Karađorđeva od ulice Nikole Tesle do kraja, Branka Ćopića, Milivoja Veselinovića, Hvjezdoslavova od broja 69 i 72 do kraja, Braće Babin, Koste Nađa, Nikola Momčilović od ulice 21. oktobra do broja 81 neparna strana, Partizanska, Jana Sikore 1 i 2 do broja 64 i 67, Svetosavska od Zmaj Jovine do kraja, Vuka Karadžića, Radnička, dr Georgija Mihajlovića od 1 i 2 do Jana Sikore, Zmaj Jovina od 1 i 2 do Branka Radičevića, Branka Radičevića od ulice Jovana Popovića do kraja, Pere Ninkovića, Zanatlijska, Dunavska, Goranska, Drinska, Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Poljski put, Jovana Popovića, Kalinčjakova, Aleksandra Stojanovića i ulica Janka Kralja .
Sport Stara Pazova 16.09.2015.
Srpski teniser Dušan Lajović, plasirao se u osminu finala Čelindžer turnira u Banja Luci. On je sa 2-0 (po setovima 6:4,6:3) pobedio Mark Hinera iz Španije, u narednoj rundi takmičenja za protivnika imaće još jednog španca Haume Munara. Lajović je postavljen za trećeg nosioca na turniru u Banja Luci, a trenutno zauzima 102. mesto na ATP rang listi.
Info Nova Pazova 15.09.2015.
Radovi na proširenju ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi teku po planu projekta. Trenutno se izvode zemljani radovi, urađeno je potrebno proširenje pod kamenom a završava se postavljanje ivičnjaka duž cele ulice, izjavila je za RTV Stara Pazova Kata Mijačić pi-ar Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Za nekoliko dana sledi struganje kolovoza i priprema za asfaltiranje. Rade se i nivelaciona uklapanja šahtova na kolovozu, kao i betoniranje oštećenih kolskih ulaza. Od vremenskih uslova zavisiće i dinamika radova kao i završetak istih, dodala je Kata Mijačić.
Info Stara Pazova 15.09.2015.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je usvojio predlog Finansijskog plana mesne zajednice za 2016. godinu. Ukupni prihodi mesne zajednice u narednoj godini projektovani su u iznosu od 29 miliona dinara, što je za 9 miliona više nego što je predviđeno u ovoj godini. Zbog pokretanja postupka javne nabavke male vrednosti radova na saniranju trotoara u Železničkoj ulici u Staroj Pazova doneta je odluka o izmeni Plana javnih nabavki za tekuću godinu.
Info Stara Pazova 15.09.2015.
Iako je Skupština Srbije krajem 2010. godine obustavila obavezno služenje vojnog roka, kandidati muškog i ženskog pola, od 19 do 30 godina, mogu da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije, a za kurs rezervnih oficira, moraju imati visoku, odnosno višu stručnu spremu. Tokom cele godine otvoren je konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije, a lica po odsluženju mogu da se zaposle u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane. Takođe, kandidat stiče reference prilikom zapošljavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, agencijama za obezbeđenje, stiče mogućnost konkurisanja za aktivnu rezervu, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova potpukovnik Jovica Petković, načelnik Centra Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 15.09.2015.
U organizaciji opštine Stara Pazova u saradnji sa Nemačkom a sprovedeno od strane GIZ-a (Nemačka organizacija za tehničku sradnju) kroz program „Razvoj održivog tržišta bioenergije“ biće organizovana prezentacija na temu „Mala biogas postrojenja za farme srednje veličine u Srbiji kao dodatni izvor prihoda“. Cilj radionice jeste implementacija inovativnih projekata bioenergije kroz identifikaciju projekata i potencijalnih investitora za sisteme grejanja na bioenergiju u javnim zgradama, biogas postrojenja za proizvodnju toplotne energije za industrijske potrebe, savetovanje u domenu projektovanja postrojenja i projektnog koncepta i slično. Sama radionica osmišljena je tako što će nemački i srpski stručnjaci predstaviti tehničke uslove i finansijske mogućnosti za izgradnju biogas postrojenja u Srbiji, a zatim će vlasnici ovakvih postrojenja iz Nemačke kroz diskusiju razmeniti svoja praktična iskustva sa svim zainteresovanim građanima. Prezentacija će se održati u skupštinskoj sali u utorak 22. septembra sa početkom u 9 časova.
Kultura Stara Pazova 15.09.2015.
Na prvoj izložbi u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova u ovoj sezoni, sinoć se predstavio Laslo Kolar, osnivač umetničkih kolonija u Bajši, Krivaji, odnedavno i na salašu Brindza. Reč je o 13 pastela većeg formata, na kojima je predstavljeno, kako autor kaže „nebo ravnice”. Kolar je do sada imao više samostalnih izložbi kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a pored toga što se bavi slikarstvom on je pilot u penziji, pa je to jedan od razloga što će ljubitelji njegovog likovnog stvaralaštva narednih dana u Staroj Pazovi biti u prilici da vide ciklus posvećen nebu.
Info Stara Pazova 14.09.2015.
Povodom početka nove školske godine, predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima iz Odeljenja za društvene delatnosti danas je posetio osnovne škole „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima, „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima i „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi i podelio đacima prvacima prigodne poklone, u vidu školskog pribora, poželevši im uspešno školovanje. Prilikom posete školama i susreta sa učenicima, predsednik Radinović je uručio školski pribor učenicima romske nacionalnosti koji pohađaju osnovne škole. Na inicijativu predsednika Radinovića, za svih 655 đaka prvaka iz naše Opštine obezbeđen je školski pribor i slatkiši, a 250 učenika romske nacionalnosti dobilo je na poklon školski pribor.
Info Nova Pazova 14.09.2015.
U spratnoj kući u Novoj Pazovi u subotu je došlo do eksplozije plina zbog curenja gasa. U trenutku eksplozije u prostoriji se nalazila dvadesetosmogodišnja devojka koja je zadobila opekotine na koži i trenutno se nalazi na lečenju u bolnici. Prema procenama stručnjaka do eksplozije je došlo usled curenja gasa koji je izvirao iz zemlje. Od jačine eksplozije na kući i okolnim objektima su popucala sva stakla. U trenutku eksplozije u kući je bio i vlasnik Zoran Gugleta koji je na sreću ostao nepovređen.
Info Stara Pazova 14.09.2015.
Zbog radova na pozorišnoj sali u Staroj Pazovi sve projekcije filmova koje su zakazane za danas i sutra su otkazane. Sve informacije o novim terminima prikazivanja filmova biće naknadno objavljene.
Info Belegiš 14.09.2015.
Danas je dan kad se sećamo naših predaka, i to je važno, jer onaj ko ne misli o svojim precima ne misli ni o svojoj budućnosti. Ja mojim Belegišanima želim da se zahvalim na dosadašnjem poverenju, nadam se da će tako biti i ubuduće, rekao je juče na svečanosti u centru ovog mesta Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova. Predsednik Radinović je naglasio da ima zadatak da nastavi da radi i da od Belegiša napravi jedno od najlepših mesta u Sremu. U obraćanju gostima i građanima, Veselin Šljivančanin je pohvalio negovanje tradicija i izrazio zadovoljstvo što je pozvan na svečanost. Predstavnici više boračkih organizacija i Aerodroma „Batajnica“ položili su vence i cveće na spomenik 116 boraca poginulih u borbi protiv fašizma, a zatim su sveštenici hrama Prenos moštiju svetog oca Nikolaja, osveštali spomen obeležje.
Zatim je predsednik staropazovačke opštine sa Veselinom Šljivančaninom posetio spomenik palim borcima Vojvođanskih brigada i poručniku bojnog broda Aleksandru Beriću na groblju u Belegišu i pravoslavni hram u ovom selu.
Info Stara Pazova 14.09.2015.
Izvršni odbor Saveta Mesna zajednice Stara Pazova danas bi trebalo da usvoji predlog Finansijskog plana mesne zajednice za tekuću godinu, koji će se večeras naći pred članovima Saveta. Na sednici bi trebalo da bude donet predlog odluke o izmeni Plana javnih nabavki za 2015. godinu, dnevnim redom je predviđeno donošenje odluke o pokretanju postupka javne nabavke malih vrednosti radova na saniranju trotoara u Železničkoj ulici u Staroj Pazovi, kao i donošenje odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju gasne instalacije u sportskoj hali u ulici Branka Radičevića.
Sport Stara Pazova 14.09.2015.
U petom kolu Srpske lige područje Vojvodina Radnički iz Nove Pazove je igrao nerešeno 1:1 sa Slogom u Temerinu, Omladinac je u Novim Banovcima pobedio Borac iz Sakula 1:0, a Dunav iz Starih Banovaca je poražen od Doline u Padini 2:1. Jedinstvo je u Staroj Pazovi u petom kolu Novosadsko-Sremske lige pobedilo Crvenu Zvezdu iz Novog Sada 2:0, a Sremac iz Vojke je savladao Slaviju u Novom Sadu 2:1. U petom kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša igrao je 2:0 protiv Podrinja u Mačvanskoj Mitrovici, a Jadran iz Golubinaca je kao gost sa Hrtkovcima igrao 0:0.
Info Stara Pazova 11.09.2015.
U pretresu jednog stana, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su pronašli i oduzeli ukupno 13 paketića za koje se sumnja da sadrže opojne droge marihuanu i amfetamin i 20 tableta sumnjivih na ekstazi. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, protiv dvadesetogodišnjeg mladića biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 10.09.2015.
JKP Vodovod i kanalizacija počelo je sa isključenjima dužnika sa vodovodne mreže. Isključuju se dužnici koji imaju dug veći od 50,000 dinara. Najviše dužnika je u Novoj Pazovi, isključenje je počelo juče u Belegišu, a biće izvršeno u svim naseljima opštine Stara Pazova, izjavila je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac, pi-ar ovog javnog preduzeća. JKP Vodovod i kanalizacija i dalje korisnicima njihovih usluga izlazi u susret tako što nudi reprogram duga, odnosno izmirenje dugovanja na više rata.
Kultura Stara Pazova 10.09.2015.
Sutra se završava Pazovačko kulturno leto 2015, sa pozorišnom predstavom i filmom, ukoliko vreme dozvoli na platou ispred pozorišta. U 18 časova na programu je pozorišna predstava Kapetan Džon Piplfoks, Gradskog pozorišta Ruma a u 21 čas film Čovek na Mesecu, u režiji Miloša Formana. Za oba programa ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 09.09.2015.
U centrima Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi i Inđiji, u bivšim vojnim odsecima, mladići rođeni 1997. godine treba da se uvedu u vojnu evidenciju u kalendarskoj godini u kojoj navršavaju 18 godina. Ovu obavezu za čije neizvršenje su predviđene i kaznene odredbe, treba da izvrše i mladići starijih godišta koji to do sada nisu uradili, a potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu, uverenje o državljanstvu ili izvod iz matične knjige rođenih, izjavio je za RTV Stara Pazova, potpukovnik Jovica Petković, načelnik Centra Ministarstva odbrane za opštinu Stara Pazova. Regruti koji žive u inostranstvu, uvode se u vojnu evidenciju u diplomatsko konzularnim predstavništvima.
Info Belegiš 09.09.2015.
Ovog vikenda, tačnije 11, 12. i 13. septembra tokom celog dana organizuje se proslava tradicije Belegiša kroz 35 vekova. Za petak je najavljeno otvaranje izložbe malih životinja i program u Domu kulture, zatim će u subotu biti organiziovano takmičenje žena Srema u narodnom stvaralaštvu, kuvanje kotlića, i predstavljanje KUD-a Mitanče. U nedelju je centralni programa kada će biti prisutni i gosti iz lokalne samouprave, organizovano je i polaganje venaca na spomenike u centru, kulturno zabavni program i lovačko veče sa gostima.
Kultura Vojka 09.09.2015.
U Vojki je sinoć zatvorena 25. likovna kolonija Kosmik art – Ljubiša Marić. Priznanje „Najbolja paleta“ po oceni 25 učesnika ove godine je pripalo Draganu Petroviću – Debišu iz Rume. Vojačku likovnu koloniju zatvorio je Bojan Kovrlija, načelnik opštinske uprave Opštine Stara Pazova a za muzički deo programa postarali su se najbolji učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke.
Info Stara Pazova 08.09.2015.
Opština Stara Pazova je u prethodnom periodu opredelila značajna sredstva za unapređenje i poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite građana. Tokom leta je rekonstruisan krov na glavnoj zgradi Doma zdravlja u Staroj Pazovi, u planu je uređenje dela glavne zgrade u Novoj Pazovi, a prioritet u narednom periodu je rekonstrukcija ambulante u Surduku, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović. Neophodno je da se nabavi još jedno sanitetsko vozilo, kazao je dr Omerović i istakao da je kupovina jednog rentgen aparata u planu za narednu godinu.
Info Stari Banovci 08.09.2015.
Osnovna škola „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima ove školske godine upisala je 78 prvaka, a od 2007. godine do danas broj đaka porastao je za 128. Ove godine starobanovačka škola nema problema sa tehnološkim viškom nastavnika, potrebe zadovoljava raspoloživim kadrovima, angažovanjem mladih nastavnika, a postoji potreba za profesorima matematike, nemačkog i engleskog jezika, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Boško Milojević. U vreme raspusta, okrečena je polovina školskog prostora, a nabavljeno je i nešto novog nameštaja. Za đake iz naselja Banovci Dunav i Novih Banovaca, koji koriste autobuski prevoz do škole u Starim Banovcima, škola izdaje potvrdu na osnovu koje, još uvek, prevoznici ne naplaćuju karte, kaže Milojević.
Kultura Stara Pazova 08.09.2015.
Udruženje građana Feniks danas u Klubu za dnevni boravak organizuje 71. poselo „Feniks i prijatelji“. Gost na današnjem druženju članova i prijatelja društva je dr Mišo Filip, specijalista opšte medicine na odeljenju Kućnog lečenja i nege pri domu zdravlja dr Jovan Jovanović Zmaj. U muzičkom delu programa učestvuju Jan Čemerski i prijatelji. Sedamdesetprvo poselo „Feniks i prijatelji“ počinje u 19 časova.
Info Stara Pazova 07.09.2015.
Povodom nedavno objavljene izjave predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslava Vasina, koji poziva potpredsednika Srpske napredne stranke Igora Mirovića na sučeljavanje po pitanju „privlačenja i dovođenja stranih investitora u Srbiju i Vojvodinu“ i u kojoj se predlaže da mesto sučeljavanja budu industrijske zone u „Inđiji, Šimanovcima, Staroj Pazovi ili Subotici“, kako bi se na licu mesta proverilo ko je „u Vojvodinu doveo veliki broj stranih kompanija“, u našu redakciju stiglo je saopštenje predsednika opštine Stara Pazova: "U moralnoj smo obavezi da u vezi sa iznetom tvrdnjom jasno naglasimo da ni Pokrajinska vlada, niti Demokratska stranka, u poslednjih nekoliko godina, nemaju nikakve zasluge, ni doprinosa u privlačenju ili dovođenju domaćih i stranih investitora na teritoriju staropazovačke Opštine.
O nedvosmislenim rezultatima zalaganja i rada Vlade Republike Srbije i rukovodstva Opštine Stara Pazova, kada je dovođenje investitora u pitanju, svedoči i podatak o više od 3.500 novootvorenih radnih mesta i aktuelnih investicija u fazi realizacije koje, od kraja 2012. godine do danas, dostižu 130 miliona evra. Takođe je važno da napomenemo da oko 1.700 građana inđijske Opštine ima zaposlenje na upravo teritoriji opštine Stara Pazova. Istovremeno, u koordinaciji sa Vladom Republike Srbije, naše rukovodstvo i nadležne opštinske službe su i dalje u pregovorima sa novim i postojećim investitorima, koji će u najskorijem periodu ostvariti nova ulaganja, ili proširiti sadašnji nivo poslovanja na teritoriji staropazovačke Opštine" - navodi se u saopštenju koje je potpisao Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.
Kultura Vojka 07.09.2015.
U okviru 25. saziva likovnih stvaralaca na koloniji Kosmik art – Ljubiša Marić u Vojki, sinoć je organizovano pesničko veče. Predstavljena je najnovija knjiga Milene Severović, pesnikinje iz Stare Pazove „Geteov grad“ i poezija Ane Berta iz Inđije. Geteov grad je antologija nemačke lirike, koju je Milena Severović prepevala na srpski jezik, a koja je izašla iz štampe pre nekoliko dana. Pesnikinja iz Inđije, Ana Berta, koja piše na srpskom, ali ima i dvojezičnih izdanja na mađarskom jeziku, predstavila se sa pesmama iz svojih zbirki “Ram za drugu sliku” i “U bašti jorgovana”, a u kojima čuva od zaborava sećanja na detinjstvo i svoje najmilije. Kolonija u Vojki traje do sutra.
Kultura Golubinci 07.09.2015.
„Jesenji vašar i fijakerijada doprinose turističkoj ponudi Golubinaca i naše Opštine“ - rekao je juče u Golubincima u izjavi za RTV Stara Pazova Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing. Jesenji vašar u organizaciji Udruženja žena „Vesele Sremice“ okupio je desetak srodnih udruženja žena, koje su na tezgama na pijaci izložile svoje rukotvorine i kolače. Četvrta fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Jadran“ prvi put je održana na kraju Šimanovačke ulice, na deponiji repe. Svoje veštine u upravljanju fijakerima prikazalo je preko dvadesest takmičara.
Info Stara Pazova 07.09.2015.
U subotu je na rasadniku „Brest“ u Staroj Pazovi održan osmi Sindikalni kotlić. U organizaciji Saveza Samostalnih sindikata Srbije ekipe su se takmičile u kuvanju riblje čorbe i gulaša. Kao i prethodnih godina, u žiriju su bili Kamenko Katić i Borislav Barački. Po njihovoj oceni najbolju riblju čorbu skuvali su predstavnici Žitopromet – Mlinpeka a najbolji gulaš Predškolska ustanova Radost. Takmičenje sindikalaca u kuvanju gulaša i riblje čorbe pratila je mini likovna kolonija Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova.
Kultura Vojka 07.09.2015.
U okviru Likovne kolonije Kosmik art – Ljubiša Marić, koja se već četvrt veka održava u Vojki, u subotu je predstavljena monografija Kosmik art autorke Tanje Urošević. Na blizu 150 stranica u monografiji se nalazi oko 500 slikara, koji su bili učesnici ove manifestacije, a delo obiluje i fotografijama kao neizbrisivim tragom sa svih saziva. Na prikupljanju građe autorka je radila oko 4 godine a pri tome su joj najviše pomogli pokojni Ljubiša Marić i njegovi saradnici Petar Žakula i Dušan Inđić. Promociji je prisustvovao veliki broj publike a pored autorke govorila je i Anđelka Mali, pomеnuti Marićevi saradnici kao i njegov dugodišnji prijatelj i učesnik skoro svih kolonija u Vojki Tadija Savić iz Ivanjice.
Sport Stara Pazova 07.09.2015.
U četvrtom kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Dunava pobedili su u Starim Banovcima Cement iz Beočina sa 2:0, Radnički je u Novoj Pazovi savladao Vršac sa 1:0, a Omladinac iz Novih Banovaca je protiv Železničara u Pančevu igrao 1:1. Jedinstvo iz Stare Pazove je u četvrtom kolu Novosadsko-Sremske lige pobedilo Borac u Novom Sadu sa 4:0, dok je Sremac u Vojki sa Hajdukom iz Beške igrao 1:1. U derbiju četvrtog kola Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac pobedio je u Belegišu Sloven iz Rume sa 1:0, a Jadran u Golubincima je savladao Podrinje iz Mačvanske Mitrovice takođe sa 1:0.
Info Stara Pazova 04.09.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Inđiji su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za B.L. (28), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je u alkoholisanom stanju verbalno napao roditelje, a sebi nožem naneo posekotine po ruci. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.
Info ostalo 04.09.2015.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi identifikovan je S.V. (34), koji se tereti da je krajem avgusta provalio u stan jednog sugrađanina i ukrao pištolj marke "crvena zastava". Osumnjičeni se krio u jednom stanu u Novom Sadu gde ga je pronašla novosadska policija. Kod njega je nađen ukradeni pištolj. Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova. On će uz krivičnu prijavu za tešku krađu i nedozvoljeno držanje oružja, biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi.
Info Stara Pazova 04.09.2015.
Sve specijalističke službe staropazovačkog Doma zdravlja od početka septembra rade po uobičajenom radnom vremenu, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović i zahvalio je građanima na strpljenju i razumevanju koje su pokazali tokom godišnjih odmora. Dr Biljana Maksimović se vratila sa specijalizacije iz oblasti psihijatrije i počela je da radi sa pacijentima u Domu zdravlja u Staroj Pazovi. Nakon rekonstrukcije dela glavne zgrade, doktorka Maksimović će raditi u Novoj Pazovi, kazao je dr Omerović.
Kultura Golubinci 04.09.2015.
U nedelju će u Golubincima biti održane dve manifestacije. U podne na deponiji repe, na kraju Šimanovačke ulice, trebalo bi da počne četvrta fijakerijada, koju organizuje konjički klub Jadran. Prema rečima sekretara Kluba, Radislava Pekića, za takmičarski i revijalni deo prijavljeno je ukupno 30 zaprega. Istog dana, na golubinačkoj pijaci, udruženje žena „Vesele Sremice“ organizuje vašar rukotvorina i kulinarskih specijaliteta. Vašar počinje u 15 časova a u slučaju kiše biće premešten u hol škole.
Info Stara Pazova 04.09.2015.
Na rasadniku Brest u Staroj Pazovi sutra će biti održan „Sindikalni kotlić 2015“. Takmičarski deo obuhvatiće spremanje goveđeg gulaša i riblje čorbe a pratiće ga muzički, likovni i kulturno-zabavni program. Degustacija, ocenjivanje i proglašenje pobednika na programu je od 16 do 17 časova.
Život ostalo 04.09.2015.
U Ugrinovcima u Domu Kulture sinoć je održan Humanitarni koncert Fondacije Otac Ratko. Uz orkestar Igora Golubića nastupali su pevači Bora Drljača, Ćana, Baja mali Knindža, Goci i Lazo, Žarko Gligić i guslar Đorđe Tanović. Po rečima organizatora koncerta Mileta Golubića prodato je 550 karata i sakupljeno oko trista hiljada dinara. Počivši jerej Ratko Golubić bio je paroh u Ugrinovcima i Rumi i tragično nastradao. Najvažnije je da nastavimo delo oca Ratka i pomognemo njegovoj nezbrinutoj supruzi i deci. Naša mala pomoć, njima će značiti mnogo. Pomoć će otići u prave svrhe porodici retko poštenog čoveka, koji nije mislio na ličnu korist.
Info Stara Pazova 03.09.2015.
U Skupštinskoj sali opštine Stara Pazova danas su svečano uručeni ugovori svim preduzetnicima koji su ispunili kriterijume javnog konkursa opštine Stara Pazova. Ove godine bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 dinara dobila su 42 preduzetnika kojima je ugovore uručio predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Ciljevi finansiranja su jačanje konkurentnosti, unapređenje tehnoloških procesa, proizvoda i usluga, povećanje vrednosti i obima prometa, smanjenje troškova finansiranja proizvodne opreme i repro materijala. Svečanom uručenju ugovora prisustvovali su i pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing koji je ujedno i predsednik komisije za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica Goran Savić, kao i načelnica odeljenja za privredu Suzana Ilić.
Info Stara Pazova 03.09.2015.
Na auto-putu E75 Novi Sad - Beograd do 15. novembra izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na naplatnoj stanici Stara Pazova. Tokom ovih radova naplatna stanica Stara Pazova radi smanjenim kapacitetom i u funkciji je sedam kanala. JP Putevi Srbije i sektor za naplatu putarine u toku 2015. godine na naplatnoj stanici Stara Pazova vrši građevinske radove. Proširena je naplatna stanica za dve trake a vrši se i kompletna zamena postojećeg asfaltnog kolovoza betonskim kolovozom. Zbog ovih radova a i zbog završetka letnje sezone zadržavanja vozila su do 10 minuta. Iz Puteva Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu strpljivi, poštuju postojeću saobraćajnu signalizaciju kao i da na delu auto-puta gde se izvode radovi voze oprezno.
Kultura Vojka 03.09.2015.
U susret 25. likovnoj koloniji Kosmik art – Ljubiša Marić, koja će se održati od 4. do 8. septembra u Vojki, na današnjoj konferenciji za štampu predstavljen je petodnevni program ove jubilarne manifestacije. Na istorijat kolonije koja je prvi put održana u septembru 1991. godine i na njenog osnivača Ljubišu Marića, podsetila je Anđelka Mali, članica Organizacionog programa. Za ovaj jubilarni saziv pozvano je simbolično 25 umetnika rekao je Milan Đurić, član Organizacionog odbora i umetnik, dok je Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ Vojka i Organizacionog odbora istakao da je manifestaciju finansijski podržala Opština Stara Pazova, kao i brojni sponzori. Otvaranje kolonije je najavljeno za 20 časova u petak u Domu kulture, kada će celovečernji program Srem u pesmi, igri i običaju izvesti staropazovački KUD Branko Radičević.
Info Stara Pazova 02.09.2015.
U glavnoj zgradi Doma zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj u Staroj Pazovi ovih dana su završeni radovi na rekonstrukciji krova, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović i istakao da je u saradnji sa MZ Nova Pazova u planu rekonstrukcija dela glavne zgrade u Novoj Pazovi. Ovaj objekat je davno sagrađen, vrlo je oštećen i trenutno zbog manjka prostora ne zadovoljava potrebe građana. Zajedničkim snagama Doma zdravlja i Mesne zajednice biće obezbeđen i uređen prostor za ultarzvučni kabinet, psihijatriju, službu kućnog lečenja i stomatološku službu za odrasle.
Info Stara Pazova 02.09.2015.
PU Poletarac je počela novu radnu godinu sa 1.510 mališana, koliko ih je trenutno zbrinuto u ovoj ustanovi. Ove godine je po Konkursu u celodnevni boravak upisano 216 a u poludevni 221 dete, mada se očekuje povećanje broja dece u poludnevnom boravku, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova psiholog Olga Knežević. U Staroj Pazovi je u jaslice primljeno 79 dece, u Novoj Pazovi je upisano 82 dece u jaslice i 34 mališana mlađeg uzrasta, dok su u celodnevnom boravku u Golubincima dopunjena preostala mesta tako da je u jaslicama i mlađoj grupi primljeno po devetoro a u starijoj troje dece. U poludnevnom boravku u Staroj Pazovi za sada ima 70 dece, u Novoj Pazovi 62, u Golubincima 36, u Vojki 44 i u Krnješevcima devetoro dece, kazala je psiholog Knežević.
Info Belegiš 02.09.2015.
Za lovni sport dolaze bolji dani jer će izmene i dopune Zakona o divljači i lovstvu olakšati rad lovačkim udruženjima. U Srbiji sa 93 posto lovišta gazduju lovačka društva, a ostatkom javna preduzeća i drugi subjekti, rekao je juče u Belegišu na otvaranju lova na divlje patke, Dragan Šormaz, predsednik Lovačkog saveza Srbije. Šormaz je podsetio da lovačka organizacija u 2016. godini obeležava 120 godina postojanja i naglasio da lovci moraju da vode računa šta se radi u lovištu, kako ne bi dolazilo do zabrane lova. Miroslav Stanisavljević, predsednik Lovačkog društva „Fazan“ otvorio je sezonu lova na divlje patke tradicionalnim pozdravom „Dobar pogled“.
U Belegišu je juče održana i sednica Upravnog odbora Lovačkog saveza Vojvodine kojoj je prisustvovao predsednik Lovačkog saveza pokrajine dr Aleksandra Milovančev.
Info Golubinci 01.09.2015.
Inspektori Poreske policije sa BIO-m i MUP-om, lišili su juče slobode sedam osoba iz Golubinaca i Pećinaca, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili više krivičnih dela poreske utaje i neosnovanog iskazivanja iznosa za povraćaj poreza, saopštila je Poreska policija. Ovim radnjama su oštetili Budžet Srbije za ukupno 65 miliona 900 hiljada dinara. Registrovani nosilac privrednog gazdinstva N.Ž. iz Golubinaca star 35 godina se tereti da je zajedno sa vlasnicom knjigovodstvene agencije R.M. (60) iz Beograda i još pet lica pribavio lažne pečate 23 privredna subjekta.
N.Ž. je pomoću lažnih pečata sačinjavao falsifikovane račune za nabavku reprodukcionog materijala, goriva, opreme i zaštitnih sredstava u vrednosti 148 miliona dinara. Falsifikovane račune je preko šest poljoprivrednih gazdinstava saizvršilaca prikazivao u poslovnim knjigama radi umanjenja poreza da bi potom zahtevao povraćaj više plaćenog poreza od Poreske uprave. Protiv navedenih osoba biće podignuta optužnica za utaju poreza na osnovu koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.
Info Golubinci 01.09.2015.
Danas su u poseti opštini Stara Pazova boravili NJ.E. ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar prosvete Srđan Verbić i zamenik generalnog direktora kompanije ruskih železnica - "RŽD Internešnal" Aleksandar Borisovič Rilski. Goste su u Golubincima u osnovnoj školi dočekali predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, direktor škole Milorad Bosančić kao i predstavnici Mesne zajednice Golubinci i lokalne samouprave, nakon čega su obišli obnovljene delove zgrade škole koji su rekonstruisani sredstvima kompanije RŽD Internešnal. U čast gostima, učenici i nastavnici škole pripremili su i prigodan kulturno – umetnički program, a ministar Verbić i ambasador Čepurin đacima prvacima, kojih je ove godine 35 u ovoj osnovnoj školi, te ostalim učenicima i nastavnicima poželeli su uspešnu školsku godinu.
Opština Stara Pazova je primer lokalnih samouprava koje podjednako ulažu u sve školske objekte i u kojoj nijedna škola nije u blokadi, istakao je ovom prilikom ministar Verbić, pohvalivši i projekat sportske hale u Golubincima čija gradnja napreduje po projektu.
Info Stara Pazova 01.09.2015.
Školsko zvono je danas najavilo početak nastave i za 6.722 učenika, koliko je ove godine upisano u osnovnim i srednjim školama u staropazovačkoj opštini. U devet osnovnih škola, dve izdvojene u Surduku i Krnješevcima, i školi za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ u Staroj Pazovi upisano je 5.347 učenika, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Željko Šolaja, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje. Najveći broj učenika, 1.370 ima Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, a najmanje učenika 271 upisano je u Osnovnoj školi „Heroj Janko Čmelik“. Ove godine je povećan broj đaka prvaka, prošle godine u prvom razredu je bilo 625, a ove godine upisano je 645 učenika, od toga najviše u Novoj Pazovi 166. U ovoj školskoj godini u klupama srednjih škola u Staroj Pazovi sedeće 1.375 učenika. Ekonomsko –trgovinska škola upisala je 543 učenika, Gimnazija „Branko Radičević“ 414, Tehnička škola 388 učenika i ŠOSO „Anton Skala“ ima 30 učenika, istakao je Šolaja.
Info Stara Pazova 01.09.2015.
U osnovnim školama „Simeon Aranicki“ i „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi danas je organizovan svečani prijem i prozivka prvaka. Novu generaciju prvaka škole Aranicki, u kojoj je 62 učenika, pozdravila je direktorka Slađana Bursać. Nakon kraćeg programa usledila je prozivka i upoznavanje đaka sa njihovim učiteljicama. Ove godine Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi upisala je 97 učenika prvog razreda, jedno odeljenje više nego lane, istakao je direktor Milan Predojević koji je svim prvacima poželeo srećan početak školovanja a njihovim učiteljima uspešnu školsku godinu. Protojerej Srđan Đurđević, starešina Hrama Svetog Proroka Ilije u Staroj Pazovi blagoslovio je sve đake a prigodan program u čast prvaka izveli su učenici nižih razreda.
Info Stara Pazova 01.09.2015.
U najvećoj osnovnoj školi u Opštini„Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi juče je upriličena prozivka prvaka. Ove godine novopazovačka škola ima 165 učenika prvog razreda, devet manje nego godinu dana ranije, rekao je pozdravljajući đake prvake i njihove roditelje direktor Strahinja Blagojević. Nakon prozivke, učiteljice šest odeljenja prvaka su povele đake do njihovih učionica koje su smeštene u aneksu škole. Najmlađi učenici novopazovačke škole će ove nedelje imati po dva, a naredne po tri časa dnevno.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.