Pregled vesti za Jun 2015.


Info Stara Pazova 30.06.2015.
Skupština opštine Stara Pazova je juče usvojila Odluku o odvođenju atmosferskih i otpadnih voda u kojoj je akcenat stavljen na održavanje otvorenih uličnih kanala i suzbijanje ilegalnih priključaka na kanalizaciju, rekao je Nikola Milaš, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine. Ubuduće će za zacevljenje kanala ili izgradnju kolskog prelaza, odnosno ćuprije morati da se traži saglasnost i nadzor nad radovima. U cilju suzbijanja ilegalnog priključenja na kanalizaciju, onima koji su već nezakonito priključeni dat je rok od 30 dana da prijave priključenje, a protiv onih koji prekorače taj rok biće pokrenut postupak isključenja sa mreže, pokrenut prekršajni postupak, a kazne su od 25.000 do 75 hiljada dinara za fizička lica.
Ta lica će takođe morati po duplo većoj ceni da plate period ilegalnog korišćenja kanalizacije, rekao je Milaš.
Info Stara Pazova 30.06.2015.
Sutra na snagu stupaju niže cene prirodnog gasa koji distribuira Gas feromont jer je Savet Agencije za energetiku dao saglasnost na odluku o novim cenama prirodnog gasa za javno snabdevanje. Ovaj energent od sutra će biti jeftiniji u proseku za 11,2% za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje, a za domaćinstva za 10,5%. Gas feromont je ovih dana saopštio da će cena prirodnog gasa za kategoriju mala potrošnja "Domaćinstva", bez PDV biti 43,39 dinara za kubik, a do sada je cena iznosila 48,67 dinara po kubnom metru. Najnovije sniženje cena, prema saopštenju Gas feromonta biće 5,28 dinara po kubiku, u proseku za sve grupe, odnosno, kategorije krajnjih kupaca, gas će biti jeftiniji za 10,9%, bez PDV.
Info Novi Banovci 30.06.2015.
Uzrok kvara na uličnoj rasveti u Novim Banovcima je saobraćajna nezgoda, izjavila je za RTV Stara Pazova, Kata Mijačić, referent za odnose s javnošu u Direkciji za izgradnju Opštine Stara Pazova. Po njenim rečima, ekipe su na terenu i u toku dana se očekuje otklanjanje kvara. Direkciji je danas prijavljen kvar na funkcionisanju ulične rasvete i u delu Starih Banovaca. Po rečima naše sagovornice, očekuje se da u najkraćem roku bude otklonjen i u Starim Banovcima.
Info Stara Pazova 29.06.2015.
Skupština opštine Stara Pazova potvrdila je mandat odborniku Đuri Tarlaću, sa Izborne liste „Ivica Dačić SPS - PUPS – dr Rada Inđić“ i Tarlać je položio zakletvu. Skupština je usvojila Rešenje o određivanju modela i metoda privatizacije i predlaganju mera za pripremu i rasterećenje subjekta privatizacije Javnog preduzeća za informisanje RTV Stara Pazova, a proceduru je obrazložio Miloš Lazić, v.d. direktora javnog glasila. Jednoglasno ili velikom većinom glasova prihvaćeni su Izveštaji o prošlogodišnjem radu i finansijskom poslovanju: „Čistoće“, „Vodovoda i kanalizacije“, Opštinske stambene agencije, RTV Stara Pazova, Turističke organizacije, Crvenog krsta i Mesne zajednice Banovci Dunav, a donet je i Plan detaljne regulacije blokova: 1,2,3,4 i 5 u Novoj Pazovi.
Zeleno svetlo dobile su izmene Odluke o utvrđivanju doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, Odluka o odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, kao i dopune Odluke o lokalnim administrativnim taksama kojima su crkve i verske zajednice registrovane u skladu sa zakonom oslobođene plaćanja takse. Odbornici su takođe usvojili Odluku o uspostavljanju saradnje između Opštine Stara Pazova i grada Leopoldsdorfa u Austriji.
Kultura Stara Pazova 29.06.2015.
Svečanom liturgijom u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi uz prisustvo brojnih gostiju iz lokalne samouprave, slovačkih institucija, Slovačke republike i crkvenih velikodostojnika iz drugih opština, juče je obeleženo 245 godina od prve liturgije koja je bila pod otvorenim nebom. Tom prilikom Samuel Vrbovski, biskup Slovačke evangeličke a.v. crkve osveštao je renoviranu crkvu koja je najstarija u Vojvodini, novoizgrađeni i stari parohijski dom, gde će biti centralni arhiv Slovačke evangeličke a.v. crkve. Drugi deo liturgije bio je u dvorištu parohijskog doma kao što je to bilo 25. juna 1770. godine.
Info Stara Pazova 29.06.2015.
Za vreme godišnjih odmora sve specijalističke službe staropazovačkog Doma zdravlјa radiće normalno osim dermatologa i psihijatra, koji rade po jedan, pa će biti odsutni za vreme korišćenja godišnjeg odmora, i mikrobiološke laboratorije, koja je isto tako vezana za rad samo jednog mikrobiologa, rekao je za RTV Stara Pazova direktor dr Aleksandar Omerović. Službe opšte medicine, pedijatrije, stomatologije i ginekologije imaju dovolјan broj lekara tako da će u julu i avgustu raditi normalno, Služba hitne medicinske pomoći će i tokom leta biti u pripravnosti 24 sata, a Služba za hemodijalizu će raditi po ustalјenom planu i programu, kazao je dr Omerović.
Info Stara Pazova 26.06.2015.
Raspisan je tender za projekat proširenja ulice Miloša Obilića u Novoj Pazovi u dužini od 1300 m, izjavio je za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova Nedeljko Kovačević, istakavši da je raspisan i tender za renoviranje objekata srednjih škola u Staroj Pazovi. Potpisan je ugovor za drugu fazu radova na Domu kulture u Starim Banovcima, a u okviru prve faze sanirani su svi oštećeni zidovi, stavljene su u funkciju stare stepenice unutar objekta, zamenjene su sve sanitarije i kompletna stolarija, kompletne instalacije elektro, mašinske i vodovodne su zamenjene novim. Direktor Direkcije Nedeljko Kovačević je najavio i raspisivanje tendera za izgradnju Sportskog centra u Novim Banovcima.
Info ostalo 26.06.2015.
U organizaciji austrijske Razvojne agencije i Socio-ekonomskog razvoja Dunavskog regiona u Srbiji održan je 25. juna Dan Dunava u Srbiji. Ispred opštine Stara Pazova Danu Dunava prisustvovali su predstavnik Turističke organizacije Stara Pazova i predstavnici Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj. Tim povodom održana je prezentacija "Teritorijalne marketing strategije Dunavskog regiona u Srbiji" i "Plana marketinga destinacije, marketing alata i turističkih proizvoda u Dunavskom regionu u Srbiji". Skupu su se obratili: Oskar Benedikt - zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji, Lukrecija Đeri – državna sekretarka u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija, Volfgang Vagner – ministar savetnik u Ambasadi Austrije u Srbiji, Klaus Kaper menadžer projekta "Socio-ekonomski razvoj Dunavske regije u Srbiji" i Igor Kovačević ispred Danube Compentance Center-a.
U okviru panel diskusije "Razvojne perspektive u Dunavskoj regiji u Srbiji" reč su uzeli: Gordana Plamenac - direktor Turističke organizacije Srbije; Marko Čadež- predsednik Privredne komore Srbije, Dragan Milić- predsednik opštine Veliko Gradište i Boris Čmelnik- Generalni sekretar Danube Competence Center-a koji je koordinirao panel diskusijom.
Sport Stari Banovci 26.06.2015.
Na Vidovdanskom turniru u šahu koji se igra u starobanovačkoj školi, a u organizaciji Šah kluba „Banovci Dunav“, sinoć je odigrano pretposlednje, osmo kolo. Na prvoj poziciji je Fide majstor Slavko Azarić sa 6,5 poena, drugo i treće mesto sa po šest poena dele Gojko Vučinić i Inter majstor Nikola Ostojić, a od četvrtog do osmog mesta sa po 5,5 poena dele: Inter majstor Dušan Sekulić, Fide majstor Dragan Kovačević, Aleksandar Stamatović, Fide majstor Miroljub Stojković i Vuk Žegarac. Generalni pokrovitelj ove manifestacije koja se završava večeras je Opština Stara Pazova, a u organizaciji su pomogli Turistička organizacija staropazovačke oštine i brojni sponzori.
Kultura Stara Pazova 26.06.2015.
U nameri da privuče turiste u staropazovačku opštinu i da u tu akciju uključi i sugrađane Turistička organizacija opštine Stara Pazova je početkom juna objavila konkurs za izbor najbolje fotografije našeg kraja. Direktorka Dragana Zorić Stanojković je u razgovoru za naš program rekla da će svakog meseca biti nagrađeno najlepših 5 fotografija a konkurs traje do kraja godine. Najbolje fotografije za jun mesec znaće se u ponedeljak, 29.juna.
Kultura Stara Pazova 26.06.2015.
Folklorni ansambl Klasje SKUD-a Janko Čmelik večeras putuje u Slovačku na folklorni festival Heljpa. Već sutra ih očekuje nastup na ovom festivalu koji počinje danas. Drugi nastup će staropazovački folklorci imati u nedelju a povratak je planiran u ponedeljak. Ovo gostovanje Klasje ostvaruje u okviru projekta koji je podržala Kancelarija za Slovake u dijaspori iz Bratislave.
Info Novi Banovci 26.06.2015.
Zbog planiranih radova na elektromreži 27. juna od 08:30 do 14:00 časova bez električne energije biće naseljeno mesto Novi Banovci i to ulice Partizanska, Karađorđeva, Pinkijeva, Branka Ćopića, Burgenova, Cara Dušana, Bosanska, Krešina, Zemunska od broja 1 i 2 do broja 64 i 75, Radnička od broja 1 i 2 do broja 23 i 28, Veljka Vlahovića, Svetosavska od broja 145 i 158 do kraja ulice i ulica Save Šumanovića. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Info Golubinci 25.06.2015.
Potpisan je ugovor za izvođenje druge faze radova na izgradnji sportske hale sa kuglanom u Golubincima, izjavio je za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević i dodao da se početak radova očekuje u narednih nekoliko dana, a najviše do dve nedelje, što zavisi od izvođača. Druga faza radova obuhvata građevinske i građevinsko – zanatske radove, vodovod i kanalizaciju sa hidrantskom mrežom, elektroinstalacije, mašinske instalacije, sistem za automatsku detekciju i dojavu požara te opremanje sale i kuglane. Vrednost radova iznosi preko 44 miliona dinara. Radovi bi trebalo da budu gotovi do kraja godine, a po njihovom završetku hala će biti spremna za korišćenje što će omogućiti i Golubinčanima da budu domaćini raznim sportskim događajima, jer će hala obuhvatati teren za košarku, odbojku i ostale sportove kao i modernu kuglanu sa neophodnom pratećom opremom.
Kultura Stara Pazova 25.06.2015.
Sutra u Staroj Pazovi počinju Vidovdanski susreti. Ovaj međunarodni festival dečjeg folklora organizuje Kulturno umetničko društvo Branko Radičević iz Stare Pazove već trinaestu godinu za redom. Vidovdanski susreti počeće u 20 časova u Sokolskom domu Vidovdanskim prelom. Subota će biti u znaku pesama i igara iz cele Srbije, ali i Makedonije i Republike Srpske, odakle takođe dolaze gostujući ansambli. Centralni program Vidovdanskih susreta biće u subotu u pozorišnoj sali. Pre toga na trgu i glavnim ulicama će biti defile svih učesnika. Defile počinje u 19, a koncert u pozorišnoj sali u 20 časova. Ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 25.06.2015.
Konačni rezultati završnog ispita za upis u srednje škole biće objavljeni danas, a budući srednjoškolci sutra i u subotu predaju listu želja sa najviše dvadeset škola, smerova i profila koje bi hteli da pohađaju od 1. septembra. Obrazac za unos želja je sastavni deo konkursa za upis i učenici upisuju čitko, štampanim slovima, svoju šifru, ime i prezime, završenu osnovnu školu, mesto stanovanja i ime roditelja, dok će u tabeli poređati profile koje žele da upišu. Kod popunjavanja liste želja treba voditi računa da se pravilno upiše šifra obrazovnog profila, jer se ona kasnije unosi u operativni sistem. Đacima se preporučuje da u obrascu navedu svih 20 mogućih želja, jer se ranije dogođalo da učenik ostane neupisan ako je naveo samo nekoliko opredeljenja, i da svoje želje usklade sa brojem bodova.
Na prvo mesto treba upisati obrazovni profil koji učenik najviše želi da upiše, pa dalje prema intresovanju. Učenici će iduće nedelje moći da provere svoje liste želja unete u kompjuter i da se žale, ukoliko uneti podaci nisu ispravni. Mogućnost ispravke postoji do 4. jula.
Sport Stari Banovci 25.06.2015.
Nakon sinoć odigranog sedmog kola Vidovdanskog turnira u šahu, prva tri mesta sa po 5,5 poena dele Inter majstor: Dušan Sekulić, i Fide majstori Slavko Azarić i Miroljub Stojković. Od četvrtog do sedmog mesta sa po pet poena pozicionirani su: Gojko Vučinić, Inter majstor Nikola Ostojić, Aleksandar Stamatović i Đuza Živko. Večeras od 17.30 u školi u Starim Banovcima na programu je osmo kolo, a turnir se završava sutra posle 21.00 sat, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada. Organizator je Šah klub Banovci Dunav.
Info Stara Pazova 24.06.2015.
Ženska odbornička mreža opštine Stara Pazova danas je organizovala tribinu „Ekonomsko osnaživanje žena kroz ruralni turizam“ sa cilјem informisanja žena u opštini Stara Pazova na koji način mogu da se bave turizmom u ruralnim sredinama. Prisustvo velikog broja lјudi pokazuje da su lјudi zainteresovani da se bave preduzetništvom kako bi pobolјšali svoj budžet. Zajedničkim delovanjem Ženske odborničke mreže opštine Stara Pazova i Turističke organizacije Stara Pazova u narednom periodu više pažnje biće posvećeno povećanju kvaliteta usluga u ruralnom turizmu i edukaciju svih zainteresovanih za bavlјenje ovim oblikom turizma.
Info Golubinci 24.06.2015.
Ruske železnice će uložiti značajna sredstva u obnovu Osnovne škole „23. oktobar“ u Golubincima. Tim povodom ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin i predstavnici ruskih železnica trebalo bi da posete školu 3. jula, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milorad Bosančić istakavši da je rekonstrukcija krova stavljena na listu prioriteta. U planu je zamena unutrašnjih vrata, nabavka sprava i sportske opreme za novu i prenamena stare sportske sale, uređenje fasade i ulaza u školu, a poželjno bi bilo da se uradi i trpezarija, kazao je Bosančić.
Kultura Nova Pazova 24.06.2015.
Izvođački ansambl KUD-a Mladost iz Nove Pazove jutros je otputovao u Češku Republiku u grad Stražnice na 70. Internacionalni folklorni festival pod pokroviteljstvom Međunarodne organizacije pri UNESKO – CIOFF, čiji je član i Društvo Mladost. Novopazovački amateri su jedini predstavnici Srbije na festivalu, koji ove godine okuplja oko 2500 učesnika, a pored ansambala iz Češke nastupiće i predstavnici iz Benina, Kine, Argentine. Do nedelje ih očekuje svako veče po dva nastupa a kući se vraćaju u ponedeljak.
Sport Stara Pazova 24.06.2015.
Nakon šestog kola odigranog sinoć na Vidovdanskom turniru u šahu, prvo i drugo mesto sa po 5 poena dele Fide majstor Slavko Azarić i Inter majstor Dušan Sekulić. Od trećeg do šestog mesta sa po 4,5 poena nalaze se: Gojko Vučinić, Inter majstor Nikola Ostojić, Velimir Ivić i Fide majstor Miroljub Stojković, dok Fide majstor Dragan Kovačević na sedmom mestu ima 4 poena. Do kraja turnira koji organizuje Šah klub Banovci Dunav povodom Dana Mesne zajednice Banovci Dunav ostala su još tri kola. Turnir se završava u petak.
Info Belegiš 23.06.2015.
Belegišani će uskoro dobiti novi, savremeno opremljen objekat vrtića, radovi bi trebalo da krenu svakog dana, što zavisi od izvođača radova, potpisan je ugovor i dobijena je građevinska dozvola, potvrdio je u izjavi za RTV Stara Pazova direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Kapacitet vrtića je 100 dece, 1 jasleni boravak i 3 boravka dece od 3-6 godina. Vrednost ove investicije je oko 44,5 miliona dinara. Izgradnjom ovog objekta rešiće se gorući problem u ovoj oblasti a to je nedostatak kapaciteta za upis dece. I u Staroj i Novoj Pazovi se planira proširenje kapaciteta obdaništa.
Info Stara Pazova 23.06.2015.
Učenici završnih razreda Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi postigli su najbolje rezultate na završnom ispitu u staropazovačkoj opštini, osvojivši u proseku 37, 8 bodova, što novopazovačku školu svrstava u red deset najboljih škola u Sremskom okrugu. Svršeni osnovci škole „Boško Palkovljević Pinki“ su na završnom ispitu postigli u proseku 35,3 boda, u školi „Slobodan Savković“ prosečan broj bodova je 35, u proseku 34,3 boda osvojili su na završnom ispitu osmaci škole „Heroj Janko Čmelik“, 33,5 bodova je prosek u školi „Nikola Tesla“, učenici završnih razreda škole „Vera Miščević“ osvojili su u proseku 32,9 poena, sledi škola „Simeon Aranicki“ sa 32,4 boda, zatim škola „23. Oktobar“ sa 30,5 bodova, dok je u školi „Milan Hadžić“ prosečan broj poena 29.
Info Stara Pazova 23.06.2015.
Ministarsvo poljoprivrede i SECPA (Udruženje inostranih proizvođača pesticida) uz podršku lokalne samouprave juče su uspešno završili akciju sakupljanja ambalaže od hemijskog otpada na teritoriji naše opštine. Tokom jučerašnjeg dana ambalaža je sakupljana u svim MZ, i tom prilikom je sakupljen pun kamion odbačenog otpada od upotrebljenih hemijskih sredstava. Najveći odziv bio je u Staroj Pazovi, gde je preko trideset poljoprivrednika čekalo u redu da preda plastične flaše.
Info Stara Pazova 22.06.2015.
Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, čestitao je fudbalerima omladinske reprezentaciјe Srbije titulu svetskog prvaka danas u Sportskom centru u Staroj Pazovi i istakao da su ostvarili veliki uspeh i silno obradovali narod u našoj zemlji. Predsednik je svim igračima poželeo da nastave da igraju kao što je to bilo na svetskom prvenstvu na Novom Zelandu i rekao da nisu samo naši već i svetski igrači. Omladincima je na istorijskom uspehu čestitao i Tomislav Karadžić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Veljko Paunović selektor omladinskog tima je poklonio predsedniku Nikoliću dres reprezentacije sa potpisima svih igrača, a od kapitena Predraga Rajkovića fudbalsku loptu. Pre ovog svečanog dela je održana konferencija za novinare kojoj je prisustvovao veliki broj poslenika sedme sile. Svečanom dočeku svetskih pravak pored članova porodica, rodbine i prijatelja prisustvovali su i brojni fudbalski radnici i rukovodioci. Svečani doček igrača je večeras u 20 časova na balkonu Skupštine grada u Beogradu.
Info Stara Pazova 22.06.2015.
Danas je zvanično počela kupališna sezona na bazenima Sportsko – rekreativnog centra u Staroj Pazovi. Kako je za RTV Stara Pazova izjavila Kata Mijačić, referent za odnose sa javnošću Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova izvršena je prva dezinfekcija vode. Analiza vode koju će vršiti Gradski zavod za zaštitu zdravlja obavljaće se svakih 15 dana. Na svakih 2 sata proverava se ph vrednost kao i nivo hlora u bazenima, a nakon završetka radnog vremena vršiće se i hemijsko tretiranje vode. Roditelji ne treba da brinu ni za bezbednost dece dok su na bazenima jer je angažovan tim spasilaca koji dežura ceo dan, a na bazenima svoj punkt ima i ekipa hitne medicinske pomoći. Kao što je direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević nedavno izjavio do bazena će biti organizovan i besplatan prevoz.
Kultura ostalo 22.06.2015.
Juče je u Kisaču održan dečji folklorni festival "Zlata brana". Manifestacija "Zlata brana", čiji su temelji postavljeni 1993. godine, kada su Kisačani proslavljali 220 godina od dolaska Slovaka u to naselje, je festival dečjih igara, pesama, muzike i folklora i svake godine okuplja više od hiljadu učesnika iz svih slovačkih mesta u Srbiji, kao i goste iz inostranstva. Ovo je pravi put kako da se čuvaju vrednosti jednog naroda, jedne zajednice i jednog grada - rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na svečanom otvaranju, kome su prisustvovali i Miroslav Vasin - potpredsednik Vlade AP Vojvodine, Ana Toman Makan - potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine i Katarina Meleg Melih – predsednica Matice slovačke u Srbiji. Ove godine su iz Stare Pazove na ovom najvećem dečjem festivalu igre nastupile čak četiri grupe – grupa PU Poletarac i tri SKUD-a Heroj Janko Čmelik.
Info ostalo 22.06.2015.
Na Busijama је u subotu održan Šesti krajiški otkos. Manifestacija je održana povodom Svetskog dana izbeglica sa ciljem očuvanja krajiške tradicije i običaja. Bogat i raznovrstan program, takmičenje u košenju trave, sportskim igrama, kulturno umetnički i zabavni program, kao i izložbe rukotvorina i knjiga, organizovala je Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji. Šestom otkosu prisustvovali su: Bratislav Gašić, ministar odbrane, Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nedeljko Pejnović, generalni sekretar, predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije grada Beograda, opštine Zemun i drugih lokalnih samouprava.
Info Stara Pazova 22.06.2015.
Na autobuskoj stanici u Staroj Pazovi istaknuto je obaveštenje o ukinutim polascima zbog letnjeg raspusta. Lasta Srem je od danas ukinula na relaciji Stara Pazova – Vojka polaske u 06.40 i 19.15 časova. Zatim na relaciji Vojka – Stara Pazova polaske u 06.50 i 19.35. Na relaciji Stara Pazova – Krnješevci ukinuti su polasci u 07.20, 12.00 i 13.00 sati, a na relaciji Krnješevci – Stara Pazova polasci 07.40, 12.20 i 13.20. Zbog letnjeg raspusta autobusi Laste Srem neće saobraćati na relaciji Stara Pazova – Golubinci u 06.40, 12.20 i 19.15, a na relaciji Golubinci – Stara Pazova u 06.55, 12.35 i 19.30. Autobusi tokom raspusta neće saobraćati ni na relaciji Stara Pazova – Nova Pazova u 07.10, 12.20 i u 19.00, sati, a na relaciji Nova Pazova – Stara Pazova 07.20, 12.45 i u 19.10 časova.
Zbog raspusta ukinuti su i polasci od Stare Pazove do Novih Banovaca u 06.35, 11.55, 13.45 i 19.00 sati, kao i na relaciji Novi Banoovci – Stara Pazova u 12.20, 14.40 i 19.30. Ukinuti su i polasci od Beogepsa do Petrović Salaša u 06.30, 11.50, 17.30 i 19.00 sati, kao i polasci sa Petrović Salaša do Beogepsa u 06.55, 12.20, 17.50 i 19.15. Polazak u 18.30 od Stare Pazove ka Pećincima skraćen je do Golubinaca, a polazak na relaciji Pećinci - Stara Pazova u 19.20 saobraća iz Golubinaca.
Kultura Stara Pazova 20.06.2015.
Niko ne voli Stelu više od nas, njene uže i šire porodice, rekla je Svetlana Rudić, umetnički rukovodilac FA Dukat, na otvaranju izložbe Suncokret – Stelin cvet u holu pozorišne sale u Staroj Pazovi. Izložba je posvećena Steli Gundelj, devojci čiji je život prerano ugašen a u čiji se spomen organizuje manifestacija Stelini dani.
Na izložbi su prikazani likovni radovi učenika osnovnih i srednjih škola i afirmisanih umetnika sa teritorije staropazovačke opštine koji su se odazvali na konkurs inspirisan suncokretom, cvetom koji je Stela volela. Članovi FA čiji je Stela bila član, pripremili su za ovu priliku kraći muzičko – poetski program.
Info Stari Banovci 20.06.2015.
Na obali Dunava kod restorana Venecija u Starim Banovcima dočekana je sedma regata Vode Vojvodine sa oko 80 plovila. Stari Banovci su bili prva stanica a u narednih 12 dana regata će imati još 11 domaćina tokom plovidbe duge čak 425 kilometara. Prema rečima Dragane Zorić Stanojković ovakve rečne regate veoma su važne za priobalna mesta jer doprinose razvoju nautičkog turizma. Ovom prilkom gosti su obišli Muzej savremene umetnosti i crkvu u Starim Banovcima a za njih je organizovana i vožnja fijakerom.
Info Stari Banovci 20.06.2015.
U organizaciji šah kluba Banovci-Dunav u Starim Banovcima je počeo međunarodni turnir a prvi potez povukao je Velibor Katić, načelnik za omladinu i sport. Na turnir učestvuje preko 40 šahista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a najveći broj iz staropazovačke Opštine.
Igraće se švajcarski sistem, devet kola, sat i po po igraču. Turnir će trajati do 26 juna, a igra se u okviru obeležavanja Vidovdana, dana mesne zajednice naselja Banovci-Dunav. Organizatori su za ovaj turnir pripremili brojne nagrade za najuspešnije takmičare, pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova, a veliku pomoć su pružili i Turistička organizacija Opštine i brojni sponzori.
Info Stara Pazova 19.06.2015.
U subotu oko 14 časova kod restorana Venecija u Starim Banovcima organizovan je doček regate Vode Vojvodine. Doček organizuju MZ Stari Banovci i Turistička organizacija opštine Stara Pazova, a za sve posetioce biće upriličen kraći kulturno – umetnički program.
Ovom prilkom biće organozovan obilazak Muzeja savremene umetnosti i crkve u Starim Banovcima. Sedma regata pod zastavom JVP "Vode Vojvodine" održaće se od 20. juna do 1. jula i obeležiće je nizvodna i kanalska plovidba po Sremu, Banatu i Bačkoj. "Zaljubljenici u krstarenje ravnicom imaće ove godine priliku da u 12 dana plove duž čak 425 kilometara Dunavom, Tisom, banatskim i bačkim kanalima".
Info Stara Pazova 19.06.2015.
Ekonomsko - trgovinska škola Vuk Karadžić iz Stare Pazove učenicima završnih odeljenja podelila je diplome i nagradila svoje najbolje đake. Za đaka generacije proglašena je Kristina Hric koja je u predhodne četiri godine svojim radom i trudom postizala uspehe na brojnim takmičenjima a sportista generacije je mladi kapiten odbojkaškog tima Nenad Paravinja.
Info Stara Pazova 19.06.2015.
U Žitopromet - Mlinpeku u Staroj Pazovi u toku su prijem i otkup uljane repice, ječma, a krajem meseca počeće i otkup pšenice. Po rečima Stevana Babina, rukovodioca komercijale, poljoprivredne kulture će se otkupljivati po formiranim cenama na tržištu i isplata će biti odmah. U Mlinpeku su tehnički dobro opremljeni za skladištenje uljane repice, s tim što posao teče sporije zbog specifičnosti zrna. Uporedo sa prijemom pomenutih žitarica, protiče i otkup prošlogodišnje roda kukuruza po ceni od 15,80 dinara za kilogram.
Info Stara Pazova 19.06.2015.
Učenici Muzičke škole Teodor Toša Andrejević iz Rume, u izdvojenom odeljenju u Staroj Pazovi, u holu pozorišta održali su svoj koncert na kraju još jedne uspešne školske godine. U programu su se predstavili samo neki, od 30 učenika ove škole od 1. do 6. razreda, koji su svirali razne kompozicije od klasike do džeza, preko narodnih pesama na klaviru, violini, harmonici i flauti. Mnogi su učenici postigli zapažene rezultate na republičkom takmičenju, a ovaj javni nastup je samo deo onog što su vežbali u prethodnom periodu.
Direktorka škole Vesna Gula je izjavila, da u staropazovačkoj opštini postoji velika zainteresovanost dece za muziku, da će od sledeće godine biti oko 60 đaka i da im veliki problem predstavlja nedostatak adekvatnog prostora, je za sada rade u prostorijama škole Pinki.
Info Stari Banovci 19.06.2015.
U organizaciji šah kluba Banovci - Dunav u Starim Banovcima sutra će početi međunarodni turnir na kome se očekuje učešće oko 60 šahista iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, a najveći broj iz staropazovačke Opštine. Igraće se švajcarski sistem, devet kola, sat i po po igraču. Turnir će trajati do 26. juna, a igra se u okviru obeležavanja Vidovdana, dana mesne zajednice naselja Banovci - Dunav. Organizatori su za ovaj turnir pripremili brojne nagrade za najuspešnije takmičare, pokrovitelj turnira je Opština Stara Pazova, a veliku pomoć su pružili i Turistička organizacija Opštine i brojni sponzori.
Info Stara Pazova 18.06.2015.
Zahvaljujući blagovremenim pripremama oko uređenja, održavanja, tehničkog opremanja i osposobljavanja bazena Sportsko – rekreativnog centra u Staroj Pazovi koju je izvršila Direkcija za izgradnju, otvaranje kupališne sezone najavljeno je za ponedeljak, 22. jun. Cena karte je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu i iznosi svega 150 dinara za decu i 300 dinara za odrasle. Sezonska karta za odrasle košta 5000, a za decu 2000 dinara. Nakon 16 h cena ulaza na bazene će biti umanjena, deca će plaćati 100, a odrasli 200 dinara.
Radno vreme bazena je od 10 do 19 časova, a kao svake godine tako i ove sezone na raspolaganju posetiocima je besplatan parking, ležaljke i suncobrani. Do bazena će biti organizovan i besplatan autobuski prevoz, a puno radno vreme na bazenima će dežurati ekipa hitne medicinske pomoći.
Info Stara Pazova 18.06.2015.
Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, uručili su ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda. Svečana dodela ugovora upriličena je u ŠOSO "Anton Skala" u Staroj Pazovi.
Uprava za kapitalna ulaganja APV dodelila je 200.000.000,00 dinara po javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti obrazovanja, učeničkog i studentskog standarda. Sredstva su dodeljena za projekte koji će da budu realizovani u 14 vojvođanskih opština.
Info Novi Banovci 18.06.2015.
Najuspešnijim učenicima Osnovne škole „Nikola Tesla„ u Novim Banovcima svečano su uručene pohvalnice, Vukove i posebne diplome. Novobanovačka škola je ove godine imala 93 učenika osmih razreda, a 34 učenika je osmogodišnje školovanje završilo sa odličnim uspehom, istakao je direktor Bojan Ivošević. Prestižno priznanje u osmogodišnjem obrazovanju diplomu „Vuk Karadžić“ ponelo je pet učenika: Ljubica Rusov, Branko Gagrica, Milica Ratković, Jovan Milinković i Emilija Pavlović, koja je proglašena za učenika i sportistkinju generacije, dok je za sportistu generacije izabran Ognjen Komosar. Učenica generacije je dobila na poklon ručni sat i fotoaparat.
Info Stara Pazova 18.06.2015.
Deca sa teritorije staropazovačke opštine koju je nedavno nagradio Pokret gorana Srbije, na rasadniku Brest u Staroj Pazovi dobili su nagrade i od Opštinskog pokreta gorana Stare Pazove. Na konkursu, koji je raspisan povodom 5. juna, Svetkog dana zaštite životne sredine učestvovalo je 89 učenika iz 33 opštine i gradova sa literarnim, likovnim i drugim radovima raspisanim po konkursu. Nagrade im je u Beogradu uručio Novica Mihajlović, predsednik Pokreta gorana Srbije.
Sport Belegiš 18.06.2015.
Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša nisu uspeli da se plasiraju u Novosadsko - Sremsku ligu, pošto su u revanš utakmici baraža poraženi na svom terenu od Slavije iz Novog Sada sa 3:2. Utakmica je odigrana u Belegišu pred oko 700 gledalaca, a domaćini su dva puta imali vođstvo koje do kraja utakmice nisu uspeli da sačuvaju, jer su Novosađani u finišu načinili preokret i na kraju se zasluženo radovali. Ekipa iz Belegiša će i naredne sezone igrati u Sremskoj ligi.
Info Stara Pazova 17.06.2015.
Rešavanjem zadataka iz kombinovanog testa, mali maturanti završili su trodnevnu proveru znanja pred upis u srednju školu.
Prvi utisci osmaka pokazuju da je poslednji test bio teži nego što su očekivali. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna a do 25. juna će biti poznati konačni rezultati završnog ispita. 26. i 27. juna sledi predaja popunjene liste želja sa odabranim školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima. Raspored učenika po školama, smerovima gimnazija i obrazovnim profilima je 5.jula, dok je prvi upisni krug u srednje škole 6. i 7. jula.
Info Stara Pazova 17.06.2015.
Deca sa teritorije staropazovačke opštine koju je nedavno nagradio Pokret gorana Srbije, sutra će na rasadniku Brest u Staroj Pazovi dobiti nagrade i od Opštinskog pokreta gorana Stare Pazove. Na konkursu, koji je raspisan povodom 5. juna, Svetkog dana zaštite životne sredine učestvovalo je 89 učenika iz 33 opštine i gradova sa literarnim, likovnim i drugim radovima raspisanim po konkursu. Nagrade im je u Beogradu uručio Novica Mihajlović, predsednik Pokreta gorana Srbije.
Info Stari Banovci 16.06.2015.
Radnici „Čistoće“ danas su uklanjali smeće i šut na plaži kod Venecije u Starim Banovcima, a volonteri su sakupljali sitni otpad. Na plaži je od zime i visokog vodostaja ostalo mnogo smeća i drvenog otpada. Direktor „Čistoće“ Jovica Gagrica je u izjavi za RTV Stara Pazova rekao da će smeće biti sakupljeno i uklonjeno sa plaže, pesak poravnat, a ako bude bilo mogućnosti nasuto još peska. Kako bi tokom kupališne sezone plaža bila čista, dežuraće radnici ovog komunalnog preduzeća, rekao je Gagrica. Marica Velevski, veliki ljubitelj ove reke je pohvalila akciju uređenja plaže. Sa radnicima Čistoće i volonterima bili su Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije Opštine Stara Pazova i Radislav Savić, predsednik Saveta Mesne zajednice Stari Banovci.
Info Stara Pazova 16.06.2015.
Juče je završen Javni poziv za dodelu sredstava namenjenih stvaranju i poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglih lica kroz nabavku građevinskog materijala, i opštinskoj nadležnoj komisiji stiglo je 70 zahteva, izjavila je Jagoda Blagojević, poverenik za izbeglice Opštine Stara Pazova. Po njenim rečima, zahtevi su podneti za rekonstrukciju stambenog prostora i za završetak započetog objekta, a imajući u vidu da sledi obilazak lica koja su podnela zahteve, zatim rok od 45 dana zakonom predviđen za veliku javnu nabavku, zahtevi će verovatno biti rešeni do kraja leta.
Info Stara Pazova 16.06.2015.
U cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta zdravstvene zaštite građana Dom zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj je uz pomoć lokalne samouprave kupio novi ultrazvučni aparat za potrebe ultrazvučne dijagnostike u Novoj Pazovi. Vrhunski ultrazvučni aparat je opremljen sa najsavremenijom opremom, imaće i linearnu i konveksnu ultrazvučnu sondu, znači moći će da se rade pregledi abdomena, ali i pregledi mekih tkiva, dojke i štitne žlezde, rekao je za RTV Stara Pazova dr Aleksandar Omerović direktor ustanove istakavši da bi uskoro trebalo da stigne i kardiološka sonda. Novi ultrazvučni aparat bi trebalo da bude isporučen Domu zdravlja za petnaestak dana.
Info Stara Pazova 16.06.2015.
Osmaci u Srbiji su danas, drugog dana izlaska na završni ispit, polagali ispit iz matematike.U najvećoj osnovnoj školi u Opštini „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi na završni ispit je izašlo svih 170 učenika osmih razreda, i sve je proteklo regularno, rekao je direktor Strahinja Blagojević. Svršeni osnovci novopazovačke škole kažu da je test iz matematike bio teži od srpskog. Budući srednjoškolci sutra izlaze na kombinovani test sa pitanjima iz pet predmeta koji će, isto kao i današnji, početi u 10.00 sati. Za rešavanje zadataka učenici će imati 120 minuta.
Sport Stara Pazova 16.06.2015.
Karatisti kluba Front iz Stare Pazove zabeležili su veliki uspeh. U Parizu na Regionalnom prvenstvu Evrope Đorđe Tešanović i Velibor Pucar, kao članovi regionalne ekipe Vojvodine, osvojili su treće mesto u kategoriji kadeti juniori. Prema rečima predsednika kluba Front, Siniše Narandžića, ovo je i najveći uspeh staropazovačkog karate kluba.
Info Stara Pazova 15.06.2015.
Učenici završnih razreda osnovnih škola u Srbiji danas su polagali ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. U Osnovnoj školi „Boško Palkoviljević Pinki“ u Staroj Pazovi na završni ispit je izašlo svih 84 učenika osmih razreda, a testiranje je proteklo bez problema, rekao je direktor Milan Predojević. Osmaci Pinki škole su posle današnjeg testa iz srpskog jezika uglavnom bili zadovoljni. Kažu da zadaci nisu bili preterano teški a najviše vremena oduzela su im pitanja iz oblasti književnosti. Budući srednjoškolci sutra izlaze na test iz matematike koji će, isto kao i današnji, početi u 10.00 sati.
Info ostalo 15.06.2015.
Ekipa „Kendi Kostajnica“ pobednik je Kupa Banija 2015, tradicionalnog, devetog turnira u malom fudbalu koji je juče održan u Ugrinovcima. U kategoriji devet ekipa veterana, najbolja je bila ekipa „Omladinac Šaš“. U kategoriji seniora takmičilo se 18 ekipa, a među njima i jedna sa Banije, iz Hrvatske. Smotru izvorne pesme i igre pod nazivom „Banijsko pleteno kolo“, sinoć je u domu kulture u Ugrinovcima otvorio Dejan Matić, predsednik opštine Zemun, a u programu je nastupilo preko sto članova pevačkih grupa i kulturno umetničkih društava. Manifestaciju je organizovalo Zavičajno udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije.
Info Novi Banovci 15.06.2015.
U utorak 16. juna zbog elektromontažnih radova u Novim Banovcima od 8 i 30 do 14 i 30 bez struje će ostati potrošači iz ulice Partizanske od broja 1 i 2 do broja 77 i 90. U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odlažu.
Sport Belegiš 15.06.2015.
U prvoj utakmici baraža za ulazak u Novosadsko-sremsku ligu fudbaleri Hajduk 1925 Podunavca iz Belegiša igrali su protiv Slavije u Novom Sadu nerešeno, 1:1. Revanš utakmica će se igrati u sredu u Belegišu i počeće u 17.30 časova.
Info Stara Pazova 12.06.2015.
Efikasnim operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi i Sremskoj Mitrovici, juče su privedeni N.D.(20) i M.Z.(27), zbog postojanja osnova sumnje da su prepodne istog dana, opljačkali poštu u Vojki, Opština Stara Pazova. Oni se terete da su maskirani, uz pretnju pištoljem i drvenom palicom, od radnika pošte oteli oko 229.000,00 dinara. Po nalogu nadležnog tužioca, za N.D. je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za razbojništvo, biti saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi. Protiv M.Z. krivična prijava biće podneta u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 12.06.2015.
U efikasnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu i Staroj Pazovi, juče je pronađeno i zaplenjeno 500 grama suve biljne mase sumnjive na marihuanu, 69 sadnica kanabisa dužine od 20 do 70 centimetara, 20 grama praha sumnjivog na opojnu drogu spid i manja količina praha sumnjivog na opojnu drogu. Droga je pronađena u pretresu tri lokacije u Staroj Pazovi. Najveći broj sadnica je otkriven u njivi u blizini grada. Po nalogu nadležnog tužioca, policija je odredila zadržavanje za I.M. (29) i S.B. (24) iz Stare Pazove, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Oni će u zakonskom roku biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Protiv 26-godišnjeg muškarca iz Stare Pazove biće podneta krivična prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 12.06.2015.
Maturanti osnovnih škola u Srbiji polagaće od 15. do 17. juna završni ispit pred upis u srednju školu. Završni ispit iz srpskog odnosno maternjeg jezika učenici polažu 15. juna, iz matematike 16, a kombinovani test će svršeni osnovci polagati u sredu 17. juna. Od ove godine na maloj maturi promenjen je sistem bodovanja jer će testovi nositi 30 umesto dosadašnjih 40 poena, a uspeh tokom školovanja najviše 70 bodova. Na završni ispit treba da izađu svi osmaci jer u suprotnom neće imati dokaz o završenoj osnovnoj školi i samim tim neće moći da nastave školovanje.
Info Stara Pazova 12.06.2015.
Za učenike od prvog do sedmog razreda osnovnih škola danas se završava školska 2014/2015. godina, sutra počinje najduži, letnji rasput a u školske klupe učenici se ponovo vraćaju 1. septembra. Tokom letnjeg raspusta u školama će biti organizovana pripremna nastava za polaganje popravnog ispita.
Info Stara Pazova 12.06.2015.
Najuspešnijim učenicima Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi danas će svečano biti uručene Vukove i posebne diplome i nagrade. Na svečanosti, koja će biti protkana prigodnim programom koji su pripremili učenici sa svojim nastavnicima, biće proglašen đak i sportisti generacije. Završna priredba učenika Pinki škole će biti upriličena u svečanoj sali Bele zgrade, sa početkom u 18.00 sati.
Info Stara Pazova 12.06.2015.
Najboljim učenicima osmih razreda Osnovne škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi sinoć su uručene zahvalnice, Vukove i posebne diplome i knjige. Ova generacija, u kojoj je 44 učenika osmih razreda, ostaće upamćena po brojnim uspesima i rezultatima na takmičenjima i konkursima, rekla je direktorka Slađana Bursać. 15 učenika je osmogodišnje školovanje završilo sa odličnim uspehom, 5 učenika su nosioci Vukove diplome, sportistkinja generacije je Jovana Bura, a za đaka generacije proglašena je Marija Dimitrijević. Svršeni osnovci su kroz zanimljiv igrokaz pokazali svoju kreativnost i znanje stranih jezika.
Info ostalo 12.06.2015.
U nedelju u dvorištu osnovne škole u Ugrinovcima, od 8.00 časova, Zavičajno udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije organizuje tradicionalni turnir u malom fudbalu Kup „Banija 2015“. Po rečima Miloša Bajića, predsednik Upravnog odbora udruženja, na dva asfaltna terena nastupiće 18 seniorskih i 8 ekipa veterana. Uveče u domu kulture biće organizovana smotra pesme i igre pod nazivom „Banijsko pleteno kolo“, na kojoj će učestvovati kulturno umetnička društva i pevačke grupe sa Banije, iz Dvora na Uni, iz Majura kod Šapca, iz Rume, iz Ugrinovaca i iz Barajeva. Za oba događaja ulaz je besplatan.
Kultura Stara Pazova 12.06.2015.
Sinoć je parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve u Staroj Pazovi otvorena izložba ručnih radova nastalih u radionici u okviru projekta Stopama naših baka. Projekat je inicirala Jarmila Havran, sa ciljem da se aktiviraju žene koje su bez zaposlenja a koje bi na ovaj način mogle da nauče ručne radove, pre svega vezane za narodnu nošnju a što bi kasnije mogle i da primene kako bi dopunile kućni budžet. Od starijih žena su učile da vezu kako ručno, tako i mašinski, da šiju, heklaju i peglaju potsuknje slovačke narodne nošnje. Projekat je podržala Ekumenska humanitarna organizacija iz Novog Sada a Maćej Hadrik iz Stare Pazove je ovom prilikom Udruženju žena pri crkvi i SKUD-u poklonio mašinu za vez, na kojoj je nekad radila njegova majka.
Kultura Stara Pazova 12.06.2015.
Sinoćna promocija knjige Šesti red, Milana Belegišanina privukla je više publike u biblioteku. Roman Šesti red je dnevnik glavnog junaka u kojem on, beležeći svoju nestvarnu stvarnost, traga za svojom istinom, za svojom tajnom. U tom traganju ima i ljubavi, i patnje i bola i spasenja. Ovaj ljubavni roman predstavio je sam autor, uz mužičku pratnju kantautora Nenada Jovićevića iz Novog Sada.
Info Vojka 11.06.2015.
Jutros u 8.30 u Vojki je opljačkana Pošta. Dve maskirane osobe upale su u Poštu, jedan je preteći pištoljem tražio novac, dok je drugi držao bejzbol palicu. Munjevito su pokupili novac sa pulta, zaposlenima zapretili da se ne pomeraju, a zatim su kolima parkiranim ispred Pošte pobegli u pravcu Krnješevaca. U trenutku pljačke u Pošti su bile tri osobe, koje nisu povređene osim što su preživele šok od uperenog oružja.
Info Stara Pazova 11.06.2015.
Na stadionu fudbalskog kluba Jedinstvo iz Stare Pazove su provaljene i obijene prostorije, po rečima predsednika skupštine kluba Jaroslava Balaža pričinjena je veća materijalna šteta na bravama, u pitanju su prostorije svlačionice sudija i trenera. I ranije se dešavalo da se plastika na sedištima uništava pa se nadležni nadaju boljem obezbeđenju stadiona. O svemu je obavešten MUP Stara Pazova i očekuje se zvaničmo saopštenje.
Politika Stara Pazova 11.06.2015.
Na Zlatiboru, u septembru 2014. godine, potpisana je inicijativa za osnivanje Srpske narodne partije. U Staroj Pazovi svoj program i ciljeve prezentovali su danas na trgu dr Zorana Đinđića čime su zvanično počeli delovanje na ovim prostorima. Sledeći korak im je formiranje odbora u opštini Stara Pazova kako bi se što više ljudi uključilo u rad ove stranke. Osnivač Srpske narodne partije je dr Nenad Popović, bivši potpredsednik DSS, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, i predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Ruskom Federacijom.
Info Nova Pazova 11.06.2015.
Mesna zajednica Nova Pazova sinoć je organizovala tradicionalni prijem za najuspešnije učenike Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“. Čelnici mesne zajednice uručili su vukovcima tablet računare, dok je đak generacije dobio na poklon laptop računar. Predsednik Saveta Mesne zajednice Željko Madžarević je izrazio zadovoljstvo što je iz godine u godinu sve veći broj uspešnih učenika u novopazovačkoj školi istakavši da će lokalna samouprava i u narednom periodu pružati podršku najboljim đacima. Zahvaljujući se na lepom prijemu i vrednim nagradama direktor škole Strahinja Blagojević je istakao da je ova generacija, u kojoj je bilo 176 učenika osmih razreda, bila jedna od uspešnijih, 57 učenika je osmogodišnje školovanje završilo sa odličnim uspehom a prestižno priznanje u osmogodišnjem obrazovanju diplomu „Vuk Karadžić“ ponelo je 14 učenika.
Sportistkinja generacije je Nađa Kešelj, a za đaka generacije izabran je Dejan Kovačević, jedan od najboljih učenika staropazovačke opštine u poslednjih deset godina, koji je pored Vukove nosilac čak 8 posebnih diploma. Nakon svečanog prijema, na platou ispred Kulturno – poslovnog centra je upriličena maturantska žurka. Novopazovačke učenike zabavljao je lokalni bend „Amigosi akustik“.
Info Vojka 11.06.2015.
Dvojica maskiranih pljačkaša naoružanih pištoljem i bejzbol palicom opljačkali su jutros poslovnicu pošte u Vojki. Kako nezvanično saznajemo ovom prilikom su uz pretnju oružjem odneli preko 300.000 dinara i pobegli u pravcu Krnješevaca. U Staroj Pazovi nepoznati provalnici su pričinili veću materijalnu štetu u prostorijama fudbalskog stadiona Jedinstvo. Opljačkane su svlačionice iz kojih su izneta vrata. Uskoro opširnije o ovim događajima.
Info Stara Pazova 10.06.2015.
Na poslednjoj sednici Skupština opštine Stara Pazova usvojila je Plan generalne regulacije Belegiša, Izmene i dopune Plana detaljne regulacije Bloka 20 u Novoj Pazovi i Plan detaljne regulacije područja Bair u Starim Banovcima. Po rečima Darka Isailovića, predsednika skupštinske Komisije za planove, usvajanjem ovih dokumenata stvoreni su preduslovi da investitori mogu da ulažu kapital, a usvajanjem planova detaljne regulacije, stvoreni su okviri za izdavanje građevinskih dozvola. Plan detaljne regulacije blokova 15, 17 i dela bloka 20 na području Baira, gde je zemljište uglavnom u vlasništvu opštine, je posebno značajan i tu je sprovodljivost plana velika, a stvoreni su ulovi za ulaganje i u banjski turizam.
Info Vojka 10.06.2015.
Pre oko mesec dana su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže u Vojki na koju su meštani ovog sela čekali nekoliko decenija. U ulici Cara Dušana i Svetog Save izvedeno je sve do centra naselja, a u centru se vrše pripreme zbog složenosti izazvane postojećim instalacijama kako ne bi došlo do oštećenja kao i usaglašavanje trase vodovoda sa planiranim uređenjem raskrsnice - kružni tok. Za javne objekte (škola, dom zdravlja i objekat mesne zajednice) izvršiće se priključenje na novoizgrađenju mrežu. Paralelno se vrše pripreme za izradu potisnog cevovoda i bunara.
Info Stara Pazova 10.06.2015.
Pljusak i led veličine graška nisu ostavili posledice na usevima, osim što su prekinuli žetvu ječma. Kiša je bila neujednačena, u Vojki je palo 4, a u Staroj Pazovi 15 litara kiše po kvadratnom metru. Padavine su dobrodošle svim okopavinama ali će za koji dan pomeriti žetvu ječma. Agronomi su na terenu, uzimaju uzorke hektolitarske vrednosti zrna, na osnovu kojih bi krenuli sa kosidbom. Očekuju se solidni prinosi ječma i pšenice.
Info ostalo 10.06.2015.
U Sremskoj Mitrovici juče je održana svečanost na kojoj su učenicima petih razreda na području Srema, uručene knjige, diplome i slatki paketići za najlepše likovne i literarne radove u okviru projekta „Bezbedno detinjstvo - razvoj bezbednosne kulture mladih". Za likovne radove nagrađeno je i troje učenika iz Opštine Stara Pazova: Ela Balaž i Miroslava Maho, OŠ „Heroj Janko Čmelik" Stara Pazova, Teodora Čelić, OŠ „Nikola Tesla", Novi Banovci, kao i Mile Papić i Katarina Đorđević, iz sremskomitrovačke Osnovne škole „Jovan J. Zmaj". Za literarne radove nagrađeni su: Nemanja Prodanović, Jana Rakita i Mina Berisavljević, iz OŠ „Jovan J. Zmaj" Sremska Mitrovica, kao i Stefan Stevanović, učenik OŠ „Petar Kočić" Inđija i Jovana Božić, iz Škole „Branko Radičević" Šid.
Inače, Projekat i konkurs već petu godinu zajedno realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvete i nauke, odnosno, Uprava za obrazovanje i Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici.
Kultura Stara Pazova 10.06.2015.
Osmaci osnovne škole Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove za večeras spremaju svečani program, kojim će se oprostiti od svoje škole i nastavnika. Muzičko – poetski program je dugogodišnja tradicija i počinje u 18 časova u Pozorišnoj sali, u okviru koga će biti i svečana dodela Vukovih diploma i proglašenje đaka generacije. Nakon ovog programa, mali maturanti će otići na svečanu matursku večeru.
Info Stara Pazova 10.06.2015.
U četvrtak 11. juna zbog planiranih elektromontažnih radova u Golubincima će od 8 i 30 do 11 i 30 bez struje ostati ulica Inđijska od brojeva 1 i 2 do ulice Fruškogorske. U Staroj Pazovi istog dana od 9 i 30 do 11 i 30 bez struje će ostati ulica Jana Sikore od ulice Nikole Momčilovića do brojeva 128 i 129. U slučaju loših vremenskih uslova, radovi se odlažu.
Sport Nova Pazova 10.06.2015.
Danas su na programu utakmice polufinala Kupa Vojvodine. Fudbaleri Radničkog će u Novoj Pazovi dočekati ekipu Doline iz Padine, a u Čelarevu će se sastati ČSK Pivara i OFK Odžaci iz Prigrevice. Finale će se igrati nedelju dana pre početka nove fudbalske sezone, polovinom avgusta. Obe današnje utakmice će početi u 17 časova.
Info Stara Pazova 09.06.2015.
Na nadvožnjaku, na putu između Stara Pazove i Starih Banovaca jutros se dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala dva putnička automobila, a oba vozača su povređena i zbrinuta su Beogradu. Kako se na licu mesta moglo videti, jedan automobil je od siline udara sleteo u dobok kanal sa desne strane kolovoza. Uviđaj na licu mesta izvršila je patrola saobraćajne policije iz Stare Pazove.
Info Belegiš 09.06.2015.
Učenicima nižih razreda škola u Novoj Pazovi i Belegišu danas je Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Stara Pazova uručio 220 priručnika „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Vranješ je sa učenicima razgovarao o pravilima bezbednog saobraćaja, a u izjavi za RTV Stara Pazova je rekao da će akcija biti sprovedena u svim školama u staropazovačkoj opštini.
Kultura Stara Pazova 09.06.2015.
Na opštinskoj smotri izvornog stvaralaštva odraslih u Staroj Pazovi nastupile su ženska pevačka grupa SKUD-a Janko Čmelik, ženska pevačka grupa i solista KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove Milivoj Kovačević, muške pevačke grupe KUD-a Slavko Gajin iz Vojke i OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove i Udruženje građana Sana iz Stare Pazove. Selektorka smotre, koreograf Dajana Kostić pohvalila je izbor pesama grupa i solistu i prikaz običaja, koji je izvelo udruženje građana Sana. Iako je ove godine bilo manje učesnika, kvalitet nije opao i svi su se plasirali na zonsku smotru, koja će biti krajem juna u Pećincima.
Info Stara Pazova 09.06.2015.
Učenicima osmih razreda Osnovne škole „23. Oktobar” u Golubincima juče su svečano uručena svedočanstva, Vukove i posebne diplome. Ova generacija ima 40 malih maturanata,15 učenika je osmogodišnje školovanje završilo sa odličnim uspehom, a 4 učenika su nosioci Vukove diplome. Za đaka generacije izabrana je Mina Opačić, kojoj je je pored knjige uručen i tablet računar, dok su Milica Đurić i Nikola Vujević, sportistkinja i sportista generacije, dobili na poklon sportske patike. Nakon kraćeg prigodnog programa i svečanosti koja je upriličena u holu škole, svršeni osnovci su organizovno krenuli do Stare Pazove, gde su u vili „Atina” proslavili matursko veče.
Kultura Stara Pazova 09.06.2015.
Izložbom crno bele monotipije pod nazivom Likovna igra na ozbiljan način, Milenko Hadžić, likovni pedagog i osnivač likovnog udruženja u Staroj Pazovi, obeležio je 40 godina rada. Žena, bik i konj, tri motiva koji prate Hadžićev rad od početka su i na ovim radovima. Izložbu je sinoć u galeriji Centra za kulturu otvorio Sava Stepanov, istoričar umetnosti i likovni kritičar iz Novog Sada. Izložba traje do 28. juna.
Info Stara Pazova 09.06.2015.
Zbog planiranih radova na elektromreži sutra u Novim Banovcima u periodu od 9 do 14 časova bez električne energije će biti ulice: Dunavska, Vojvođanska, Ribarska od broja 27 do kraja, Skendera Kulinovića, Banatska, Dervinska, Zemunska od 68 i 77 do kraja i Vinogradska ulica. Takođe sutra u periodu od 10 do 11 časova bez struje će u Staroj Pazovi biti ulice: Svetosavska od broja 75 do kraja ulice, neparna strana, ulica Vuka Karadžića, Georgija Mihajlovića, Radnička, Dunavska, Zanatlijska, Branka Radičevića od broja 125 i 134 do kraja, Goranska, Žarka Zrenjanina od broja 25 i 30 do kraja, Desanke Maksimović, Drinska, Poljska, i Podunavskog partizanskog odreda.
Info Stara Pazova 08.06.2015.
Završetak osmogodišnjeg školovanja svršeni osnovci škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi proslavili su sinoć na maturskoj večeri koja je upriličena u hotelu „Vojvodina“. Mali maturanti su se po tradiciji okupili u školskom dvorištu i nakon kraćeg druženja i zajedničkog fotografisanja krenuli put hotela „Vojvodina“. Ova generacija će ostati upamćena po brojnim uspesima i rezultatima na takmičenjima, rekla je za RTV Stara Pazova direktorka Slađana Bursać. Ove godine škola Aranicki ima 44 učenika osmih razreda, raspoređenih u dva odeljenja koja vode razredne starešine Siniša Simendić i Zlatko Hric.
Kultura Stara Pazova 08.06.2015.
22. Smotra dečjeg pozorišnog stvaralaštva Slovaka 3 x Đ u Staroj Pazovi završena je juče prolašenjem najbolјih. Pre toga je nastupilo 6 pozorišta iz Vojvodine u takmičarskom delu i jedno gostujuće iz Slovačke Republike. Najbolјu predstavu po oceni stručnog žirija, koja je dobila i nagradu Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine – putovanje u Slovačku republiku, izvela su deca iz Pivnica, drugoplasirana je predstava iz Bačkog Petrovca, a predstava Put ka sreći, OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove osvojila je treće mesto. Jedna od nagrada dečjeg žirija pripala je Staropazovčanki Marti Kukučka, a stručni žiri dodelio je ove godine i nekoliko specijanih nagrada, koje nisu ustanovlјene pravilnikom smotre, tako je jedna pripala učeniku pazovačke škole Milanu Domonjiju.
Kultura Stara Pazova 08.06.2015.
Na junskoj izložbi u Galeriji Centra za kulturu izlaže član, jedan od osnivača i dugogodišnji predsednik Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, likovni pedagog Milenko Hadžić. Izložba pod nazivom Crno bela monotipija biće otvorena u 19 časova, a od 20 časova će u Sokolskom domu biti održana opštinska smotra izvornog stvaralaštva odraslih. Nastupiće ženske pevačke grupe SKUD-a Janko Čmelik i KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i solista ovog društva Milivoj Kovačević, muške pevačke grupe KUD-a Slavko Gajin iz Vojke i OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove i Udruženje građana Sana iz Stare Pazove sa običajem.
Sport Novi Banovci 08.06.2015.
Fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca i zvanično su proslavili osvajanje prvog mesta u Novosadsko-sremskoj ligi i plasman u Srpsku ligu područje Vojvodine. Za osvojenu titulu, kapitenu Omladinca Marku Mirosavlјeviću je posle utakmice sa LSK-om pehar predao Mirko Dubroja potpredsednik fudbalskog saveza Vojvodine, a pre toga su Novobanovčani pobedili ekipu iz Laćarka sa 5:0. U 30. kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo iz Stare Pazove je sa Crvenom Zvezdom u Novom Sadu igralo 3:3, a Sremac u Vojki sa Hajdukom iz Beške 1:1.
Sport Stara Pazova 08.06.2015.
Odbojkašice Vizure sa Novog Beograda osvojile su titulu prvaka Srbije u pinorskoj konkurenciji pošto su posle tri dana finalnog turnira koje je održano u Staroj Pazovi sakupile 7 bodova. Druga je Crvena Zvezda sa 6 bodova, treća je Roda sa 4 boda, a jedinstvo je četvrto bez osvojenog boda. Pobedom u Staroj Pazovi odbojkaški klub Vizura je osvojio sve titule ove sezone od pionirske do seniorske konkurencije. Juče u poslednjem kolu Vizura je pobedila Jedinstvo sa 3:1, a Crvena Zvezda Rodu takođe sa 3:1.
Info Stara Pazova 05.06.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici juče su brzom i efikasnom akcijom, rasvetlili razbojništvo, koje je, pola sata ranije izvršeno u „Eurobanci“ u Rumi. Zbog postojanja osnova sumnje da je uz pretnju pištoljem od radnika banke oduzeo, za sada, neutvrđen iznos novca i udaljio se u nepoznatom pravcu, policija je uhapsila A.R. (1990). Brzom reakcijom, policija u Staroj Pazovi je identifikovala počinioca i presrela vozilo kojim je upravljao osumnjičeni A.R. Kod njega su pronađeni pištolj i novac, koji je otuđio iz banke. Daljim radom, A.R. je doveden u vezu sa izvršenjem krivičnog dela razbojništvo i u „Banci Intesa“ u Rumi, za koje postoje osnovi sumnje da je izvršio 8. aprila ove godine, kada je na isti način otuđio novac u iznosu od oko 1.300.000 dinara.Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.
Info Nova Pazova 05.06.2015.
U sklopu obeležavanja Svetskog dana zaštite čovekove sredine u novopazovačkoj školi danas je organizovan Eko dan, kao kruna sveukupnih ekoloških aktivnosti koje su realizovane u okviru projekta Eko škole. U školskom dvorištu je upriličen Eko vašar. Na brojnim štandovima su bili izloženi zanimljivi eksponati, zdrava hrana, predmeti od recikliranog materijala kao i brojni panoi sa ekološkim porukama, a učenici prvih razreda su prikazali maštovite ekološke maske. Eko dan se organizuje sa ciljem da se kod učenika razvije ekološka odgovornost i podstakne ponašanje koje je usklađeno sa ekološkim zakonitostima, prirodom, njenom zaštitom i očuvanjem.
Info Stara Pazova 05.06.2015.
Najstarije grupe mališana PU Poletarac oprostiće se od svog vrtića i vaspitača na završnim priredbama koje će biti upriličene u Staroj i Novoj Pazovi i Golubincima. Završna priredba predškolaca iz Nove Pazove biće organizovana večeras sa početkom u 18.00 sati u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava” u Novoj Pazovi, u ponedeljak u 18.00 sati u pozorišnoj sali od vrtića će se oprostiti mališani u Staroj Pazovi, dok će za predškolce u Golubincima završna priredba biti upriličena u dvorištu ustanove 12.juna sa početkom u 18.00 sati.
Info Nova Pazova 05.06.2015.
Završetak osmogodišnjeg školovanja učenici Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi proslavili su sinoć na maturskoj večeri upriličenoj u restoranu „Horoskop”. U ovoj, jednoj od uspešnjiih generacija novopazovačke škole ima 177 učenika osmih razreda, a 14 učenika su ponosni nosioci Vukove diplome, rekao je direktor Strahinja Blagojević. Svršeni osnovci su se okupili u školskom dvorištu i nakon zajedničkog fotografisanja krenuli su peške do restorana „Horoskop”, gde su proslavili malu maturu.
Info Stara Pazova 05.06.2015.
Najbolji učenik generacije u Tehničkoj školi u Staroj Pazovi je Vukašin Nikolić, iz odeljenja za kompjutersko konstruisanje. Najbolja u ovoj generaciji maturanata u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Vuk Karadžić“ u Staroj Pazovi je Kristina Hric, ekonomski tehničar. U Gimnaziji „Branko Radičević“ najbolji učenik generacije biće proglašen iduće nedelje.
Kultura Stara Pazova 05.06.2015.
Sutra se u Staroj Pazovi održava Svetski šampionat u kvizingu, najvećoj globalnoj smotri univerzalnog ljudskog znanja. Stara Pazova se prošli put pokazala kao najbolji domaćin od kada Srbija učestvuje u ovom takmučenju, a naši takmičari su zauzeli četvrto mesto na svetskoj rang listi. Ravnajući se prema londonskom vremenu, takmičari iz više od 40 država, raspoređeni u preko 100 gradova na planeti, tačno u podne započinju sa rešavanjem testova. U Staroj Pazovi, u velikoj skupštinskoj sali, sutra će biti 50 trenutno najspremnijih kvizaša iz Srbije i Republike Srpske.
Kultura Stari Banovci 05.06.2015.
Sutra uveče, u Starim Banovcima, će biti organizovan Romski bal. Ova manifestacija, koja nije samo zabava već i očuvanje tradicije, kako kaže jedan od organizatora Jovica Jovanović, ove godine je podržana od opštinske i regionalne kancelarije za inkluziju Roma. Romski bal u kafeu „Dobrić“ u ulici Pavla Šašića počinje u 21 čas.
Sport Stara Pazova 05.06.2015.
U Staroj Pazovi danas počinje finalni turnir prvenstva Srbije u odbojci za pionirke. U prvoj utakmici od 17 časova igraće pionirke Vizure i Rode iz Beograda. U 19 časova će početi utakmica između Jedinstva i Crvene Zvezde. Prvenstvo će se igrati sutra i u nedelju. Organizator turnira je odbojkaški klub Jedinstvo, a sve utakmice će se igrati u sportskoj hali u ulici Branka Radičevića.
Info ostalo 05.06.2015.
Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici uputila je medijima saopštenje povodom pritužbi Vladimira Ješića na funkcionisanje Komisije za rešavanje pritužbi u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica. U saopštenju ove Policijske uprave se navodi da su na predlog lokalne samouprave za predstavnike javnosti u Komisiji za rešavanje pritužbi u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica imenovani Goran Matić i Vladimir Petković 24. novembra 2014. godine, rešenjem kojim je ministar imenovao članove Komisije, kao predstavnike javnosti. Komisija se sastoji od tri člana i to predstavnika Policijske uprave Sremska Mitrovica, predstavnika Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i predstavnika javnosti. Shodno tome, navodi Vladimira Ješića su netačni, jer je Vladimir Petković za člana Komisije, imenovan nekoliko meseci pre nego što je Ješić prijavio događaj o kojem je Komisija juče raspravljala – stoji u saopštenju Policijske uprave.
Takođe, netačni su i navodi Vladimira Ješića da ga je Petković direktno ispitivao, jer procedura nalaže da pitanja postavlja ili direktno predsednik Komisije ili član, posredstvom predsednika. U ovom konkretnom slučaju, Vladimir Petković nije učestvovao u ispitivanju, što potvrđuje i predsednik Komisije, Dragan Stojanac. Nadležni organi doneli su i u prvostepenom i drugostepenom postupku, nakon glasanja članova Komisije, odluku da je pritužba Vladimira Ješića neosnovana. MUP odbacuje navode Vladimira Ješića kao potpuno neosnovane i netačne, navodi se u saopštenju Policijske uprave Sremska Mitrovica.
Info Stara Pazova 04.06.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici juče su brzom i efikasnom akcijom, rasvetlili razbojništvo, koje je, pola sata ranije izvršeno u „Eurobanci“ u Rumi. Zbog postojanja osnova sumnje da je uz pretnju pištoljem od radnika banke oduzeo, za sada, neutvrđen iznos novca i udaljio se u nepoznatom pravcu, policija je uhapsila A.R. (1990). Brzom reakcijom, policija u Staroj Pazovi je identifikovala počinioca i presrela vozilo kojim je upravljao osumnjičeni A.R. Kod njega su pronađeni pištolj i novac ,koji je otuđio iz banke.
Daljim radom, A.R. je doveden u vezu sa izvršenjem krivičnog dela razbojništvo i u „Banci Intesa“ u Rumi, za koje postoje osnovi sumnje da je izvršio 8. aprila ove godine, kada je na isti način otuđio novac u iznosu od oko 1.300.000 dinara.Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.
Info Stara Pazova 04.06.2015.
Odlukom koja je usvojena na poslednjoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova definisano je da pravo na regresiranje troškova prevoza učenika i studenata mogu ostvariti učenici i studenti koji imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji staropazovačke opštine i koji pohađaju srednju školu ili fakultet čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina Vojvodina ili jedinica lokalne samouprave. Sredstva za ove namene obezbeđuju se u budžetu opštine i na osnovu rešenja o priznatom pravu na regresiranje, biće preneta na račun izabranog prevoznika.
Kultura Stara Pazova 04.06.2015.
Stara Pazova je od sutra i za vikend domaćin 22. Smotre dečjeg dramskog stvaralaštva Slovaka. Ovogodišnja smotra će imati rekordan broj učesnika, 22 predstave u takmičarskom delu i dve gostujuće. Organizatori smotre su SKUD Janko Čmelik, nacionalni savet i Zavod za kulturu Slovaka, uz finansijsku podršku Opštine Stara Pazova, Pokrajinskog sekretarijat a za kulturu i Kancelarije za Slovake u dijaspori. I ove godine će sve učesnike ocenjivati stručni i dečji žiri a biće i nekoliko pratećih programa.
Info Nova Pazova 04.06.2015.
U sklopu obeležavanja Svetskog dana zaštite čovekove okoline u novopazovačkoj školi će sutra biti organizovan Eko dan, kao kruna sveukupnih ekoloških aktivnosti koje su realizovane u okviru projekta “Eko škole“. U školskom dvorištu će biti upriličen Eko vašar koji pripremaju učitelji četvrtog razreda, a učenici će imati prilike da pogledaju ekosponate, brojne panoe sa ekološkim porukama, biće izložena zdrava hrana, dok će na jednom štandu biti organizovana i prodaja starih udžbenika, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Slavica Depotović. Eko dan se organizuje sa ciljem da se kod učenika razvije ekološka odgovornost i podstakne ponašanje koje je usklađeno sa ekološkim zakonitostima, prirodom, njenom zaštitom i očuvanjem.
Kultura Stara Pazova 04.06.2015.
„Sutradan posle detinjstva“, naziv je knjige Nemanje Rotara, sestrića Miroslava Antića, koji je odrastao uz ovog velikog pesnika i knjigu posvetio njemu, nežnosti, pticama i odrastanju. Ova knjiga o pesničkoj legendi i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle, predstavljena sinoć u pazovačkoj biblioteci, može da se čita kao roman ili kao biografija. Pored autora, o knjizi je govorio i izdavač Gojko Božović.
Kultura ostalo 04.06.2015.
Na dan Svetog cara Konstantina i carice Jelene, Ispred Zavetnog krsta u Batajnici, juče je održana Žitna molitva. Svake godine, već 100 godina unazad, meštani upućuju molitve Bogu, kako bi ih zaštitio od leda koji je tada sedam godina uzastopno uništavao žito i vinograde. Litija je kretala iz crkve i dolazila do Krsta u blizini Dunava, a ova tradicija nastavljena je do danas. Sve je više vernika koji prisustvuju ovom događaju. Prošle godine njegovo preosveštenstvo vladika sremski Vasilije je osveštao I blagosiljao krst, a od ove godine spomenik je na spisku za zaštitu spomenika na teritoriji grada Beograda, na zahtev inicijativnog odbora u Batajnici.
Sport Nova Pazova 04.06.2015.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove plasirali su se u polufinale kupa Vojvodine pošto su juče u četvrtfinalu pobedili Slogu u Temerinu sa 2:0. U polufinale su otišli i fudbaleri OFK Odžaci koji su u Prigrevici savladali Dunav iz Starih Banovaca sa 4:3, ČSK Pivara iz Čelareva je u Odžacima pobedila PIK Prigrevicu sa 2:1, a Dolina je u Padini nakon penala sa 5:4 eliminisala Železničar iz Pančeva, u regularnom toku je bilo 1:1. Utakmice polufinala će se igrati 10. juna.
Info Stara Pazova 03.06.2015.
U četvrtak 4. juna i u petak 5. juna biće izvođeni radovi na sanaciji ulice Janka Čmelika i dela ulice Šafarikove (ulaz iz Dositejeve do Šah-matik zgrade), obaveštavaju iz Direkcije za izgradnju Opštine Stara Pazova i apeluju na vozače i pešake da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.
Info Stara Pazova 03.06.2015.
Staropazovačka Gimnazija, koja će kroz tri godine proslaviti sto godina od osnivanja, pruža svojim učenicima jednake mogućnosti kao i gimnazije u susednim opštinama, rekao je gostujući u našoj emisiji Strogo lokalno direktor Gimnazije Miroslav Opavski. Staropazovačka Gimnazija upisuje 120 đaka, upis je 6. i 7. jula a posebna pogodnost ove godine je 80 posto plaćen prevoz učenicima koji upišu srednje škole na teritoriji Opštine Stara Pazova.
Info Novi Banovci 03.06.2015.
OŠ “Nikola Tesla“ u Novim Banovcima obeležila je juče Dan škole, prigodnim programom u Domu kulture u Novim Banovcima. Posle izlaganja Tesline biografije, usledile su recitacije i pesme, koje su izvodili učenici ove škole. Nakon zabavnog programa usledilo je uručivanje nagrada i pohvalnica učenicima koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima različitih rangova i nastavnicima koji su radom i zalaganjem doprineli dobrom ugledu škole. Direktor škole Bojan Ivošević istakao je da se drugog juna već dugi niz godina proslavlja Dan škole i da je to značajan datum u životu i radu Nikole Tesle, koji je na taj dan 1892. godine, prvi i jedini put posetio Beograd, gde je na dvoru kralja Aleksandra primio orden Svetog Save.
Info Stari Banovci 03.06.2015.
Završetak osmogodišnjeg školovanja sinoć su proslavili učenici OŠ "Slobodan Savković" u Starim Banovcima, koji su matursko veče proveli u restoranu "Flamingo" u Inđiji. Direktor škole Boško Milojević istakao je uspeh ove generacije, u kojoj od 67 učenika, 28 je odličnih, a od toga je 16 vukovaca. Ove godine bili su uspešni i na takmičenjima, pa je troje učenika stiglo do Republičkog takmičenja iz biologije, srpskog i istorije, a uspešni su bili i ekipno šahisti. Nakon skupa u školi i fotografisanja, male maturante ispratili su mnogobrojni roditelji, komšije i prijatelji.
Info Stara Pazova 03.06.2015.
Cena prirodnog gasa je za domaćinstva od 1. juna niža za oko 3 dinara po kubiku. Potrošači su do sada plaćali 51.39 dinara za kubni metar, dok je cena sada 48,67 dinara bez PDV-a, saopštila je Agencija za energetiku. Javno preduzeće "Srbijagas", Novi Sad, kao javni snabdevač prirodnog gasa, obaveštava sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje u 2015. godini, a snabdevač im je "Srbijagas", da je kao rezultat kvartalnog kretanja cene derivata nafte na berzi i kursa dolara, snižena cena za javno snabdevanje. Na veb stranici JP "Srbijagas", Novi Sad objavlјene su cene prirodnog gasa za javno snabdevanje po kategorijama, grupama i važećim tarifama, koje važe od 1. juna, navedeno je u saopštenju. Iz Agencije za energetiku navode i da ovaj energent koristi svako deseto domaćinstvo u Srbiji, te da je ovo drugo po redu pojeftinjenje cena prirodnog gasa još od 2013. godine.
Iz udruženja građana "Prosperitet" pak naglašavaju da je pojeftinjenje zakasnilo, te da se ono u vangrejnoj sezoni neće značajnije odraziti na kupovnu moć potrošača.
Kultura Stara Pazova 02.06.2015.
Mesec jun donosi brojna kulturna dešavanja za stanovnike Opštine Stara Pazova rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare. Kao što su Staropazovčani navikli i do sada, biće tu predstava, filmskih projekcija, izložbi, ali dečijih priredbi. Pored festivala 3 x dj tokom ovog meseca biće održana još dva sada već tradicionalna festivala. Prvi je memorijalni “Stelini dani“, a drugi 13. Međunarodni festival dečijeg folklora Vidovdanski susreti. Ljubitelje filmske umetnosti očekuju 3d projekcije filmova 16. i 17. juna: Zašto nisam pojeo svoga tatu i Pobesneli Maks, a 29. i 30. juna: U mojoj glavi i Park iz doba Jure. 28. juna u 19 časova povodom Svetskog dana ekologije biće izvedena pozorišna predstava “Devojčica sa šibicama” dečijeg pozorišta “Čarapa”, na koju ce ulaz biti jedna limenka.
Info Stara Pazova 02.06.2015.
Opština Stara Pazova podržava inicijativu SECPA-e o uspostavljanju sistema zbrinjavanja ambalažnog otpada od individualnih korisnika sredstava za zaštitu bilja, koja će se realizovati na teritoriji naše Opštine 22.06.2015. godine. Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači da pripreme ambalažu za predaju, da je trostruko isperu i donesu na sabirno mesto, koje je odredila njihova MZ. Poljoprivredni proizvođač po predaji ambalažnog otpada dobija potvrdu od strane ovlašćenog lica.
Info Stara Pazova 02.06.2015.
Maturanti staropazovačke Ekonomsko–trgovačke škole „Vuk Stefanović Karadžić“ i Tehničke škole sinoć su proslavili svoje matursko veče, tradicionalno u hotelu Jugoslavija. Okupili su se ispred svoje škole, u odabranim svečanim haljinama i odelima, gde su došli da ih isprate, roditelji i prijatelji, ali i usputni prolaznici su zastali da ih vide. Ovogodišnja generacija maturanata dve pomenute staropazovačke škole, uglavnom je istakla da se raduje ovom događaju, da će srednju školu pamtiti po dobrim prijateljima, ali i profesorima, a nakon ove proslave, očekuje ih odbrana mature. Mnogi će nastaviti dalje školovanje, a neki razmišljaju o zapošljavanju. Na maturskoj večeri je bilo oko 90 odsto maturanata Ekonomske škole a oko 70 odsto Tehničke škole.
Kultura Novi Banovci 02.06.2015.
Povodom Svetskog dana deteta, mališani iz PU „Radost“ u Novim Banovcima učestvovali su u međunarodnoj manifestaciji „Rastimo uz ples – predškolci na trgovima“, plešući juče na sportskom terenu u naselju Banovci Dunav. Ove godine plesalo je 710 dece iz ovog vrtića, a inače ukupno 15100 mališana širom Srbije i zemalja regiona. Manifestacija se tradicionalno održava već peti put, a PU „Radost“ učestvuje četvrti. Prve godine u manifestaciju je bilo uključeno samo 28 gradova i 4600 mališana, da bi danas njihov broj porastao na 56 gradova i 15100 učesnika. Događaj na kome deca plešu po osmišljenim koreografijam je organizovala Plesna asocijacija Srbije dece predškolskog uzrasta u saradnji sa dečjim vrtićima i opštinama.
Sport Stara Pazova 02.06.2015.
Sutra će se igrati utakmice četvrtfinale kupa Vojvodine. Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove će igrati u Temerinu protiv Sloge, a Dunav iz Starih Banovaca će se u Prigrevici sastati sa ekipom OFK Odžaci. U ostale dve utakmice četvrtfinala sastaće se PIK Prigrevica i ČSK Pivara iz Čelareva u Odžacima, dok će Dolina u Padini biti domaćin Železničaru iz Pančeva. Sve utakmice će početi u 17 časova.
Info Stara Pazova 01.06.2015.
Skupština opštine Stara Pazova prihvatila je danas Program poslovanja i Finansijski plan Javnog preduzeća „Toplana Stara Pazova“ za ovu godinu, zatim rebalanse Finansijskih planova za ovu godinu, mesnih zajednica: Golubinci, Stari i Novi Banovci i Krnješevci, kao i rebalanse Finansijskih planova: Crvenog krsta, Turističke organizacije i predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“. Usvojen je Plan generalne regulacije Belegiša, zatim Izmene i dopune Plana detalјne regulacije dela bloka 20 u Novoj Pazovi i Plan detalјne regulacije područja Bair u Starim Banovcima. Usvojena su i rešenja na osnovu kojih je dr Aleksandar Omerović imenovan za direktora Doma zdravlјa „dr Jovan Jovanović Zmaj“ i Jovica Gagrica za direktora „Čistoće“ sa četvorogodišnjim mandatom. Odbornik SPS Slobodan Popović u okviru odborničkih pitanja apelovao je na opštinsku vlast da oživi aktivnosti na produženju linije BG voza do Nove Pazove.
Info Nova Pazova 01.06.2015.
Pinkijeva ulica u Novoj Pazovi je od izvođenja radova na kanalizacionoj mreži u velikom problemu. Asfalt je propao i ima dosta udarnih rupa, čije krplјenje je danas počelo. Da bi se izvršila kompletna rekonstrukcija ove ulice potrebno je uraditi ceo blok 9 u Novoj Pazovi, objasnio nam je prilikom obilaska radova na terenu direktor Direkcije za izgradnju opštine Nedelјko Kovačević. Kada počnu radovi na izgradnji kanalizacione mreže na teritoriji opštine, u Novoj Pazovi će se prvo raditi upravo u bloku 9, kada će se sanirati i ostale ulice kojima je sanacija neophodna.
Sport Stara Pazova 01.06.2015.
Fudbaleri Dunava pobedili su u Starim Banovcima u 29. kolu Srpske lige područje Vojvodina Dinamo iz Pančeva sa 2:0, a Radnički je u Novoj Pazovi savladao PIK Prigrevicu iz Odžaka sa 3:0. U 29. kolu Novosadsko-Sremske lige u Staroj Pazovi u opštinskom derbiju Jedinstvo je u Staroj Pazovi pobedilo Sremac iz Vojke sa 4:2, a Omladinac iz Novih Banovaca je poražen od Borca u Novom Sadu sa 2:1. U 29. kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu pobedio Radnički iz Iriga sa 6:0, a Jadran je u Golubincima savladao Budućnost iz Salaša Noćajskog sa 3:2. Sloga iz Krnješevaca je u 29. kolu Druge Sremske lige kao gost poražena od OFK Brestača sa 3:1.
Kultura Stara Pazova 01.06.2015.
Starije dečje grupe KUD-a Mladost i OKUD-a Sveti Sava iz Nove Pazove osvojile su zlatne plakete na Muzičkom festivalu dece Vojvodine. Obe grupe KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove osvojile su srebrne plakete, kao i starija grupa SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove, dok je mlađa grupa ovog društva osvojila bronzanu plaketu. Muzički festival dece Vojvodine održan je juče u Bačkoj Topoli, ukupno je nastupilo 37 ansambala.
Kultura Stara Pazova 01.06.2015.
Pobednik 45. folklornog festivala Tancuj, tancuj po oceni žirija u sastavu Milorad Lonić, Marija Pavlov i Tatjana Krivak Amidžić je folklorni asambl KPD Jednota iz Gložana. Drugo mesto pripalo je FS Klasje SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove a treće SKUD-u iz Janošika. Pobedniku je pripala nagrada odlazak na najveći festival u Slovačkoj u Đetvi a drugoplasiranom od ove godine odlazak na festival Janošikov dukat u Češkoj. U kategoriji pevačkih grupa i orkestara po oceni žirija u sastavu Juraj Ferik, Jarmila Juricova Stupavski i Slovenska Benkova Martinkova najbolјa grupa pevača je takođe iz Gložana, drugo mesto pripalo je pevačkoj grupi iz Kisača a treće grupi iz Janošika. Najbolјi orkestar je iz Vojlovice, drugoplasirani je iz novosadskog Šafarika a trećeplasirani iz Padine.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.