Pregled vesti za Maj 2014.


Info Stara Pazova 30.05.2014.
Maturantska parada “Ples tolerancije” je najveći omladinski projekat u Evropi kojem su se i ove godine priključili maturanti Staropazovačke gimnazije Branko Radičević. Cilj projekta je promocija tolerancije, mira i prijateljstva i povezivanje mladih kroz ples u celoj Evropi. Ove godine minutom gromoglasne tišine poslata je poruka podrške svim našim sunarodnicima koji su pogođeni katastrofalnim poplavama koja glasi: „Niste sami!“. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obraćajući se maturantima je rekao da su svi ponosni na njih i poželeo uspeh u narednom periodu. Organizator manifestacije je Kancelarija za mlade pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 30.05.2014.
Za učenike osmih razreda osnovnih škola danas je poslednji nastavni dan u ovoj školskoj godini a već od naredne nedelje u većini škola počinje pripremna nastava za polaganje završnog ispita koji će biti organizovan 16, 17. i 18. juna. Većina budućih srednjoškolaca iz staropazovačke Opštine večeras će proslaviti matursko veče. Mali maturanti osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ proslaviće svoje matursko veče u restoranu „Flamingo“ u Inđiji, dok će za svršene osnovce škole „23. Oktobar“ iz Golubinaca proslava male mature biti upriličena u restoranu „Dukat“ u Staroj Pazovi.
Budući srednjoškolci škole „Simeon Aranicki“ i ove godine matursko veče proslavljaju u školi, sutra od 19.00 sati, a za osmake najveće osnovne škole u Opštini, „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ matursko veče će biti organizovano 7. juna u restoranu „Flamingo“ u Inđiji.
Kultura Stara Pazova 30.05.2014.
Pretposlednje takmičarske večeri na susretu amaterskih pozorišta Vojvodine nastupili su članovi Omladinskog studija pozorišta „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice sa predstavom „Uspavanka za poplavljeni bal“. U pitanju je melanholična priča o nesrećnoj sudbini ljudi, od kojih svako traži nešto u svom životu, a što mu u nepovrat odnosi voda, u ovom slučaju reka Sava, pored koje se sve dešava. Autor teksta, reditelj, scenograf, kostimograf a ujedno i jedan od glumaca je Stefan Tajbl, ali na žiri publike je najveći utisak ostavio Nikola Stanković za ulogu Kerovođe.
Večeras je na programu poslednja takmičarska predstava „Gori, gori, gospođice moja“ iz Jaše Tomića.
Kultura Stara Pazova 30.05.2014.
Dramska sekcija staropazovačke Gimnazije je na smotri dramskog stvaralaštva mladih u Novom Sadu sa predstavom „Kafana na Balkanu“ osvojila nagradu za najbolju režiju i predstavu.Tekst, režija i gluma su u organizaciji dramske sekcije Gimnazije koju je predvodila profesorka Branka Nišević. Rezultati ove smotre proglašeni su sinoć, a staropazovačkim gimnazijalcima ovo je već treći uspeh na ovom takmičenju, jer su već tri puta osvajali gran-pri ovog takmičenja.
Sport Stara Pazova 30.05.2014.
Demonstracija veštine samoodbrane za učenike Ekonomsko-trgovinske škole i Gimnazije održaće se sutra u 9 časova ujutro u sportskoj hali u Staroj Pazovi. Ovaj javni čas predstaviće mogućnosti i značaj poznavanja aikido veštine za samoodbranu, a organizovani su i prezenteri ove veštine. Iz obe škole pozivaju učenike da prisustvuju ovom javnom času.
Sport Banovci Dunav 30.05.2014.
U organizaciji šah kluba Banovci Dunav danas će se na Kablaru održati brzopotezni, humanitarni, turnir sa koga će sav prihod ići kao pomoć stanovništvu ugroženom poplavama. Turnir će se igrati po švajcarskom sistemu, a koliko će se kola igrati biće određeno na osnovu broja prijavljenih učesnika. Tempo igre je pet minuta po igraču, a prijava je 200 dinara, početak je u 18 časova a igraće se na Trgu u naselju Banovci Dunav i u prostorijama šah kluba.
Info Stara Pazova 29.05.2014.
Opština Stara Pazova kao opština najmanje pogođena posledicama poplava pomaže na svim poljima opštinama i gradovima koji su pretrpeli velike štete. Juče su u opštinu Osečina po nalogu opštine Stara Pazova i Udruženja „Pazova za najugroženije“ upućeni ljudstvo i mehanizacija potrebni za rešavanje problema nastalih izlivanjem reke Jadar i njenih pritoka. Na terenu je bio i Bogdan Miljević iz JKP „Čistoća“ Stara Pazova koji je u izjavi za RTV Stara Pazova objasnio da su dve građevinske mašine iz staropazovačkih komunalnih preduzeća pomagale na izgradnji grudobrana u dužini od 80 m na najkritičnijim tačkama uz sliv Jadra. Miljević je istakao i da će opština Stara Pazova i novoosnovano Udruženje i ubuduće pomagati i učestvovati na saniranju posledica poplava i izgradnji i obnovi infrastrukture. Direktor Direkcije za izgradnju opštine Osečina Milomir Stanimirović zahvalio se opštini Stara Pazova na ukazanoj pomoći i podršci koju im pruža naša opština i istakao očekivanje da će se međusobna saradnja nastaviti i dalje.
Po njegovim rečima najveća šteta pričinjena je poljoprivredi, ali ima i objekata kojima je potrebna sanacija.
Info Stara Pazova 29.05.2014.
Sutra u periodu od 08:30 do 09:00 i u vremenu od 13:00 do 13:30 časova u Krnjaševcima u industrijskoj zoni bez električne energije biće trafo stanice Plastični centar 1, 2, 3, 4. U vremenu od 09:00 do 13:00 časova bez električne energije ostaju trafo stanice Zegrat, Šimanovacka petlja 1, Šimanovačka petlja 2, trafo stanica stolarska radionica, Sinergetik 1 i Sinergetik 2. U Novoj Pazova sutra u vremenu od 08:00 do 11:00 časova bez električne energije biće početak ulice Knez Mihajllova, neparna strana do broja 33.
Kultura Stara Pazova 29.05.2014.
Folklornom ansamblu Klasje SKUD-a Janko Čmelik danas u posetu dolazi folklorna grupa Tanzkreis Neudau iz Austrije, sa kojom su počeli saradnju pre dve godine kada su gostovali u Austriji. Već sutra će u Sokolskom domu biti zajednički koncert ova dva ansambla. Pored zajedničkog nastupa u Staroj Pazovi gosti iz Austrije će učestvovati I na 44. Festivalu slovačkog folklore Tancuj, tancuj u Gložanu. Festival će se održati u subotu a FA Klasje će nastupiti sa novom koreografijom stilizovanih staropazovačkih igara.
Info Stara Pazova 29.05.2014.
Školsko zvono će sutra označiti kraj nastave za 92 učenika osmih razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi. Mali maturanti će istog dana proslaviti svoje matursko veče u restoranu „Flamingo“ u Inđiji, a već od ponedeljka će učenici biti upoznati sa rasporedom održavanja časova pripremne nastave za polaganje završnog ispita, rekla je pedagog Vesna Stepanović. Juče su organizovani roditeljski sastanci za sva četiri odeljenja osmih razreda na kojima su roditelji upoznati sa svim koracima koji slede u vezi upisa u srednju školu.
Učenici su već dobili informator konkursa, a tokom ove i prethodne nedelje organizovane su prezentacije srednjih škola iz Inđije i Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 29.05.2014.
Peto veče 52. Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine nastupili sa amateri iz Crveneke sa Pokondirenom tikvom, Jovana Sterije Popovića, ali ne onakvom na kakvu smo navikli. To nije bila komedija, a reditelj Radoje Čupić, to svakako nije ni želeo da napravi. Sa ovakvim čitanjem teksta Jovana Sterije Popovića možemo da se složimo ili ne, ali je predstava dobra, a pogotovo glumački ansambl, ocenio je stručni žiri. Žiri publike je za glumicu večeri proglasio Gordanu Mešter za ulogu Sare. U nastavku susreta večeras je na programu predstava Uspavanka za poplavljeni bal, amatera iz Sremske Mitrovice.
Info Stara Pazova 28.05.2014.
Posle jučerašnjeg prvog donatorskog skupa Udruženja “Pazova za najugroženije” već danas je usledila prva konkretna akcija. Sinoć iz kabineta predsednika Republike Srbije, gospodin Slaviša Topalović pozvao je predsednika Upravnog odbora Udruženja preduzetnika, privrednika i građana opštine Stara Pazova Cviku Krunića sa molbom da Udruženje organizuje tri građevinske mašine koje bi pomogle na poslovima sanacije terena uništenog klizištima nakon poplava na teritoriji opštine Bajina Bašta. Nepunih 12 časova nakon poziva, jutros je otpremljena univerzalna građevinska mašina i kamion kiper, a narednih dana put Bajine Bašte biće poslata i treća mašina. Lokalna samouprava je odmah organizovala i radnike JKP “Čistoća” i JP “Vodovod i kanalizacija” koji će učestvovati u potrebnim radovima u opštini Bajina Bašta.
Info Stara Pazova 28.05.2014.
Na današnjoj šestoj sednici Socio-ekonomskog saveta Opštine Stara Pazova dominantne teme o kojima članovi raspravljaju,a o njima se već izjasnio i Kolegijum saveta su Informacija o pitanju statusa imovine opštine Stara Pazova date na upravljanje „Rekreatursu“,Informacija o radu Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije i rada na crno, aktuelna pitanja iz rada poslodavaca na području opštine, inicijativa socijalnog partnera Samostalnog Sindikata Srbije opštine Stara Pazova za pružanje pomoći trudnicama, a razmatraće se mogućnost i način pružanja pomoći ugroženima od poplava od strane Socio-ekonomskg saveta. Sednica je počela minutom ćutanja kojim su članovi saveta odali poštu nastradalim građanima Srbije u poplavama. Sekretar Socio-ekonomskg saveta Milenko Vučinović naglašava da je rad Saveta dobar i da svi socijalni partneri aktivno učestvuju u rešavanju priblema.
Info Stara Pazova 28.05.2014.
Unija pronalazača Srbije i dijaspore „Teslino jedinstvo“ uključila se u humanitarnu akciju za pomoć bebama sa poplavljenih područja. Za 50 hiljada dinara, koliko Unija kao nevladina organizacija dobija iz budžeta Opštine Stara Pazova, kupljeno je 2910 paketa pelena koje će ovih dana biti uručene ugroženima, izjavio je u razgovoru za RTV Stara Pazova Ostoja Rajić, predsednik Unije „Teslino jedinstvo”. Rajić je rekao da će pelene u saradnji sa Organizacijom civilnog društva iz Beograda biti uručene ugroženima. On je pozvao i ostale nevladine organizacije da sredstva koja dobijaju iz budžeta usmere u humanitarne svrhe za pomoć ugroženima od poplava.
Info Stara Pazova 28.05.2014.
Roditelji učenika osmih razreda Osnovne škole „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi upoznati su juče na roditeljskom sastanku sa rezultatima koje su učenici postigli na probnom testu završnog ispita, prezentovane su im i dalje aktivnosti vezane za polaganje završnog ispita na kojem će ove godine, pored testa iz srpskog i maternjeg jezika, učenici po prvi put polagati i kombinovani test. Osnovna škola „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi ove godine ima 43 učenika osmih razreda, koji su već počeli sa pripremnom nastavom za polaganje male mature.
Matursko veče će po tradiciji biti organizovano u školi, u subotu sa početkom u 20.00 časova. Svršeni osnovci 3. juna putuju na ekskurziju koja je bila pomerena zbog vanredne situacije, a nakon povratka, sve do kraja školske godine, biće nastavljena pripremna nastava za polaganje završnog ispita koji ih očekuje 16, 17. i 18. juna.
Kultura Stara Pazova 28.05.2014.
Razvojni put Bore Šnajdera, dramu za koju je 1967. godine autor Aleksandar Popović dobio Sterijinu nagradu na 52. Susret APDV donelo je amatersko pozorište iz Kovina sa darovitim rediteljem Jovanom Grujićem. Dobrim početkom sa muzikom iz Kjubrikovog filma Odiseja, dramaturškim intervencijama u tekstu reditelj je pokušao da aktuelizuje dramu o nama samima, našoj palanačkoj svesti i malogradjanštini. Za glumca večeri proglašen je iskusan glumac Ljubomir Radović u ulozi Bore Šnajdera. Večeras na programu predstava Pokondirena tikva, Jovana Sterije Popovića, u režiji Radoja Čupića i izvođenju pozorišta Stevan Sremac iz Crvenke.
Sport Stara Pazova 28.05.2014.
Pod sloganom „Prijatelji zauvek“ u Staroj Pazovi je sinoć održan humanitarni turnir u odbojci sa koga je ceo prihod od prodatih ulaznica uručen kao pomoć odbojkaškom klubu TENT iz Obrenovca koji je pogođen katastrofalnim poplavama, ostao bez opreme, rekvizita, dokumentacije i hale. Sakupljeno je 148.000 dinara, koje je Ivanu Kneževiću sportskom direktoru TENT-a uručila Ana Avramović generalni direktor Crvene Zvezde. Pokrovitelj turnira je bila Opština Stara Pazova, a organizator odbojkaški klub Jedinstvo.
Odigrane su dve utakmice, najpre je Crvena Zvezda savladala Partizan Vizuru sa 3:0, a potom je TENT pobedio Jedinstvo sa 2:1, igrala su se samo tri seta. Obe utakmice su počele minutom ćutanja u znak odavanja počasti žrtvama poplava koje su nedavno zahvatile našu zemlju.
Info Stara Pazova 27.05.2014.
Novoosnovano Udruženje privrednika, preduzetnika i građana opštine Stara Pazova "Pazova za najugroženije" održalo je danas prvi donatorski skup na kojem je u svrhe oporavka i obnove poplavom pogođenih područja Srbije prikupljeno 39 miliona i 300 hiljada dinara, od čega su privrednici donirali 29 miliona i 300 hiljada, u ime građana opštine Stara Pazova predsednik opštine Đorđe Radinović donirao je 10 miliona dinara, a radnici firmi Kop servis BMK i Medius donirali su 3 miliona i 250 hiljada dinara. Donatorski ugovori biće potpisani u narednih sedam dana, a naredni donatorski skup biće održan najkasnije do 15. juna.
Firme koje su donirale za Srbiju kada je to najpotrebnije su Grubin, Miškone plastik, Kop servis BMK, Drina, Tim sistem, Metal fleks, Moto plast, Max sport, Niksan, Klanica 808, Žitopromet, Tehnoplast, Prosenica trejd, Napredak, Entero, Pionir, Kov plast, Sanja plast, Mega plast Jovanovic, Unas Zorčić, Moj slatkiš, Pons gradnja, Medius kao i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Inicijatori i osnivači ovog Udruženja Đorđe Radinović, Cviko Krunić i Marko Babić su i više no zadovoljni odzivom i solidarnošću naših privrednika i sugrađana. Donatori su iznose svojih donacija svečano upisali u donatorsku knjigu, a ovaj projekat je na skupu istaknut kao projekat koji će se pamtiti u istoriji regije Srema.
Kultura Stara Pazova 27.05.2014.
Ožalošćenu porodicu Branislava Nušića odigrali su sinoć u Staroj Pazovi na 52. Susretu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine amateri iz Sente. Svima dobro poznatu priču o podeli nasledstva, reditelj Dejan Cicmilović je postavio na scenu na jedan drugačiji, stilizovan način. Predstava je ujednačena a glumački ansambl kompaktan i svaki je lik plenio svojom pojavom. Na žiri publike, najveći je utisak ostavio Branislav Unginović, u ulozi Agatona. Večeras se Smotra nastavlja a u 20 časova na programu je „Razvojni put Bore Šnajdera“ iz Kovina u režiji i adaptaciji Jovana Grujića.
Info Stara Pazova 27.05.2014.
Sutra u periodu od 09:00 do 11:00 časova zbog elektromontažnih radova bez struje će ostati potrošači u Novoj Pazovi u ulici Knez Mihajlovoj od početka do broja 33. A dana 29. maja od 09:00 do 13:00 časova takođe zbog elektromontažnih radova bez električne energije ostaju trafo stanice, naplatni punkt, deponija smeća, rupov salaš, nukleus, pan petrol. Kraći prekid u napajanju imaće trafo stanice, Miljuš, Interplast, Petrović salas, Svinjska farma.
Život Stara Pazova 27.05.2014.
“Nečujan vapaj za smislom“ naziv je tribine koju organizuje Udruženje ruskih potomaka Romanov, a održaće se sutra u sali Bele zgrade. Gost Tribine će biti Dr Vlajko Panović-specijalista medicine, psiholog na VMA, koji će govoriti o novim oblicima zavisnosti, socijalnim mrežama, video igrama i lošoj organizaciji slobodnog vremena.
Sport Stara Pazova 27.05.2014.
Odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove uključio se u akciju pružanja pomoći za ugrožene u poplavama. Pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova Upravni odbor kluba na čelu sa predsednikom Bogdanom Mamuzićem odlučilo je da organizuje turnir kao pomoć ženskom odbojkaškom klubu TENT iz Obrenovca koji u poplavama ostao bez hale, dokumentacije, lopti, opreme i svega onoga što je potrebno jednom klubu da može da radi. Pozivu da učestvuju na humantiranom turniru odazvali su se Partizan Vizura i Crvena Zvezda, a učestvovaće i TENT i Jedinstvo.
Turnir će se igrati danas, od 18 časova Crvena Zvezda i Partizan Vizura i od 20 časova odbojkašice Jedinstva i TENT-a. Ulaz za utakmice je 500 dinara, a ceo prihod će biti uplaćen ženskom odbojkaškom klubu TENT u cilju što bržeg saniranja posledica od poplava. Odbojkaški klub Jeidinstvo poziva sve navijače i ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju i pokažu još jednom sviju humanost i želju da pomognu.
Info Nova Pazova 26.05.2014.
U Novoj Pazovi su jutros počeli radovi na uređenju centra. U ulici Mladena Stojanovića i delu Knez Mihajlove u toku su zemljani radovi, koji podrazumevaju izmeštanje kablovskih instalacija za struju, telefon i kablovski televiziju. Vrednost investicije koja se finansira iz municipalnih obveznica je 120 miliona dinara, izvođač radova firma Karin Komerc iz Novog Sada i prema planu trebalo bi sve da bude završeno za 66 radnih dana. Na licu mestu danas je bio i predsednik Opštine Đorđe Radinović sa saradnicima, Nedeljkom Kovačevićem, direktorom Direkcije i predstavnicima Mesne zajednice Nova Pazova.
Kultura Stara Pazova 26.05.2014.
Večeras nastavlja 52.Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koji je počeo 16. maja, upravo na dan kada je Srbiju zadesila velika katastrofa, tako da je nakon dve večeri bio prekinut. U nastavku susreta biće izvedeno još 5 takmičarskih predstava. Večeras će nastupiti amateri iz Sente, Kamerna scena Miroslav Antić sa Nušićevom Ožalošćenom porodicom. Predstava počinje u 20 časova, ulaz je slobodan, a u holu pozorišta će biti postavljena kutija za dobrovoljne priloge, za pomoć građanima sa poplavljenih područja.
Info Stara Pazova 26.05.2014.
Svi roditelji dece rođene od 1. marta 2008. do 1. marta 2009. koji do sada nisu upisali svoje dete u pripremni predškolski program, koji je obavezan, treba da se jave u PU „Poletarac“, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog ustanove Jelena Dajović. Potrebno je da sa sobom ponesu kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju zdravstvene knjižice deteta.
Kultura Stara Pazova 26.05.2014.
U subotu je održana poslednja zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece i danas su objavljeni rezultati, odnosno program Muzičkog festivala dece Vojvodine u Bačkoj Topoli. Među 40 dečjih folklornih grupa na vojvođanskom festivalu iz staropazovačke opštine će nastupiti 6. U mlađem uzrastu grupa OŠ Pinki i KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, u starijem KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca, KUD Branko Radičević iz Stare Pazove, OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove i SKUD Janko Čmelik iz Stare Pazove. Muzički festival dece Vojvodine biće održan 1.juna.
Info Stara Pazova 26.05.2014.
Od trenutka kada su Srbiju zadesile katastrofalne poplave, pomoć dolazi sa svih strana. U subotu je u Staru Pazovu stigla pomoć iz Mađarske, iz mesta Šomodjvar. To je, kako smo saznali od Jožefa Atilu Moringa, predsednika opštine i narodnog poslanika u Skupštini Mađarske, malo mesto, ali su sakupili značajnu pomoć. Pošto imaju fabriku vode, najviše su vode i doneli, što je u ovom trenutku i najneophodnije, jer mnogi vodovodi u Srbiji ne funkcionišu i u mnogim mestima voda nije ispravna za piće. Kako je rekao Milan Skoko, sekretar opštinske organizacije Crvenog krsta, vodu će odvesti u opštine Pećinci i Šid. U ovom kontigentu pomoći iz Mađarske ima i konzervirane hrane, a pomoć je u vrednosti oko 3 i po hiljade evra.
Info Stara Pazova 26.05.2014.
U parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve u Staroj Pazovi je održana prezentacija rezultata tromesečnog projekta Diakonija koji je u saradnji sa staropazovačkom crkvom organizovala Švedska crkva iz Haparande. U okviru projekta Viera Kalioniemi, autor projekta, inače staropazovčanka koja živi u Švedskoj, za tri meseca boravka u Staroj Pazovi svojim humanitarnim radom imala je 30 korisnika uglavnom starih i bolesnih i jednu porodicu sa detetom sa posebnim potrebama kojima je pružila pomoć. Na susretu za koji su deca ove crkve pripremila program bili su prisutni i građani iz Obrenovca koji su smešteni u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 26.05.2014.
Katarina Ruman, učenica osmog razreda osnovne škole Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove osvojila je u petak na državnom takmičenju iz slovačkog jezika za učenike osnovnih škola drugo mesto. Takmičenje je održano u Bačkom Petrovcu a Stara Pazova je imala 8 predstavnika - 6 učenika sedmih razreda i dva osmaka. Prošle godine, Katarina je bila na državnom takmičenju treća u kategoriji učenika sedmih razreda, a tada kao i ove godine pripremala je profesorka Katarina Topoljski. Kao nagrada za ovaj uspeh Katarinu očekuje u toku letnjeg raspusta odlazak na letnji univerzitet u Bansku Bistricu u Slovačkoj.
Info Stara Pazova 24.05.2014.
U nedelju od 7 časova ujutru JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova, vršiće ispiranje vodovodne mreže u kraju oko škole Simeon Aranickim, i to sledećih ulica: Njegoševa, Miroslava Antića, Jana Husa, Jana Bota i ulice Save Kovačevića. Ispiranje vodovodne mreže u navedenim ulicama trajaće nekoliko sati, javljaju iz JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova.
Politika Stara Pazova 23.05.2014.
Današnja 19. sednica Skupštine opštine Stara Pazova počela je pozivom predsednika Skupštine da minutom ćutanja prisutni odaju poštu nastradalima u poplavama, a Bogdan Miljević šef odborničke grupe SNS u SO Stara Pazova je pred odbornike u ime svih odborničkih grupa predložio da se odbornici odreknu jedne dnevnice u iznosu od 20 hiljada dinara namenjenu ugroženima od poplava. Usvojena je i odluka o rebalansu budžeta tako da je ukupno projektovani iznos budžeta od 2 milijarde 986 miliona dinara, a rashodi iznose 2 milijarde i 736 miliona dinara što znači da je ukupan budžetski deficit iznosi 250 miliona dinara.
Smanjenje budžeta je izvršeno u saglasnosti sa korisnicima koji dobijaju smanjenje budžetskih sredstava uzrokovanih krizom. Odbornici su usvojili i odluku o završnom računu budžeta, kao i izveštaj o poslovanju J.K.P Čistoća, izveštaj o radu Direkcije za izgradnju opštine, a posebnu pažnju odbornika privuklo je pitanje projekta javno- privatnog partnerstva za finansiranje izgradnju i upravljanje kanalizacionom mrežom Odborničko pitanje tim povodom o ceni budićeg priključka na kanalizacionu mrežu postavio je odbornik Slobodan Popović, a odgovorio Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju opštine koji je precizirao da će opština i Skupština biti odlučujući faktori kod odlučivanja o veni priključka na kanalizacionu mrežu. Odbornici su prihvatili i usvojili i druga pitanja o kojima su na današnjoj sednici raspravljali, a to su i odluka o prostornom planu opštine do 2025. godine, kao i davanje u zakup poslovnog prostora, dopunu odluke o pijacama i mnoge druge.
Info Stara Pazova 23.05.2014.
Ministarstvo poljoprivrede i zaštitu životne sredine, Uprava za zaštitu bilja, obaveštava poljoprivrednike sa teritorije staropazovačke opštine kao i proizvođače iz Opština koje su bile zahvaćene poplavama, a njihove parcele i usevi nisu bile zahvaćene vodom iz poplavnog talasa, da u zgradi opštine, mesnim kancelarijama i zajednicama mogu preuzeti potvrde o ispravnosti poljoprivrednih proizvoda. Adekvatnom potvrdom izdatom od nadležnih organa poljoprivrednici stiču pravo na trgovanje i promet poljoprivrednim proizvodima i tako štite zdravlje građana.
Sport Stara Pazova 23.05.2014.
Obeležavanje Dana Mesne zajednice Vojka počelo je sinoć minutom ćutanja za sve stradale u poplavama, koje su zadesile Srbiju. Proslava viševekovne crkvene i seoske slave Prenos moštiju svetog oca Nikolaja, koju kao svoju krsnu slavu poslednjih godina proslavlja i Mesna zajednica, bila je skromna. Starešina hrama svetog Oca Nikolaja, Radomir Sandić je uz sasluženje sveštenika Lazara Kašića, obavio obred sečenja slavskog kolača u prostorijama Mesne zajednice. Ovoj maloj svečanosti su pored sveštenstva i predstavnike mesne zajednice prisustovali predstavnici lokalne samouprave, uz naglasak, da nisu želeli da prekidaju hrišćansku tradiciju, ali da sve snage i dalje usmeravaju na prikupljanje pomoći ugroženima od poplava.
Info Nova Pazova 23.05.2014.
U najvećoj Osnovnoj školi u Opštini „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi u utorak je pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo ugroženo poplavama. Uz veliko angažovanje učenika i nastavnika, 52 odeljenja novopazovačke škole su u veoma kratkom roku prikupilli veliku količinu konzervirane hrane, higijenskih paketa, plastičnog pribora za jelo, opreme za bebe, pelena za bebe i odrasle koju će danas preuzeti Crveni krst i distribuirati je onima kojima je najpotrebnija, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog škole Slavica Despotović. Humanitarna pomoć je upakovana u kutije, u kojima su i poruke solidarnosti i podrške stanovništu nastradalom u poplavama, istakla je pedagog Despotović.
Sport Stara Pazova 23.05.2014.
Odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove uključio se u akciju pružanja pomoći za ugrožene u poplavama. Uprava kluba na čelu sa predsednikom Bogdanom Mamuzićem odlučilo je da organizuje turnir kao pomoć ženskom odbojkaškom klubu TENT iz Obrenovca koji je poplavama ostali bez hale, dokumentacije, lopti, opreme i svega onoga što je potrebno jednom klubu da može da radi. Pozivu da učestvuju na humantiranom turniru odazvali su se Partizan Vizura i Crvena Zvezda, a učestvovaće i TENT i Jedinstvo. Turnir će se igrati u utorak, od 18 časova Crvena Zvezda i Partizan Vizura i od 20 časova odbojkašice Jedinstva i TENT.
Ulaz za utakmice je 500 dinara, a ceo prihod će biti uplaćen ženskom odbojkaškom klubu TENT u cilju što bržeg saniranja posledica od poplava koje su zadesile i ovaj klub. Odbojkaški klub Jedinstvo poziva sve navijače i ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju i pokažu još jednom svoju humanost i želju da pomognu.
Info Stara Pazova 22.05.2014.
Udruženje privrednika, preduzetnika i građana opštine Stara Pazova pokrenulo projekat za sanaciju posledica katastrofalnih poplava, obnovu i izgradnju Srbije. Udruženje privrednika, preduzetnika i građana opštine Stara Pazova pokrenulo je inicijativu za jedan snažan i obuhvatan projekat, koji je namenjen sanaciji posledica katastrofalnih poplava, obnovi i izgradnji Srbije. U ovom prvom momentu veliki broj građana naše Opštine dao je svoj doprinos, kako je ko i koliko mogao, međutim reč je o projektu koji će našu Opštinu svrstati među najsolidarnije, a sve nas učiniti ponosnim građanima Srbije.


Prvi veliki Donatorski skup na kom će učestvovati brojni privrednici uz prisustvo predstavnika lokalne samouprave i mesnih zajednica, opštinskih javnih preduzeća, direktora svih staropazovačkih škola, predstavnici najznačajnijih udruženja, ljudi iz sfere sporta, kulture i umetnosti održaće se u utorak, 27. maja u 12:00 časova u skupštinskoj sali (Bela zgrada) u Staroj Pazovi.

Pred svima nama je veliki zadatak, ali i odgovornost da podržimo najugroženije u nesagledivoj i nezapamćenoj tragediji, koja je usled poplava zadesila mnoge građane, naselja i gradove širom naše zemlje.
Info Stara Pazova 22.05.2014.
Juče je opštinski Štab za vanredne situacije organizovao dostavljanje dva agregata koji su bili neophpodni za saniranje trena u Obrenovcu. Odluka Opštinskog Štaba je da na svaki apel reaguje najbrže moguće i shodno mogućnostima sa kojima se raspolaže u datom momentu, kao i kroz traženje podrške od strane institucija, kompanija ili privatnika kako bi se obezbedili ili otpremili tehnički uređaji i oprema poput pumpi, agregata i svega drugog što diktira situacija i što je je neophodno na licu mesta.
Info Golubinci 22.05.2014.
Zbog sumnje da je dana 14.05. u Golubincima izvršio krivično delo teškog ubistva, lišen je slobode G.R. star 28 godina iz Golubinaca. Sumnja se da je G.R. provalio u kuću Zore Stanković (1924) u Putinačkoj ulici, ugušio staricu jastukom dok je spavala i potom pobegao ponevši stari krunjač za sobom. Spretno izvedenom istragom i akcijom operativaca Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i policijske stanice u Staroj Pazovi osumnjičeni je priveden pravdi. On će u zakonskom roku i uz krivičnu prijavu biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju Policijske uprave Sremske Mitrovice.
Info Golubinci 22.05.2014.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici i Policijske stanice u Staroj Pazovi izvršile su pretres kuće u Golubincima u kojoj je pronađena jedna tona rezanog duvana. Celokupna količina je zaplenjena, a protiv B.B. iz Golubinaca biće podneta krivična zbog nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina. Ovog proleća se sprovodi šira akcija suzbijanja šverca ovih akciznih proizvoda. Cilj zajedničkog rada je suzbijanje ilegalne trgovine akciznom robom i sive ekonomije koja, prema procenama, svake godine budžet Srbije košta blizu 200 miliona evra.
Info ostalo 22.05.2014.
U Slovačkom kulturno prosvetnom društvu Šafarik u Dobanovcima od samog početka organizovali su prihvatilište za ugrožene ljude iz Obrenovca. Trenutno je u ovoj kulturnoj ustanovi smešteno 50 ljudi iz Obrenovca, iako je prvu pomoć od četvrtka do danas u ovoj ustanovi dobilo oko 500 ljudi, kaže Željko Čapelja, predsednik društva i koordinator Kriznog štaba opštine Surčin. Od subote su ljudima počeli sa kuvanjem ručkova a ove nedelje obezbedili su i kuvane večere. Sinoć je večera stigla iz ambasada Slovačke republike, koja je već pružila i finansijsku pomoć.
Info Stara Pazova 22.05.2014.
U protekla dva dana u svim naseljima Opštine Stara Pazova nastavljene su aktivnosti u okviru pomoći ugroženim područjima i evakuisanim građanima kroz sprovođenje najrazličitijih aktivnpsoti. Štab za vanredne situacije uspešno koordinara sve službe i rapoloživo ljudstvo, kako bi se brzo i efikasno odgovorilo na apele, koji iz sata u sat stižu iz drugih opštinskih i gradskih Štabova, zbog neophodne pomoći u hrani, vodi, sredstvima za higijenu, pomoć u branjenju i utvrđivanju nasipa itd. Odluka Opštinskog Štaba je da na svaki apel reaguje najbrže moguće i shodno mogućnostima sa kojima se raspolaže u datom momentu, kao i kroz traženje podrške od strane institucija, kompanija ili privatnika kako bi se obezbedili ili otpremili tehnički uređaji i oprema poput pumpi, agregata i svega drugog što diktira situacija i što je je neophodno na licu mesta.
Za samo 48 sati u staropazovački Opštinski štab stigli su dopisi za spiskom neophodnih sredstava iz poplavljenih gradova, opština i mesta poput Lajkovca, Kosjerića, Požege, Smederevske Palanke, Šapca, Bajine Bašte itd. Na primer, po hitnom postupku i u pratnji članova Štaba kao nadzornih lica, juče je nakon ovakvih apela za Bajinu Baštu ospremljeno 1,5 tona hrane i sredstava za higijenu, zatim za Šabac je pripremljeno i otpremljeno više od 50 setova posteljina i dušeka uz sredstva za higijenu, pun šleper stočne kabaste i zrnaste hrane je pripremljen i transportovan u selo Bražljevac kod Obrenovca. Kao podrška odbrani nasipa u Sremskoj Rači organizovano je i nakon izuzetnog odziva građana, među kojima su bili i zaposleni Opštinske uprave, upućeno oko 150 Pazovčana, koji su se nakon naporne, ali uspešne akcije u Staru Pazovu vratili u kasnim satima, oko ponoći. Kao i do sada Opštinski štab, Crveni krst Stara Pazova i Dom zdravlja „Dr J.J.Zmaj“, javna preduzeća i sve službe danonoćno dežuraju, kako bi se adekvatno i u svakom momentu blagovremeno reagovalo i pomoglo u slučaju potrebe, ali i napravio efikasan plan za naredni dan. Mobilne medicinske ekipe za, do sada prihvaćene evakuisane građane vrše preglede i trijažu, a uputstvo je da se za dalje lečenje, evakuisani građani mogu obratiti u ambulante Doma zdravlja u svim mestima stropazovačke Opštine, gde će im po potrebi biti pružene sve zdravstvene usluge bez ikakve participacije za lekove. DANAŠNJA SEDNICA ŠTABA Na današnjoj sednici Opštinskog Štaba odlučeno je da se danas i narednih dana pripreme, do sada sakupljena hrana i voda, i pošalju u sva mesta gde je neophodno i odakle je stigao apel za pomoć. Istovremeno deo svega što je humanošću građana sakupljeno biće odvojeno za lica, koja su smešteni na teritoriji naše Opštine. Predočena je i analiza stanja sa vodostajem Dunava na kritičnim tačkama u Opštini i utvrđeno, da se prema podacima stručnjaka iz nadležnih službi, vrh poplavnog talasa očekuje za tri dana, kao i da je neophodno u cilju odbrane pripremiti oko 3000 vreća za pesak, kao i spisak dobrovoljaca koji će biti spremni za početak odbrane. U toku dana, nakon još jednog hitnog apela Štabu za vanredne situacije Opštine Stara Pazova, u Sremsku Raču je upućena još jedna veća grupa od oko 100 dobrovoljaca, koju su najvećim delom činili radno sposobni - zaposleni u javnim opštinskim preduzećima, Opštini, Centru za socijalni rad i korisnici socijalne pomoći Centra. EVAKUISANA LICA - PRESEK Brojno stanje evakuisanih lica na teritoriji naše Opštine, prema poslednjem preseku iz večernjih sati je 163 i to: Stara Pazova – 47 lica, Nova Pazova – 40, Novi Banovci – 28, Stari Banovci – 15, Vojka – 23, Golubinci – 4, Banovci-Dunav - 6. Kao i u više navrata i ovog puta je Goran Vranješ, zamenik komandanta Opštinskog Štaba uputio apel svim evakuisanim licima da se, radi ukazivanja adekvatne pomoći i evidentiranja, prijave na telefone Štaba 311-999, ili kontakt telefone staropazovačkog Crvenog krsta 310-102, jer je utvrđeno da postoji mogućnost da se neka evakuisana lica nisu prijavila. Kao i do sada, u slučaju nepromenjene situacije, Štab za vanredne situacije Opštine Stara Pazova je zakazao redovnu sednicu za naredni dan.
Info Stara Pazova 21.05.2014.
Akcija prikupljanja pomoći za ugroženu opštinu Krupanj nastavlja se i dalje. Akcija je pokrenuta još u subotu inicijativom Rudija i Jasmine Meršak, a u nedelju je otpremljeno šest kombi vozila sa paketima hrane, vode, odeće i obuće. Kontaktom sa mnogim ljudima poslato je i nekoliko teških građevinskih mašina, preko 5 miliona dinara, a planira se i prikupljanje građevinskog materijala, jer su mnoge kuće u ovom delu Srbije potpuno uništene. Prema rečima Rudija Meršaka, za sledeću akciju potrebni su volonteri, koji bi pomagali u čišćenju domaćinstava od mulja koji je ostao nakon poplave, ali bi bilo dobro kad bi se javili i studenti psihologije koji bi razgovorima podigli moral napaćenim meštanima Krupnja. Supruga, Jasmina Meršak je trenutno u Krupnju sa grupom volontera koji raznose već prikupljenu pomoć po domaćinstvima do kojih se još uvek može doći, no zbog klizišta mnogi putevi su uništeni, pa se do nekih kuća može samo motorima, kvadovima i ozbiljnijim terenskim vozilima, pa Rudi apeluje na sve koji su voljni da pomognu, a poseduju ovakva vozila da se jave Kancelariji za mlade opštine Stara Pazova ili na njegovu kućnu adresu Pere Ninkovića 18, Stara Pazova. Rudi Meršak je uputio saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje voljene u katastrofalnim polavama i apelovao na sve ljude dobre volje da učestvuju u akciji „Srem za Krupanj“.
Info ostalo 21.05.2014.
Na osnovu novih analiza uzoraka vode iz mesnih vodovoda na teritoriji opštine Pećinci, pokrajinski sanitarni inspektor je, rešenjem naložio zabranu korišćenja vode iz mesnih vodovoda za piće, kuvanje, održavanje higijene i proizvodnju prehrambenih namirnica u devet naselja pećinačke opštine: Ašanji, Brestaču, Deču, Karlovčiću, Prhovu, Donjem Tovarniku, Ogaru, Obrežu i Sremskim Mihaljevcima. Štab za vanredne situacije je već počeo raspodelu flaširane vode građanima, javnim ustanovama, školama i preduzećima u ovih devet naselja, a naručene su i nove količine pijaće vode, koje su već na putu. Ujedno je mesnim zajednicama sa neispravnom vodom naloženo da već danas počnu sa ispiranjem vodovoda, nakon čega sledi hlorisanje i ponovno uzorkovanje, kako bi vodovodi što pre bili dovedeni u stanje higijenske ispravnosti.
Što se tiče naše opštine prema podacima iz Vodovoda, voda u svim mestima je ispravna. Večeras i noćas od 21 sat pa do 6 sati ujutru vršice se redovno ispiranje vodovodne mreže u Staroj Pazovi, rekla je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac, pr JKP „Vodovod i kanalizacija“. Ukoliko kod pojedinih Staropazovčana u tom periodu voda bude mutna, potrebno je da oteče i da se izbistri, nakon čega će biti apsolutno ispravna za piće.
Info Vojka 21.05.2014.
Volonteri su aktivni i u Vojki. Od petka su se mnogi Vojčani i sami organizovali i odlazili u pomoć ugroženim područjima a takođe se prikuplja i humanitarna pomoć, kaže Ljuban Skopljak, predsednik Saveta. Dežurstva su u prostorijama Mesne zajednice, a meštani donse humanitarnu pomoć u prostorije Crvenog krsta, koje se nalaze u ulici Cara Dušana, u tzv. Bikari. Deo pomoći već je distribuiran porodicama, koje su smeštene u Vojki a sa prikupljanjem pomoći se nastavlja, saznali smo od Ružice Živković, predsednice Mesnog odbora Crvenog krsta.
Info Stara Pazova 21.05.2014.
Preventivna akcija besplatnog fluorografisanja na području Opštine Stara Pazova, koju Intitut za plućne bolesti iz Sremske Kamenice sprovodi do 23 maja, naišla je na veoma mali odziv građana. Fluorografiju je uradilo samo 10 odsto od ukupnog broja građana koji su se fluorografisali 2011. godine, rekao je za RTV Stara Pazova Momčilo Stojanović, šef Službe za epidemiologiju u Institutu za plućne bolesti iz Sremske Kamenice istakavši da će građani kod kojih je dijagnostikovana bilo kakva promena na grudnom košu biti pozvani u Antituberkulozni dispanzer.
Zbog slabog odziva građana, akcija fluorografisanja na području Opštine Stara Pazova najverovatnije će biti ponovljena za dve godine, rekao je Stojanović.
Kultura Stara Pazova 21.05.2014.
U skladu sa vanrednom situacijom, u Staroj Pazovi se odlažu najavljene kulturne manifestacije. Sekretar Saveza amatera opštine Stara Pazova Petar Nerandžić je u razgovoru za RTV Stara Pazovu rekao da će u Novom Sadu biti dogovoreno kada će 52.susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine biti nastavljen a uskoro će se znati za kada je odložena opštinska Smotra muzičko- folklornog stvaralaštva odraslih, koja je trebalo da bude održana iduće nedelje.
Info Stara Pazova 20.05.2014.
Trenutna teška situacija koja je zadesila Srbiju talasom poplava,kao i potreba da se svi saberemo i učinimo maksimalno na pružanju pomoći narodu i zemlji bio je jedan od razloga za današnje potpisivanje koalicionog sporazuma između predsednika opštinskog odbora SNS i predsednika opštine Đorđa Radinovića i predsednika opštinskog odbora SPS-a Zorana Vukašinovića kojim je ova stranka postala deo vladajuće koalicije u opštini Stara Pazova. Oba predsednika se nadaju da će ova saradnja doneti dobrobit građanima opštine Stara Pazova,a obaćano je i da se interesi građana neće izneveriti.
Info Stara Pazova 20.05.2014.
Iz Stare i Nove Pazove put Sremske Rače krenula su dva puna autobusa i jedan kombi. Dobrovoljce iz Stare Pazove ispratio je predsednik opštine Đorđe Radinović dok je dobrovoljce iz Nove Pazove ispratio zamenik komandanta štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova Goran Vranješ. Među dobrovoljcima iz Nove Pazove našla se i jedna ženska osoba. Prema najavama iz štaba za vanredne situacije, dobrovoljcima će se pridružiti Golubinci i Podunavlje.
Info Stara Pazova 20.05.2014.
Dom zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ redovno radi i pruža zdravstvene usluge kako pacijentima, tako i stanovnicima sa područja ugroženih poplavama kojima je neophodna zdravstvena zaštita. U slučaju da se evakuiše veći broj stanovnika, koji bi bili smešteni u već organizovane punktove, mobilne medicinske ekipe obaviće preglede i izvršiti trijažu, dok će Služba hine medicinske pomoći postupati po pozivu, u hitnim slučajevima. Za dalje lečenje, evakuisani građani se mogu obratiti u ambulante Doma zdravlja u svim mestima stropazovačke Opštine, gde će im po potrebi biti pružene sve zdravstvene usluge.
Stanovništvo sa područja ugroženih elementarnim nepogodama koji su evakuisani na teritoriju Opštine Stara Pazova oslobađaju se plaćanja participacije za pružene zdravstvene usluge i participacije za lekove, kaže se u obaveštenju koje nam je stiglo iz Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanovć Zmaj“.
Info Stara Pazova 19.05.2014.
Devetanaest evakuisanih građana iz Obrenovca smešteno je u halu „Park“ u Staroj Pazovi, oni su evakuisani helikopterima iz Obrenovca do aerodroma Batajnica i odande su dovezeni u Staru Pazovu. Ekipe Doma zdravlja su pregledale evakuisane građane koji su mahom starije starosne dobi i jedna među njima lakše povređena. Volonteri Crvenog krsta pružili su potrebnu negu i pomoć. Prema rečima zamenika komandanta Štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova evakuacija će se nastaviti sutra ujutru jer građani Obrenovca još uvek odbijaju da se evakuišu. U hali „Park“ i u hali u ulici Branka Radičevića sve je spremno za prihvat još evakuisanih građana.
Info Stara Pazova 19.05.2014.
Na današnjoj sednici opštinskog štaba za vanredne situacije donete su određene odluke oko distribuiranja pomoći ljudima u ugroženim područjima. Prema rečima Goran Vranješa, zamenika komadanta opštinskog Štaba za vanredne situacije, odziv građana u staropazovačkoj opštini je bio velik, ali nijedna kesa pelena ili hrane iz Crvenog krsta nije otpremljena ka ugroženim područjima pa je dogovoreno da opštinski krizni štab odlučuje i šalje robu na ugrožena područja. Goran Vranješ je takođe rekao da sva evakuisana lica mogu da se jave na brojeve telefona štaba za vanredne situacije (kontakt centra)
u Staroj Pazovi 310-170 i 311-999 kao i na brojeve telefona Crvenog krsta 310-102 i 310-103 koji od danas po odluci opštinskog Štaba za vanredne situacije radi 24 sata. Zamenik komadanta opštinskog Štaba za vanredne situacije Goran Vranjes je istakao da će sve informacije vezane za organizovane odlaske u Sremsku Mitrovicu ili Kupinovo dobrovoljci dobiti putem zvaničnog opštinskog sajta www.starapazova.rs ili putem Radio televizije Stara Pazova.
Info Stara Pazova 19.05.2014.
U Sremskoj Mitrovici situacija je trenutno pod kontrolom. Štab za vanredne situacije mehanizaciju I dzakove trenutno usmerava ka Šidskoj opštini ka selima Bosut, Rača, Morović I Adaševci. U Sremskoj Mitrovici trenutno nema potrebe za volonterima.
Info ostalo 19.05.2014.
Upravo je završena konferencija za štampu predsednice opštine Pecinci Dubravke Kovačević Subotički. Kako saznajemo od ekipe koja je na terenu Kupinovo je I drugu noć uspešno odbranjeno, I Sava se trenutno povlači sa bedema. Ono što je rečeno na konferenciji za novinare je da je najavljen novi poplavni talas tokom narednih 20 sati, ali da su bedemi dovoljno čvrsti da izdrže I taj novi talas. to se tiče volontera svaki čovek je dobrodošao ali da je idealno da to bude neki organizovani dolazak. U ovom mestu trenutno ima dovoljno bagera i kamiona, ali je upućen apel svim privrednicima da ponude bager kamion ili traktor.
Info Stara Pazova 19.05.2014.
Udruženje poljoprivrednika Stara Pazova u akciji prikupljanja stočne hrane za poplavom ugrožena područja prikupilo je blizu 10 tona zrnaste hrane i 650 bala deteline, soje i slame. Janko Đurčik, sekretar Udruženja kaže da su akciju proširili na sve Mesne zajednice u našoj opštini. Telefoni su Petar Jovanović, Belegiš 065 22 94 992, Žikica Tišma Stari Banovci 060 17 66 526, Dragan Filipin Vojka 065 80 06 210, Uroš Milosavljević Krnješevci 065 21 95 605, Njebojša Đurić Nova Pazova 064 13 17 606, Vladimir Uhrik Stara Pazova 064 17 95 265, Dejan Kovačević Golubinci 063 310 949. Prikuplja se sva stočna hrana, ko koliko može da odvoji, i svaka pomoć je dobrodošla kaže Đurčik i dodaje da će sva količina stočne hrane blagovremeno biti otpremljena tamo gde je najpotrebnija.
Info Stara Pazova 19.05.2014.
Crveni krst je do sada prikupio veliku kličinu pomoći namenjenu poplavama ugrženom stanovništvu kaže Milan Skoko sekretar ove humanitarne organizacije.Trenutno se vrši razvrstavanje prikupljene pomoći,a na tom poslu je tokom jučerašnjeg dana i noći radilo pedeset volontera. Skoko kaže da će o tome gde će pomoć biti upućena odlučivati Pokrajinski i Republički Crveni krst, a on ukazuje i na pojavu neovlašćenih lica koja prikupljaju novčana sredstva i namirnice po kućama.Skoko naglašava da Crveni krst prikuplja pomoć samo na svojim punktovima i upozorava privrednike i građane da ne prihvataju ovakav način pružanja pomoći.
Info Stara Pazova 19.05.2014.
Opštinski štab za vanredne situacije vrši upis volentera koji žele da pomognu na podizanju nasipa kod Sremske Mitrovice radi utvrđivanja bedema. Javiti se na telefone: za Staru Pazovu 064 861-53-21 , za Novu Pazovu 321-240, za Podunavlje 341-203. Otavite svoje podatke i bićete kontktirani u slučaju potrebe. Zbog izbegavanja gužvi i lakšeg organizovanja, prijavite se na date brojeve i čekajte poziv, ne krećite samoinicijativno bilo gde.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
Na večerašnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije Opštine Stara Pazova, doneta je odluka da će đaci sutra ići normalno u škole, nastava će se odvijati po programu Ministarstva prosvete a radiće i predškolske ustanove Poletarac i Radost. Prema navodima Ministarstva policije u državi je vanredna situacija, pa tako svi štabovi za vanredne situacije moraju da budu u stalnom zasedanju, građani mogu i dalje da se javljaju sa svojim problemima i sugestijama na telefone 311-999 i 310-170. Pored odluke da se sutra nastava odvija po planu i programu, doneta je i odluka da dve sportske sale za eventualnu evakuaciju građana iz Sremske Mitrovice i dalje ostanu u pripravnosti, pa tako neće biti u upotrebi sportska sala u Osnovnoj školi Heroj Janko Čmelik i sportska sala u ulici Branka Radičevića koje su opremljene sa dušecima, ćebadima i jastucima.
Prema navodima, još jedan poplavni talas očekuje se u utorak ili sredu u Sremskoj Mitrovici, tako da će opštinski štab za vanredne situacije ostati u pripravnosti istakao je zamenik komadanta opštinskog štaba za vanredne situacije Goran Vranješ.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
U staropazovačkom Crvenom krstu prikupljena je velika količina humanitarne pomoći namenjena ugroženom stanovništvu. Prema rečima Milana Skoka, sekretara Crvenog krsta, i dalje se radi na prikupljanju pomoći u vidu konzervirane hrane, hrane za bebe, sredstava za ličnu higijenu i vode, posteljine, dušeka i ćebadi. Takođe, Milan Skoko apelovao je na građane da obaveste Crveni krst i Štab za vanredne situacije o licima koja su pristigla iz poplavljenih područja u našu opštinu kako bi ta lica bila evidentirana. Što se tiče volontera iz Crvenog krsta apeluju na mlade da se uključe u akciju pomoći ugroženim građanima.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
Na sastanku Štaba za vanredne situacije doneta je odluka da će sve škole u Opštini Stara Pazova sutra raditi normalno.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
Potrebna pomoć u ljudstvu na istovaranju i razvrstavanju humanitarne pomoći na Rasadniku Brest u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
Staropazovačko udruženje poljoprivrenika priključilo se akciji prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo u vidi stočne hrane za prehranu životinja. Tokom današnjeg dana prikupljeno je 9 tona stočne hrane, a iz ovog udruženje pozivaju sve one koje su u mogućnosti da pomognu ovoj akciji koja će biti nastavljena do utorka, a već danas ovo udruženje kreće put Kupinova kako bi podelilo deo prikupljene pomoći.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
PU Poletarac u svim objektima sutra radi normalno.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
Kako saznajemo sa lica mesta iz kriznog štaba opštine Pećinci nema probijanja oko Progara i oko Kupinova. Trenutno se radi na učvršćivanju nasipa.
Info ostalo 18.05.2014.
Sa vojnog aerodroma Batajnica u roku od četiri dana napravljeno je 172 poletanja i evakuisano je 2452 ugrožena lica, pripadnici 204. vazduhoplovne brigade zajedno sa pripadnicima specijalnih brigada rade danonoćno na evakuisanju i pružanju pomoći ugroženom stanovništvu. Prema informacijama koje smo dobili od majora Nenada Stevića na području Obrenovca danas je situacija znatno bolja, evakuacija građana se nastavlja, a jedan helikopter sa humanitarnom pomoći je upućen u reon Uba. Danas, kao i prethodnih dana, ekipe dobijaju podatke iz sata u sat i nastavljaju da rade po prioritetu ugroženosti.
Info ostalo 18.05.2014.
Noćas su nasipi oko Kupinova izdržali poplavni talas. Tokom jučerašnjeg dana i protekle noći stotine dobrovoljaca i radnici komunalnih preduzeća, šumarije i lokalne samouprave u Pećincima vodili su bitku sa nadolazećom Savom i pobedili su, jer ma koliko nadolazila, Sava nije uspela da se izdigne iznad nasipa oko Kupinova u koji su ugrađene hiljade vreća sa peskom. Rano jutros je većina branilaca otišla na zasluženi odmor, a na nasipima su ostale samo dežurne ekipe.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
U Staroj Pazovi je smeštena specijalna jedinica iz Austrije. Opremljeni su sa nekoliko desantnih čamaca za spasavanje vatrogasnim kamionima, sanitetskim vozilima i specijalnim crpnim pumpama. Oni su jutros sa parkinga hotela Vojvodina krenuli na teren u Šabac.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
Iz KUD-a Branko Radičević apeluju na građane da smanje donošenje garderobe, već da se akcenat stavi na konzerviranu hranu, hranu za bebe, flaširanu vodu i sredstva za higijenu.
Info Stara Pazova 18.05.2014.
U Staroj Pazovi sve je spremno za prihvat poplavama ugroženih građana, očekivalo se da dođu iz Sremske Mitrovice, gde je juče bila u toku preventivna evakuacija, ali budući da je vodostaj Save u tom delu u padu, niko u koletivne prihvatne centre u Staroj Pazovi nije do sada došao. Naši sugrađani iskazuju veliku solidarnost i interesuju se na koji način mogu da pomognu. Crveni krst je objavio da ima dovoljno volontera a potrebna je pomoć u hrani, potrebna je voda, hrana za bebe, odeća više nije potrebna.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Prema najnovijim informacijama koje smo dobili iz Opštinskog štaba za vanredne situacije dolazak evakuisanih lica sa područja Sremske Mitrovice očekuje se u jutarnjim časovima.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Milan Skoko iz Crvenog krsta u Staroj Pazovi kaže da se danas javio izuzetno veliki broj građana da pritekne u pomoć. Garderobe ima dovoljno a to što je jos uvek potrebno je hrana, voda, dušeci, ćebad, posteljina, sredstva za ličnu higijenu i hrana za bebe. Sutra Crveni krst počinje sa radom u 8 časova i radiće do 20 časova ako treba i duže.
Info Nova Pazova 17.05.2014.
Duže od 20 časova večeras se radilo u Crvenom krstu u Novoj Pazovi, izjavio je Boško Pilipović, predsednik Crvenog krsta u Novoj Pazovi. Uveče je stigla i pomoć od Kompanija Janković koja je donela pelene, hranu za bebe i sredstva za ličnu higijenu u vrednosti 100.000 dinara. Prijavilo se dosta volontera koji su popodne razvrstali garderobu i sve drugo što je pristiglo u Crveni krst.
Info Golubinci 17.05.2014.
Iz Golubinaca od Mirka Jovanovića, predsednika MZ stigla je informacija da je jedan kontigent vec odnet za Krupanj. Crveni krst je obezbedio 50 dušeka za ugrožene iz Sremske Mitrovice. U Golubincima su spremni da u kuće prime 104 osobe i oko 100 osoba u školu i lovački dom.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Dve mobilne medicinske ekipe Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" Stara Pazova upućene su na ispomoć pri transportu teških pacijenata iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici u nadležnu bolnicu u Novi Sad. Zaposleni Doma zdravlja su pripravni za pružanje potrebne zdravstvene pomoći za sve evakuisane stanovnike iz poplavom ugroženih područja čije se zbrinjavanje očekuje na punktovima na teritoriji opštine Stara Pazova.
Info Nova Pazova 17.05.2014.
Završeno je ispiranje vodovodne mreže u Novoj Pazovi, potrebno je da građani kod kojih se voda još nije izbistrila puste vodu sa svojih slavina da oteče sve dok se ne izbistri. Voda je dobrog kvaliteta u svim naseljima naše opštine i bez obzira na vanrednu situaciju redovno se kontroliše.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Prema najnovijim informacijama iz Elektrodistribucije Stara Pazova u čitavoj Srbiji intenzitet ulične rasvete će biti umanjen, kao i ugradskim parkovima i trgovima. Apeluje se na građane da maksimalno štede električnu energiju, jer je situacija sa snabdevanjem teška i da se svi treba da se ponašamo odgovorno i štedljivo. Za sada nema najavljenih restrikcija, iz Elektrodistribucije Stara Pazova najavljuju za ponedeljak, 19.maj isključenja zbog radova na mreži u ulici Karađorđevoj u Staroj Pazovi od 9 – 14 h i u Hvjezdoslavovoj od 13 – 14 h.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Učenici OŠ „Boško Palkovljević Pinki“ koji su krenuli sa Zlatibora stižu večeras u Staru Pazovu u 20 i 30.
Info Novi Banovci 17.05.2014.
Hotel Kondor u Novim Banovcima će danas ustupiti sve svoje raspoložive kapacitete za spasilačke ekipe iz Mađarske i Austrije, i samim tim apelujemo na sve koji su u mogućnosti, pekare, privatne kasapnice da pomognu u ishrani članova spasilačkih ekipa. Telefon za informacije : 063/ 345- 877.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Od početka vanredne situacije u državi koje je izazvano vremenskim nepogodama, direktor Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović Zmaj" Stara Pazova formirao je krizni štab u čijem sastavu su rukovodioci - načelnici službi. Načelnici službe opšte medicine i pedijatrije su zaduženi za formiranje pripravnih mobilnih medicinskih ekipa u sastavu dva lekara,dva medicinska tehničara i vozač, koje će pored već dežurnih ekipa službe hitne medicinske pomoći, zbrinjavati evakiusano stanovništvo. Raspoloživa su ovakva tri mobilna tima za pomoć ugroženom stanovništvu. Dom zdravlja raspolaže i sa epidemiološkom zdravstvenom zaštitom. Hitna služba Doma zdravlja već se angažovala na pružanju zdravstvene zaštite evakuisanom stanovništvu. Sve službe Doma zdravlja, pored pripravnih ekipa,redovno pružaju usluge zdravstvene zaštite stanovništvu.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Udruženje poljoprivrednika opštine Stara Pazova pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći za poljoprivrednike iz najugroženijih područja. Svi koji su u mogućnosti i koji mogu da doniraju merkantilni kukuruz, pšenicu, tritikal, baliranu detelinu mogu da pomoć donesu u ulicu Ćirila i Metodija 133 u Staru Pazovu kod podpredsednika ovog Udruženja Vladimira Uhrika. Brojevi telefona za informacije 064-179-5265 i 063-350-162. Akcija će trajati dok se ne prikupi dovoljno pomoći za popunu šlepera koji će pomoć prevesti na područje koje krizni štab odredi. Situacija na poplavljenim područjima je i više no ozbiljna, usevi su potopljeni a veliki broj stoke je ugrožen, stoga se apeluje svim poljoprivrednicima i poljoprivrednim gazdinstvima da izdvoje koliko mogu da se pomogne kako bi spasilo ono što se spasiti može.
Info ostalo 17.05.2014.
Od rasta Save ugroženo priobalje Kupinova i sela Obrež naročito put uz Obedsku baru. Ugrožen je etno kompleks, potopljene su njive ,voda leži i u baštama, kanalima. Borba sa vodenom stihijom vodi se na nekoliko frontova i teško je proceniti gde je najkritičnije, ipak samo desetak centimetara vode nedostaje da Sava potopi čitav etno kompleks u Kupinovu, Etno kuću sa pomoćnim objektima i okućnicom okolnih 9 kuća i crkvu sv. Luke. Sava se izliva i topi priobalna sela, domaćinstva, njive.Kišni kanali po svim sremskim mestima su puni vode ali prestanak kiše, pojava sunca i podatak da Sava raste 3 centimetra a ne preko 10 centimetara uliva nadu da neće doći do probijanja nasipa i da će se stihija stišati.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
U Staropazovačkom Crvenom krstu zadovoljni su odzivom građana za prikupljanje pomoći ugroženom stanovništvu. Građani su u Crveni krst donosili garderobu, obuću, hemiju i hranu za bebe. U Crvenom krstu su nam rekli da je za sada prikupljena dovoljna količina garderobe,ali ako bude neophodno još odeće i obuće građani će biti obavešteni. Ono što je i dalje potrebno Crvenom krstu su hemija, hrana, pelene i oprema za bebe. Crveni krst će i dalje u saradnji sa RTV Stara Pazova obaveštavati građane o potrebnoj pomoći i ljudstvu, prikupljanju i raspodeli pristigle pomoći.
Info Nova Pazova 17.05.2014.
Potrebno ljudstvo u Crvenom krstu Nova Pazova, Crnogorska 44, tel.: 064/173 44 15
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Crveni krst obaveštava građane koji žele da doniraju pomoć da garderoba više nije potrebna, već je potrebna konzervirana hrana, flaširana voda i sve za bebe.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Zbog velikog interesovanja za praćenje našeg programa putem interneta, izvolite link za livestreaming http://www.twitch.tv/rtvsp
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Iz OŠ Heroj Janko Čmelik stigao je apel da su hitno potrebni dušeci, jastuci, ćebadi i sve što je potrebno za smeštaj evakuisanih građana Sremske Mitrovice.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
U ovom trenutku stanje u našoj opštini je mnogo bolje nego što je bilo juče, sve one akcije koje su preduzete tokom jucerašnjeg dana i noći urodile su plodom. Ulica Sama Halupke dovedena je u stanje kao i da nije bilo padavina u Šafarikovoj ulici i u ulici Mihala Babinke smanjen je nivo vode i sprečeno je da voda uđe u kuće stanovnika ovih ulica. I dalje je u ovim ulicama obustavljen saobraćaj. Od Bogdana Miljevića saznali smo i da je u toku prihvat ugroženih građana iz Sremske Mitrovice, oko 500 ljudi, jer je u tom mestu počela preventivna evakuacija, Miljević je ovom prilikom pozvao građane da pomognu ovim ljudima doniranjem garderobe, obuće i ćebadi i da prikupljene stvari donesu u MZ Stara Pazova.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Opštinska organizacija Crvenog krsta poziva volontere ,posebno žene, da dođu I pomognu u razvrstavanju garderobre i smeštaju evakuisanih građana iz Sremske Mitrovice, izjavio Milan Skoko sekretar organizacije.
Sport Banovci Dunav 17.05.2014.
Šahovski klub Banovci Dunav obaveštava da je odloženo finale kupa Srbije u šahu.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
U Staroj Pazovi evakuisani stanovnici Sremske Mitrovice biće smešteni u četiri sportske sale (Pinki, Čmelik, Aranicki i sala u ulici Branka Radičevića). Majke sa decom će biti smeštene u prostorijama PU Poletarac. Crveni krst apeluje da svi građani u skladu sa svojim mogućnostima donesu humanitarnu pomoć (hrana, piće, ćebad, posteljine, topla garderoba, džakovi sa smeće, pelene, čarape, sredstva za higijenu, sveće, baterijske lampe, baterije) u njihove prostorije.
Info ostalo 17.05.2014.
U redakciju RTV Stara Pazova stigle su informacije o trenutnom stanju u Opštini Pećinci. Danas tokom dana i tokom čitave noći biće blokiran put od Obreža prema Kupinovu zbog radova na izgradnji zaštitnog nasipa, propuštaće se samo hitni slučajevi i medicinske ekipe te se stoga građani mole da bez preke potrebe ne kreću tim putem. Štab za vanredne situacije opštine Pećinci obaveštava javnost da se u vodi iz mesnog vodovoda u Sremskim Mihaljevcima pojavio talog zbog čega je zabranjeno korišćenje ove vode za piće dok se analizom ne utvrdi da li je došlo do zagađenja.
Crveni Krst Pećinci obaveštava građane da ukoliko neko ima familiju na poplavljenim područjima sa kojima ne može da stupi u kontakt da se može obratiti Crvenom krstu Pećinci na telefon 022/436-503.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Crveni krst organizovao je stalna dežurstva u Krnješevcima i spreman je za eventualni prihvat građana iz poplavljenih područja.
Info Nova Pazova 17.05.2014.
U Novoj Pazovi trenutno se vrši ispiranje vodovodne mreže, usled poplava došlo je do obustave električne energije, i promenjen je tok kretanja vode koji je povukao mulj i nastao je talog odnosno mutna voda. Iz JKP Vodovod I Kanalizacija apeluju na sve građane da budu strpljivi, ekipe su na terenu i radi se na otklanjanju kvara i nakon ispiranja voda će ponovo biti čista. Takođe za sve naše sugrađane dostupan je kontakt telefon vodovoda 310-330.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Iako smo juče objavili da je planirani povratak učenika trećih razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ sa nastave u prirodi na Zlatiboru, koji je bio predviđen za danas, zbog vanredne situacije odložen za ponedeljak, direktor škole Milan Predojević nas je obavestio da je došlo do izmene i da se učenici večeras vraćaju u Staru Pazovu. Direktor Predojević je rekao da je doneta odluka da se potpuno prekine nastava u priodi jer je stabilizovana situacija na putevima prema Zlatiboru, pa je u saradnj sa AMSS i Putevima Srbije doneta odluka da se mališani danas vrate kući .Odlazak učenika drugog razreda na nastavu u prirodi na Zlatibor odložen je do daljnjeg, istakao je direktor Predojević, koji je danas stigao na Zlatibor.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Opštinski štab za vanredne situacije Opštine Stara Pazova apeluje na sve stanovnike koji imaju adekvatan gumeni čamac sa veslima da ga odnesu na aerodrom Batajnica što je pre moguće.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Sava nije probila nasip ni na jednom mestu u Sremskoj Mitrovici, iako Sava raste iz sata u sat, 2 cm za sat, rekao je Đorđe Radinović predsednik opštine koji se sa nalazi na licu mesta kod stadiona Srema gde je najkritičnija situacija. Iz Banovaca i Belegiša je u Sremsku Mitrovicu otišlo oko 60 ljudi sa mehanizacijom 6 kamiona, 2 ulta. Kritična je stiuacija i u Kupinovu i ako bude potrebno iz Stare Pazove će se poslati ekipe i tamo, rekao je Radinović. Oko 300 ljudi koji su sinoć otišli u Šabac jutros su se vratili, niko nije povređen. Sa odazivom ljudi koji žele da pomognu na kriznim mestima nema problema i stalno ima oko 200 do 300 ljudi koji čekaju da odu ako bude potrebno. Ljudi se brzo organizuju, a u toku je i akcija prikupljanja potrebnog alata.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Jutros je zasedao Krizni štab Opštine Stara Pazova vezano za situaciju na Savi u Sremskoj Mitrovici i u skladu sa procenom situacije doneta je odluka da se tamo uputi jedan autobus sa ljudstvom iz Podunavlja, bager i nekoliko kamiona sa velikom količinom lopata i džakova za punjenje peska, a ako bude potrebe biće poslato još mehanizacije i ljudstva, rekao je ispred Kriznog štaba Nikola Milaš. Preduzete su i pripremne radnje za eventualni prihvat evakuisanog stanovništva u slučaju nepovoljnog razvoja situacije a Opštinski odbor Crvenog krsta je preuzeo aktivnosti oko organizovanog prijema i distibucije pomoći nastradalom sanovništvu. Situacija u opštini i dalje nije sjajna ali se stvari drže pod kontrolom tako da ne dolazi do ugrožavanja stambenih objekata.i dalje najviše problema ima u Staroj Pazovi između ulica Šafarikova i Mihala Filipa gde se danonoćno putem vatrogasnih pumpi i cisterni crpi voda. Snabdevanje vodom je normalno, voda je ispravna za piće, elektroenergetski sistem funkcioniše stabilno, nisu planirana nikakva isključenja struje, rako je Milaš, Za sve eventuealne problem građani se mogu svakodnevno prijavljivati na telefon Kriznog štaba 3111 – 999 ili u svoje Mesne zajednice i mobilne ekipe će doći da reše problem, istakao je Milaš.
Info Novi Banovci 17.05.2014.
Humanitarna pomoć za ugroženo stanovništvo prikuplja se i Novim Banovcima, saznajemo od Alena Martinovića iz Mesne zajednice. Građani se od ranog jutra odazivaju u velikom broju a pomoć se prikuplja u Domu kulture. Potrebna je suva i topla garderoba, ćebad, voda za piće, hrana , a prema informacijama sa terena najpotrebnija je hrana za bebe. Kasnije će biti potrebni kombiji za prevoz prikupljenog, dodao je Martinović napominjući da će pomoć prikupljati ceo dan a punktovi za prikupljanje nalaze se i na centru i ispred mesne zajednice. U Novim Banovcima ima dosta porušenog drvća, u školi se obrušio jedan zid, ali što se tiče poplava Novi Banovci za sada nemaju nikakvih problema.
Info Novi Banovci 17.05.2014.
Svi stanovnici iz podunavlja i Novih Banovaca, humanitarnu pomoć mogu odneti u Dom Kulture u Novim Banovcima. Potrebno je sve odeća, obuća, ćebad, sredstva za higijenu i posebno hrana za bebe.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
PU “Poletarac„ poziva građane da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo u Obrenovcu. Zainteresovani građani mogu da donesu hranu, sredstva za higijenu, odeću i obuću, pelene za bebe danas u vremenu od 10.00 do 14.00 časova u objekte PU „Poletarac„ u Staroj i Novoj Pazovi, u ulici Jovana Popovića.
Info Stara Pazova 17.05.2014.
Posle poziva Aleksandra Vučića više hiljada ljudi došlo ispred Centra "Sava". Premijer je rekao da je Situacija u Srbiji mnogo teža nego što može da se zamisli. Ka Šapcu se uputili dobrovoljci iz cele zemlje. Sa centra Nove Pazove i Stare Pazove sinoć je krenulo četiri autobusa koje je angažovalo opštinsko rukovodstvo i dva kombija sa dobrovoljcima iz svih mesta Opštine Stara Pazova. Neki su otišli I sopstvenim vozilom. Prema rečima Željka Madžarevića, predsednika saveta MZ Nova Pazove, preko tri stotine dobrovoljaca iz naše opštine je raspoređeno na punktovima odbrane šabačkog nasipa na reci Savi.
Na teritoriji opštine Stara Pazova nema dramatičnih situacija sa poplavama. Najteža situacija je u ulicama Mihala Babinke, Sama Halupke i Šafarikova u Staroj Pazovi gde združene ekipe kriznog štaba opštine Stara Pazova dan i noć cisternama i pumpama crpe vodu iz dvorišta i bašti pojedinih domaćinstava, dok bager pročišćava kanale. Objekti u ovim ulicama nisu ugroženi. U Novoj Pazovi se takođe interveniše u uzanim ulicama koje nemaju kišnu kanalizaciju, pre svega u Bloku 9 i u ulici Boška Buhe, ali je i tamo situacija pod kontrolom. U selima u podunavlju nema problema, izuzev u ulici Burgene u Novim Banovcima gde su takođe angažovane cistern. Iz Golubinaca njemamo vesti da je neko domaćinstvo ugroženo, dok su u Vojki kanali puni i problema ima u ulici Braće Ninković, gde voda ipak nije došla do kuća. U delovima Krnješevačkog atara preduzeće “Galovica” je moralo da interveniše kako bi otpušili kanale. Celom situacijom koordinira opštinski Krizni štab koji dežura 24 sata i koji je dostupan svim građanima na telefon 311-999. Struje u u našoj opštini nije nestajalo i elektroenergetski sistem je stabilan, javljaju iz elektroditribucije. Iz Vodovoda obavestavaju građane da je voda u svim naseljima bakteriološki ispravna i odličnog kvaliteta, da je vodosnabdevanje stabilno i da poplave nisu uticale na isto. Dežurne ekipe se smenjuju na svaka 4 sata i vrši se redovna kontrola vode od strane Zavoda ѕa javno zdravlje. Milan Skoko sekretar Crvenog krsta Stara Pazova obaveštava sve naše sugrađane da će ova organizacija organizovati dežurstva tokom vikenda u periodu od 10 do 15 časova u Staroj i Novoj Pazovi i od 10 do 13 časova u ostalim mestima nase opštine. Takođe, Crveni krst Stara Pazova organizuje dežurstvo i radnim danima u Staroj i Novoj Pazovi od 08 do 18 časova i u ostalim mestima od 9 do 14 časova. Za sve informacije možete se javiti i na broj telefona 0628013113. Od zamenika gradonačelnika Sremske Mitrovice Tomislava Jankovića saznajemo da je situacija pod kontrolom, da je stanje stabilno i da se Sava najverovatnije neće izliti. Nema potrebe da sada idete u Sremsku Mitovicu jer se tamo dovoljno ljudi odazvalo.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
Zbog nepovoljnih vremenskih prilika Opštinski štab za vanredne situacije je, pored 24-časovnih dežurstava svih nadležnih službi na terenu, uveo i dežurstva u okviru opštinskog Kontakt centra.
Pomenuta dežurstva su namenjena građanima, koji su suočeni sa posledicama nevremena i koji sve hitne probleme ili potencijalne opasnosti mogu prijaviti na broj telefona: 311-999.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
Nadležni apeluju na vozače da ne koriste ulice Šafarikova, Mihala Bibinke, Njegoševa od Janka Čmelika do Sama Halupke.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
JKP Čistoca Stara poziva građane koji žele da pomognu spasavanju objekata u ulici Sama Halupke da se jave na telefon 069/3100619. Voda iz kanala se razlila u bašte i preti da udje u šupe i staje. Svi koji imaju nešto što može da crpi vodu neka se jave na pomenuti telefon.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
Kako saznajemo od našeg izveštača iz Nove Pazove na centru se skupilo puno ljudi i tri autobusa je krenulo put Šapca. Oni će usput pokupiti i dobrovoljce iz Golubinaca. Ispred stadiona Jedinstvo u Staroj Pazovi večeras polazi još jedan autobus za Šabac.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
U Staroj Pazovi u Šafarikovoj ulici voda leži u baštama pojedinih domaćinstava i domaćini strahuju da će im ući u prostorije u kojima drže stoku. Po rečima Nikole Milaša, načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti u skupštini opštine Stara Pazova, od sinoć su angažovane ekipe Vatrogasne jedinice sa cisternama koje crpe vodu iz kanala. Usled neprekidnih padavina i začepljenja kanala povećavaju se količine podzemnih i atmosferskih voda koje sada već prete da poplave ekonomska dvorišta građana. Od sinoć je uvedeno redovno dežurstvo u opštini i u Mesnoj zajednici i građani mogu da se jave ako imaju nekih problema. Milaš dodaje da je za sada snabdevanje strujom i vodom na teriroriji staropazovačke opštine redovno, a saobraćaj se odvija bez problema. Tim povodom, iz kriznog štaba apeluju na vozače da NE KORISTE ulice Mihala Babinke i Šafarikovu za saobraćaj, jer automobili ometaju službe koje crpe vodu iz ugruženih domaćinstava. U ove dve ulice je zbog velikog pritiska na cevi vodovoda došlo do njihovog pucanja, te su ove dve ulice trenutno bez vode. Iz vodovoda se nadaju da će otkloniti kvar.
Narednih dana kiša će stati i zaustaviće poplavnu stihiju rekao je za RTV Stara Pazova Nedeljko Todorović, iz Saveznog hidrometeorološkog zavoda Srbije. Ciklon koji je u sredu zahvatio Srbiju uslovio je nezapamćene padavine tako da je za manje od 48 sati palo od 150 do 220 litara kiše po kvadratnom metru.
Info Golubinci 16.05.2014.
Ovih dana dogodio se zločin u Golubincima kakav se odavno ne pamti u ovom selu. Devedesetogodišnja Stanković Zora (1925), čije je beživotno telo pronađeno u sredu u porodičnoj kući u Putinačkoj ulici, umrla je nasilnom smrću, pokazala je obdukcija. Starica je ugušena na spavanju a motivi su još uvek nepoznati. Nezvanično saznajemo da su iz domaćinstva nestali neki delovi za poljoprivredne mašine ali se još uvek sa sigurnošću nemože zaključiti da li je u pitanju zločin iz koristoljublja. Iz MUP-a saznajemo da je istraga za počiniocima ovog zločina u toku.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
Planirani povratak učenika trećih razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ sa nastave u prirodi na Zlatiboru, koji je bio predviđen za sutra, zbog vanredne situacije odlaže se za ponedeljak u popodnevnim satima, rekao je za RTV Stara Pazova direktor Milan Predojević. Iako je prethodno bilo planirano da grupa učenika drugog razreda Pinki škole krene na nastavu u prirodi sutra, njihov polazak je zbog vanrednih okolnosti odložen za dva dana, tako da će put Zlatibora krenuti u ponedeljak, istakao je direktor Predojević.
Kultura Stara Pazova 16.05.2014.
Miodrag Petrović, glumac Srpskog narodnog pozorišta, otvoriće večeras u Staroj Pazovi 52. Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine. Pored 8 takmičarskih predstava i jedne gostujuće, tokom susreta će biti i nekoliko pratećih programa. Susret će početi izložbom u holu pozorišta, posvećenom velikanu srpske književnosti Branislavu Nušiću, a od ukupno 50-ak predstava sa vojvođanskih scena, 8 najboljih ove godine stiže iz Kovina, Sivca, Sente, Crvenke, Jaše Tomića i po prvi put na vojvođanskoj smotri učestvovaće pozorišta iz Novih Banovaca, Sremske Mitrovice i Žablja. Predstave će ove godine ocenjivati stručni žiri u sastavu: Saša Latinović–reditelj iz Beograda, Mr Miroslav Radonjić–dramaturg iz Novog Sada i Sonja Stipić– glumica iz Novog Sada. Takmičarski deo otvoriće Dramski studio Branko Radičević iz Novih Banovaca, sa predstavom Herkules i morske jahačice u režiji Aleksandra Baka.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
Socijalno-ekonomski Savet opštine Stara Pazova, zaseda danas a na sednici se članovi upoznaju sa tvining projektom pod nazivom „Unapređenje socijalnog dijaloga u Srbiji", koji finansira Evropska unija kroz sredstva IPA 2012. Zadatak ovog treninga je usklađivanje pravila socijalnog dijaloga sa evropskim standardima i propisima koji će omogućiti lakše priključenje Srbije EU. Sednici prisustvuju sva tri socijalna partnera iz ovog projekta opština Stara Pazova, koju predstavlja Goran Savić pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing, predsednik Samostalnog Sindikata Opštine Stara Pazova Rade Erceg, i preduzetnici opštine Stara Pazova.
U treningu učestvuju tri eksperta iz Republike Slovačke, i kao stalni stručni savetnik na tvining Projektu Valerija Kubalova. Partner u projektu iz EU je Republika Slovačka.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
24. Nedelja zdravlja usta i zuba biće obeležena od 19. do 26. maja pod sloganom „Lep osmeh –Lepi zubi”. Kampanja se realizuje na teritoriji Republike Srbije uz podršku Ministarstva zdravlja u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Zavoda za javno zdravlje. Cilj kampanje je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinaca u vezi sa očuvanjem i unapredjenjem zdravlja usta i zuba najšire populacije, a poslebno dece i mladih.

Tokom naredne nedelje dečji stomatolozi Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj” posetiće mališane u svim naseljenim mestima na teritoriji staropazovačke opštine i ukazati im na značaj očuvanja zdravlja usta i zuba. Centralna manifestacija „Nedelje zdravlja usta i zuba” biće organizovana u petak u PU „Poletarac” u Staroj Pazovi. U okviru obeležavanja 24. Nedelje zdravlja usta i zuba staropazovački Dom zdravlja je organizovao konkurs dečjih likovnih radova, u tri uzrasne kategorije, a najuspešniji likovni radovi učestvovaće na Republičkom konkursu.
Info Stara Pazova 16.05.2014.
Ovogodišnji kalendar obaveza maturanata utvrđen je 7. maja, kaže Snežana Inđić pedagog gimnazije „Branko Radičević“ u Staroj Pazovi, a pisanje i predavanje maturskih radova je već počela. 26. maja će biti podeljena svedočanstva učenicima četvrte godine gimnazije, a već 3. juna oni polažu pismeni ispit iz srpskog jezika, dok će iz matematike odnosno stranog jezika polaganje pismenog ispita biti 5. juna. Odbrana maturskih radova je od 6. o 13. juna, a 13. juna će biti i objavljeni zvanični rezultati maturskog ispita,15. juna je maturski bal gimnazijalaca, a svečano uručivanje diploma je 18. juna.
Kultura Stara Pazova 16.05.2014.
U Novoj Pazovi će danas i sutra biti održan 9. Festival folkora Razigrana Mladost. Prvog festivalskog dana nastupaju svi ansambli iz staropazovačke opštine a u subotu pored domaćina i gosti iz Slovenije, Makedonije, Rumunije i Republike Srpske.
Sport Stara Pazova 16.05.2014.
Na osnovu preporuke ministra za omladinu i sport Vanje Udovičića da nema sportskih dešavanja dok traje vanredna situacija u zemlji, fudbalski savez Vojvodine je doneo odluku da sve prvenstvene utakmice 27. kola Srpske lige, Vojvodina i Vojvođanske lige grupa Zapad se odlože za sredu 21. maj, pa će prvenstvo umesto 8. juna biti završeno nedelju dana kasnije. Utakmice 27. kola Sremske i Druge Sremske lige grupa Istok umesto sutra i u nedelju igraće se 24. i 25. maja, a naknadno će biti doneta odluka da li će se završiti 22. juna ili kako je planirano 15. narednog meseca.
Info Stara Pazova 15.05.2014.
Na teritoriji staropazovačke opštine od juče do danas palo je ukupno 120 litara kiše po kvadratnom metru. Po rečima Nikole Milaša, načelnika Odeljenja za komunalne delatnosti u skupštini opštine Stara Pazova mobilne ekipe su na terenu od juče popodne, problemi se javljaju ali je za sada sve pod kontrolom. Najkritičnije je u delovima Vojke gde je nekoliko dvorišta u ulici Braće Ninković potopljena jer kanali na ulici nisu izdržali ovu količinu padavina. Veliki problem u celoj opštini predstavljaju jaki udari vetra koji lako ruše stabla iz raskvašenog zemljišta. Od jutros je na teritoriji Opštine od strane građana prijavljeno, a potom i uklonjeno više od 50 stabala koja su ometala bezbednost, a u ove i druge aktivnosti su se, pored opštinskih odeljenja i javnih preduzeća, Policijske stanice, Crvenog krsta, vatrogasne jedinice, Srem puta, Elektrovojvodine, uključili i članovi brigadne jedinice vojske. U Novoj Pazovi voda leži u ulicama koje nemaju kišne odvode ili su veoma uzane, kritično je Bloku 9 i naročito u ulici Boška Buhe koja u pojedinim delovima podseća manju rečicu. U Staroj Pazovi u Šafarikovoj ulici voda leži u baštama pojedinih domaćinstava i domaćini strahuju da će im ući u prostorije u kojima drže stoku.
Obilne padavine nisu poremetile urednu isporuku vode i struje mada su primećeni sporadični prekidi sa strujom što je uzrokovano udarima olujnog vetra i lomljenjem grana stabala. Opštinski krizni štab je doneo odluku da sutra u školama u našoj opštini neće biti nastave. Sa druge strane, vrtići rade, saznaje RTV Stara Pazova. Zbog jake kiše koja u celoj Srbiji pada više od 50 sati na zelenoj pijaci u Staroj Pazovi ovog prepodneva smo zabeležili svega desetak prodavaca. Zbog obilne kiše koja pada nekoliko dana kolovozi su mokri i klizavi. Udarne rupe su popunjene vodom i u tim situacijama vozači nisu u mogućnosti da ih na vreme uoče, što dovodi do neželjenih posledica. Takođe, usled kiše smanjena je i vidljivost, a vozači se uz mnogobrojne apele i upozorenja i dalje retko drže saveta da poštuju saobraćajne propise.
Info Stara Pazova 15.05.2014.
Na dobrim temeljima koje je za godinu dana postavilo Udruženje gradjana Pazovački pokret a sa akcentom na rešavanje problema građana nastaviće se rad ovog udruženja, rekao je Aleksandar Bako novoizabrani predsednik Pazovačkog pokreta. Dosadašnji predsednik Goran Jović podneo je ostavku. Skupština Pazovačkog pokreta održana je sinoć u Staroj Pazovi a članovi su razmatrali i usvojili izveštaj o jednogodišnjem radu i finansijski izveštaj kao i izmene Statuta.
Info Stara Pazova 15.05.2014.
Osnovna škola “Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove proslavila je juče dan škole. Učenici su zajedno sa svojim učiteljima pripremili za ovu priliku bogat kulturno – umetnički program. Od školskog hora, preko dramske sekcije, u programu su učestvovali učenici svih razreda i izveli pri tome niz pesama i recitacija, čitali svoje radove i prikazali deo onog šta su naučili u toku ove školske godine. Proslavi su prisustvovali brojni gosti, među kojima i Oljga Benjova, konzulka Slovačke Republike u Beogradu.
Na početku školske godine, svi smo se okupili sa istim ciljem – da se postignu što bolji rezultati i da se ostvare svi zadaci, da se uspostave nova drugarstva i ljubavi, i nadamo se da se deo tog i ostvario, istakao je direktor Janko Havran.
Život Stari Banovci 15.05.2014.
Ivana Ica Đorđević iz Starih Banovaca osvojila je II nagradu u konkurenciji dece do 16. godina. Na takmičenju slepih i slabovidnih recitatora Srbije, koje je održano u Savezu slepih Srbije, u Beogradu. Zadatak je bio da se odrecituje jedna pesma po izboru i jedna od nekog slepog pesnika, pa se Ica predstavila sa pesmama “Daj mi krila jedan krug” od Vladimira Andrića i “Da li znate” od Nataše Galić i najbolje je plasirana iz svoje škole u Zemunu. Ivana najviše voli srpski jezik, a ide i u muzičku školu, koja je u u sklopu škole Veljko Ramadanović.
Inače, Ivani je jako oštećen vid zbog tumora koji ima i neophodna joj je operacija u Americi. Nizom humanitarnih akcija, koje je podržala i naša opština, prikupljen je deo novca neophodan za lečenje, pa je Ivana zadnji put bila na pregledu, tj. kontroli u decembru u Bostonu, po III put, a ponovo treba da ide na jesen. Te kontrole su skupe i zajedno sa prevozom koštaju oko 5000 dolara. Tumor koji Ica ima u očima se smanjuje, što je cilj terapije, ali proces lečenja je spor. U zavisnosti od poboljšanja uslediće operacija, koja će koštati oko 60000 dolara.
Info Stara Pazova 15.05.2014.
Opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći,za učenike osnovnih škola, organizovano je danas u Staroj Pazovi u prostorijama osnovne školeHeroj Janko Čmelik.Na takmičenju je učestvovalo deset ekipa,a najbolja je bila ekipa Osnovne škole „Milan Hadžić” iz Vojke, koja će predstavljati našu opštinu na pokrajinskom takmičenju u pružanju prve pomoći 31. maja u Feketiću. Na takmičenju će učestvovati i jedna ekipa srednjoškolaca, ove godine to su predstavnici staropazovačke gimnazije.
Sport Stara Pazova 15.05.2014.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca nisu uspeli da se plasiraju u naredno kolo kupa Vojvodine. Oni su juče u Staroj Pazovi poraženi od Jedinstva iz Novog Bečeja i to na penale. У regularnom toku utakmica je završena nerešeno 2:2, a nakon penala Jedinstvo je slavilo ukupnim rezultatom 6:5.
Ekonomija Stara Pazova 14.05.2014.
Kompanija Delez Srbija i opština Stara Pazova potpisale su danas ugovor o finansiranju izgradnje komunalne infrastrukture u 4. industrijskoj zoni opštine. Vrednost investicije iznosi 1,65 miliona evra (bez PDV-a), a kompanija Delez se ovim ugovorom obavezala da će ovim sredstvima finansirati izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 3,5 km, pristupni put od raskrsnice puteva Stara Pazova- Nova Pazova i raskrsnice Vojka- Stari Banovci, zatim izgradnju kružnog toka na pristupnoj saobraćajnici, kao i izgradnju dela vodovodne mreže do distributivnog centra.
Potpisnici ugovora bili su generalni direktor Delez Srbija Džon Kiricis i direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Svečanom trenutku kao domaćin i aktivni učesnik svih dosadašnjih zajedničkih poduhvata prisustvovao je i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović koji se zahvalio generalnom direktoru gospodinu Kiricisu što su za ulaganje izabrali upravo našu opštinu. Svi prisutni su se složili da će se izgradnjom nove infrastrukture u velikoj meri poboljšati i olakšati svakodnevni život naših sugrađana, ali će se i indirektno doprineti daljem privrednom razvoju naše opštine.
Info Stara Pazova 14.05.2014.
Povodom učestalih padavina i mogućnosti poplava, danas je zasedao krizni štab opštine Stara Pazova. Nikola Milaš, načelnik komunalnih delatnosti, je za RTV Stara Pazova izjavio da je situacija kod nas još uvek pod kontrolom ali su sve službe u stanju pripravnosti. Deliktna situacija je u Novoj Pazovi u Bloku 9 gde su već cisterne na terenu, u kao i u ulicama Burgena u Novim Banovcima i Cara Lazara u Surduku. Prema rečima Vladimira Dašića, komandira vatrogasne brigade, situacija sa poplavama još nije kritična ali ako se padavine nastave moguće je da će ugrožena područja biti oko potoka Budovar u Starim Banovcima, u određenim delovima Novih Banovaca pored Dunava,
kao i izlivanje podzemnih voda u nižim delovima Nove Pazove i Vojke. Iz kriznog štaba navode da se meštani u slučaju izlivanja podzemnih voda ili kanala mogu najpre obratiti svojim Mesnim zajednicama koje su u koordinaciji sa opštinskim nadležnim službama.
Info Stara Pazova 14.05.2014.
Miloš Babić, učenik VII razreda OŠ „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima plasirao se na republičko takmičenje iz istorije koje će se održati u Krupnju krajem maja, osvojivši II mesto na međuokružnom takmičenju održanom u OŠ „Svetozar Toza Marković“ u Novom Sadu. Miloš je jedini učenik iz starobanovačke škole koji je prošao na opštinskom takmičenju na viši rang gde je pokazao ovaj zapažen rezultat. On se priprema iz knjiga i preko interneta, a puno mu pomaže i nastavnik Ljubomir Cupać. Još od trećeg razreda počeo je da se interesuje za istoriju, a njegovo omiljeno istorijsko razdoblje je I svetski rat.
Prema njegovim rečima on uživa učeći ovaj predmet, pa iako ima puno događaja i datuma koje treba zapamtiti, njemu nije teško. Uči redovno, uspešan je i u drugim predmetima, išao je i na takmičenje iz srpskog jezika, a u slobodno vreme trenira kajak u Starim Banovcima.
Kultura Stara Pazova 14.05.2014.
Neoliberalni koncept ekonomije koji je započet sedamdesetih godina, a koji zagovaraju najrazvijenije države sveta i međunarodne korporacije podrazumevaju smanjenje uloge države u ekonomskim tokovima, kao i izdvajanja za socijalne potrebe građana, tako da svet danas čine enormno bogati koji vladaju,i oni siromašni građani koji se suočavaju sa svakodnevnim problemima rekao je sinoć na tribini o neoliberalizmu i nevladinim organizacijama Boris Malagurski režiser,scenarista i producent. Nevladine organizacije, kaže Malagurski, za multinacionalne korporacije i države svetske sile, obavljaju posao zamagljivanja pravih problema i pitanja koji muče građane zamenom za nevažne i nebitne teme, kako se građani nebi socijalno i ekonomski osvestili rekao je Malagurski.
Njegova osnovna teza je da samo socijalnim pritiskom, protestom, građanin može da natera vlast da radi u njegovom interesu,i da je zato potrebno delovanje, a ne nemo posmatranje svakodnevice.Tribini je prisustvovao mali broj građana, ali su učesnici Tribine postavili Malagurskom i brojna pitanja.
Info Nova Pazova 13.05.2014.
Svečanim programom pod nazivom „Dva i po veka postojanja Nove Pazove“ koji su pripremili učenici OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava“, obeležen je dan ove obrazovne ustanove. Od prvog naseljavanja teritorije 1867. sve do sada, kroz muzičko – poetski program prikazan je razvoj ovog mesta. Na kraju svečasti 72 učenika je dobilo knjige, kao nagrade za postignute uspehe na opštinskim takmičenjima. Direktor Strahinja Blagojević je čestitajući im istakao, da je ova školska godina bila veoma uspešna i da su brojni učenici stigli i do republičkih takmičenja iz srpskog jezika, matematike, tehničkog obrazovanja, ruskog jezika, geografije, fizičke kulture. Ovog vikenda je školski hor na Muzičkom festivalu dece Vojvodine osvojio prvo mesto.
Info Stara Pazova 13.05.2014.
Komisija za dodelu sredstava namenjenih poboljšanju uslova stanovanja izbeglih lica raspisala je konkurs za dodelu pomoći u građevinskom materijalu porodicama izbeglih lica na teritoriji staropazovačke opštine. Konkurs je otvoren od 14. do 29. maja, a vrednost građevinskog materijala je 550 hilljada dinara.Pomoć u građevinskom materijalu mogu dobiti ona izbegla lica koja završavaju već započete objekte za stanovanje, imaju izbeglički status, nalaze se u neadekvatnom privatnom smeštaju,državljani su Republike Srbije,ne poseduju nepokretnosti u Republici Srbiji ili državi porekla.
Kultura Nova Pazova 13.05.2014.
U Galeriji KPC Nova Pazova 30 polaznika Male likovne radionice KUD-a Mladost, bivših i sadašnjih izložilo je sinoć 130 svojih radova. Radionica okuplja decu od 4. do 18. godine i za 13 godina, koliko postoji, svaki je član ostavio svoj trag na polju kreativnosti u svojim likovnim ostvarenjima, istakla je nastavnica likovne kulture Milodarka Braletić, koja usmerava decu na putu u svet likovne umetnosti. Prikazani radovi samo su deo nastalih umetničkih dela, ovih malih, ali velikih umetnika i biće izloženi do 25. maja.
Info Stara Pazova 13.05.2014.
URVI Opštine Stara Pazova danas je dobilo donaciju pazovačkog povereništva Dveri. Predsednik udruženja Mile Kozlica ovom prilikom je istakao da je svaka pomoć i podrška uvek dobrodošla i uručio je zahvalnice povereništvu Dveri,Nadi Novković iz Golubinaca, koja je svojim radom i humanošću mnogo pomogla ovom udruženju i RTV Stara Pazova. Predrag Cvetinović, član Dveri je naglasio da je ovo samo početak saradnje koja je humanitarnog karaktera i zahvalio se Nadi koja je organizator ovog 6. humanitarnog druženja u Golubincima gde je i prikupljena pomoć.
Info Stara Pazova 13.05.2014.
U okviru međunarodnog projekta Eko škola u kome učestvuje i osnovna škola Simeon Aranicki danas je održana edukativna radionica recikliranja tetrapaka čiji je pokrovitelj Tetra pak produkcija iz Beograda. Ova aktivnost obuhvata informisanje i podizanje svesti dece u vrtićima i školama o potrebi pravilnog odlaganja ambalažnog otpada od tetra pak pakovanja, i važnosti recikliranja kako bi aktivno bili uključeni u očuvanje životne sredine i sopstvenog zdravlja. Inače osnovna škola Simeon Aranicki tokom ove godine bila je uključena u niz ekoloških akcija pa su tako u učionicama postavljene kante za odlaganje papira, za novogodišnje praznike napravljena je jelka od kartonskih kutija i Sneško Belić od plastičnih čaša.
Info Stara Pazova 13.05.2014.
U godini jubileja kada obeležava 20 godina od osnivanja Feniks je po 13. put obeležio krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog. Čin sečenja slavskog kolača izvršili su protojerej Miodrag Lujić i otac Nikola Despot.Trinaesti kum krsne slave Feniksa je Udruženje preduzetnica Bistra a novi kum slave je Slavojka Djuričić. Svečarsku radost članovi Feniksa su podelili sa brojnim gostima i prijateljima društva ne samo iz Stare Pazove već i iz Novog Sada, Zemuna, Inđije.
Info Novi Banovci 12.05.2014.
Slavu Svetog Vasilija Ostroškog slavi danas MZ Novi Banovci, kao i Mesna organizacoija penzionera,a sinoć su istim povodom članovi udruženja likovnih umetnika Leonardo organizovali tradicionalnu kolektivnu izložbu radova. Penzioneri su proslavu počeli jutros u Klubu penzionera. Svake godine slavu svog mesta penzioneri slave na Dunavu, organizujući Uranak, ali ove godine zbog zbog vremenskih prilika odlučili su da to bude u zatvorenom prostoru. Penzioneri organizuju razna sportska nadmetanja, ali se druže i uz muziku, pesmu, igru, jelo i piće. Prema rečima Milana Beare, predsednika MZ Novi Banovci slavlje će biti nastavljeno liturgijom u novobanovačkoj pravoslavnoj crkvi, a popodne će biti upriličen prigodan kulturno umetnički program u Domu kulture.
Info Stara Pazova 12.05.2014.
Međunarodni dan medicinskih sestara 12. maj u Staroj Pazovi obeležen je radno. Medicinske sestre Doma zdravlja dr Jovan Jovanović Zmaj su uz podršku direktora Rade Inđića, organizovale besplatnu kontrolu zdravlja naših sugrađana merenjem nivoa šećera u krvi i pritiska. Prema rečima Slađane Grujić glavne sestre doma zdravlja ovoj akciji odazvalo se preko 30 građana, a značajno veći broj sugrađana očekuje se u četvrtak 15. maja kada će akcija besplatne kontrole zdravlja biti ponovljena na gradskom trgu u Staroj Pazovi u vremenu od 10 do 12 časova.
Ovom prilikom, u ime svih sestara staropazovačke opštine Slađana Grujić pozvala je sve naše sugrađane da se odazovu kada su ovakve akcije u pitanju kako bi na lakši i brži način i bez čekanja prekontrolisali svoje zdravlje.
Kultura Nova Pazova 12.05.2014.
Za večeras je u Galeriji Kulturno poslovnog centra Nova Pazova najavljena godišnja izložba radova Male likovne radionice KUD-a Mladost. Ovu likovnu radionicu već 13 godina uspešno vodi Milodarka Braletić, likovni pedagog. Ona okuplja decu od 4 do 18 godina a do sada je kroz radionicu prošlo oko 40 učenika. Otvaranje izložbe u Galeriji KPC Nova Pazova počinje u 19 časova.
Info Stara Pazova 12.05.2014.
Igor Mirosavljević učenik osmog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi postao je državni prvak i ubedljivo je osvojio prvo mesto u poznavanju geografije na takmičenju održanom juče u Osnovnoj školi „Kralj Aleksandar Prvi“ u Požarevcu, Igor je proteklog vikenda ostvario zapaženi rezultat i na Republičkom takmičenju iz biologije. Od ukupno 103 učenika osmih razreda iz cele Srbije Igor je osvojio 2. mesto sa čak 99 bodova od mogućih 100. Igora je za takmičenje iz geografije pripremala profesorka Milica Vranić, dok se za takmičenje iz biologije pripremao sa profesorkom Vesnom Banjanin Sokolović. Igor Mirosavljević 25.maja učestvuje na državnom prvenstvu iz istorije.
Kultura Stara Pazova 12.05.2014.
Hor i penzioneri iz Miloslavova, koji su tri dana bili u poseti Udruženju žena SKUD-a Janko Čmelik juče su otputovali u Slovačku. Slovačke narodne i evergrin pesme izveli su u petak uveče u klubu VHV hor Radost iz Miloslavova i solo pevači Tomaš Turanski i Iveta Slobodnikova. Hor i solisti su juče nastupili i u slovačkoj evangeličkoj crkvi a u subotu su posetili Kovačicu i Padinu. Saradnja Stare Pazove sa Miloslavovom se nastavlja, rekao je na koncertu i u crkvi Milan Badjanski, predsednik mesne zajednice Miloslavovo. Već ovog leta žene će otići u uzvratnu posetu a sportisti iz Miloslavova će doći u Staru Pazovu.
Sport Stara Pazova 12.05.2014.
U 25. kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi Slogu iz Temerina sa 3:1, a Radnički iz Nove Pazove je poražen od ČSK Pivare u Čelarevu sa 6:0. Omladinac iz Novih Banovaca u 25. kolu Vojvođanske lige grupa Zapad pobedio je Polet u Sivcu sa 2:1, a Jedinstvo je izgubilo u Staroj Pazovi od Prigrevice sa 3:1. U 25. kolu Sremske lige Sremac iz Vojke je izgubio od Rudara u Vrdniku sa 2:1, a Jadran je pobedio u Golubincima Železničar iz Inđije sa 9:2. U 25. kolu Druge Sremske lige grupa Istok Podunavac iz Belegiša savladao je Napredak u Popincima sa 2:0, a Sloga iz Krnješevaca je pobedila Sremac u Deču sa 1:0.
Info Belegiš 12.05.2014.
Sutra, 13.05. u periodu od 9 do 14 časova zbog elektromontažnih radova bez struje će ostati potrošači u drugom delu Belegiša. Kako za RTV Stara Pazova kaže dispečer u elektrodistribuciji, struju neće imati domaćinstva locirana od centra prema Surduku, počev od trafo- stanice “Centar” do trafo- stanice “Superior”.
Život Stara Pazova 12.05.2014.
Sutra će u svečanoj sali Bele zgrade biti održana tribina posvećena neoliberalizmu i delovanju Nevladinih organizacija. Na tribini učestvuje dokumentarista Boris Malagurski, poznat po filmu „Težina lanca“ i emisiji „Revolucija“ koja se emituje na televiziji Happy. Malagurski će govoriti o obespravljenosti radnika, delovanju nevladinih organizacija i sprezi tajkuna i političara. Tribinu organizuje „Udruženje roditelja iz Stare Pazove“ i počinje u 19 časova.
Kultura Stara Pazova 12.05.2014.
U Staroj Pazovi je održana zonska smotra dečjeg folklora za opštine Inđija, Pećinci i Stara Pazova. Nastupilo je 6 grupa u mlađem uzrastu i 8 u starijem, a u kategoriji narodne tradicije dve folklorne grupe i jedna vokalna solistkinja. Iako je od opštinske do zonske smotre bilo malo vremena, mnogi ansambli su prihvatili sugestije selektora i imali bolji nastup nego pre nedelju dana, ocenio je selektor Dejan Trifunović, koreograf iz Pančeva. Danas se u Sremskoj Mitrovici održava zonska smotra za drugi deo Srema, slede još smotre u Zrenjaninu i u Pančevu. Poslednja je 24. maja, tako da će se rezultati, odnosno ko se plasirao na Pokrajinski muzički festival dece u Bačkoj Topoli znati do kraja meseca.
Kultura Stara Pazova 12.05.2014.
Na pazovačkoj sceni je nastupilo pozorište Teatro Kolorato iz Bratislave iz Slovačke republike. Izveli su netradicionalnu pozorišnu obradu balada poznatog slovačkog pesnika Pavla Orsaga Hviezdoslava, punu pesme i žive muzike na cimbalu. Nedavno su sa ovom predstavom nastupali u Rimu, a nastup u Staroj Pazovi pratio je i Igor Furdjik, predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori.
Kultura Nova Pazova 12.05.2014.
U Hramu Svete Petke u Novoj Pazovi je održano duhovno veče na kojem je govorio protojerej stavrofor dr Miloš Vesin iz Čikaga. Tema „Pravoslavni odgovor na zavist i ljubomoru“ okupila je veliki broj parohijana. Protojerej Vesin odgovor na zavist i ljubomoru, ove večne ljudske slabosti, koje su i u Starom zavetu uzrok bratoubistva, nalazi u svesti samog čoveka. Protojerej Vesin, osim teološkog fakulteta, završio je i muzičku akademiju i akademski je obrazovan psiholog a stareša Hrama Svete Petke protojerej stavrofor Mile Jokić mu je prijatelj iz Karlovačke bogoslovije.
Info Nova Pazova 10.05.2014.
OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove obeležava Dan škole 10. maja, ali ove godine je proslava podeljena na dva dana. U petak je svečani program pod nazivom „Dva i po veka postojanja Nove Pazove“ prikazan predstavnicima svih odeljenja i roditeljima. U ponedeljak će taj isti program sa početkom u 17 časova moći da pogledaju nagrađeni učenici na opštinskim takmičenjima, ali očekuju se i predstavnici lokalne zajednici i brojni drugi gosti, najavila je Slavica Despotović, pedagog.
Info Nova Pazova 10.05.2014.
U Bloku 9 u Novoj Pazovi juče je došlo je do velikog zamućenja vode zbog havarije koja je nastala u tom delu naselja. Miro Majorski, poslovođa Radne jedinice Nova Pazova je jutros za RTV Stara Pazova rekao da je ssnabdevanje vodom u Novoj Pazovi normalizovano i da su ekipe radile do kasno noćas na otklanjanju kvara i ispiranju vodovodne mreže. Inače, do zamućenja vode je došlo zbog nestanka struje na jednom od dva izvorišta.
Kultura Stara Pazova 10.05.2014.
U Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova sinoć je otvorena izložba stripa, koji je nekada bio omiljeno štivo i uz koji su odrastale mnoge generacije. Početkom 90-tih godina, gotovo sva strip izdanja u Srbiji već su bila ugašena ili pred gašenjem. Tada je nastala Škola stripa i ilustracije, nazvana po pioniru i velikanu srpskog stripa Đorđu Lobačevu. Radove 18 učenika ove škole možete u pazovačkoj galeriji pogledati do 30.maja.
Sport Stara Pazova 10.05.2014.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca u 25. kolu Srpske lige, Vojvodina sutra će u Staroj Pazovi igrati protiv Sloge iz Temerina, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost ČSK Pivari u Čelarevu. U 25. kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Jedinstvo će u Staroj Pazovi danas dočekati Prigrevicu, a Omladinac iz Novih Banovaca će se u Sivcu sastati sa Poletom. Sutra će se igrati utakmice 25. kola Sremske lige i Druge Sremske lige grupa Istok. Svi današnji mečevi će početi u 16.30 časova, a sutrašnji pola sata kasnije.
Info Stara Pazova 09.05.2014.
Poreska rešenja za 2014. godinu za porez na imovinu uvećana su za oko 45 posto u odnosu na zaduženja za prošlu godinu. Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda kaže da je najveće uvećanje kod vlasnika objekata starih preko 40 godina, a izmene zakona koje su na snazi od ove godine ne uvažavaju elemente kvaliteta nekretnine već samo prosečnu cenu kvadrata za određene vrste nepokretnosti i zonu gde se objekat nalazi, a osnovica se umanjuje za amortizaciju od 1 posto na godišnjem nivou.
Znatno povećanje je kod stanova, kaže Divna Stefanović i objašnjava da izmene zakona sada prave razliku između stanova i kuća za stanovanje. Do povećanja je došlo i zato što je na poreskom rešenju objedinjen porez i naknada za korišćenje građevinskog zemljišta.
Info Stara Pazova 09.05.2014.
Kako bi se što više približili korisnicima i dobijali od njih sve potrebne informacije kada je vodosnabdevanje u pitanju, u JKP Vodovod i kanalizacija uveli su Kutije korisnika, koje se nalaze na svim naplatnim mestima, kaže Mara Gvozdenac, PR Vodovoda. Većih problema u vodosnabdevanju nema, povremeno se u Novoj Pazovi pojavljuje zamućena voda. Zamućena voda ranije se pojavljivala i u Belegišu i taj problem je rešen. Urađena je kompletna automatizacija bunara, a iz Vodovoda najavljuju da će se problem uskoro rešiti i u Novoj Pazovi.
Kada se bude radila raskrnica na centru, biće zamenjene sve cevi i ugrađeni senzori pritiska vode. Jedan od većih problema u Vodovodu su dugovanja, tako da su u aprilu počela isključenja dužnika sa vodovodne mreže.
Info Stara Pazova 09.05.2014.
Povodom Dana pobede danas je održana sednica Opštinskog odbora SUBNOR-a Stara Pazova na kojoj su evocirane uspomene na oslobodilačku borbu, a bilo je reči i o obnovi i održavanju spomen obeležja iz Drugog svetskog rata. Milan Pjevac, predsednik SUBNORA je za RTV Stara Pazova je podsetio da su borbe na prostoru Jugoslavije trajale do 15. maja, da je na kraju rata, od početnih boračkih odreda armija narasla na 800 hiljada boraca, ali da je posle promena u društvu i uvođenja višestranačkog sistema prestalo obelažavanje ovog datuma, da su počele da se negiraju tekovine, ruše spomenici i menja istorija.
Po njegovim rečima najnoviji događaji ukazuju da se stvari menjaju jer državno i opštinsko rukovodstvo podržava obeležavanje dana kada je 1945. godine maršal Žukov ratifikovao u ime saveznika Sporazum o Nemačkoj kapitulaciji koji je dan ranije u ime Trećeg rajha potpisao feldmaršal Vilhelm Kajtel. Na sednici je bilo reči i o vraćanju nameni kuće Haroja Janka Čmelika i zbrinjavanju eskponata Četvrte vojvođanske brigade.
Kultura ostalo 09.05.2014.
Nacionalni savet Slovaka, Matica Slovačka i Slovačka evangelička crkva u Srbiji zajedno organizuju međunarodnu konferenciju pod nazivom Slovaci i Srbi – istorija i sadašnjost. Konferencija će se održati danas u Novom Sadu pod pokroviteljstvom predsednika vlada republika Srbije i Slovačke. Učesnici konferencije će biti istaknuti eksperti iz Slovačke i Srbije, koji će u svojim prilozima pokušati da sagledaju bogatu tradiciju slovačko-srpskih odnosa i kulturnih tradicija u prošlosti i sadašnjosti slovačke nacionalne manjine u Srbiji. U okviru konferencije a povodom 90 godišnjice od rođenja sutra će u Kovačici otvoriti spomen kuću slikara Martina Jonaša.
Info Stara Pazova 09.05.2014.
Dve grupe predškolaca PU „Poletarac“ iz Stare Pazove učestvovaće na Reviji dramskog stvaralaštva dece predškolskih ustanova Srema koja će biti održana od 13. do 15. maja u Sremskoj Mitrovici, rekla je za RTV Stara Pazova zamenica direktora Radmila Bogdanović. Po prvi put ove godine predškolci „Poletarca“ uzeće učešće na tradicionalnom „Krosu RTS – a“, koji će biti organizovan 16. maja na stadionu Jedinstva u Staroj Pazovi, istakla je zamenica Bogdanović.
Kultura Stara Pazova 09.05.2014.
Juče su u staropazovačkoj biblioteci čitaoci mogli da prisustvuju zanimljivom književnom susretu sa Aleksandrom Mihajlović i njenim romanom „Zapričavanje, zavaravanje, zavirivanje“, koji je u značajnoj meri autobiografski. Roman priča o nesrećnoj ljubavi njenog oca muslimana iz Srebrenice i majke Srpkinje iz Bratunca koja za posledicu ima prekinut kontakt između oca i ćerke. I pored malog broja prisutnih bilo je ovo lepo druženje u biblioteci u našem gradu, a nastavljeno je druženjem autorke i Miodraga Miće Jakšića izdavača ove knjige u Novoj Pazovi takođe u prostoru biblioteke .
Info Stara Pazova 08.05.2014.
Učenike osmih razreda u Srbiji sutra i u subotu očekuje probni završni ispit. Ovo testiranje ima za cilj da osmaci provere svoje znanje, da vide koliko šta znaju a šta bi trebalo dodatno da uče. Prvi put će mali maturanti ove godine, pored testa iz matematike i maternjeg jezika, da polažu i kombinovani test sa pitanjima iz biologije, hemije, istorije, fizike i geografije i zato će se on na probnom testiranju raditi prvi dan a u subotu će osmaci u 9 sati da rešavaju probne testove iz matematike, a od 11.30 iz maternjeg jezika.
Info Stara Pazova 08.05.2014.
U subotu veče na rasadniku Brest u Staroj Pazovi od 20 časova pa sve do nedelje ujutru biće održana žurka elektronskog zvuka “Elektro bašta”. Projekat "Elektro Bašta" je organizovan u saradnji sa opštinom Stara Pazova sa cilјem podrške domaćim umetnicima i producentima elektronskog zvuka koji se nalaze u uspešnoj tranziciji u svetu, tom prilikom biće predstavlјena imena različitih pravaca elektronske muzike kao što su: Chill Out, Deep Techno and House, Progressive and Psy-Trance. Ulaz je 800 dinara, za devojke do ponoći besplatan. Cene pića će biti simbolične, a vodiće se računa i o našim sugrađanima jer će ozvučenje biti okrenuto kontra, ka Kući fudbala. Informacije o događaju i učesnicima možete pročitati na www.elektrobasta.com
Info Stara Pazova 08.05.2014.
U okviru saradnje sa mestima Podunavskog regiona iz Slovačke republike i opštine Stara Pazova u prvu posetu našem gradu danas stiže hor iz Miloslavova. Gosti Udruženju žena SKUD-a Janko Čmelik će u Staroj Pazovi boraviti do nedelje. Sutra posle obilaska Stare Pazove uveče će se predstaviti staropazovačkoj publici u klubu VHV. U subotu će posetiti Kovačicu i Padinu a u nedelju će nastupiti u slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi. Već pri prvoj poseti se očekuje i dogovor o daljoj saradnji i gostovanju žena u Miloslavovu.
Info Nova Pazova 08.05.2014.
OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove obeležava Dan škole 10. maja, ali ove godine je proslava podeljena na dva dana. U petak, 9. maja će svečani program pod nazivom „Dva i po veka postojanja Nove Pazove“ biti prikazan predstavnicima svih odeljenja i roditeljima u 18 časova u svečanoj školskoj sali. U ponedeljak će taj isti program sa početkom u 17 časova moći da pogledaju nagrađeni učenici na opštinskim takmičenjima, a očekuju se i predstavnici lokalne zajednici i brojni drugi gosti.
Info Stara Pazova 07.05.2014.
Na teritoriji opštine Stara Pazova počeli su radovi na redovnom održavanju puteva i ulica. U toku su radovi na sanaciji kolovoza na lokalnom putu Stara Pazova-Vojka-Krnješevci, sanirane su udarne rupe u Novim Banovcima, a u planu su i svi ostali putevi i naseljena mesta. Uporedo sa ovim radovima uklanja se višak zemlje sa bankina da bi se omogućilo lakše oticanje vode. Na svim lokalnim putevima u toku je i obeležavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, a što se tiče vertikalne signalizacije intezivno se radi na ispravljanju, ukopavanju i montiranju pri čemu će se koristiti antivandal matica kako bi se sprečilo dalje uništavanje znakova i krađa istih, izjavio je danas za RTV Stara Pazova Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju.
U narednom periodu predviđeno je nasipanje ulica kamenim agregatom kao i presvlačenje asfaltom nekih deonica lokalnih puteva, ulica i škola. Direkcija za izgradnju daje nalog i kontroliše održavanje putnih pojaseva tj. košenje trave, sečenje drveća i sl. U Staroj Pazovi u završnoj fazi je i izgradnja mosta u ulici Fruškogorskoj.
Kultura Stara Pazova 07.05.2014.
U holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi sinoć je otvorena izložba skulptura Rudolfa Cetinića, člana Udruženja likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca. Dizajner po zanimanju, rezbarenjem i oblikovanjem drveta bavi se 18 godina. Do sada je učestvovao na preko 50 kolektivnih izložbi, a na ovoj drugoj samostalnoj izlaže 100 skulptura, koje pazovačka publika može da pogleda do 15. maja.
Info Stari Banovci 07.05.2014.
Ribolovačke dozvole, od ove godine, izdaje Ribolovačko društvo „Dunavska kečiga“ iz Starih Banovaca, a omogućeno je i registrovanje čamaca, motora, kao i polaganje za upravljanje vanbrodskim motorima. Prema rečima predsednika ovog društva Predraga Skerletovića za dobijanje dozvole neophodno je članstvo u ovom klubu, koje je besplatno, a dozvole za penzionere su 3000 dinara i neophodno je samo priložiti ček od penzije, dok su za ostalo građanstvo 6000 dinara i to na godišnjem nivou.
Povlašćena su maloletna lica i izdavanje dozvola je besplatno, a za invalide je 100 dinara i potrebna je samo potvrda o invaliditetu. Ovo mlado udruženje ima u planu niz akcija, a pre svega, da ne dozvole bespravno izlovljavanje ribljeg fonda, da ekološki utiču na očuvanje Dunava i da naprave prava pecaroška mesta gde će se riba prehranjivati, a povoljnosti koje očekuju članove su mogućnost izlaska na republička prvenstva, uzimanje čamaca za pecanje i odlazak na određena mesta za izlovljavanje određene vrste ribe. Od Vodoprivreda Vojvodine očekuju i dobijanje dve volonterske ribočuvarske dozvole, kako bi mogli da zaštite mladi riblji fond i na taj način dobiju bogate primerke ribe sa kojima bi se pohvalili sa naših terena. Takođe na ovaj način mogli bi da zaštite i sve pecaroše sa redovnim dozvolama, kao i da pokušaju da spreče krivolov na Dunavu.
Info Stara Pazova 07.05.2014.
U Klubu za dnevni boravak starih i odraslih invalidnih lica u staropazovačkom parku sredom oko podne okupljaju se naše sugrađanke vešte u ručnim radovima. Prema rečima Marije Hlabjan, koja je organizovala ovu sekciju, zajednički se izrađuju odevni i ukrasni predmeti, torbice i nakit. Klub za dnevni boravak radi u okviru Centra za socijalni rad i otvoren je svakog radnog dana od 9 do 15 časova.
Kultura Stara Pazova 07.05.2014.
Prvo prolećno književno druženje u staropazovačkoj biblioteci posvećeno je mladim piscima. Gost čitalaca biće mlada autorka Aleksandra Mihajlović sa svojom knjigom interesantnog naziva:“Zapričavanje,zavaravanje,zavirivanje“,a pored autorke gost će biti Miodrag Mića Jakšić takođe pisac i izdavač. Književni susret je planiran za sutra 8. maja u 18 časova u prostorijama biblioteke.
Info Stara Pazova 06.05.2014.
U Upravi za trezor početkom ove nedelje počeo je prijem zahteva za ostvarivanje prava na subvencije za biljnu proizvodnju i regresa za gorivo i đubrivo. Kako bi ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, poljoprivredni proizvođači su u obavezi da prve zahteve za subvencije u biljnoj proizvodnji (6.000 dinara po hektaru, „bez računa“), a za gorivo i đubrivo uz račune, dostave Upravi za trezor do 30. juna 2014. godine. Da bi ostvarili pravo na podsticaje u iznosu od 6.000 dinara po hektaru (do 100 hektara, poljoprivrednici treba da popune dva istovetna zahteva sa podacima koje su uneli u prijavu o produžetku registracije gazdinstva.
Uprava za agrarna plaćanja i Uprava za trezor su svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dostavili detaljno uputstvo o registraciji gde su navedene i šifre za proizvodnju koje su poljoprivrednici obavezni da upišu u zahtev za ostvarivanje prava na pomenute podsticaje. Pomoć prilikom popunjavanja obrazaca poljoprivrednici mogu dobiti u Udruženju poljoprivrednika u kancelariji u Zanatskom domu u Staroj Pazovi, koja je otvorena svaki dan od 8 do 12 časova . U Trezoru kažu da su poljoprivrednici pohrlili na šaltere sa zahtevima jer od datuma predaje zavisi isplata novca, ali da će čitav posao biti završen u roku do 30. juna i bez problema.
Kultura Stara Pazova 06.05.2014.
Pored Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koji se već tradicionalno svakog maja održva u Staroj Pazovi i smotre muzičko – folklornog stvaralaštva. Centar za kulturu najavljuje promcije knjiga nekoliko filmova i izložbi. Prva od 6 izložbi ovog meseca biće otvorena već večeras u holu pozorišta, na kojoj će se predstaviti Rudolf Cetinić. Izložba skulptura ovog umetnika iz Udruženja Leonardo iz Novih Banovaca svečano će biti otvorena večeras u 19 časova.
Info Stari Banovci 05.05.2014.
Tridesetak građana Starih Banovca protestvovalo je danas u Staroj Pazovi zbog izgradnje radio baznih stanica mobilnih operatera u njihovom komšiluku. Građani su za RTV Staru Pazovu rekli da se protive izgradnji stanice mobilne telefonije jer se plaše da će njihovo zdravlje biti ugroženo. Navode da su i ranije potpisivali peticiju protiv izgradnje stanice telefonije u njihovom mestu. Stanice treba da budu podignute u centru sela, i tim povodom građani su se oko 11 sati okupili ispred zgrade opštinske uprave u Staroj Pazovi. Predstavnici građana su bili na sastanku sa nadležnim službama u Opštini gde im je rečeno da su dozvole za izgradnju pomenutih predajnika mobilne telefonije odobrene 2011. godine, da su svi predajnici planirani da se grade na privatnim parcelama i da je opština nemoćna da stavi zabranu na gradnju pomenutih stanica.

Miran protest je nastavljen ispred zgrade suda jer je jedna kompanije podnela krivičnu prijavu protiv nekih od učesnika protesta zbog ometanja gradnje.
Info Stara Pazova 05.05.2014.
Tokom prvomajskih praznika i za vikend na teritoriji staropazovačke opštine je palo oko 90 litara kiše po kvadratnom metru. Biljke sada pate u višku vode i moraju se zaštititi od bolesti, savetuju stručnjaci. Od subote popodne i tokom jučerašnjeg dana na području opštine Stara Pazova palo je preko 60 litara kiše po kvadratnom metru. Ako ovim količinama dodamo i prvomajske padavine od 30 litara to je ukupno 90 litara. Višak vode nikako ne prija usevima a razvoj i pojava bolesti uzrokovane visokom vlagom vlažnosti prisutne su više nego ikada ranije, kaže Marka Hric, zaštitar bilja iz Stare Pazove.
Kratkotrajno nevreme praćeno sitnim ledom koje je u subotu zahvatilo deo Stare Pazove nije nanelo veće štete na biljkama kažu agronomi i preporučuju obavezan pregled useva kako bi na vreme primenili sredstva za zaštitu. Najveći problem je bolest plamenjača kojoj odgovaraju aktuelne vremenske prilike. Isto tako na svim biljkama prisutni su svi mogući insekti koje treba suzbijati, kažu zaštitari.
Info Stara Pazova 05.05.2014.
U subotu je na rasadniku „Brest“ u Staroj Pazovi održana Međunarodna izložba pasa svih rasa na kojoj je bilo više od 360 učesnika iz zemlje i inostranstva, koje je ocenjivalo 11 eminentnih sudija. Siniša Savić, predsednik Kinološkog društva Stara Pazova izuzetno je zadovoljan ovogodišnjim odzivom velikog broja odgajivača, ali i posetilaca. On je istakao značaj ovakve manifestacije, kako za same izlagače tako i za promociju naše opštine. Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, koja je ujedno i pokrovitelj ovog događaja pozdravio je sve prisutne i izrazio nadu da će se i narednih godina uspešno održavati ovakve izložbe.
Generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, Mahmud Alganistani pohvalio je rad samog društva, kao i ovogodišnju organizaciju, a našem sugrađaninu Janu Kišu dodelio značku sa zahvalnicom za zasluge u razvoju kinologije. Vlasnik psa koji je osvojio prvo mesto je Slavoljub Andrić, drugog mesta Ana Radovanović, a trećeg Predrag Bursać.
Kultura Stara Pazova 05.05.2014.
Prva samostalna izložba skulptura Rudolfa Rudija Cetinića, koji se oblikovanjem i rezbarenjem drveta bavi petnaest godina, bice otvorena sutra u 19 časova u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi. Publika će imati priliku da pogleda 91 skulpturu od toga 71 na panou dok će 20 skultura biti izloženo na postamentima. Izložbu organizuje udruženje likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca.
Kultura ostalo 05.05.2014.
U Parohijskom domu u crkvi Ćirila i Metodija u subotu je u Busijama održana promocija i predstavljeno drugo izdanje romana „Majka“ autora Milenka Avramovića. O knjizi su govorili general Mićo Grubar, Darko Mladić, Miodrag Linta, Vladika sremski Vasilije, meštani Busija и sam autor. Stihove su čitali i pevali članovi KUD-a Ćirilo i Metodije. Autor romana izražava zadovoljstvo dobro organizovanom i posećenom promocijom, i zahvalnost svima koji su na bilo koji način doprineli ovom veoma posećenom skupu.
Info Stara Pazova 05.05.2014.
Staropazovačka biblioteka Dositej Obradović uspešno je završila reviziju knjižnog fonda koja je zakonom precizirana obaveza i radi se svake desete godine. Nataša Filip direktorka biblioteke kaže da je pregledan fond od 80 hiljada knjiga i da je zadovoljna obavljenim poslom. Ona takođe naglašava da su u biblioteci od danas počeli ponovo rad sa čitaocima koji je zbog revizije bio obustavljen, a najavljuje i novi književni susret za kraj ove nedelje.
Info Stari Banovci 05.05.2014.
Nedelju dana nakon Novog Slankamena, trgovinski lanac Medius je u subotu otvorio svoj deseti maloprodajni objekat u Starim Banovcima. Renovirana je nekadašnja prodavnica preko puta osnovne škole i to je sada savremeni market sa dobrom ponudom proizvoda i sa povoljnim cenama. Novi market su svečano otvorili vlasnik i osnivač Mediusa, Cviko Krunić i predsednik MZ Radosav Savić, a predsednik Opštine Stara Pazova istakao je značaj otvaranja ovakvog objekta za stanovnike Starih Banovaca. U toku ove godine Medius planira i otvaranje supermarketa u Beški i Batajnici.
Kultura Stara Pazova 05.05.2014.
Na zonsku smotru dečijeg folklora za Srem, iz opštine Stara Pazova plasirale su se tri od 9 grupa u mlađem uzrastu: OŠ Pinki iz Stare Pazove, KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca i KUD Branko Radičević iz Stare Pazove i 6 od 8 ansambala u starijem uzrastu: KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca, OŠ Sveti Sava iz Nove Pazove, SKUD Janko Čmelik iz Stare Pazove, OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove, KUD Branko Radičević iz Stare Pazove i KUD Mladost iz Nove Pazove. U kategoriji izvornog stvaralaštva nastupila je samo mlađa grupa SKUD-a Čmelik sa običajem Polivanje devojčica i vokalna solistkinja ovog društva Marija Bzovski i biće to predstavnici Stare Pazove na zonskoj smotri tradicije. Zonska smotra dečijeg folklora će biti održana već naredne subote takođe u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 05.05.2014.
U Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi na liturgiji juče je bila delegacija potomaka Nemaca koji su živeli u Novoj Pazovi, koji su i ove godine u poseti Novoj Pazovi. Nemački preci su dolazili na liturgiju u staropazovačku crkvu sve dok nisu izgradili crkvu u Novoj Pazovi ali se i posle saradnja nastavila. Zato i u današnje vreme potomci novopazovačkih nemaca dolaze na liturgiju u Staru Pazovu.
Sport Stara Pazova 05.05.2014.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove u 24. kolu Srpske lige, Vojvodina igrali su kod kuće protiv Bačke iz Bačke Palanke nerešeno, 0:0, a Dunav iz Starih Banovaca sa Radničkim u Šidu 1:1. U 24. kolu Vojvođanske lige grupa Zapad, Omladinac je u Novim Banovcima pobedio Slogu iz Erdevika sa 3:1, Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo u Novom Sadu od Indeksa sa 2:1. U 24. kolu Sremske lige, Sremac je u Vojki savladao Hajduk iz Višnjićeva sa 6:0, dok je utakmica u Golubincima između Jadrana i Radničkog iz Iriga odložena zbog vode na terenu.
U 24. kolu Druge Sremske lige grupa Istok Podunavac je u Belegišu pobedio PSK iz Putinaca sa 3:1, a Sloga iz Krnješevaca je u ovom kolu bila slobodna.
Život Stara Pazova 02.05.2014.
Povodom Međunarodne izložbe pasa svih rasa, koja će se održava na rasadniku „Brest“, Siniša Savić ispred organitzatora izložbe istakao je značaj ove manifestacije, kako za same učesnike tako i za promociju opštine Stara Pazova. On je pozvao sve odgajivače da uzmu učešće na ovoj izložbi, jer će suditi 11 eminentnih sudija iz zemlje i inostranstva. Savić je rekao da se očekuje učešće oko 400 pasa, jer je tog dana samo ta kinološka manifestacija u Srbiji. Takođe, pozvao je i sve sugrađane i ljubitelje pasa da dođu i provedu prijatan dan, prisustvujući ovom događaju.
Posebno se zahvalio čelnim ljudima iz Opštine i Mesne zajednice Stara Pazova, RTV Stara Pazova i JKP „Čistoća“, koji su podržali ovu manifestaciju.
Kultura Stara Pazova 02.05.2014.
Maj je kao i uvek u znaku takmičenja amatera. Stara Pazova će već tradicionalno biti domaćin Susreta amaterskih pozorišnih društva Vojvodine, ali i opštinskih i zonskih smotri folklora. Već u subotu se održava Opštinska smotra dečijeg folklora. U dve kategorije nastupiće 17 ansambala. Smotra počinje u 10 časova u pozorišnoj sali, a otvoriće je deca iz PU Poletarac. Selektor ovogodišnje smotre je Dejan Trifunović, koreograf iz Pančeva, a za sve posetioce ulaz je slobodan.
Kultura Stara Pazova 02.05.2014.
Slovačko pozorište VHV iz Stare Pazove nastavlja učešće na festivalima sa predstavom Vavilon u režiji Miroslava Kožika. Večeras će nastupiti na Međunarodnom festivau GEST u Sečnju. Organizator festivala je Pozorišni klub "Gest", koji je osnovan 2000. godine sa ciljem da okuplja mlade umetnike i unapređuje kulturno stvaralaštvo u ovoj opštini. Već u nedelju sa ovom predstavom Slovačko pozorište VHV će gostovati u Velikoj Plani na Pozorišnim danima MASUKA.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.