Pregled vesti za Januar 2015.


Info Vojka 30.01.2015.
Finansijski plan MZ Vojka za 2015. godinu sa odobrenim aproprijacijama po odluci o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova iznosi 10 miliona dinara, čulo se na na ovonedeljnoj sednici Saveta MZ Vojka. Ujedno je doneta odluka o planu nabavki mesne zajednice za ovu godinu, pri čemu su se članovi Saveta rukovodili raspoloživim sredstvima. Kako je obrazložio Ljuban Skopljak, predsednik, jedan deo sredstava je ostavljen i za eventualne hitne radove u naselju. Usvojen je izveštaj Komisije za popis imovine MZ Vojka i doneta odluka o učešću na konkursu za sufinansiranje kulturnih manifestacija od interesa za opštinu u 2015. godini, objasnio je Skopljak, nadajući se da će Likovna kolonija Kosmik art, koja se održava već četvrt veka, dobiti podršku za svoje 25. održavanje.
Kultura Stara Pazova 30.01.2015.
Povodom stogodišnjice od smrti Vladimira Hurbana starijeg i 140 godina od njegovog dolaska u Staru Pazovu sinoć je promovisana monografija koju je pripremila Katarina Vereš sa sardnicima. Posle promocije otvorena je fotodokumentarna izložba u starom parohijskom domu na kojoj se nalaze i slike koje je Vladimir Hurban naslikao. Na promociji su bili prisutni brojni Staropazovčani i gosti među kojima su pored predstavnika izdavača, opštine, mesne zajednice, MOMS bili i Ana Tomanova Makanova, predsednica Nacionalnog saveta Slovaka i Oljga Benjova, konzulka Slovačke ambasade u Srbiji.
Info Nova Pazova 29.01.2015.
Danas oko 12 časova u ulici Kralja Petra I Karađorđevića kod broja 24 u Novoj Pazovi izbio je požar na trošnoj kući u kojem su prema nezvaničnim podacima lakše povređena dva lica. Vatrogasna jedinica Stara Pazova je po pozivu stigla na lice mesta i lokalizovala vatrenu stihiju čime se sprečilo dalje širenje vatre na okolne kuće. Po rečima očevidaca u privremeno sagrađenom objektu živeli su sredovečna ženska osoba i njen otac u veoma skromnim uslovima.
Info Stara Pazova 29.01.2015.
U nedavnom razgovoru za RTV Stara Pazova tehnički direktor Vodovoda Vladimir Kiković izjavio je da je voda na celokupnoj vodovodnoj mreži naše opštine bakteriološki i hemijski ispravna za piće. On je takođe istakao da građani ne podležu pričama da je voda neispravna, jer tu priču plasiraju firme koje proizvode filtere za vodu namenjene za kućnu upotrebu. Kiković je takođe istakao da se sve analize vode koje se rade direktno proslede republičkoj i pokrajinskoj sanitarnoj inspekciji koja redovno kontroliše kvalitet vode u našoj opštini.
Info Stara Pazova 28.01.2015.
Opština Stara Pazova, na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, odazvala se još jednoj u nizu brojnih humanitarnih akcija van granica svoje teritorije, ovog puta pridruživši se akciji organizacije „Čuvari srpskog identiteta i srpske tradicije“ iz Borova u Republici Hrvatskoj. Svojom donacijom svetosavskih paketića, Opština je dala doprinos proslavi praznika Sv. Save, namenjenih za 500 dece sa prostora istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema, čiji je organizator Eparhija osječkopoljska i baranjska Srpske Pravoslavne Crkve. Delegaciju koju su, pored predsednika Opštine, činili Bogdan Miljević, predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova i Dušan Sarapa, član Opštinskog veća Opštine Stara Pazova u Belom Manastiru srdačno je dočekao episkop osječkopoljski i baranjski Gospodin Lukijan, a pored susreta i prijema održana je i služba u manastirskoj crkvi, kojoj su prisustvovali svi gosti.
Svečana podela paketića i darova za decu, uz prigodnu akademiju i program održana je na Svetosavskoj Akademiji u Vukovaru, u nedelju 25. januara, koju je organizovala pomenuta Eparhija Srpske Pravoslavne Crkve sa svojim sveštenstvom i narodom. Njegovo Preosveštenstvo episkom Lukijan još jednom duboko je zahvalio svim ljudima dobre volje, naročito predstavnicima staropazovačke opštine, koji su ove godine doneli posebnu radost među najmlađe, ne samo brigom kao bratskim solidarnim gestom, već i ličnom posetom, koja će svima zadugo ostati u sećanju.
Info Stara Pazova 28.01.2015.
U noći između 18. i 19. januara NN lica izvršila su nelegalan upad u reciklažno dvorište JKP Čistoća u Staroj Pazovi pri čemu su otuđili psa koji se nalazio u pomenutom dvorištu na privremenom čuvanju. Naime u ovom dvorištu na privremenom čuvanju nalaze se čipovani vlasnički psi pronađeni na ulicama, koji se tu zadržavaju do pronalaska vlasnika. O ovom slučaju obaveštene su sve nadležne službe, izjavio je za RTV Stara Pazova Bogdan Miljević koordinator radnih jedinica u JKP Čistoća, a kao jedino rešenje istakao je neophodnost promene svesti svih građana da više povedu računa o svojim psima i da ih ne puštaju na ulice.
Info Stara Pazova 28.01.2015.
Na području staropazovačke opštine u protekla tri meseca, od novembra do danas, palo je 170 litara kiše po kvadratnom metru, od toga u januaru je palo 40 litara. Tokom većeg dela meseca bilo je povremenih padavina i kreću se u okvirima višegodišnjeg proseka. Temperature vazduha u januaru su od 0 do 8 stepeni Celzijusa, a zemljišta od 0 do minus 2 stepena. Aktuelni agrometeorološki uslovi i više temperature vazduha za sada ne remete fazu mirovanja prezimljujućih poljoprivrednih kultura. Zbog raskvašenog zemljišta i blata obilazak njiva, voćnjaka, vinograda i pčelinjaka je otežan ali stručnjaci preporučuju povremeno praćenje stanja useva i zasada zbog pojave bolesti i štetočina.
Na ozimoj pšenici ima simptoma rđe i sive pegavosti, dok je broj biljaka sa simptomima pepelnice mali. Na ječmovima je primećena mrežasta pegavost. Učestale zimske padavine i dugotrajni period vlaženja lista povećali su rizik od infekcija prouzrokovača oboljenja kore i drvenastog dela voćaka na svim koštičavim voćnim vrstama. Posebno su podložni infekcijama zasadi kajsije, breskve i trešnje, a u manjoj meri šljiva i višanja.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Predsednik opštine Đorđe Radinović sa saradanicima posetio je danas, na Svetog Savu, školu za osnovno i srednje obrazovanje “Anton Skala“ i Osnovnu školu “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi. Svečani slavski obred u školi “Anton Skala“ obavili su Dejan Erić i Nikola Despot, sveštenici staropazovački a kum slave bio je predsednik Opštine Đorđe Radinović, koji je uručio tablet računare najgrađenim đacima i slatke paketiće učenicima. Prisutne je pozdravila direktorka Tanja Todorović a svečanu priredbu pripremili su učenici škole i njihovi drugari iz dnevnog boravka “Iskorak“.
Uz vino, žito, sveću i kumove, prošlogodišnjeg Bogdana Miljevića i ovogodišnjeg Vladimira Kikovića, svečani slavski obred u školi “Boško Palkovljević Pinki“ obavio je jerej Nikola Despot. U ime ustanove prisutne je pozdravio direktor Milan Predojević a učenici su u čast Svetom Savi izveli odlično zamišljen dramski prikaz protkan recitalom, pesmama i video bimom. Bila je to i prilika da se nagrade učenici koji su bili najuspešeniji na likovnom i literarnom konkursu koji je povodom Savindana organizovan u školi i najbolji sportisti.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
U susret školskoj slavi, Svetom Savi, u novopazovačkoj školi, koja nosi ime prvog srpskog arhiepiskopa, svetitelja i prosvetitelja, sinoć je održana Svetosavska akademija. Uz prigodnu besedu, prisutne je pozdravio direktor Strahinja Blagojević, uručivši knjige učenicima koji su bili najuspešniji na likovnom i literarnom konkursu koji je povodom Savindana organizovan u školi, a nagrađeno je 20 likovnih i 15 literarnih radova. U veoma efektnom programu pod nazivom „Sveti Sava ćirilicom piše„ učenici su vešto objedinili dramski igrokaz, recital i pesmu, podsetivši na značaj dela braće Ćirila i Metodija, koji su tvorci glagoljice i starocrkvenoslovenskog jezika. Svetosavsku akademiju su svojim nastupom obogatili dečji anasambli KUD „Mladost“ i OKUD „Sveti Sava„.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Savet Mesne zajednice Stara Pazova sinoć je jednoglasno usvojio Finansijski plan mesne zajednice za tekuću godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 20 miliona dinara. Na sednici je jednoglasno usvojen i Plan javnih nabavki za 2015. godinu. Ukupno je za javne nabavke u tekućoj godini predviđena suma od 11 miliona 961 hiljada dinara. Za radove je predviđena suma od 6 miliona i 100 hiljada dinara, za dobra, odnosno nabavku električne energije 2,5 miliona dinara, a za nabavke na koje se ne primenjuje Zakon predviđeno je 2 milona i 711 hiljada dinara.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Predškolska ustanova “Poletarac“ danas je proslavila svoju krsnu slavu, Svetog Savu. U ime ustanove prisutne je pozdravila vršilac dužnosti direktora Radmila Bogdanović, a u programu su učestovali mališani pripremnog predškolskog programa, koji su pripremili igrokaze, recitacije i pesme koje govore o životu i delu Svetog Save .Svečani obred sečenja slavskog kolača obavio je staropazovački sveštenik Zoran Erić, a kuma slave bila je Katarina Kovač .Svečanosti su prisustvovali načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i kulturu Biljana Čavić i opštinska prosvetna inspektorka Mileva Lljubinković.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Jovo Bjelić, predstavnik Unije poslodavaca juče je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta Opštine Stara Pazova izabran za predsedavajućeg u ovoj godini a njegov zamenik je Rade Erceg, predsednik opštinske organizacije Saveza samostalnih sindikata. Socijalno- ekonomski savet juče je razmatrao i informaciju o smanjenju broja nezaposlenih u staropazovačkoj Opštini, koju je izložila Jadranka Bubonja, iz Ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje Stara Pazova.
Info Stara Pazova 27.01.2015.
Posle prela u Bačkoj Palanci, početkom januara, gde su učestvovale predstavnice Udruženja žena SKUD-a Janko Čmelik, juče je u Staroj Pazovi ovo udruženje organizovalo prelo. U prostorijama Društva Čmelik, staropazovčanke su na druženje uz ručne radove pozvale predstavnice Udruženja žena ne samo iz Bačke Palanke već i iz Pivnice, Silbaša i Iloka. U kratkom umetničkom programu učestvovale su pored staropazovačkih žena i žene iz Iloka i Bačke Palanke dok je Svetlana Vojnić Feldi, sveštenica Slovačke evangeličke crkve imala predavanje.
Kultura ostalo 26.01.2015.
Tradicionalni 11. Svetosavski skup Erveničana održan je u restoranu Jezero na Adi Ciganliji u Beogradu, sa ciljem očuvanja tradicije, negovanja kulture i običaja. Opština Stara Pazova ima dugogodišnju saradnju sa opštinom Ervenik, podržava i pomaže ovakve manifestacije, s obzirom da veliki broj sugrađana potiče iz tog kraja. Opština Stara Pazova je nedavno pomogla i u prikupljanju sredstava za školski pribor i knjige, koje su dodeljene školama u opštini Ervenik, kao i za obnovu crkve Svetog Nikole. Takođe, do sada je omogućavala i odlazak u Ervenik za vreme “Spasovdanskog skupa”, istakao je načelnik opštine Ervenik, Predrag Burza.
Sport Stara Pazova 26.01.2015.
U derbiju trinaestog kola Viner štediša Superlige, odbojkašice Vizure iz Beograda pobedile su Jedinstvo u Staroj Pazovi sa 3:1 u setovima. Vizura koja je i zvanični prvak Srbije posle ovog kola se nalazi na prvom mestu sa 33 boda i ima utakmicu manje, dok je Jedinstvo na četvrtom mestu sa 27 bodova. U narednom kolu Jedinstvo će igrati protiv NIS Spartaka u Subotici.
Info Stara Pazova 26.01.2015.
Iz godine u godinu sve je manje učenika gotovo u svim školama, pogotovo u školama u kojima se nastava odvija na manjinskom jeziku. U osnovnoj školi Heroj Janko Čmelik u Staroj Pazovi nekada je bilo 1.500 učenika, danas je taj broj opao ispod 300. Sa ciljem zaustavljanja daljeg opadanja broja učenika, u školi je održana prezentacija, na kojoj su roditeljima sadašnjih i budućih đaka predstavljeni rezultati i uspesi, koje učenici postižu svake godine, način rada i prednosti ove u odnosu na druge škole.
Kultura Nova Pazova 26.01.2015.
U petak je u Galeriji KPC Nova Pazova otvorena izložba fotografija Marije Konjikušić iz Beograda pod nazivom „Priča o igračkama“. Ova mlada istoričarka umetnosti 15 godina se bavi fotografijom. Izlagala je na dve samostalne i više grupnih izložbi a ovo je njeno prvo predstavljanje u Novoj Pazovi. Izložbu je otvorio Vladimir Došenović, predsednik Umetničkog udruženja Nova Pazova a posetioci mogu do 20. februara da kroz fotografije zavire u svet igračaka, koje su neizbežan deo odrastanja svakog čoveka.
Info Stara Pazova 23.01.2015.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Stara Pazova, počelo je danas sa isključenjima dužnika sa vodovodne mreže. Isključuju se dužnici sa dugovanjima preko 50 hiljada dinara, rekla je za RTV Stara Pazova Aleksandra Milićević – rukovodilac Službe kontrole naplate. Ekipe Vodovoda adanas su bile u Novim Banovcima, a u narednom periodu isključenja će biti izvršena i u ostalim naseljima opštine. Vodovod i dalje daje mogućnost reprograma duga.
Info Stara Pazova 23.01.2015.
U Domu zdravlja Dr Jovan Jovanović Zmaj počela je vakcinacija dece petovalentnom vakcinom Pentaksim. U staropazovački Dom zdravlja stiglo je 45 doza Pentaksim vakcina, koje su raspoređene na sva odeljenja pedijatrije, rekla je za RTV Stara Pazova načelnica Službe pedijatrije dr Biljana Borovac Božić istakavši da prvu vakcinaciju dece roditelji treba da zakažu kod svog izabranog lekara. Prema novom pravilniku, ova vakcina je besplatna za decu koja su prvog januara napunila dva meseca, znači decu koja su rođena prvog novembra i kasnije. Polivalentna vakcina Pentaksim sadrži vakcinu protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, poliomijelitisa i hemofilusa influence.
Info Stara Pazova 22.01.2015.
Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova utvrdio je Finansijski plan mesne zajednice za tekuću godinu, koji će se naredne nedelje naći pred članovima Saveta. Finansijskim planom su predviđeni ukupni prihodi u iznosu od 20 miliona dinara. Na sednici je usvojen i predlog Plana javnih nabavki za 2015. godinu. Ukupno je za javne nabavke u tekućoj godini predviđena suma od 11 miliona 961 hiljada dinara. Za radove je predviđena suma od 6 miliona i 100 hiljada dinara, za dobra, odnosno nabavku električne energije 2,5 miliona dinara, a za nabavke na koje se ne primenjuje Zakon predviđeno je 2 milona 711 hiljada dinara.
Politika Stara Pazova 22.01.2015.
Od kraja prošle godine do sada, DSS je napustilo preko 400 članova, tako da praktično u Staroj Pazovi više ne postoje ni Mesni ni Opštinski odbor DSS, čulo se danas na konferenciji za novinare. Miloš Crnomarković, bivši predsednik Opštinskog odbora DSS je rekao da i u narednom periodu očekuje da veliki broj članova, koji se ne slažu sa trenutnom politikom u vrhu stranke, koju vodi Sanda Rašković Ivić, potpiše ispisnice. O problemima koji su nastali usled revizije članstva govorila je i Nataša Jeftić, a Crnomarković je najavio da će uskoro javnost biti obaveštena o daljem političkom delovanju ovih ljudi, koju su napustili stranku.
Sport Stara Pazova 22.01.2015.
U prijateljskoj utakmici koja je odigrana juče u Sportskom centru u Staroj Pazovi fudbaleri Jedinstva poraženi su od Superligaša Borca iz Čačka sa 4:1. I fudbaleri Omladinca iz Novih Banovaca su takođe u Sportskom centru odmerili snage sa superligašem, a njihov protivnik je bio Napredak iz Kruševca koji je pobedio sa 4:1. Utakmice protiv Superligaša iz Čačka i Kruševca koji se nalaze na pripremama u Staroj Pazovi su bile prve provere i za Jedinstvo i za Omladinac posle početka priprema za prolećni deo prvenstva u Novosadsko-Sremskoj ligi.
Info Stari Banovci 21.01.2015.
U toku današnjeg dana u Starim Banovcima u jednoj porodičnoj kući nedaleko od centra mesta, došlo je do tragedije u kojoj je smrtno stradala starija ženska osoba rođena 1933. godine. Kako smo na licu mesta iz nezvaničnog ali dobro obaveštenog izvora saznali, do tragedije je najverovatnije došlo kada je eksplodirao TV aparat, od eksplozije zapalile su se zavese, pa je u manjem požaru došlo do gušenja. Na licu mesta bili su policijski službenici Policijske stanice Stara Pazova, zatim predstavnici Sektora za vanredne situacije iz Sremske Mitrovice koji su izvršili uviđaj.
Detalji ove tragedije biće poznati po završetku istrage, a ovaj događaj je još jedno upozorenje da treba obratiti pažnju prilikom kupovine uređaja, kao i da treba voditi računa o ispravnosti kućne električne instalacije.
Info Stara Pazova 21.01.2015.
Iz reciklažnog dvorišta JKP Čistoća u Staroj Pazovi ne preti nikakva opasnost od zaraze od uginulih životinja, kako se ovih dana moglo čuti i čitati u raznim medijima. Iz ovog javnog preduzeća poručuju, da građani ne treba da strahuju, jer kako je objasnio Bogdan Miljević, koordinator radnih jedinica, uginule životinje se odnose na glavnu gradsku deponiju, gde se stavljaju u jame i zatrpavaju krečom i zemljom.
Do novembra prošle godine, Čistoća je sarađivala sa Energozelenom iz Inđije, koja je prestala sa radom i pazovačko javno preduzeće je nakon toga ušlo u postupak potpisivanja ugovora o poslovno – tehničkoj saradnji sa Proteinkom iz Sombora. Do realizacije ove saradnje, animalni otpad se odlaže u skladu sa mogućnostima, i iz Čistoće poručuju, da građani ne treba da strahuju, jer im nikakva zaraza ne preti.
Info Stara Pazova 20.01.2015.
Aktuelne vremenske prilike odgovaraju pšenici koja se, zahvaljujući relativno visokim temperaturama za ovo doba godine, uspešno oporavlja od nedavnih mrazeva, izjavio je Branko Marinković, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu. On je podsetio da smo krajem prošle i početkom ove godine imali kratak period niskih temperatura vazduha za koje, kako je ocenio, nisu bili pripremljeni čak ni oni usevi hlebnog žita koji su se nalazili u fazi punog bokorenja. Ti jači mrazevi prouzrokovali su blago oštećenje vrhova lista ali to sve nije bilo toliko ozbiljno da bi moglo da ugrozi proizvodnju pšenice na domaćim poljima. Najveća oštećenja pretrpele su pšenice sa dva do tri lista ali i oni će se oporaviti jer je trenutna temperatura u plusu.
Pšenica ovih dana normalno obavlja fotosintezu i oporavlja se od niskih temperatura. Hlebnim žitom je prošle jeseni u Srbiji posejano nešto više od 500.000 hektara zemljišta, što su poslednjih godina uobičajene površine pod tim usevom. U opštini Stara Pazova pšenica je posejana na na 5.480 hektara,što je nešto manje od planiranih površina, dok je ozimi ječam posejan na 1.045 hektara.
Kultura Stara Pazova 20.01.2015.
Sinoć je u Galeriji Centra za kulturu Stara Pazova otvorena izložba reljefa i skulptura u drvetu Dragomira Bate Rudovića iz Nove Pazove. Iako se duborezom bavi od kraja devedesetih godina, samostalno izlaže tek drugi put, ali publici je poznat sa kolektivnih izložbi Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, Udruženja likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca i Umetničkog udruženja Nova Pazova, kao i sa likovnih kolonija. Osim skulptura, u poslednje vreme radi i ikone u drvetu, koje publika takođe može da vidi na izložbi u pazovačkoj galeriji do 5. februara.
Kultura Stara Pazova 20.01.2015.
Marina Anastasov, učenica osmog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi osvojila je prvu nagradu na 28. Izložbi autorskog stripa učenika osnovnih škola Srbije. Marina je izuzetno talentovana za umetnost, voli da crta i prezadovoljna je što je njen likovni rad u kombinovanoj tehnici zapažen i nagrađen republičkom nagradom. Za njenog nastavnika likovne kulture Milenka Hadžića ova nagrada je još jedna potvrda kontinuiranog i kvalitetnog rada sa učenicima. Cilj ovog konkursa je da strip, kao način izražavanja mladih, nađe svoje stalno mesto u nastavi likovne kulture. Pokrovitelj izložbe je Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Društvo likovnih pedagoga Vojvodine.
Info Stara Pazova 20.01.2015.
Od tri planirane akcije dobrovoljnog davanja krvi u januaru u staropazovačkoj opštini jedna je već organizovana u nedelju u Novim Banovcima. Akciji se odazvalo 25 građana a 22 je dalo krv, saznajemo od Milana Skoka, sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta. Sledeće akcije su u Novoj Pazovi 25. januara u OŠ Sveti Sava od 8 do 13 časova i 31. januara u Staroj Pazovi u OŠ Janko Čmelik.
Sport Stara Pazova 20.01.2015.
Krajem prošle godine na sednici Skupštine Opštine Stara Pazova odbornici su doneli odluku o ukidanju sportskog dinara, kao jedan od najvažnijih vidova finansiranja sportskih klubova iz budžeta. Na sastanku koji je održan sinoć u Staroj Pazovi iz Odeljenja za sport i omladinu upoznali su predstavnike klubova o novonastaloj situaciji i novom načinu finansiranja u narednom periodu. Prema rečima Velibora Katića načelnika za sport i omladinu, ova izmena u načinu finansiranja neće ništa promeniti, jer će klubovi i dalje dobijati neophodna sredstva iz budžeta, s tim što će biti u obavezi da se jave na konkurs do 1. februara, a dokumentaciju i sva uputstva mogu pronaći na sajtu Opštine i biće u obavezi da jednom u tri meseca pravdaju sredstva. Klubovi i dalje mogu računati da će im biti plaćen prevoz za odlazak na prvenstvene i kup utakmice seniorskih ekipa, a ta sredstva ne ulaze u ova koja će se dobijati po konkursu. Sastanku koji je održan u Beloj zgradi u Staroj Pazovi prisustvovali su predstavnici oko 40 klubova.
Sport Stara Pazova 20.01.2015.
Srpski teniser Dušan Lajović izgubio je u prvom kolu Australian Opena od Ukrajinca Sergeja Stahovskog nakon 5 odigranih setova (6:3, 4:6, 6:4, 6:7, 6:4). Lajović je nakon izgubljenog prvog seta uspeo da se vrati u meč i izjednači na 1:1 u setovima, da bi potom izgubio treći set i u četvrtom se susreo sa brejkom Ukrajinca i rezultatom 3:0 za Stahovskog. Uspeo je da vrati brejk i odvede set u taj-brejk, koji je rešio u svoju korist 7:3. Međutim više strpljenja i sreće u petom odlučujućem setu imao je Ukrajinac Stahovski koji je na kraju meč rešio u svoju korist.
Info Stari Banovci 19.01.2015.
Danas, na Bogojavljenje, prvi put je organizovano plivanje za Časni krst u Starim Banovcima. Posle liturgije, od Hrama Svetog Oca Nikolaja, krenula je litija a Grčkom ulicom projahalo je deset konjanika na lipicanerima. Časni krst je iz Hrama Svetog Vasilija Ostroškog iz Novih Banovaca prenet fijakerom. Na plaži, na pontonu u prisustvu predsednika Opštine Đorđa Radinovića obavljeno je osvećenje reke a prisutne plivače je blagoslovio protojerej stavrofor arhijerejski namesnik Mile Jokić. Za Časni krst plivalo je 30 takmičara. Kako iz tehničkih razloga nije bilo moguće organizovati istovremeno start svih plivača, učesnici su se dogovorili da Časni krst pripadne onome čije ime bude slučajno izvučeno. Prema tom dogovoru, ove godine Časni krst je pripao Milošu Marjanoviću iz Inđije, ali i svi ostali učesnici su plivanje za Bogojavljenje doživeli kao posebnu čast.
Sport Stara Pazova 19.01.2015.
U hali Park u Staroj Pazovi u petak i subotu održan je košarkaški turnir za mlađe pionirke. Učestvovale su ekipe Radivoja Koraća, Partizana, Čelareva i ekipa domaćina. Ekipa Radivoja Koraća pobedila je sa tri poena razlike ekipu Čelareva, a u finalu Staropazovčanke su savladale sa dvadeset poena razlike ekipu Partizana i pokazale odličnu igru i svetlu budućnost naše košarke, izjavio je predsednik kluba Vladimir Mužević. Prvo mesto osvojili su domaćini, drugo mesto ekipa Partizana, treće ekipa Radivoja Koraća. U subotu su odigrane i Ol-star utakmice mlađih kategorija najboljih i najtalentovanijih dečaka i devojčica.
Sport ostalo 19.01.2015.
Za najbolje sportiste na dodeli godišnjih sportskih nagrada u Donjem Tovarniku proglašeni su Vanja Juhazović iz odbojkaškog kluba Mladost 07 iz Pećinaca i Zoran Jakšić iz streljačkog kluba “Rikošet” iz Beograda, a za najbolju seniorsku ekipu, Bovling klub Metalac iz Šimanovaca. Nagrade laureatima uručila je Dubrovka Kovačević Subotički, predsednica opštine Pećinci istakavši da se ova opština trudi da pomogne razvoju sporta i pruži podršku sportistima, a dokaz za to je i izgrađena sportska hala u Donjem Tovarniku. Željko Trbović, načelnik Opštinske uprave Opštine Pećinci uručio je nagrade u kategoriji školskog sporta i čestitao najboljima, a to su srednjoškolci odbojkašica Tamara Trifunović i Dejan Tomić, koji trenira tekvondo.
Usledila je dodela sportske opreme za 32 kluba, 5 škola fudbala i za 4 škole sa teritorije opštine. Sportski savez „Razvoj sportova“ Pećinci, organizator ovog tradicionalnog događaja dodelio je i plakete onima koji aktivno rade na razvoju i promociji sporta i koji svesrdno pomažu i prate rad i aktivnosti Saveza.
Kultura Stara Pazova 19.01.2015.
Povodom stogodišnjice od rođenja profesora Mihala Filipa, nestora vojvođanske slovakistike u parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve predstavljena je knjiga ,,Snovi i zvezde profesora Mihala Filipa”. Na promociji knjige, koju je sastavio Martin Prebuđila bili su brojni gosti iz slovačkih institucija, opštine i mesne zajednice, njegovi đaci koji su evocirali uspomene na izuzetnog pedagoga i čoveka. Pre promocije njegova ekselencija Jan Varšo ambasador Slovačke u Srbiji je sa Dr Mišom Filipom, predsednikom Saveta mesne zajednice Stara Pazova otkrio spomen ploču na rodnoj kući profesora Filipa. Obeležavanje stogodišnjice od rođenja profesora Mihala Filipa je počelo na grobu profesora Filipa na staropazovačkom groblju.
Info Stara Pazova 16.01.2015.
Ministarstvo odbrane Republike Srbije objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju omladinaca muškog pola rođenih 1997. godine i starijih godišta, od 1985-tog do 1996.-tog koji iz bilo kojih razloga do sada nisu uvedeni u vojnu evidenciju. Uvođenje u vojnu evidenciju regruta sa teritorije Opštine Stara Pazova vršiće se u Centru Ministarstva odbrane u Staroj Pazovi, ulica Ćirila i Metodija broj 18, soba 21 na prvom spratu, svakog radnog dana od 02. do 27. februara 2015. godine, od 9.00 do 14.00 časova. Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese na uvid ličnu kartu, uverenje o državljanstvu Republike Srbije ili izvod iz matične knjige rođenih.
Regruti koji brorave u inostranstvu dužni su da se radi uvođenja u vojnu evidenciju jave nadležnom diplomatsko konzularnom predstavništvu Republike Srbije.
Info Stara Pazova 16.01.2015.
Na parcelama pod pšenicom, ozimim ječmom i uljanom repicom nisu zabeležene drastične posledice od niskih temperatura odnosno značajnije izmrzavanje useva. Izvesna oštećenja i propadanje lisne mase imaju pšenice koje su kasnije posejane i nisu ušle u fazu bokorenja. Mada ima primera izbokorenih pšenica koja su oštećena jer nisu bila pod snežnim pokrivačem. Stručnjaci savetuju poljoprivrednicima da sa prihranom useva sačekaju kraj januara ili početak februara, a da pre toga urade analizu zemljišta. Zbog visokih temperatura i pogodnih uslova u prethodnom periodu pojavile su se razne bolesti. Međutim, niske temperature početkom januara su razvoj bolesti i štetočina zaustavile. Ipak i u narednom periodu treba nastaviti sa praćenjem zdravstvenog stanja ozimih useva na terenu.
Info Banovci Dunav 15.01.2015.
Operativnim radom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Staroj Pazovi su otkrivene osobe za koje postoje osnovi sumnje da su učestvovale u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju. Nakon zadržavanja i saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, pritvor do 30 dana je određen M.T. (30), M.G. (36) i I.D. (24). Za dvojicom učesnika se traga. Osumnjičeni se terete da su pre četiri dana, nasilno ušli u stan u naselju Banovci Dunav, u kojem su 27-godišnjem muškarcu naneli teške telesne povrede opasne po život a dvoje lakše povredili, nakon čega su pobegli. Zbog pomaganja učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, protiv jednog 17-godišnjaka je podneta krivična prijava u redovnom postupku, nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 15.01.2015.
U ovoj godini prema Lokalnom akcionom planu zapošljavanja posao na odrađano vreme će zasnovati 30 sugrađana – stoji u Planu koji su danas pozitivno ocenili članovi Saveta za zapošljavanje. Petočlani Savet je na ovom dokumentu radio dva meseca uz detaljnu analizu smanjenja broja nezaposlenih u prošloj godini i politike zapošljavanja u ovoj godini. Pozitivno mišljenje o Lokalnom akcionom planu za zapošljavanje Savet za zapošljavanje će dostaviti Opštinskom veću na usvajanje.
Info Stara Pazova 15.01.2015.
U 2014. godini ostvareno je povoljno stanje javne bezbednosti u zoni odgovornosti Policijske uprave Sremska Mitrovica. Registrovano je 4 hiljade 108 krivičnih dela, 24 manje nego u 2013. godini, izjavila je gostujući u RTV Stara Pazova, Željka Avrić, portparol sremskomitrovačke policijske uprave. Pripadnici policijske uprave otkrili su 314 krivičnih dela u oblasti privrednog kriminaliteta, što je za 14,18 posto više nego u 2013. godini, broj krivičnih dela opšteg kriminaliteta je smanjen za 1,61 posto, a preovlađuju imovinska krivična dela: krađe, teške krađe, dok je broj razbojništava takođe smanjen, rekla je Željka Avrić.
Sport Stara Pazova 15.01.2015.
Odbojkašice Jedinstva pobedom su započele drugi deo prvenstva takmičenja u Viner štediša superligi. Lako i ubedljivo na svom terenu savladale su ekipu Radničkog iz Beograda sa 3:0 u setovima. Već u subotu očekuje ih utakmica 12. kola gde će imati daleko težeg protivnika ekipu Dinama iz Pančeva.
Info ostalo 14.01.2015.
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 17.00 časova na putnom pravcu Popinci - Pećinci, život su izgubila tri muškarca starosti 40, 45 i 56 godina, sa područja Pećinaca. Do nesreće je došlo kada je putnički automobil marke "golf" udario u zaustavljeno sanitetsko vozilo i samog vozača koji se nalazio iza vozila. Poginuli su vozač saniteta i vozač i suvozač u "golfu". Svi putnici iz sanitetskog vozila su prevezeni u Urgentni centar u Beogradu, u kojem su kod petoro konstatovane telesne povrede. Uviđaj je izvršio zamenik osnovnog javnog tužioca u Rumi, u prisustvu policije. Na lice mesta su izašli pripadnici vatrogasnih jedinica i hitne pomoći.
Info Vojka 14.01.2015.
Za najuspešnijeg poljoprivrednika u Vojki u 2014. godini, proglašen je Željko Hadžić, titulu najuspešnije privrednice ponela je Ružica Ragastovac, direktorka i vlasnica preduzeća „Beli breg“, najuređenije dvorište ima Slavica Nikolin, za najboljeg radnika u kulturi proglašen je Miloš Kepić, nekadašnji član i predsednik KUD-a „Slavko Gajin“ a za najboljeg sportistu Miloš Milovanović, predsednik Košarkaškog kluba Vojka. Plaketa zaslužni građanin posthumno je dodeljena učitelju i upravitelju mesne škole Milošu Miščeviću. Svečanosti, koja je ustanovljena pre deceniju, sinoć su prisustvovali brojni gosti, predstavnici lokalne samouprave, javnih preduzeća, članovi Saveta i prijatelji Mesne zajednice Vojka.
Život Novi Banovci 14.01.2015.
Četrdesetak penzionera Novih Banovaca proslavilo je sinoć u svom klubu, uz živu muziku i posluženje, doček Pravoslavne nove godine. Na početku novogodišnjeg druženja pozdravio ih je Ilija Milovanović, zamenik predsednika ove organizacije, a u ponoć pripadnici „trećeg doba“ razmenjivali su novogodišnje čestitike prepune želja za sreću, zdravlje i visoke penzije u 2015. godini. Druženje u klubu penzionera u Novim Banovcima trajalo je do dva sata posle ponoći.
Sport Banovci Dunav 14.01.2015.
Od 9. do 13. januara u Vrbasu je održan Kadetski festival Vojvodine u šahu na kome su takmičari Šah kluba “Banovci Dunav” osvojili dve zlatne i dve srebrne medalje. Marija Stanković je bila prva u konkurenciji do deset godina, Vukašin Grčić u kategoriji do 14 godina, Miloš Stanković osvojio je drugo mesto u kategoriji dečaka do 12 godina i Aleksa Alimpić je bio drugi u kategoriji dečaka do deset godina. Šah klub “Banovci Dunav” proglašen je,po rečima Miodraga Stankovića, predsednika, za najbolji šah klub u Vojvodini. Ovaj festival predstavljao je i kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Srbije.
Info Stara Pazova 14.01.2015.
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini posle zimskog raspusta sutra počinje drugo polugodište u školskoj 2014/2015. godini. Učenici viših razreda će nastavu pohađati u prepodnevnoj smeni, dok će za učenike nižih razreda nastava biti organizovana posle podne, rekao je za RTV Stara Pazova predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi Milan Predojević istakavši da će osnovne i srednje škole na teritoriji Opštine, u kojima je organizovana sindikalna organizacija, nastaviti štrajk skraćenjem časova na 30 minuta.
Info Stara Pazova 13.01.2015.
Advokati još uvek nisu počeli sa radom, iako su predstavnici Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde postigli prošle nedelje sporazum o izmenama Zakona o javnom beležništvu i pratećih zakona, čime su stvoreni uslovi za prekid štrajka. Prihvaćen je zahtev koji advokatima daje pravo da sastavljaju ugovore kod svih privatno-pravnih poslova, osim kod pravnih poslova za poslovno nesposobna lica, invalidna lica i sporazuma o zakonskom izdržavanju. Za ta tri slučaja će ostati da javni beležnik sačinjava javno beležnički zapis, a u svim ostalim slučajevima, ugovore će sastavljati ili građani ili advokati, a javni beležnik će ih solemnizovati.
Za 16. januar zakazana je Konferencija advokata Srbije i Skupštine Advokatske komore na kojoj će se definitovni doneti odluka o protestu advokata, koji traje još od septembra.
Info Surduk 13.01.2015.
Sutra 14. januara, bez električne energije ostaje čitavo naseljeno mestao Surduk od 13 do 14 časova, zbog hitne intervencije na trafou. A u četvrtak 15. januara u vremenu od 9 do 14 časova, bez električne energije ostaće potrošači u Starim Banovcima u Školskoj i u ulici Jovana Dučića.
Info Stara Pazova 13.01.2015.
Tokom zimskog perioda kada su temperature ispod nule javlja se problem smrzavanja vodomera i vodovodnih instalacija. Praksa iz prethodnih godina pokazuje da se veliki broj vodomera nalazi u spremištima koja su neodgovarajuća i u kojima dolazi do smrzavanja. Građani, koji imaju kuće u kojima ne borave tokom zimskih meseci, trebalo bi da isprazne svoje vodovodne instalacije. Takođe kod građana koji delimično greju svoje objekte može doći do zamrzavanja i pucanja vodovodnih cevi unutar kuća, pomoćnih prostorija ili poslovnih objekata. Potrošači koji ne vode brigu o svojim instalacijama i ne proveravaju stanje u vodomernoj šahti, ponekad se suočavaju sa neprijatnostima kao što su troškovi smrznutog vodomera i enormno visokih računa zbog kvarova na unutrašnjim instalacijama.
Kultura Stara Pazova 13.01.2015.
U SKUD-u Janko Čmelik su aktivnosti u novoj godini već počele. Članice Udruženja žena se sastaju svakog ponedeljka i pripremaju se za prelo koje će organizovati krajem meseca. Već danas predstavnice ovog Udruženja odlaze na prelo u Bačku Palanku, gde će biti gošće udruženju žena sa kojima imaju dugogodišnju saradnju. I folklorni ansambl Klasje je počeo sa radom a u pripremi je nova koreografija i već tradicionalna Zuzanska zabava za koju se pripremaju grupe pevača i solisti. Sa radom je počelo i Slovačko pozorište VHV koje ovih dana nastavlja rad na novoj predstavi.
Info Stara Pazova 12.01.2015.
Suština izmena i dopuna Odluke o lokalnim komunalnim taksama, koje je Skupština opštine Stara Pazova usvojila krajem prošle godine jeste izjednačavanje u pogledu poreskih obaveza malih i mikro pravnih lica, kao i korekcija taksi za registraciju motornih vozila sa godišnjim indeksom potrošačkih cena, izjavila je za RTV Stara Pazova, Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, kontrolu i naplatu javnih prihoda opštine Stara Pazova. Polovinom februara biće poznat procenat naplate poreza za prošlu, a rešenja za tekuću godinu građani mogu da očekuju krajem aprila ili početkom maja. Međutim, dok nova rešenja ne stignu poreski obveznici treba prvu ratu poreza za tekuću godinu da plate najkasnije do 15. februara, u iznosu rate iz rešenja poreza za 2014. godinu. Isto tako, ako rešenja ne stignu do polovine maja, krajnji rok za drugu ratu je 15. maj.
Sport Nova Pazova 12.01.2015.
Sinoć je u Novoj Pazovi uspešno završen tradicionalni Božićni turnir u malom fudbalu, u organizaciji Kluba malog fudbala Nova Pazova a pod pokroviteljstvom MZ Nova Pazova i Opštine Stara Pazova. Pobednički pehar i novčana nagrada u iznosu od 400.000 dinara pripali su ekipi Pobeda Company, koja je u finalu savladala beogradsku ekipu PEP, rezultatom 4:2, posle izvođenja penala. Za najboljeg golmana na turniru izabran je Ivan Stojnić iz ekipe Pobeda Company, za najboljeg igrača Nikola Rnić,takođe iz pobedničke ekipe, dok je najbolji strelac Boško Kukolj, fudbaler ekipe MG Enterijeri. I ove godine u okviru turnira u malom fudbalu za trofej su se borile brojne ekipe u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, a po prvi put je odigrana i Biznis liga.
Kultura Novi Banovci 12.01.2015.
Udruženje žena Mimoza iz Novih Banovaca u Domu Kulture organizovaleo je književno veče i predavanje. Doktorka Svetlana Kostić stomatolog iz Beograda, trener rekonektivnog isceljenja, motivator, napisala je dve knjige 2013. godine “U pravu si al baš me briga” i prošle godine “Akademija za srećologiju”. Glavna tematika je iz sveta medecine, psihologije i utiču po rečiam autorke na našu podsvest. O knjizi su govorile Olivera Adamov i predsednica udruženja žena Mimoza Jovanka Mališ Garić, koja je izrazila zadovoljstvo velikom posetom uglavnom žena i knjigama koje je pročitala nekoliko puta i veoma uspešno prenela u svoj život. Doktorka Kostić je održala predavanje i istakla da njeni priručnici pokazuju kako da prevaziđete životne teškoće.
Info Stara Pazova 12.01.2015.
U Osnovnoj školi “Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi tokom zimskog raspusta organizovano je niz aktivnosti. Iz svih predmeta su organizovane dopunska i dodatna nastava, a kroz rad u sekcijama učenici se pripremaju za obeležavanje školske slave, Svetog Save, rekla je za RTV Stara Pazova pedagoškinja Jasna Pavlović Anić. Dopunska i dodatna nastava organizovana je i u Osnovnoj školi “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi po rasporedu koji je utvrđen krajem prvog polugodišta, istakla je pedagoškinja Vesna Stepanović.
Info Stara Pazova 09.01.2015.
U ponedeljak, 12. januara, zbog radova na mreži bez struje u Staroj Pazovi od 9 do 12 časova ostaju ulice Banijska i Krajiška od ulice Pere Ninkovića do Banijske. Takođe u ponedeljak, od 9 do 12, zbog radova, bez struje ostaju sledeće ulice u Novim Banovcima: Vojvođanka, Banatska, Skendera Kulenovića, Đervinska, Dunavska, Zemunska od kućnog broja 68 i 77 do kraja, Vinogradska od Radničke do Vojvođanske i Radnička od kućnog broja 30 i 25 do kraja.
Kultura Stara Pazova 09.01.2015.
Na pazovačkoj kulturnoj sceni tokom 2014. godine bilo je preko 200 programa, koje je posetilo preko 30 hiljada gledalaca. Stara Pazova postala je centar brojnih kulturnih programa, tako je u prošloj godini bila domaćin 13 festivala. Publika se vraća i u bioskop, koji za sada radi u Staroj i Novoj Pazovi i u Novim Banovcima, a prema najavama iz Centra za kulturu, filmovi bi na veliko platno od ove godine trebalo da stignu i u Stare Banovce. Prošle godine završen je projekat na elektroinstalacijama i izgradnji kabina u pozorišnoj sali, a planova ima i za ovu godinu. Pazovačka kulturna scena ponovo će da oživi krajem meseca, kada će i u pazovačke biospkope stići najnoviji hit filmovi, a već početkom februara u Staroj Pazovi će ponovo gostovati Legende.
Info Vojka 08.01.2015.
S obzirom na tešku godinu iza nas, u Mesnoj zajednici Vojka su zadovoljni urađenim, istakao je gostujući u emisiji Strogo lokalno Ljuban Skopljak, predsednik Saveta. Pored uređenja pešačke staze u dužini 200 metara u ulici Stvana Popova, ulica Teslina je nasuta tucanikom i spojena sa ulicom Svetog Save, sanirane su i rupe u neasfaltiranim ulicama, uređana je zgrada Crvenog krsta i krov na Domu kulture. Krajem godine je raspisan tender za izgradnju vodovodne mreže, što predstavlja kapitalnu investiciju a radovi bi trebalo da počnu na proleće, istakao je Skopljak.
Info Stara Pazova 08.01.2015.
Niske temperature nisu nepovoljno uticale na useve strnih žita. Stanje na pšeničnim poljima je za sada zadovoljavajuće. Prvog dana 2015. godine temperature od 20 stepeni ispod nule i božićne od minus 10 stepeni nisu nanele štete jesenjim usevima. Od golomrazice ih je zaštitio tanak sloj snežnog pokrivača. Oštećenja vrhova pšeničnog lista vremenom će se oporaviti. Obilaskom parcela sa pšenicom i ječmom ustanovljeno je prisustvo gljivičnih bolesti sa različitim intenzitetom, što je uslovljeno starošću useva, primenjenom agrotehnikom, sortimentom, lokalitetom, predusevom. Širenju bolesti je doprinelo izuzetno toplo vreme u jesenjem periodu godine.
Međutim, Mihal Hric, diplomirani agronom kaže da su razvoj bolesti na biljkama sada zaustavile niske temperature. S prihranjivanjem useva treba sačekati i đubrivo primeniti prema urađenoj analizi zemljišta. Ukoliko se pšenična polja prihranjuju azotom najpogodnije vreme je prva dekada februara, dok ukoliko se baca urea prihranjivanje valja obaviti u trećoj dekadi januara.
Info Nova Pazova 07.01.2015.
Najradosniji hrišćanski praznik, dan rođenja Hristovog, danas proslavljaju Srpska pravoslavna crkva i crkve koje poštuju Julijanski kalendar. Svim sugrađanima koji danas slave Božić, putem Radio-televizije Stara Paova, čestitao je predsednik Opštine Đorđe Radinović. Predsednik Radinović je sinoć, na Badnje veče, prisustvovao večernjem bogosluženju u Hramu Svetog Proroka Ilije u Staroj Pazovi i u Hramu Svete Petke u Novoj Pazovi. I u jednom i u drugom hramu obratio se vernicima i uz čestitanje ovog porodičnog praznika, poželeo im sve najbolje.
Info Stara Pazova 07.01.2015.
Zbog kvara na kotlu u Prvom centralnom bloku u Staroj Pazovi, korisnici koji se toplotnom energijom snabdevaju iz ove kotlarnice imaju slabije grejanje. U pitanju je veći kvar, obavestili su nas iz Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova. Ekipe ovog javnog preduzeća su na terenu i popravka kotla je u toku. Iz Direkcije saznajemo da će sanacija kvara biti obavljena tokom sutrašnjeg dana.
Info ostalo 07.01.2015.
Večernje bogosluženje i paljenje badnjaka juče je održano u pravoslavnom hramu u Donjem Tovarniku, što je prvi put nakon drugog svetskog rata. Ovo je istorijski čin za same meštane, jer je do sada badnjak paljen u Ogaru. U želji da izađe u susret potrebama vernika, MZ Donji Tovarnik, nedavno je obezbedila kuću za Parohijski dom i uskoro se očekuje imenovanje i dolazak mesnog paroha, koji će živeti i raditi u samom mestu. Predsednik MZ Milan Aleksić izrazio je zadovoljstvo zbog jučerašnjeg bogosluženja u hramu, koje je održano u prisustvu velikog broja meštana i opštinskog rukovodstva. Parohijski dom u Donjem Tovarniku finansirala je Opština Pećinci iz sredstava namenjenih verskim zajednicama.
Info Stara Pazova 06.01.2015.
Za pravoslavne vernike u Srbiji danas je Badnji dan. Ovaj dan pred najradosniji hrišćanski praznik, Božić, obeležava se tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka, liturgijama u hramovima i porodičnim okupljanjem za posnom trpezom. U hramovima u staropazovačkoj Opštini nalaganje badnjaka će biti posle večernjeg bogosluženja, koje u većini hramova danas počinje u 17 časova, a u Hramu Svete Petke u Novoj Pazovi u 18.
Info Stara Pazova 05.01.2015.
U dane predstojećih božićnih praznika u staropazovačkom Domu zdravlja će biti organizovana dežurstva. Za Božić 7. januara, Opšta praksa u Staroj i Novoj Pazovi će raditi od 9.00 do 15.00 časova. Po istom rasporedu će raditi i Dečji dispanzer u Staroj Pazovi. Centar za hemodijalizu će u dane praznika raditi uobičajeno, apoteke će pratiti rad primarne zdravstvene zaštite, a Služba hitne medicinske pomoći će biti u pripravnosti 24 sata.
Info Stara Pazova 05.01.2015.
Maloprodajni objekti Medius supermarketa 6. januara radiće skraćeno do 18 časova, Bozić 7. januar je neradni dan, dok će 8. januara svi objekti raditi normalno. Supermarket Medius plus u ulici Branka Radičevića radiće i na Božić 7. januara od 6 i 30 do 14 časova. Supermarketi Univereksporta 6. januara radiće do 17 časova, a 7. januara je neradni dan. Maloprodajni objekat Idea u Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi sutra će raditi do 18 časova, a na Božić neće raditi, 8. Januara je normalno radno vreme.
Info Stara Pazova 05.01.2015.
Nova godina je vreme kada mislimo jedni na druge, darujemo, pomažemo. Snežana i Milan Šaronjić iz Vinče iz Beograda vlasnici firme “Sveš,-Samo Ideja” poklonili su PU Poletarac iz Stare Pazove dečiji drveni čiviluk i sat. Danijela Rakić logoped i stručni saradnik zahvalila se u ime kolektiva i rekla da će svaki poklon dobro doći ustanovi i deci i najavila saradnju sa firmom Sveš i u buduće a poklon je namenjen vrtiću u Krnješevcima. Bračni par Snežana i Milan Šaronjić su pozdravili decu i vaspitače. Deca su pokazala veliko interesovanje za crtane likove na satu i čiviliku oslikanih vodenim bojama koja su bezbedna po zdravlje dece.
Info Stara Pazova 05.01.2015.
Raspored bogosluženja u Hramu Svetog Ilije: Osvećenje, deljenje i polaganje badnjeg drveta na vatru 6.1.2015. u 17.00 časova. Praznično jutrenje 7.1.2015 u 00.00.Božićna sveta liturgija u 9.30. Drugi dan Božića Sveta arhijerejska liturgija u 9.30. Doček Njegovog Preosveštenstva Episkopa sremskog G. Vasilija u 9.15. Treći dan Božića sveta liturgija u 9.30. Svako veče (osim badnje večeri) večernje bogosluženje je u 18.00 časova. Raspored bogosluženja uhramu Svete Petke u Novoj Pazovi:
Utorak, 6. januar, Badnji dan
08.30 časova: Sveta liturgija i pričešćivanje, po završetku Svete liturgije deljenje osveštanog Badnjaka
18.00 časova: Večernje Bogosluženje, program dece veronauke „Božić u dečijoj duši“, nalaganje Badnjaka na vatru u porti hrama, posluženje kuvanom rakijom, vinom i posnom hranom
00.00 časova: Božićnje Jutrenje i lomljenje česnice u ponoć
Sreda 7. januar, Roždestvo Hristovo-Božić:
9.00 časova: Sveta liturgija i pričešćivanje
Četvrtak, 8. januar, Sabor presvete Bogorodice, hram Svete Petke:
9.00 časova: Sveta liturgija
Petak, 9. januar, Sveti Prvomučenik Arhiđakon Stefan, Hram Prepodobnog Sisoja Velikog:
Od 6.00 do 8.00 časova: Slavski obred
08.00 časova: Sveta liturgija
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.