Pregled vesti za Mart 2014.


Info Stara Pazova 31.03.2014.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija počinje isključenje potrošača koji nisu platili dugovanja za utrošenu vodu, izjavila je za RTV Stara Pazova, Mara Gvozdenac, pi-ar ovog javnog preduzeća. Mara Gvozdenac je najavila da će večeras od 20.00 sati u Starim Banovcima biti ispirana vodovodna mreža. Ukoliko se iz slavina pojavi zamućena voda, građani bi trebalo samo da puste da oteče, dok se voda ne izbistri. Ispiranje vodovodne mreže trajaće nekoliko sati.
Info Stari Banovci 31.03.2014.
Dušan Murgaški učenik VI razreda OŠ „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima plasirao se na okružno takmičenje iz matematike, a na opštinskom takmičenju Andrija Gajišić, učenik III razreda osvojio je III mesto. Dušan je istakao da voli matematiku, da mu ona nije teška, da ne uči mnogo, a da postiže dobre rezultate i da je na opštinskom takmičenju imao 73 poena.
Njegova nastavnica matematike je Dragana Simić, a osim matematike, idu mu dobro još i fizika i istorija. Andrija je dodao da je vežbao sa učiteljicom Ljubicom Milojević, na sekciji i na časovima, a kod kuće sa tatom. Uz to stiže i da trenira košarku, ali ima vremena i za odmor i igru.
Info Stara Pazova 31.03.2014.
Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2014/2015. godinu počinje 1. aprila 2014. i traje do 31. avgusta 2014.god. Ove godine u prvi razred se upisuju sva deca rođena od 1. marta 2007. do 28. februara 2008. godine. Prilikom upisa dece roditelji moraju da dostave izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu o prebavilaštu, lekarsko uverenje deteta za polazak u prvi razred i uverenje o završenom predškolskom programu, koje se donosi naknadno, u junu.
Info Stara Pazova 31.03.2014.
Danas ističe roka za obnovu i za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Zahtevi stranaka u postupku registracije primaće se danas do 13 časova, obaveštavaju iz Uprave za trezor. Registracijom poljoprivrednici ostvaruju prava na subvencije koje slede nakon ovog posla, kažu u Ministarstvu poljoprivrede i dodaju da će subvencionisano dizel gorivo moći da se kupi na svim pumpama na teritoriji Srbije.
Uslovi pod kojima će poljoprivrednici moći da ostvaruju ovo pravo, biće regulisani Pravilnikom o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo, koji stupa na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.Svako gazdinstvo dobiće 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva. Za ostvarivanje ovih prava, kao i prava pri kupovini mineralnog đubriva,poljoprivrednici će biti u obavezi da prikažu fiskalne račune izdate u periodu od 1. januara ove godine, do kasne jeseni.
Info Stara Pazova 31.03.2014.
Njegovo preosveštenstvo vladika sremski Vasilije sinoć je u hramu Svetog Ilije u Staroj Pazovi poručio sveštenicima da budu skromni, krotki, dosledni u postu i da služe kao primer parohijanima. U predavanju koje je bilo namenjeno sveštenicima, veroučiteljima i vernom narodu, episkop sremski Gospodin Vasilije rekao je da se obrazovanje i usavršavanje nikada ne završava i da svakog učitelja mora da vodi ljubav prema pozivu i deci. Predavanje naslovljeno kao „Svenarodni preporod“ održano je u okviru Svetoilijskih velikoposnih dana.
Kultura Novi Banovci 31.03.2014.
Nakon prošlogodišnje Gospodje ministarke, Dramski studio Branko Radičević iz Novih Banovaca izveo je sinoć još jednu uspešnu premijeru. Ovoga puta je reditelj Aleksandar Bako za ovaj glumački ansambl, dopunjen glumcima iz Stare Pazove, izabrao vodviljsku predstavu “Herkules i morske jahačice”, po tekstu Milana Grgića “Probudi se Kato”. Ova komedija, napisana početkom 80-tih godina govori o zavrzlami izazvanoj muškim idejama, iznenadnim obratima i simpatičnim odnosima u porodici i naišla je na dobar prijem publike.
Sport Stara Pazova 31.03.2014.
U 18. kolu Srpske lige, Vojvodina fudbaleri Radničkog poraženi su u Novoj Pazovi od Radničkog iz Šida sa 3:0, a Dunav iz Starih Banovaca je izgubio kao gost od Novog Sada sa 1:0. U 18. kolu Vojvođanske lige grupa Zapad, Omladinac iz Novih Banovaca je pobedio Graničar 1924 u Adaševcima sa 1:0, a Jedinstvo je savladalo u Staroj Pazovi Polet iz Sivca sa 2:0.
Sremac je u Vojki u 18. kolu Sremske lige protiv Slovena iz Rume igrao 0:0, a Jadran je u Golubincima izgubio od Kupinova sa 1:0. U 18. kolu Druge Sremske lige grupa Istok, Podunavac iz Belegiša je pobedio Dunav u Novom Slankamenu sa 2:0, a Sloga je u Krnješevcima savladala Sloven iz Sibača sa 3:1.
Kultura Stara Pazova 31.03.2014.
Na drugoj Biblijskoj olimpijadi, koja u subotu održana u Staroj Pazovi učestvovalo je 50 takmičara iz 17 osnovnih škola. Među učenicima trećeg i četvrtog razreda prvo mesto je osvojila Karmena Kovač, od učenika petog i šestog razreda najuspešnija je bila Viktorija Častvan, obe iz Selenče, tako da će sledeća Biblijska olimpijada biti održana u Selenči.
U kategoriji najstarijih, sedmaka i osmaka prvo mesto je pripalo Kristini Šrank iz Gložana. Ideja o ovom takmičenju nastala je prošle godine na Aktivu učitelja, koji je i organizator sa Odborom učitelja veronauke, Slovačkom evangeličkom crkvom a uz podršku Nacionalnog saveta Slovaka. Prvonagrađeni su pored diplome, dobili i knjige a kao nagrada u julu ih očekuje i učešće na letnjem kampu u Mrčajevcima, koji organizuje Dečja misija.
Kultura Stara Pazova 31.03.2014.
Na zonskoj smotri dečjeg dramskog stvaralštva u Rumi Opštinu Stara Pazova će predstavljati tri predstave: Koncert za Nevenu, Amaterskog pozorišta Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove, Čarobni ključ, OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove i Sve će to narod pozlatiti, OŠ Vera Miščević iz Belegiša. Aleksander Bako, selektor Opštinske smotre dečijeg dramskog stvaralaštva, koja je ove godine prvi put organizovana na jednom mestu, u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi i trajala je dva dana, pohvalio je svih sedam predstava i istakao da su samo nijanse odlučile, koje će se plasirati na dalje takmčinje.
Info Stara Pazova 31.03.2014.
Dve gerontodomaćice i dve negovateljice Službe za kućnu negu i pomoć u kući Centra za socijalni rad u Staroj Pazovi na terenu obilaze osamdeset porodica. To je veliko opterećenje za njih, a nedovoljno za potrebe korisnika ovih usluga kaže u razgovoru za RTV Stara Pazova Mirjana Sokolović, rukovodilac Službe. Služba nedeljno na teritoriji staropazovačke Opštine obavi oko sto poseta starim i bolesnim sugrađanima.
Info Stara Pazova 28.03.2014.
Da bi ostvarili prava na sve podsticaje u poljoprivredi poljoprivredna gazdinstva u Srbiji trebalo bi da se do 31. marta registruju ili obnove registraciju. Iz Uprave za trezor obaveštavaju da će ova subota biti radna za prijem zahteva za upis ili obnovu gazdinstava i da će svi šalteri 29. marta raditi sa strankama.
Kako u Trezoru saznajemo posao oko registracije teče uobičajeno, čekaju se uputstva oko raspodele subvencija, naročito oko procedure dizel goriva. Upućeni preporučuju da poljoprivrednici zadrže račune kojima će pravdati preuzeto dizel gorivo i da na poleđini upišu broj poljoprivrednog gazdinstva.
Info Stara Pazova 28.03.2014.
Opštinska Uprava Odeljenje za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Stara Pazova obaveštava da će povodom akcije Sat za našu planetu 2014. podržati akciju Svetskog fonda za prirodu i da će Opština Stara Pazova dati svoj skroman doprinos na globalnom nivou. Dana 29.03.2014. godine u terminu od 20.30 do 21.30 časova biće redukovano ulično osvetljenje u naseljima Stara i Nova Pazova.
Biće isključeno osvetljenje trga u Staroj Pazovi, reflektori na sportskom terenu između sportske hale i biblioteke u St.Pazovi, osvetljenje na sportskom terenu iza škole „Rastko Nemanjic Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, dekorativna rasveta na zgradi Opštine u St.Pazovi, reflektori na terenu FK Jedinstvo u St.Pazovi i dekorativna rasveta privrednih subjekata koji se tog dana priključe akciji.
Kultura Stara Pazova 28.03.2014.
31. marta i 1. aprila u Staroj Pazovi biće održana projekcija Diznijevog crtaća „Zvončica i vila gusarka" u 16 i 18 časova. Iz sveta „Petra Pana“ stiže neverovatna avantura o Zarini, pametnoj i ambicioznoj vili čuvarki vilinskog praha koju je začarao plavi vilinski prah i njegove beskrajne mogućnosti. Kad je njene sulude ideje dovedu u nevolju, ona će pobeći iz Doline vila i udružiće se s piratima spletkarošima sa Stene Lobanja koji će je izabrati za kapetana broda. Zvončica i njeni prijatelji moraće da se upuste u epsku avanturu da nađu Zarinu i usput će se boriti s bandom pirata koju predvodi mladić koji poslužuje na brodu po imenu Džejms, koji će uskoro biti poznat pod imenom Kapetan Kuka.
Projekcija ovog crtanog filma biće održana i u Novim Banovcima 02. aprila u 18 časova u Domu kulture. U ponedeljak i utorak u Staroj Pazovi u 20 časova pogledajte film Noje. Dobitnik Oskara, Rasel Krou igra ulogu čoveka izabranog za neverovatnu misiju spasavanja od apokaliptične poplave koja će uništiti svet. Nikada ranije nije ova priča o Noju ispričana na velikom platnu sa takvom živošću, pozivajući publiku da iskusi ove neverovatne događaje kroz oči i emocije Noja i njegove porodice, dok prolaze kroz strah i veru, uništenje i trijumf, poteškoće i nade. Film inspirisan epskom pričom o hrabrosti možete pogledati i u Novim Banovcima 02. aprila od 20 h. Ljubitelji pozorišne umetnosti već sutra u 20 časova u Staroj Pazovi imaju prilike da pogledaju premijeru predstave “Herkules i morske jahačice” čiju režiju potpisuje Aleksander Bako, a istu predstavu svakako pogledajte i u nedelju u Novim Banovcima u 20 h.
Info Stara Pazova 28.03.2014.
U OŠ „Heroj Janko Čmelik” sutra će biti organizovana druga Biblijska olimpijada. Učestvovaće 50 takmičara, učenika iz 17 vojvođanskih mesta, koji su kao izborni predmet izabrali veronauku. Pored učenika sa evangeličke veronauke, biće i učesnici sa katoličke veronauke, koja se izučava u školi u Selenči.
U deset časova će domaćini da dočekaju goste sa prigodnim programom, a zatim sledi takmičenje na temu Iscelenja Isusa Hrista po Matejevom jevanđelju, saznajemo od Ane Šiler, članice Organizacionog odbora Biblijskej olimpijade. Ovo takmičenje organizuju škola Čmelik i Evangelička crkva u Staroj Pazovi i Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine.
Kultura Stara Pazova 28.03.2014.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi danas će biti održana posebna priredba koja podržava akciju „Sat za planetu“. Ova akcija se sprovodi širom sveta i podrazumeva isključivanje svetla na sat vremena u domaćinstvima i na značajnim objektima. Priredba specifične sadržine i bez struje, biće upriličena u školi „Simeon Aranicki“ u 18.00 časova.
Kultura Stara Pazova 28.03.2014.
Sutra i u nedelju će se u Staroj Pazovi održati Opštinska smotra dramskog stvaralaštva. Za razliku od prošlih godina, kada je svako pozorište igralo za selektore u svom mestu, ove godine je prvi put smotra organizovana na jednom mestu, u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Preko dana na programu će biti dečije predstave, a uveče će nastupiti odrasli.
Selektor Opštinske smotre dramskog stvaralaštva dece, reditelj i glumac iz Stare Pazove Aleksandar Bako pogledaće za ova dva dana 7 predstava, a selektorka Opštinske smotre dramskog stvaralaštva odraslih tri predstave. Sutra su na programu četiri dečije predstave u 10, 11, 12 i 14 časova i jedna za odrasle u 20 časova. Sličan raspored je i u nedelju.
Info Vojka 27.03.2014.
Na lokaciji Begluk u Vojki danas je počelo pronalaženje i uništavanje kasetnih bombi preostalih iz NATO agresije. Akciju koja će trajati dvadesetak dana sprovodi firma „DOK ING razminiranje“ iz Zagreba. Akcija je počela jutros oko 9 sati u prisustvu inspektora Centra za razminiranje Republike Srbije Ilije Stanisavljevića i Miodraga Eleza, a Milijana Petrović, samostalni stručni saradnik za poslove odbrane u Odeljenju za privredu Opštine Stara Pazova kaže da se na ovaj projekat čekalo punih 15 godina dok nisu obezbeđena sredstva od oko 165 hiljada evra iz donacije Sjedinjenih Američkih Država. Milijana Petrović je pozvala građane da se ne okupljaju u blizini ovog mesta.
Na ovo mesto 26. maja 1999. godine bačena su dva kontejnera sa 202 kasetne bombe klase BLU 97A/B, namenje za uništavanje i onesposobljavanje žive sile, oklopljenih vozila i lako utvrđenih objekata.
Kultura Stara Pazova 27.03.2014.
Izvanredno muzikalne, velikih glasovnih mogućnosti Frajle su sinoć oduševile publiku u punoj Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Pored poznatih autorskih pesama podjednako impresivno izvele su i obrade pesama od balada do roka i ekskluzivno pazovčakoj publici objavile da su velikoj zbirci nagrada dodale i nagradu MTV-ja za najgledaniji spot.
Posle koncerta članice novosadskog akustičnog benda su se stprljivo slikale sa publikom svih uzrasta, odgovarle na pitanja novinara i prihvatile ponudu organizatora, Centra za kulturu, da koncerti u Staroj Pazovi postanu tradicija.
Info Stara Pazova 27.03.2014.
Prigodnim programom koji će izvesti učenici u saradnji sa profesorima staropazovačka gimnazija „Branko Radičević“ prvi put od kako postoji kao zasebna škola obeležiće svoj dan, a to je 28. mart dan rođenja Branka Radičevića. Prigodna priredba biće održana u velikoj Sali Bele zgrade u 17 časova, pa iz škole pozivaju roditelje, prijatelje škole i građane da dođu i prisustvuju ovoj svečanosti.
Info Stara Pazova 27.03.2014.
U okviru projekta „Eko škole“ Tim za ekologiju Osnovne škole „Simeon Aranicki“ zasadio je voćnjak u školskom dvorištu. Posađeno je petnaestak stabala jabuka, šljiva, dunja i trešnje, i ukrasno drveće: javor i japanska šljiva, rekao je za RTV Stara Pazova koordinator Tima za ekologiju profesor geografije Siniša Simendić. Akcija uređenja školskog dvorišta biće nastavljena narednog meseca, istakao je profesor Simendić.
Kultura Nova Pazova 27.03.2014.
Sinoć je u Novoj Pazovi premijerno izvedena dečja predstava „Koncert za Nevenu“. Tekst Toda Nikoletića o tinejdžerima i njihovim željama, snovima, problemima, režirao je Spasoje Milić, a igra 14 mladih glumaca. Neki već imaju glumačko iskustvo, neki su prvi put na sceni, ali kažu da je bilo zabavno raditi na ovoj predstavi čija se radnja dešava u jednoj garaži, gde mladi pokušavaju da osnoju muzički bend.
Premijera je odigrana dan uoči svetskog dana pozorišta i zato je pre same predstave novopazovački glumac Milan Kovačević pročitao ovogodišnju poruku povodom svetskog dana pozorišta, koju je ove godine napisao Bret Bejli, južnoafrički dramski pisac.
Sport Stara Pazova 27.03.2014.
Odbojkašice Partizan Vizure iz Beograda plasirale su se u finale plej-ofa prvenstva Srbije pošto su u četvrtoj utakmici pobedile Jedinstvo u Staroj Pazovi sa 3:0 u setovima. Ovom pobedom Beograđanke su stigle do trećeg trijumfa u seriji što im je omogućilo plasman u finale i borbu za titulu sa Crvenom Zvezdom koja je u četiri utakmice bila bolja od TENT-a iz Obrenovca.
Prva utakmica finala će se igrati 2. aprila, a prvak Srbije će postati ekipa koja prva ostvari tri pobede. Odbojkašice Jedinstva su sinoćnom utakmicom završile ovogodišnju sezonu u kojoj su ostvarile izuzetne rezultate, igrale su polufinale kupa Srbije, a prvenstvo su završile među četiri najbolje ekipe u zemlji.
Info Stara Pazova 26.03.2014.
U zgradi Opštine Stara Pazova danas je zvanično potpisan Kolektivni ugovor za predškolske ustanove „Poletarac“ i „Radost“. U ime Opštine Stara Pazova ugovor je potpisao predsednik Đorđe Radinović, a u ime predškolskih ustanova direktorka PU „Radost“ Borislava Banjeglav Klaćik i zamenica direktora PU „Poletarac” Radmila Bogdanović i predstavnici sindikata. U predškolskim ustanovama Kolektivni ugovor ne postoji od 1998. godine, prvi zvanični predlog ugovora dat je 2005. godine, a na potpisivanje se čekalo punih 16 godina. Izražavajući zadovoljstvo što je Kolektivni ugovor za predškolske ustanove potpisan predsednik Opštine Đorđe Radinović je rekao da je cilj lokalne samouprave da obezbedi dovoljne kapacitete u predškolskim ustanovama za svu decu i najavio izgradnju vrtića u Belegišu i proširenje vrtića u Staroj Pazovi.
Snežana Jovičić, predsednica Sindikalne organizacije PU „Poletarac” je naglasila da je ovim kolektivnim ugovorom konačno definisan socijalni i materijalni status zaposlenih uz sva prava iz oblasti rada i radnih odnosa, a potpisinicima ugovora su se zahvalile i Radmila Bogdanović , zamenica direktora PU „Poletarac“ i Borislava Banjeglav Klaćik, direkorka PU „Radost“. Potpisivanju Kolektovnog ugovora prisustvovali su Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Milka Simić i predsednik Opštinskog odbora sindikata obrazovanja Rade Erceg.
Info Stara Pazova 26.03.2014.
Danas oko 10.20 sati u Staroj Pazovi na krivini, u Karađorđevoj ulici kod kućnog broja 31, na putu ka Novoj Pazovi, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozač „opel astre“ iz za sada još neutvrđenih razloga prešao na suprotnu stranu kolovoza i direkno se sudario sa putničkim automobilom marke „golf“. Kako smo saznali u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica, vozači su prevezeni u Kliničko bolnički centar Zemun radi utvrđivanja stepena povreda.
Očevici iz obližnjih kuća, koji su prvi pritekli u pomoć povređenima rekli su nam da je jedan vozač imao vidljive tragove povreda, a drugi je bio samo ugruvan. Po ovlašćenju zamenika Osnovnog javnog tužioca, policijski službenici Policijske stanice Stara Pazova su izvršili uviđaj na licu mesta.
Kultura Nova Pazova 26.03.2014.
Na zidovima Galerije KPC Nova Pazova od sinoć stoji 15 crteža Marka Radoševića iz ovog mesta. Njegova prva samostalna izložba nosi naziv „Čovek mašina“ i predstavlja autorovo viđenje savremenog čoveka, u čijoj svakodnevnoj trci za materijalnim dobrima, polako nestaje sve ono ljudsko.
Izložbu je otvorila Teodora Balabanović, akademska slikarka, a posetioci su mogli da uživaju i u muzici benda Bas i stega.
Info Belegiš 26.03.2014.
Miloš Verenčević, učenik osmog razreda Osnovne škole „Vera Miščević“ iz Belegiša osvojio je prvo mesto na opštinskom takmičenju iz hemije i ostvario plasman na okružno takmičenje.
Miloš je na ovom takmičenju osvojio 91 od maksimalnih 100 bodova, a za takmičenje ga je pripremala nastavnica hemije Stanislava Oreščanin. Okružno takmičenje iz hemije biće održano 6. aprila.
Info Stara Pazova 26.03.2014.
U toku prošle godine 1.134 starijih i 318 mladih koristilo je prava, mere i usluge Centra za socijalni rad u Staroj Pazovi. Oko polovina ušla je u sistem socijalne zaštite zbog socijalno-materijalne ugroženosti, a ostali zbog problema u porodici, problema u ponašanju i drugih razloga.
Šezdesetoro dece je u hraniteljskim porodicama, stoji u Izveštaju Centra za socijalni rad za prošlu godinu.
Info Golubinci 26.03.2014.
Starešina Hrama Vavedenja Presvete Bogorodice u Golubincima protojerej stavrofor Danilo Stegnajić bi želeo da u naredne tri godine bude rekonstruisan ikonostas ovog hrama, koji ima i izuzetnu umetničku vrednost. Budući da je ovaj Hram spomenik kulture od velike važnosti trebalo bi da pre početka rekonstrukcije budu konsultovani stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Sremske Mitrovice, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Tanja Jesretić, istorička umetnosti u Zavodu.
Sport Stara Pazova 26.03.2014.
U Staroj Pazovi danas će se igrati četrvta utakmica polufinala plej-ofa prvenstva Srbije između odbojkašica Jedinstva i Partizan Vizure iz Beograda. Ekipa iz Beograda vodi sa 2:1 u pobedama, ukoliko Jedinstvo pobedi večeras igraće se peta utakmica u subotu, a domaćin će biti Partizan Vizura, a ukoliko pobede izabranice Darka Zakoča plasiraće se u finale. Utakmica u hali sportova u ulici Branka Radičevića će početi u 19 časova.
Info Stara Pazova 25.03.2014.
Na teritoriji staropazovačke opštine palo je oko 25 litara kiše po kvadratnom metru i svaka kap kiše je zlata vredna da poboljša stanje vlage u zemlji, da nikne posejano seme šećerne repe i popravi stanje ozimih strnina, kaže Vladimir Mužević, diplomirani agronom iz Stare Pazove. Mužević kaže da će padavine poboljšati stanje u zemljištu jer je prošla zima bila blaga sa vrlo malo snega i kiše.
U staropazovačkom ataru setva šećerne repe je skoro posejana, a povoljne vremenske prilike u nedelji za nama, omogućiće i nešto raniju setvu soje, suncokreta i kukuruza.
Info Stara Pazova 25.03.2014.
Poljoprivredna gazdinstva u Srbiji mogu da se do 31. marta prijave za obnovu i upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava.Registracija je polazna osnova za korišćenje sredstava za sve vidove podsticaja i premija iz agrarnog budžeta. Ministarstvo je pozvalo udruženja poljoprivrednika, savetodavne stručne službe i kancelarije za agrar u opštinama da u neposrednom kontaktu sa regionalnim upravama Trezora organizuju prijavljivanje proizvođača i da pomognu u ispunjavanju dostavljenog upitnika.
Info Golubinci 25.03.2014.
Mina Opačić, učenica VII 1 razreda Osnovne škole „23 oktobar“ u Golubincima osvojila je drugo mesto na okružnom takmičenju iz književnosti „Književna olimpijada“ i ostvarila plasman na Republičko takmičenje. Posle velikog uspeha na opštinskom takmičenju, na kojem je imala maksimalnih 20 bodova, Mina je na okružnom takmičenju osvojila 18 bodova. Za takmičenje iz književnosti Minu je pripremala profesorka srpskog jezika Sunčica Ljujić. Republičko takmičenje „Knјiževna olimpijada“ biće održano 10. maja u Karlovačkoj gimnaziji.
Info Stara Pazova 24.03.2014.
Krsto Muminović, Dušan Ivančević, Zdenko Bzovski, Branimir Krnjajić, Vladimir Kovač, Dragan Repija su građani staropazovačke opštine koji su svoje živote darovali slobodi otadžbine, u NATO agresiji na SRJ 1999. godine. Njima u čast danas su predsednik opštine Đorđe Radinović sa saradnicima i predstavnici SUBNOR-a položili vence i cveće i minutom ćutanja odali poštu.
Predsednik Radinović je u zgradi SO primio članove porodica,sastanku su prisustvovali i predstavnici garnizona Batajnica,i u srdačnom razgovoru naglasio da je njihova žrtva velika, jer najteže je izgubiti dete, i to u oklonostima na koje niko nije mogao da utiče.Predsednik je naglasio da je opština učinila i dodatni napor i podigla spomen obeležje u centru Stare Pazove kako bi se uvek svi građani mogli sećati žrtve ovih mladih ljudi.
Info Novi Banovci 24.03.2014.
Na redovnoj godišnjoj Skupštini penzioneri Novih Banovaca prihvatili su sinoć Izveštaj o prošlogodišnjem radu i Plan rada za ovu godinu, kao i Finansijski izveštaj u kome se kaže da su ukupni prihodi bili oko 678 hiljada, a ukupni rashodi oko 581 hiljadu dinara. Za ovu godinu organizacija penzionera od članarine, dobrovoljnih priloga, dotacija i iz drugih izvora, planira prihode od 560 hiljada, a ukupne rashode od 550 hiljada dinara.
Pet članova ove organizacije javno je pohvaljeno, a šestoro je dobilo zahvalnice. Izabrana su dva nova člana Izvršnog odbora, a Ružica Milojković je izabrana za sekretara. Skupštini su prisustvovali: Vojislavka Križanovski, predsednica Opštinske organizacije penzionera Stara Pazova i gosti iz Golubinaca.
Info Stara Pazova 24.03.2014.
Svetski dan borbe protiv tuberkuloze obeležava se 24. marta jer je toga dana davne 1882. godine Robert Koh prvi put otkrio uzročnika ove zarazne i stare bolesti koja datira iz perioda egipatskih faraona. Procenjeno je da se u svetu svake godine javlja oko 8,5 miliona novih slučajeva i da oko dva miliona ljudi umire od tuberkuloze. Srbija spada u evropske države sa niskom stopom oboljevanja od tuberkuloze.
Broj zaraženih tuberkulozom u Srbiji opada i prema poslednjim podacima registrovano je manje od 10 obolelih na 100.000 stanovnika, rekao je dr Tode Vojvodić, specijalista pneumoftiziologije u staropazovačkom Domu zdravlja, istakavši da je u našoj Opštini tuberkuloza pobeđena. Prošle godine registrovano je pet slučajeva, a od početka ove godine samo dva, istakao je dr Vojvodić.
Info Stara Pazova 24.03.2014.
Drugo predavnje nedavno osnovanog udruženje Život i zdravlje, ovoga puta o ugljenim hidratima održano juče u Beloj zgradi izazvalo je interesovanje sugrađana. Na ovu temu je govorila doktorka Ljiljana Mićević i zdravstveni instruktor Vanja Stefanović. Ovo predavanje o zdravoj ishrani, bilo je obogaćeno degustacijom zdrave hrane. Sledeće predavanje o proteinima će biti 6. aprila.
Kultura Stara Pazova 24.03.2014.
Godišnji koncert dečjih folklornih grupa SKUD-a Janko Čmelik sa gostima izazvao je sinoć buru aplauza na staropazovačkoj sceni. Na koncertu su nastupili i gosti deca iz PU Poletarac, iz KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Vinogradi iz Slankamenačkih Vinograda.
Publika je burnim aplauzima pozdravljala svaki nastup najmlađih igrača, pevača, muzičara. Ovakvih koncerata treba više, složili su se svi učesnici programa.
Info Stara Pazova 24.03.2014.
Posle dve uspešne akcije sakupljanja odeće i obuće, danas počinje Prolećni bazar. Na zadovoljstvo mnogih sugrađana i ovaj bazar organizuje Udruženje žena „Tabita“ koje radi pri Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi. Prolećni bazar će trajati do petka, svako popodne od 14 do 19 sati u prostorijama novog parohijskog doma ove crkve.
Sport Stara Pazova 24.03.2014.
U 17. kolu Srpske lige Vojvodina, fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Staroj Pazovi Radnički iz Sombora sa 3:1, a Radnički iz Nove Pazove je kao gost izgubio od Sente sa 2:0. U derbiju 17. kola Vojvođanske lige grupa Zapad, Omladinac je u Novim Banovcima pobedio Prigrevicu sa 2:1, dok je Jedinstvo iz Stare Pazove poraženo u Erdeviku od Sloge sa 1:0. Odigrane su i utakmice 17. kola Sremske lige.
Jadran iz Golubinaca je pobedio u Šimanovcima Hajduk 1932 sa 4:0, a Sremac iz Vojke je kao gost sa Hrtkovcima igrao 1:1. U 17. kolu Druge Sremske lige grupa Istok, Podunavac je u Belegišu savladao Šumar iz Ogara sa 9:0, dok je Sloga iz Krnješevaca izgubila od Graničara u Grabovcima sa 2:1.
Sport Stara Pazova 24.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva pobedile su u Staroj Pazovi Partizan Vizuru iz Beograda sa 3:0 u trećoj utakmici polufinala plej-ofa prvenstva Srbije i tako smanjile rezultat u seriji pobeda na 2:1 za Partizan Vizuru. Četvrta utakmica plej-ofa će se igrati ponovo u Staroj Pazovi i to u sredu 26. marta, a eventualni peti meč naredne subote u Beogradu. U finale će ekipa koja prva stigne do tri pobede.
Info Stara Pazova 21.03.2014.
Društvo pčelara “Jedinstvo” iz Stare Pazove, apeluje na poljoprivrednike da ne prskaju voće u cvatu. Pčelari upozoravaju da se na ovaj način pravi dvostruka šteta, jer je dokazano da prskanje voća u cvatu ne samo da ne daje nikakve rezultate, već da se na ovaj način uništavaju pčele koji su glavni oprašicači voća. Nasuprot tome, voće oprašeno pčelama ima za 30 do 45 odsto veću rodnost: jabuke za 30 odsto, jagode za 35, višnje za 40, šljive za 42, a maline za čak 45 odsto. Pored toga, Zakon o sredstvima za zaštitu bilja apsolutno zabranjuje prskanje bilja tokom cvetanja sredstvima otrovnim za pčele.
Poljoprivrednik je sada odgovoran ukoliko otruje pčele prskanjem otrovnim sredstvima u cvetanju i za to plaća naknadu totalne štete pčelaru i do 30.000 dinara po košnici. Po Zakonu, kazna za tretiranje insekticidima u cvetanju, za fizičko lice iznosi od 35.000 do 50.000 dinara, za preduzetnike od 300.000 do 500.000, a za pravna lica od 500.000 do 1.000.000 dinara. Pravo rešenje nije ni kažnjavanje ni naknada štete, već razumevanje poljoprivrednika i pčelara, navodi se u saopštenju Društva pčelara “Jedinstvo” upućenom poljoprivrednicima.
Info Stara Pazova 21.03.2014.
Na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Stara Pazova, Đorđe Vranješ, zamenik predsednika Saveta je rekao da je cilj je da se preventivno utiče na kategorije učesnika u saobraćaju koje su prošle godine bile najugroženije, a to su biciklisti. Vranješ je najavio da bi u aprilu trebalo da počne snimanje TV spota u saradnji sa RTV Stara Pazova i Info kanalom iz Nove Pazove, u cilju preventivnog delovanja u saobraćaju i naglasio da će se u saradnji sa staropazovačkom policijom delovati najpre preventivno, a zatim i represivno, kako bi se smanjio broj poginulih, jer je lane u saobraćaju u staropazovačkoj opštini stradalo 11 lica.
On je istakao dobru saradnju sa medijima i Policijskom stanicom Stara Pazova, a na sednici je bilo reči i o edukaciji sedamdesetak učitelja iz Opštine Stara Pazova kada je učešće dece u saobraćaju u pitanju. Inače, Savet za bezbednost saobraćaja raspolaže sa 30 posto sredstava koja lokalna samouprava dobija od naplaćenih novčanih kazni i ulaže ih u preventivne akcije.
Info Stara Pazova 21.03.2014.
Udruženje Život i zdravlje koje je nedavno osnovano i u Staroj Pazovi u nedelju organizuje drugo predavanje o zdravom načinu života. Tema će biti ugljeni hidrati, o čemu će govoriti doktorka Ljiljana Mićević, predsednica udruženja. Pored predavanja biće organizovana i priprema zdrave hrane. Predavanje će u nedelju biti u velikoj sali Bele zgrade sa početkom u 17 časova.
Info Stara Pazova 21.03.2014.
Osnovna škola „23. oktobar“ u Golubincima već tradicionalno je domaćin opštinskog takmičenja iz istorije koje će biti održano sutra. Na takmičenju će učestvovati 119 učenika od petog do osmog razreda iz svih škola sa teritorije staropazovačke Opštine,
rekao je direktor Milorad Bosančić istakavši da je najviše učesnika, 27 prijavila Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove. Opštinsko takmičenje iz istorije počinje u 13.00 časova, a rezultati će biti poznati tokom popodneva.
Kultura Stara Pazova 21.03.2014.
U susret Svetskom danu voda, koji se obeležava 22. marta u Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi danas će biti održana zanimljiva prezentacija praćena izložbom maketa, literarnih i likovnih radova i plakata sa eko porukama učenika.
Edukativnu prezentaciju, koja je organizovana sa ciljem da istakne značaj vode za život i očuvanja postojećih resursa čiste vode na planeti, učenici su vredno pripremali puna dva meseca sa svojim nastavnicama Cvetom Gavranović, profesorkom fizike, i Milicom Vranić, profesorkom geografije. Izložba maketa, literarnih radova i zanimljivih eko poruka postavljena je u kabinetu fizike, a učenici će imati prilike da je pogledaju u naredne dve nedelje.
Info Vojka 21.03.2014.
Akcija davanja krvi u Vojki najavljena za 16. mart pomerena je i održava se sutra od 9 do 13 časova. U nedelju će akcija davalaštva biti održana u Novoj Pazovi u vremenu od 8 do 13 časova u prostorijama dečijeg odeljenja Doma zdravlja. Iz Crvenog krsta pozivaju sve dobrovoljne davaoce kao i one koji će tek to postati, da se odazovu pozivu i pokažu svoju humanist.
Kultura Stara Pazova 21.03.2014.
U okviru velikoposnih dana pred Uskrs u Slovačkoj evangeličkoj crkvi u Staroj Pazovi sutra će biti koncert duhovnih pesama i barokne muzike. Na koncertu će pored hora Tilija i grupe pevača Primavera iz Stare Pazove nastupiti i gost iz Slovačke Vladimir Kopačik, koji će na orguljama svirati barokne kompozicije. Koncert počinje u 19 časova.
Kultura Stara Pazova 21.03.2014.
Pred svoju vernu publiku u nedelju izlaze dečje folklorne grupe SKUD-a Janko Čmelik. Na godišnjem koncertu će pored tri folklorne dečje grupe i dosta malih pevača nastupiti i gosti iz KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i SKUD-a Vinogradi iz Slankamenačkih Vinograda. Biće to i priprema dečjih folklornih grupa za opštinsku smotru folklora. Koncert u Pozorišnoj sali počinje u 19.30.
Sport Stara Pazova 21.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove posle dva poraza u Beogradu u polufinalu plaj-ofa prvenstva Srbije imaće priliku da sutra u 19 časova pred svojim navijačima pokušaju da pobede Partizan Vizuru i ostanu u trci za plasman u finale.
Neće biti lako izabranicama trenera Jove Cakovića jer se ekipa Partizan Vizure pokazala u prethodne dve utakmice kao mnogo jača i kvalitetnija ekipa, ali igra pred domaćom publikom i veliki motiv da pokažu da se nisu slučajno našle među četiri najbolje ekipe u Srbiji daje za pravo staropazovčankama da se nadaju da mogu načiniti podvig, stići do pobede i na taj način odložiti plasman ekipe Darka Zakoča u finale.
Sport Stara Pazova 21.03.2014.
Predstojećeg vikenda očekuju nas uzbuđenja na fudbalskim terenima, jer će se igrati utakmice u sve četiri lige u kojima nastupaju timovi iz staropazovačke opštine. U 17. kolu Srpske lige, Vojvodina, fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca će u Staroj Pazovi dočekati Radnički iz Sombora, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Tekstilca u Odžacima.
Ipak sve utakmice će biti u senci velikog derbija 17. kola Vojvođanske lige grupa Zapad u Novim Banovcima gde će se sastati Omladinac i vodeći tim na tabeli Prigrevica. Novobanovčanima je veoma važno da u ovom meču zabeleže pobedu kako bi ostali u trci za titulu, jer svaki drugi rezultat bi ih udaljio od tog cilja.
Info Belegiš 20.03.2014.
U okviru sprovođenje socijalnog programa opštinskog rukovodstva Opštine Stara Pazova, na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem, juče je porodici Dragana Rašića u Belegišu predato na upotrebu kupatilo, prilagođeno njegovim potrebama, a on je lice sa invaliditetom. Dragan se zahvalio na kupatilu koje će mu mnogo pomoći u održavanju lične higijene. Njegova majka Ružica kaže da je pre nego što su dobili na poklon kupatilo, sina kupala u krevetu.
Aleksa Milosavljević, predsednik Saveta Mesne zajednice Belegiš kaže da je bio upoznat sa Draganovim potrebama, da je kod predsednika Radinovića inicirao ovaj poduhvat i da je u uređenje kupatila i izgradnju pripadajuće septičke jame uloženo oko 240 hiljada dinara. Život porodice Rašić iz Belegiša sada je daleko kvalitetniji i lakši.
Info Stara Pazova 20.03.2014.
Sa dolaskom proleća počinju i pripreme za Prolećni bazar odeće i obuće, koji i ovoga puta organizuje Udruženje žena „Tabita“ Slovačke evangeličke crkve u Staroj Pazovi. Danas pre podne od 9 do 14 sati se organizuje akcija prikupljanja odeće i obuće u starom parohijskom domu ove crkve, izjavila je u ime organizatora Ana Malko. Prolećni bazar će biti naredne nedelje od ponedeljka do petka u popodnevnim satima od 14 do 19.
Info Stara Pazova 20.03.2014.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove dobila je nagradu za najbolji flajer o kompostiranju na konkursu koji je pod nazivom „Smanjimo otpad na mestu nastanka“ organizovalo Odeljenje za komunalne delatnosti zaštitu životne sredine i Pokret gorana Opštine Stara Pazova. U izradi flajera učestvovali su učenici i članovi Eko odbora, rekla je profesorka biologije Aleksandra Malić istakavši da će svečano uručenje nagrada biti upriličeno sutra na rasadniku „Brest“.
Info Stara Pazova 20.03.2014.
Posle izuzetnog uspeha na opštinskom takmičenju, na kojem je bio prvi sa maksimalnim brojem bodova, Marko Arsenijević, učenik VI 1 razreda Osnovne škole „23. Oktobar” u Golubincima, osvojio je treće mesto na okružnom takmičenju iz fizike. Marko se od oktobra pripremao za ovo takmičenje.
Bio je veoma uporan i uradio je velki broj zadataka, rekla je profesorka fizike Dragana Arsenijević. Ove godine Marko je osvojo treću nagradu na opštinskom takmičenju iz biologije. Zapažene rezultate postizao je i na takmičenju iz matematike, u četvrtom razredu bio je prvi na opštinskom i drugi na okružnom takmičenju, a prošle godine je osvojio treće mesto na opštinskom takmičenju iz matematike.
Info Stara Pazova 20.03.2014.
Rezolucijom Ujedinjenih nacija u decembru 1992.godine, 22.mart je proglašen za Svetski dan voda, kako bi se u javnosti probudio interes za problem nedostatka pijaće vode. Ovaj dan je počeo da se obeležava od 1993. godine i vremenom je njegov značaj počeo da raste. Četvrtu godinu Svetski dan voda obeležava i pazovački Vodovod. Da bi se svest o značaju vode probudila još kod dece Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija Stara Pazova, organizuje četvrtu godinu povodom Svetskog dana voda za učenike osnovnih škola prezentaciju o značaju i zaštiti vode.
Učenici su najpre obišli izvorište u Staroj Pazovi, gde im je Vladimir Kikiković, tehnički direktor Vodovoda objasnio proces proizvodnje vode za piće. Nakon obilaska izvorišta, učenici su u direkciji Vodovoda pogledali i prezentaciju o vodi, gde su uručeni i pokloni i reklamni materijal Vodovoda, kako bi o značaju vode razmišljali svaki, a ne samo na Svetski dan vode.
Sport Stara Pazova 20.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove izgubile su i drugu utakmicu polufinala plej-ofa prvenstva Srbije od Partizan Vizure u Beogradu sa 3:0. Ovom pobedom ekipa iz Beograda je povela sa 2:0 u pobedama, a za plasman u finale potreban im je još jedan trijumf. Naredna utakmica ove dve ekipe će se igrati u subotu u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 19.03.2014.
Ukupan broj korisnika usluga Centra za socijalni rad u Staroj Pazovi prošle godine bio je četiri hiljade šest, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Radmila Stojanović, rukovodilac svih službi u Centru. Najveći broj, oko 50 posto, korisnika je u starosnoj grupi od 26 do 64 godine, a dece u uzrastu do 17 godina ima 28 posto.
Kultura Stara Pazova 19.03.2014.
U okviru obeležavanja „Ekološke nedelje“ u Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi upriličena je efektna priredba na temu ekologije. U zanimljivom eko programu učestvovali su dramska sekcija, recitatori i školski hor.
Bila je to i prilika da se uruče ekološke nagrade učenicima koji su bili najuspešniji na likovnom i literarnom konkursu „Šume su pluća naše planete“ ,a nagrađeni su i učenici koji su originalnim idejama doprineli osmišljavanju Eko kodeksa škole, koji je neophodan za dobijanje statusa eko škole i prve zelene zastavice. Posetioci su mogli da pogledajui nagrađene radove učenika , koji su bili najuspešniji na opštinskom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja.
Sport Stara Pazova 19.03.2014.
U Beogradu će se danas igrati druga utakmica polufanla plej-ofa prvenstva Srbije, a sastaće se odbojkašice Partizan Vizure i Jedinstva iz Stare Pazove. Prvi meč su dobile odbojkašice Partizan Vizure, a treća utakmica će se igrati u subotu u Staroj Pazovi. U zaostaloj utakmici 17. kola Superlige rukometašice Maks sporta će danas igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 18.03.2014.
Radno telo Republičke izborne komisije od pet članova, koje je u opštini Stara Pazova rukovodilo Prevremenim parlamentarnim izborima održanim u nedelju, saopštilo je konačne rezultate prema kojima je lista “Aleksandar Vučić, budućnost u koju verujemo”, osvojila 16 hiljada 192 glasa ili 57,70 posto, lista “Ivica Dačić-SPS-PUPS-JS”, osvojila je 2736 glasova ili 9,75 posto.
Koalicija okupljena oko Nove demokratske stranke i Borisa Tadića osvojila je 1988 glasova ili 7,08 posto, lista “Sa demokratskom strankom za demokratsku Srbiju” osvojila je 1201 glas ili 4,28 procenata, lista “Dveri-Boško Obradović” osvojila je u opštini Stara Pazova 1137 glasova ili 4,05 procenata, a lista “Demokratska stranka Srbije-Vojislav Koštunica”, je prema saopštenju Radnog tela osvojila u staropazovačkoj opštini 1027 glasova, ili 3,66 procenata. Lista “Srpska radikalna stranka dr Vojsilav Šešelj” osvojila je 931 glas ili 3,32 posto, za koaliciju okupljenu oko Čedomira Jovanovića i LDP glasalo je 659 birača ili 2,35 posto, a izborna lista “Dosta je bilo-Saša Radulović” dobila je poverenje 575 birača ili 2,05 posto. Prema podacima Radnog tela u birački spisak bilo je upisano 55 hiljada 693 birača od čega je 28 hiljada 61 birač glasao što u procentima ukazuje na izlaznost od 50,39 procenata. Ilustracije radi, samo 3,61 posto ili 1013 listića bilo je nevažeće, a 96,39 posto glasačkih listića, ili 27 hiljada 37 je važeće,
Pokazuju podaci Radnog tela.
Kultura Stara Pazova 18.03.2014.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi brojnim aktivnostima će biti obeležena Ekološka nedelja. Danas će u školskoj trpezariji biti organizovane ekološke zanimacije u okviru kojih će učenici praviti ekološke igračke, kompost materijale i grejače za vodu, i imaće priliku da pogledaju makete koje učenici prave za takmičenje iz tehničkog obrazovanja , čija je tema Ekologija.
Sutra u podne će biti upriličena priredba na temu ekologije na kojoj će biti uručene nagrade učenicima koji su bili najuspešniji na konkursu „Šume su pluća naše planete“ a biće predstavljen i Eko kodeks, koji je školi neophodan za dobijanje statusa eko škole i prve zelene zastavice. Četvrtak je rezervisan za prezentacije o vodi i obilazak bunara, kao i prezentaciju klimatskih promena koje su se dešavale u Staroj Pazovi, koje meri školska meteorološka stanica „Oblačić“. Za petak svi nastavnici spremaju tematski dan sa temom šuma, rekla je za RTV Stara Pazova profesorka srpskog jezika Dunja Miletić.
Info Stara Pazova 18.03.2014.
Dejan Trivunović, učenik VIII 1 razreda OŠ „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi osvojio je prvo mesto na okružnom takmičenju „Sajt za bezbedan internet“, koje je ove godine organizovano po prvi put, i ostvario plasman na republičko takmičenje. Dejan je na ovom takmičenju, koje se sastoji iz dva dela, osvojio 95 od maksimalnih 100 bodova.
Na istom takmičenju Nemanja Jokić, takođe učenik VIII 1 razreda škole Aranicki, osvojilo je drugo mesto i zajedno sa Dejanom predstavljaće staropazovačku Opštinu na Republičkom takmičenju koje će biti održano krajem meseca u Novom Sadu. Za takmičenje ih je pripremala profesorka informatike Tijana Neznanović.
Info Stara Pazova 18.03.2014.
U toku je optimalni agrorok za prolećnu setvu i po rečima Katice Šrbić, stručnjaka za šećernu repu iz Poljoprivredne stručne službe u Sremskoj Mitrovici, povoljne su vlaga u zemljištu i temperatura setvenog sloja. Idealno je vreme da sejalice uđu u njive. U staropazovačkoj opštini šećernom repom će biti posejano 3.700 hektara, što je na nivou od prošle godine.
Iako je ugovorena cena slatkog korena 38 evra za tonu sa PDV-om i niža je za 10 posto nego lane, poljoprivrednici se odlučuju za proizvodnju repe jer imaju zagartovanu cenu. Oni već sada računaju na odbitke šećerana oko nečistoće tokom kampanje. Krajnji rok za setvu šećerne repe je do 20. marta, iako je u zavisnosti od vremenskih prilika setva moguća kasnije.
Info Stari Banovci 18.03.2014.
Sinoć oko 20 časova na lokalnom putu L109, između Stare Pazove i Starih Banovaca, blizu Starih Banovaca, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice teško povređeno, a pričinjena je veća materijalna šteta. U nesreći je učestvovao šleper hrvatske registracije kojim je upravljao strani državljanin Z.M, i putničko vozilo „golf“ , staropazovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.J. iz Stare Pazove koji je povređen, a pomoć mu je ukazala i u bolnicu ga otpremila ekipa hitne pomoći staropazovačkog doma zdravlja.
Zbog saobraćajne nesreće, ova deoniica bila je zatvorena za saobraćaj više od dva sata, lice mesta obezbeđivali su policijski službenici iz Stare Pazove, uviđaj na licu mesta obavila je Anđelka Savić, zamenica Osnovnog javnog tužioca iz Stare Pazove, a u spasavanju povređenog učestvovali su pripadnici staropazovačke Vatrogasne jedinice.
Info Novi Banovci 17.03.2014.
Izborni dan na teritoriji naše opštine ipak nije mogao proći bez incidenata. Naime, sinoć nakon zatvaranja biračkih mesta u Novim Banovcima fizički je napadnut Milan Beara, predsednik MZ Novi Banovci i predsednik mesnog odbora SNS-a. Bearu je napao C.Z, aktivista mesnog odbora DSS-a iz Novih Banovaca. Policija je izašla na lice mesta i protiv napadača će biti pokrenut postupak. Ovo nije prvi put da se C.Z fizički razračunavao sa političkim neistomišljenicima, sličan incident se dogodio maja prošle godine neposredno pred izbore za članove saveta Mesne zajednice, kada je opet C.Z. nasrnuo na Bearu.
Info Stara Pazova 16.03.2014.
Prema podacima sa 80% obrađenih izbornih jedinica u staropazovačkoj Opštini Izborni štab OO SNS Stara Pazova saopštava da je od ukupnog broja upisanih birača zabeležena izlaznost od 39,50% i da je od toga Srpska napredna stranka osvojila 58,50% glasova. Drugoplasirana izborna lista je lista SPS-a sa 10,30%, zatim NDS sa 8,20%, a ispod cenzusa se nalaze DS sa 4,37%, Dveri 4,23%, DSS sa 3,84% i SRS sa 3,56% glasova.
„U istoriji višestranačja u Srbiji ovo su nezabeležni rezultati visokog rejtinga jedne političke stranke kojoj su građani dali poverenje. Ovim rezultatima siguran je i osvojen poslanički mandat Ljibuške Lakatoš koju je SNS Stara Pazova kandidovala za republički parlament i ja joj iskreno čestitam na tome“, istakao je na konferenciji za medije, povodom preliminarnih rezultata, Đorđe Radinović, predsednik OO SNS Stara Pazova.
Info Stara Pazova 16.03.2014.
Goran Jović, predsednik Izbornog štaba za Koalicije okupljene oko Borisa Tadića za Opštinu Stara Pazova, čestitao je na ubedljivoj pobedi Srpskoj naprednoj stranci na istorijskom uspehu u Opštini Stara Pazova. Prema preliminarnim rezultatima, lista okupljena oko Borisa Tadića osvojila je preko 17 odsto glasova u i nalazi se na drugom mestu u Mesnoj zajednici Stara Pazova, a na trećem na teritoriji opštine. Jović je najavio organizaciju mesnih odbora i po ostalim mestima staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 16.03.2014.
Blažo Popović predstavnik za medije OO DS je izjavio da je ova stranka na lokalu ostvarila sličan rezultat kao i na republičkom nivou i da je on negde oko cenzusa. Popović je istakao da se ne može biti zadovoljan ali ni nezadovljan ovakvim rezultatom i najavio da će se Opštinski odbor Demokratske stranke u narednom periodu fokusirati na rad sa biračima i simpatizerima, te da će DS kako na republičkom tako i na opštinskom nivou delovati kao aktivna opozicija.
Info Stara Pazova 16.03.2014.
Prema procenama naših izveštača na biračka mesta izašlo izašlo je 50% birača. U Staroj Pazovi glasalo je 49% birača. U Novoj Pazovi oko 53% birača, u Novim Banovcima blizu 50%, u Starim Banovcima preko 50%, na Kablaru 47% birača, u Vojki 49%, u Golubincima 52%, u Surduku 45%, u Belegišu 49%, u Krnješevcima 49%. Izlaznost u našoj opštini je u skladu sa prosečnom izlaznošću na teritoriji Republike Srbije. Prve rezultate kako su glasali građani na teritoriji opštine Stara Pazova se očekuju nakon 22.00.
Politika Stara Pazova 16.03.2014.
Kako javljaju naši reporteri do 18 časova na biračka mesta izašlo je nešto više od 43 % birača. U Staroj Pazovi na biračka mesta glasalo je 41% birača. U Novoj Pazovi 46% birača, u Novim Banovcima 42%, u Starim Banovcima 46%, u Vojki 40%, u Golubincima 38%, u Surduku 40%, u Belegišu 42%, u Krnješevcima 46% i u naselju Banovci Dunav 43% birača. Konačni rezultati izlaznosti građana na ove izbore biće saopšteni sat vremena nakon okončanja glasanja. Može se očekivati da će ona iznositi između 50 i 55 posto birača.
Info ostalo 16.03.2014.
Prema podacima opštinske izborne Komisije izlaznost u Pećinačkoj opštini do 19 časova je око 75 procenata birača. U naseljenom mestu Prhovo u Pećinačkoj opštini prema podacima od 18 časova zabeležena je rekordna izlaznost od 80% glasača.
Politika Nova Pazova 16.03.2014.
Prema poslednjim nezvaničnim informacijama do 18 časova izloznost birača na teritoriji naše opštine je preko 43 procenata. Novopazovčani glasaju na 14 biračkih mesta, koja su raspoređena u prostorijama OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava. Izlaznost birača u Novoj Pazovi je oko 40 procenata.
Info Stara Pazova 16.03.2014.
Danas do 15 časova na teritoriji opštine Stara Pazova izlaznost na birališta je iznosila u proseku 27% upisanih birača, najveća izlaznost je zabeležena u manjim mestima kao što su Surduk, Krnješevci i Belegiš preko 30%, u Golubincima, Vojki i Starim Banovcima izlaznost je 27%, u Novim Banovcima 30% u Staroj Pazovi u proseku 28%, dok je najveća izlaznost zabeležena na biračkim mestima u Novoj Pazovi i u naselju Banovci Dunav od preko 35%. Po rečima nadležnih na svim izbornim mestima nije bilo incidenata. U Podunavlju su boravili i posmatrači OEBS-a. Izlaznost u opštini Stara Pazova je na nivou prosečne izlaznosti u celoj Republici Srbiji, što je za oko 3,3% manje nego 2012. godine.
Info Golubinci 16.03.2014.
Prema podacima sa biračkih mesta u Golubincima, do 14 časova je glasalo 26,8 procenata, odnosno 1.086 građana. Ukupno u Golubincima ima 4.220 upisanih birača i četiri biračka mesta. Na biračkom mestu broj 7 upisano je 1.051 birač a do 14 časova svoje biračko pravo je iskoristilo 284, na biračkom mestu broj 8 od 1.288 upisanih izašao je 341 birač, na biračkom mestu broj 9 do 14 časova izašao je 201 Golubinčain s pravom glasa i na mestu broj 10 do 14 časova izašlo je 260 birača od 974 upisanih. Sva četiri biračka mesta su u školi a glasanje se odvija bez ikakvih problema.
Politika Nova Pazova 16.03.2014.
U Novoj Pazovi je ove godine upisano ukupno 14.518 gradjana sa glasačkim pravom. Novopazovčani glasaju na 14 biračkih mesta, koja su raspoređena u prostorijama OŠ Rastko Nemanjić Sveti Sava i u staroj školi u ulici Kneza Mihajla. Izlaznost na vanrednim parlamentarnim izborima od ranog jutra je bila dobra. Do 12 časova izlaznost na birališta je bila oko 25 odsto, na svakom biračkom mestu beležimo i kućne posete, kojih je bilo od jedne do 14. Kako kažu predstavnici biračkih odbora sve protiče u najboljem redu, do zaključivanja ovih vesti u Novoj Pazovi ni na jednom biračkom mestu nije bilo nikakvih neregularnosti ili incidenata.
Politika Stara Pazova 16.03.2014.
55 hiljada 751 građanin staropazovačke opštine sa biračkim pravom, moći će danas na 48 biračkih mesta da glasa na prevremenim izborima za poslanike Skupštine Srbije. U opštini Stara Pazova do 10 časova prosek izlaznosti birača na prevremene izbore je oko 9,30 %. Po mestima naše opštine procenti su sledeći: Stara Pazova 10,33%, Vojka 10,60 %, Krnješevci 12%, Golubinci 10,68 %, Stari Banovci 7,22 %, Novi Banovci 7,46 %, Kablar 10,62 %, Belegiš 6,25 %. Po rečima nadležnih na svim izbornim mestima nije bilo incidenata, a sva biračka mesta su otvorena na vreme. Posmatrači OEBS-a Karmen Gartel Gruber iz Austrije i Elizabet Nukles iz Finske u pratnji prevodioca, posetili su biračka mesta u Podunavlju i raspitivali da li ima pripadnika nacionalnih manjina u biračkim spiskovima.
Politika Stara Pazova 16.03.2014.
U Srbiji se održavaju vanredni parlamentarni izbori. Pravo glasa ima 6.765.988 građana a na izborima učestvuje 19 lista od kojih su sedam manjinske. Za poslanike republičkog parlamenta glasa se i na Kosovu i Metohiji. OEBS je otvorio 10 izbornih centara i 15 ogranaka na kojima može da se glasa. Državljani Srbije koji žive u inostranstvu, to pravo mogu da iskoriste na 35 biračkih mesta u više od 20 država. Građani Srbije u Velikoj Britaniji i SAD su zbog vremenske razlike glasali juče ali će njihov izbor biti tajna sve do zatvaranja biračkih mesta.
Politika Stara Pazova 16.03.2014.
U Staroj Pazovi biračko pravo ima i 55 hiljada 751 građanin koji će moći da na 48 biračkih mesta danas glasa na prevremenim izborima za poslanike Skupštine Srbije. U Belegišu su dva biračka mesta otvorena na vreme, do 9 h ukupno 130 meštana ovog sela obavilo je svoju građansku dužnost, a to je 5 % od ukupnog broja građana sa pravom glasa. Na biračkom mestu br 48 u Surduku ukupno je u birački spisak upisan 1141 meštanin, a do 9 h glasalo je njih 86 ili 7,5 %.
Kultura Stara Pazova 16.03.2014.
Crkveno pevačko društvo Ostrog iz Novih Banovaca pod rukovodstvom dr Katarine Stanković sinoć je nastupilo u Hramu Svetog Ilije u Staroj Pazovi kao deo programa Svetoilijskih velikoposnih dana. Izvođenjem Liturgije Svegog Jovana Zlatoustog Stevana Stojanovića Mokranjca ovo Crkveno pevačko društvo je počelo obeležavanje stogodišnjice smrti najvećeg sprskog kompozitora. O životu i smrti Stevana Mokranjca govrio je jerej Dušan Višekruna, koji je i solista ovog hora i starešina hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Novim Banovcima, pri kojem je osnovano i radi Crkevno-pevačko društvo Ostrog.
Info Stara Pazova 16.03.2014.
Na tradiciononalnom prolećnom koncertu KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove, koji su ove godine posvetili majkama, nastupile su sve četiri dečije folklorne grupe, pevačka grupa i orkestar, sa pesmama i igrama iz cele Srbije. Gosti koncerta bili su članovi KUD-a Karanovac iz Kraljeva, a bila je to i generalna proba pred Opštinsku smotru dečijeg folklore, na kojoj će iz Radičevića učestvovati tri grupe.
Sport Nova Pazova 16.03.2014.
U prvom kolu prolećnog dela prvenstva fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Tektilac iz Odžaka sa 3:0, Dunav iz Starih Banovaca će danas igrati kao gost protiv Sente. U 16 kolu Vojvođanske lige grupa Zapad Jedinstvo je poraženo u Staroj Pazovi od Crvene Zvezde iz Novog Sada sa 1:0. Sremac iz Vojke je u 16 kolu Sremske lige pobedio Železničar u Inđiji sa 6:0, dok će Jadran u Golubincima danas igrati protiv Partizana iz Vitojevaca. U 16 kolu Druge Sremske lige grupa Istok u Krnješevcima u opštinskom derbiju sastaće se Sloga i Podunavac iz Belegiša.
Info Stara Pazova 15.03.2014.
U toku izbornog dana i večeri budite uz RTV SP. Izveštaji sa biračkih mesta, izbornih štabova, prezentacija prvih rezultata. Kako su glasali stanovinici naše opštine? Kako u mestima pojedinačno? Slušajte na talasima Radija Stara Pazova 91,5 Mhz, gledajte na našoj televiziji, budite uz sajt www.rtvstarapazova.rs i pratite nas na facebook-u. Izborna dešavanja iz prve ruke!
Info Stara Pazova 14.03.2014.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i predstavnik republičkog Komesarijata za izbeglice potpisali su protokol o izgradnji 30 stanova namenjenih izbeglim licima. Stanovi će se graditi u Golubincima, a sva potrebna doumentacija izdata je u roku od 3 dana, naglašava predsednik opštine Đorđe Radinović i konstatuje da će stanovi za izbeglice biti građeni i u Vojki, Krnješevcima, Surduku i Belegišu,
a određeno je i lokacijsko mesto u Staroj Pazovi na Kopitu gde će pored stanova namenjenih izbeglim licima biti izgrađeni i stanovi za domicilno socijalno najugroženije stanovništvo. U okviru regionalnog projekta zbrinjavanja izbeglih lica ovo je druga etapa pomoći koju pruža Komesarijat kaže Jagoda Blagojević poverenik za izbeglice.
Info Golubinci 14.03.2014.
Izgradnja sportske hale i kuglane započeta je u Golubincima na inicijativu rukovodstva Opštine Stara Pazova, a finansira se iz sredstava odobrenih od strane municipalnih obveznica. Prema rečima Gorana Savića pomoćnika predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing, Golubinčani će konačno dobiti adekatvno mesto, gde će nesmetano moći da se odvijaju razni sportovi, a kuglana će biti urađena sa četiri staze i zadovoljavaće neophodne takmičarske standarde. Nedeljko Kovačević, direktor direkcije za izgradnju, dodao je da će se objekat prostirati na površini od 1152 kvadrata, a za njegovu izgradnju potrebno je šezdeset osam miliona dinara.
Mirko Jovanović, predsednik saveta MZ Golubinci, zahvalio se Đorđu Radinoviću, predsedniku Opštine Stara Pazova, što je podržao ovaj i ostale projekate i što je od lokalnih izbora do sada ispunio sva obećanja, pa je tako renovirana stolarija u školi i na crkvama, uređeno školsko dvorište, promenjen krov na biblioteci, a kupljen je i traktor za košenje trave i urađena voda za navodnjavanje, kako bi se pomoglo sportskom klubu Jadran.
Info Stara Pazova 14.03.2014.
Firma „Super kompani" osnovana je 1993. godine kao preduzeće za proizvodnju, promet i usluge u Starim Banovcima, a već dugo uspešno nastupa na domaćem i stranom tržištu i kao proizvođač široke lepeze nameštaja za stambene i poslovne objekte, rekao je povodom dve decenije postojanja kompanije, u razgovoru za RTV Stara Pazova, Ivan Đurić, jedan od suvlasnika firme.
Interes kupca je na prvom mestu, postoji saradnja sa oko 120 prodajnih salona u Srbiji, a Super kompani robu daje na odloženo plaćanje od šest meseci. U toku su razgovori sa bankama koje bi odobravale kupcima kredite, rekao je Đurić i dodao da su u ovoj firmi otvoreni konkursi za montere i regionalne menadžere. Super kompani 85 posto kreveta izvozi na zapadnoevropsko tržište, sve proizvedene stolice u Grčku, a postoji veliki interes kupaca u Rusiji.
Info Stara Pazova 14.03.2014.
Rukovodilac službe kućne nege i pomoći u kući sa Klubom za stara i odrasla lica Centra za socijalni rad Stara Pazova, Mirjana Sokolović, ovog meseca je boravila na studijskom putovanju u Sloveniji. Ovo putovanje je deo projekta Evropske unije o starenju stanovništva u Jadranskom regionu i obuhvatilo je prostor bivše Jugoslavije. Kolege iz Slovenije, Hrvatske i drugih drežava regiona u aprilu će boraviti u Srbiji, rekla je Mirjana Sokolović u razgovoru za RTV Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 14.03.2014.
Poezija Siniše Božulića bavi se sa tri velike teme istinom, lepotom i dobrotom, čulo se sinoć na predstavljanju njegove prve knjige pesama pod nazivom „Buđenje čoveka“, u staropazovačkoj biblioteci. O knjizi i poeziji Božulića govoriili su mr profesor Pavel Domonji i Marko Kljajić književnik, a poeziju Božulića su čitali Marija Lovrić književnica i Milan Dudić dramski umetnik.
Božulić piše o istini koju on doživljava kao i drugi ljudi, ljubavi i o svom zavičaju. Pesme odišu kako humorom, satirom, tako i epitetima i metaforama, a njegove teme se kroz lokalni doživljaj prenose na univerzalni plan, posebno je naglasio profesor Pavel Domonji. Sam autor kaže da je želeo da saopšti ono što vidi i što misle mnogi, pa je on odlučio da u njihovo ime govori kroz stihove.
Sport Stara Pazova 14.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove ostvarile su najveći uspeh u istoriji, plasirale su se u polufinale plej-ofa i protiv Partizan Vizure iz Beograda boriće se za plasman u finale. Prva utakmica će se igrati u Beogradu, a u finale će ekipa koja prva stigne do tri pobede. Igraće se prvo dve utakmice u Beogradu, treća u Staroj Pazovi i eventulanu četvrtu, a petu utakmicu opet u Beogradu.
Sport Stara Pazova 14.03.2014.
Nakon četiri meseca pauze vikend koji je pred nama doneće nam nastavak prolećnog dela prvenstva u fudbalskim ligama u kojima nastupaju timovi iz staropazovačke Opštine. U 16. kolu Srpske lige Vojvodina fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca će kao gosti igrati protiv Sente, Radnički iz Nove Pazove će sada kao domaćin igrati subotom, a na startu prolećne sezone dočekaće Tekstilac iz Odžaka.
Jedinstvo iz Stare Pazove u prvom kolu nastavka prvenstva Vojvođanske lige Zapad, biće domaćin Crvenoj Zvezdi iz Novog Sada, Omladinac iz Novih Banovaca će se u Novom Sadu sastati sa Indeksom. U 16. kolu Sremske lige Jadran iz Golubinaca će igrati sa Hajdukom 1932 u Šimanovcima, utakmica u Inđiji između Železničara i Sremca iz Vojke je odložena. Na startu prolećnog dela prvenstva Druge Sremske lige grupa Istok u Krnješevcima u opštinskom derbiju, snage će odmeriti Sloga i Podunavac iz Belegiša.
Info Stara Pazova 13.03.2014.
U Opštini Stara Pazova sve je spremno za prevremene izbore 16. marta, na kojima će pravo da glasa imati 55 hiljada 751 građanin staropazovačke opštine sa biračkim pravom, rekao je u Jutarnjem programu RTV Stara Pazova, Bojan Kovrlija, načelnik Opštinske uprave i koordinator radnog tela. Izbori će biti sprovedeni, kao i do sada, na 48 biračkih mesta.
Juče je u sedištu Sremskog okruga preuzet izborni materijal koji će uz policijsku pratnju biti raspoređen po mesnim kancelarijama, a rad biračkih odbora u kojima će biti angažovano preko dve hiljade ljudi, koštaće opštinski budžet oko tri miliona dinara, rekao je Kovrlija i dodao da su birački odbori glomazni, iako neke političke stranke i grupe građana koje su na izbornoj listi, u našoj sredini nemaju ni infrastrukturu ni članstvo. Na pitanje o pravu na glasanje, načelnik Opštinske uprave je rekao, da su obaveštenja o izborima distribuirana na adrese birača, ali da će moći da glasa svako ko je upisan u birački spisak i ko bude kod sebe imao neki dokument za identifikaciju, ličnu kartu ili pasoš.
Info Stara Pazova 13.03.2014.
U Staroj Pazovi je održana Konferencija Mreže zelene ekonomije, na kojoj su teme bile ekologija i aktuelna inovativna rešenja zelene ekonomije koje promovišu projekte zaštite životne sredine. Projekat je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine i ovo je jedna od etapa u kojima učestvuje naša opština.
Skupu su prisustvovali Đorđe Radinović, predsednik Opštine, Goran Savić pomoćnik predsednika Opštine Stara Pazova, i profesor dr Vladan Zdravković, predstavnik Mreže zelene ekonomije i predstavnici ostalih opština koje su potpisnice Memoranduma o saradnji sa Institutom za zelenu ekonomiju. Potpisivanje Memoranduma je prvi korak na projektu izgradnje Mreže zelene ekonomije u Srbiji, kojim je započet proces ka uspostavljanju zajedničkih regionalnih komunalnih usluga i buduće upotrebe obnovljivih izvora energije.
Kultura Stara Pazova 13.03.2014.
Staropazovačka biblioteka Dositej Obradović organizuje večeras susret sa piscem Sinišom Božulićem i njegovim romanom pod nazivom „Buđenje čoveka“. O Božulićevom delu će govoriti književnici Franja Petrinović, Marko Kljajić i Marija Lovrić, profesor magistar Pavel Domonji, i dramski umetnik Milan Dudić Mića. Književni susret počinje u 18 časova.
Kultura Stara Pazova 13.03.2014.
Juče je pretpremijerno pred učenicima izvedena predstava OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove „Čarobni ključ“. Režiju predstave potpisuju Anjička Balaž i Ivan Ječmen, profesori, i Martina Bzovski, dizajnerka enterijera. Oni su ujedno i autori teksta.
Iako mnogobrojna, glumačka ekipa je dobro uigrana, a lepi kostimi i jednostavna, ali efektna scenografija doprinose umetničkom doživljaju. Čarobni ključ otključava vrata i spaja svetove bajki sa kojima deca odrastaju i kojima se uvek rado vrać aju. Tako je to i u ovoj predstavi, koju pazovačka publika može premijerno da pogled u nedelju, 16. marta u 18 časova.
Sport Nova Pazova 13.03.2014.
U zaostaloj utakmici dvanaestog kola Superlige rukometašice Maks sprota poražene su sinoć u Novoj Pazovi od Naise iz Niša sa 22:21. Bio je to 14 poraz rukometašica iz Nove Pazove u prvenstvu i sa samo tri boda nalaze se na poslednjem mestu. U narednom kolu Superlige Maks sport će igrati protiv Vojvodine u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 12.03.2014.
Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja u tehničkoj Vladi RS Milan Bačević posetio je danas opštinu Stara Pazova. Posle sastanka sa upravom opštine na kojem se razgovaralo o stanju prostorno-planerske i urbanističke dokumentacije i drugih razvojnih dokumenata koji su neophodni da se jedan investicioni ciklus ubrza i intezivira, ministar se obratio prisutnima ispred zgrade opštine naglasivši kako je zadovoljan viđenim.
Ministar Bačević je naglasio da bez pripremljene planske dokumentacije i konkretnih projekata Srbija nije u stanju da sprovede reforme i da otvori nova radna mesta. Iako Srbija ima dosta investicija, ono što nedostaje da naša zemlja što pre izađe iz krize su veliki kapitalni projekti koji bi zaposlili veliki broj ljudi, istakao je ministar Bačević.
Info Stara Pazova 12.03.2014.
Radovi na izgradnji mosta koji će najzad biti adekvatan i za veća vozila su počeli nedavno u Fruškogorskoj ulici, u toku su, kako građevinci kažu, radovi na izlivanju betonskih stubova. Sredstva za izgradnju obezbeđena su iz opštinskog budžeta, izvođač radova je firma “BB Gradnja” iz Bajine Bašte, izjavio je juče direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević. Po rečima meštana ovog dela Stare Pazove, most su čekali oko trideset godina, a pre dvanaest godina pokrenuli su inicijativu za izgradnju mosta koji im je bio neophodan.
Sada su i više nego zadovoljni i srećni, jer više neće morati da koriste obilazni put do svog naselja. S obzirom da iza ove ulice u ataru ima veliki broj oranica koje obrađuju naši poljoprivrednici, most koji će za nekoliko meseci biti pušten u saobraćaj i njima će olakšati posao, a biće i bezbedniji u saobraćaju.
Politika Stara Pazova 12.03.2014.
Danas je u prostorijama OO SNS-a održana konferencija za novinare. Na konferenciji se obratio član predsedništva SNS-a i ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević, koji je pohvalio rad lokalne samouprave, ali i Odbor SNS-a u Staroj Pazovi naglasivši kako u teškim vremenima oni rade profesionalno i uspešno.
Milan Bačević je pozvao sve građane da u što većem broju izađu na izbore i na taj način svoju sudbinu uzmu u svoje ruke. Odbor SNS-a u Staroj Pazovi očekuje inzvaredne rezultate, rekao je ovom prilikom predsednik OO SNS-a Đorđe Radinović. Na konferenciji se obratila i kandidatkinja ove stranke za narodnu poslanicu Ljibuška Lakatoš. Članovi OO SNS-a i ministar Bačević su nakon konferencije za novinare obišli štand ove stranke u centru Nove Pazove gde su razgovarali sa prisutnim građanima i članovima mesnog odbora SNS-a Nova Pazova.
Info Stara Pazova 12.03.2014.
Predstavnici Demokatske stranke na čelu sa predsednikom opštinskog odbora Jovanom Tišmom, a povodom obeležavanja 11-e godišnjice od ubistva premijera Srbije, danas su na gradskom trgu koji nosi ime dr Zorana Đinđića položili cveće na spomen obeležje i minutom ćutanja pokojnom premijeru odali poštu.
Sport Stara Pazova 12.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove plasirale su se u polufinale plej-ofa prvenstva Srbije. One su sinoć u Subotici u odlučujućoj utakmici pobedile NIS Spartak sa 3:1 i tako posle plasmana u polufinale kupa Srbije ostvarile najveći uspeh u svojoj istoriji. Protivnik u polufinalu će im biti Partizan Vizura, prva utakmica se igra u Beogradu, a u finale će ekipa koja prva stigne do tri pobede.
Info Stara Pazova 12.03.2014.
Narodna kuhinja u staropazovačkoj Opštini u ovom trenutku ima 786 korisnika, a za još 110 ljudi obezbeđuju se povremeni lanč paket, kaže Milan Skoko sekretar Crvenog krsta. Od maja meseca očekuje se i otvaranje Narodne kuhinje u Surduku, na Petrović salašu i u Krnješevcima.
Crveni krst podmiruje potrebe i preko dvestotine ostalih socijalno ugroženih građana. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Republici Srbiji i donatorima sredstva za rad Narodne kuhinje za ovu godinu su obezbeđena, rekao je Skoko.
Info Stara Pazova 12.03.2014.
Dejan Trivunović, učenik Osnovne škole „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove osvojio je prvo mesto na okružnom takmičenju „Sajt za bezbedan internet“. Na istom takmičenju Nemanja Jokić, takođe učenik škole „Simeon Aranicki“ zauzeo je drugo mesto.
Info Stara Pazova 12.03.2014.
U okviru projekta “Profesionalna orijentacija“ u Osnovnoj školi “Simeon Aranicki “ u Staroj Pazovi sutra će biti predstavljena zanimanja: pilota, aviomehaničara i vojnika. Prezentacija zanimanja će biti upriličena u 11.00 sati, najavila je profesorka srpskog jezika i književnosti Nataša Mićić.
Sport Nova Pazova 12.03.2014.
U zaostaloj utakmici 12. kola Superlige rukometašice Maks sporta će večeras u Novoj Pazovi igrati protiv Naise iz Niša. Utakmica u hali OŠ „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ počinje u 19 časova.
Info Stara Pazova 11.03.2014.
Radovi na rekonstrukciji centra Nove Pazove počeće posle prvomajskih praznika, čulo se danas pri potpisivanju Ugovora o izvođenju radova u ovom mestu. Ugovor je sa izvođačem radova Jovanom Dubrojom, direktorom firme Karin Komerc iz Novog Sada, potpisao Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju. Vrednost investicije je 120 miliona dinara,
a podrazumeva proširenje saobraćajnih traka, definisanje parking mesta, uređenje signalizacije, popločavanje i uređenje zelenog pojasa. Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 60 dana.
Politika Stara Pazova 11.03.2014.
Nosioc liste pod rednim brojem 11 na predstojećim izborima Boris Tadić, posetio je danas Staru Pazovu. Članovi Udruženja građana “Pazovački pokret” koji su podržali izbornu listu pod rednim brojem 11, simpatizeri Nove demokratske stranke i zainteresovani građani dočekali su Tadića ispred Vojnog odseka i zajedno sa njim prošetali centrom Pazove. Tadić se ispred zgrade opštine obratio prisutnima naglasivši loše efekte prethodne Vlade, što je za posledicu imalo porast nezaposlenosti, veću zaduženost države, budžetski deficit koji je najveći u novijoj istoriji Srbije,
kao i važnost predstojećih izbora da se sve to popravi. Na kraju obraćanja zahvalio se svima na podršci I pozvao sve građane da izađu na izbore 16. marta.
Info Novi Banovci 11.03.2014.
Sutra će u Staroj Pazovi bez električne energije u periodu od 09.30 do 11.00 ostati deo potrošača u centru mesta i institucije kao što su Sud, Idea, Kopernikus, Policijska stanica, Komercijalna Banka, Poštanska štedionica. Takođe, zbog planiranih radova na električnoj mreži u Novim Banovcima u periodu od od 08.00- 09.00 bez eletrične energije će ostati potrošači u ulici Njegoševoj i Kralja Petra I, dok će od 08.00 do 13.00 bez napona ostati potrošači u ulicama Petra Kočića, Branka Radičevića i Železnička od broja 26 do broja 42, a od 12.00 do 13.00 bez struje ostaju domaćinstva u ulici Železnička od broja 1 i 2 do broja 15 i 24. U Starim Banovcima će bez struje ostati
potrošači u ulicama Zdravka Jekića od broja 118 do broja 32 i od broja 113 do broja 13, ulica Živana Manojlovića, Mitra Vitojevića, Jovana Kocića, Rade Ninković, Radnička, Krstina, Miloša Davidovića i Nikole Zeljuge. Bez struje od 08.30 do 09.00 i od 14.00 do 14.30 ostaće i potrošači priključeni na trafo stanice Euhem, Tankmont, Radarska stanica, Tehnoplast 1, Cvetičanin, Pal Alatnica, Mitar Vitojević, Mup, Pere Ninkovića, Radnička, Nikole Zeljuge, Preočanin i Zdravka Jekića. Kraće prekide u napajanju u periodu od 08.30 i 14.30 imaće potrošači priključeni na trafo stanice Ivančić, Stevana Tišme 1 i 2, Predraga Večerinca, Maršala Tita i Pavla Šašića.
Info Golubinci 11.03.2014.
Radovi na fasadi Šlosa u Golubincima su završeni. Posao je vodio Zavod za zaštitu spomenika kulture iz Sremske Mitrovice, a investitor je Ministarstvo kulture, koje je ove godine u Šlos uložilo 2 miliona 900 hiljada dinara, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Ljubiša Šulaja, direktor Zavoda za zaštitu spomenika. U enterijeru Šlosa urađen je mokri čvor, a ostalo je da se urade finalni radovi: stepenište, krečenje i podovi. Šlos u Golubincima, prema važećem projektu, trebalo bi da bude prvi eko-etno muzej u Srbiji.
Info Stara Pazova 11.03.2014.
Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija noćas će vršiti ispiranje mreže glavnih potisnih vodova i centra u Staroj Pazovi. Ukoliko dođe do zamućenja vode nakon ispiranja mreže treba pustitit vodu da oteče, a ukoliko iz slavine teče zamućena voda i posle tog postupka, kao i posle bilo kakve nagle promene pritiska u mreži, građani mogu da se jave Vodovodu na telefon 310-330 rekla je portparol Vodovoda Mara Gvozdenac
Kultura Stara Pazova 11.03.2014.
Miroslav Demak, prozaik, pesnik, dramski pisac i prevodilac iz Stare Pazove koji sada živi i radi u Slovačkoj, juče je u Beogradu u Klubu književnika Srbije primio Povelju Akademije Ivo Andrić za knjigu pripovedaka Jedna smrt u Beogradu. Visoko internacionalno priznanje je Demaku dodeljeno za psihološki portret antijunaka, za modernu hroniku sudaranja Otomanskog i Habzburškog carstva i paradoksima istorije, ali to je i priznanje za životno delo.
„Od Ive Andrića sam naučio da posmatram znakove pored puta“ rekao je Miroslav Demak posle uručenja priznanja i istakao da njegovo interesovanje za istorijske događaje na ovim prostorima ne smatra inspiracijom već je to motiv da se kroz prošlost sagleda sadašnjost i budućnost.
Info Stara Pazova 11.03.2014.
Kristina Jovančević, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi osvojila je prvo mesto i maksimalnih 100 bodova na opštinskom takmičenju iz matematike. Kristina je ove godine bila prva i na školskom takmičenju, a maksimalan broj bodova očekuje i na takmičenju „Misliša“, koje će biti održano u četvrtak.
Neverovatan talenat za brojeve i matematiku pokazala je prošle godine, na takmičenju „Misliša“ , koje se u organizaciji matematičkog društva „Arhimedes“ iz Beograda već tradicionalno organizuje u osnovnim i srednjim školama u Srbiji . Kristina je bila prva sa maksimalnim brojem bodova.
Sport Stara Pazova 11.03.2014.
U Subotici će se večeras igrati treća odlučujuća utakmica četvrtfinala plej-ofa između odbojkašica NIS Spartaka i Jedinstva iz Stare Pazove. U prethodna dva meča obe ekipe imaju po jednu pobedu. Jedinstvo je pobedilo u Subotici sa 3:0, a poraženo je kod kuće sa 3:2. Pobednik večerašnje utakmice u polufinalu će igrati protiv Partizan Vizure iz Beograda. Utakmica u Subotici će početi u 19 časova.
Info Nova Pazova 10.03.2014.
Odeljenje dečijeg dispanzera u Novoj Pazovi dobilo je novi izgled, i prostorije ovog odeljenja danas su i svečano otvorene. Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, ovom prilikom istakao je važnost ulaganja u zdravstvo jer je briga o našim sugrađanima najvažnija, a posebno briga o najmlađima. Nedeljko Kovačević direktor Direkcije za izgradnju opštine Stara Pazova rekao je prilikom obraćanja prisutnima da će i u narednom periodu akcenat biti stavljen na opremanje i sanaciji domova zdravlja na teritoriji naše opštine. Radovi na dečijem dispanzeru iznosili se 9 miliona i 200 hiljada dinara,a uz to je kupljen i novi nameštaj u vrednosti od milion i 300 hiljada dinara.
Kovacevic je naglasio da je u planu i uređenje prednjeg dela doma zdravlja u Novoj Pazovi i to u sklopu uređenja centra Nove Pazove. Ono što je u planu za naredni period jeste uređenje doma zdravlja u Staroj Pazovi i ambulante u Krnješevcima. Direktor doma zdravlja doktor Rada Inđić zahvalio se lokalnoj samoupravi na svemu što je do sada urađeno zejedničkim angažmanom doma zdravlja i opstine Stara Pazova, a u cilju zaštite zdravlja naših sugrađana.
Info Nova Pazova 10.03.2014.
Na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika i lingvistike među 123 učenika od petog do osmog razreda najbolji rezultat sa maksimalnim brojem bodova postigao je Miloš Momčilović, učenik petog razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“iz Stare Pazove.
Takmičenje je održano u subotu u Osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi. Slavica Despotović, pedagog ove škole, u izjavi za RTV Stara Pazova istakla je da su učenici ove godine postigli znatno bolje rezultate nego prethodnih godina.
Info Stari Banovci 10.03.2014.
Na opštinskom takmičenju iz hemije među 34 učenika sedmog razreda najbolji rezultat sa 97 bodova ostvarili su Dejan Kovačević, učenik Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove i Maja Živković, učenica škole „Milan Hadžić“ iz Vojke. Od učenika osmog razreda najuspešniji je bio Miloš Verenčević , učenik Osnovne škole „Vera Miščević“ iz Belegiša, koji je imao 91 poen.
Opštinsko takmičenje iz hemije održano je u Osnovnoj školi „Slobodan Savković” u Starim Banovcima, a plasman na okružno takmičenje ostvarilo je 16 učenika sedmog i samo jedan učenik osmog razreda, rekao je direktor Boško Milojević.
Info Surduk 10.03.2014.
Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija „Zlatni kotlić“ Surduk održana je juče. Pored takmičenja u kuvanju najbolje riblje čorbe,članovi KUD Branko Marković su izveli kratak kulturno-umetnički program. Konjički klub Konverzano je organizovao žigosanje ždrebadi, a žene iz udruženja Jefimija prikazale su svoje rukotvorine. Bile su izložene i slike Bojane Miljuš, mlade likovne umetnice iz Surduka. Prisutni su bili i predstavnici SO Stara Pazova.
Najbolju riblju čorbu je skuvao Dušan Pražić, drugi je bio Milenko Ilić, treći Borislav Radojčić, a četvrto mesto je pripalo Goranu Romaniću.
Kultura Nova Pazova 10.03.2014.
Plakat je po mišljenju Bojane Čabraja, organizatorke izložbe plakata u Novoj Pazovi, najmoćniji medij, koji daje glas ulici, prolazniku, čoveku. Upravo u želji da prikažu plakat kao medij i približe publici primenjenu umentnost, 8 grafičkih dizajnera Nove Pazove izložilo je sinoć svoje radove u Galeriji KPC. Izložbu je otvorio Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju, jedan od prvih ljudi, koji su pre pola godine podržali i zalagali se za to, da se hol KPC preuredi u galerijski prostor. Za muzički deo programa postarao se bend Manda Fuma, a plakati će biti izloženi do 25. marta.
Sport Stara Pazova 10.03.2014.
Fudbaleri Napretka iz Popinaca pobednici su kupa Srema pošto su juče u finalu pobedili Jedinstvo u Staroj Pazovi nakon boljeg izvođenja penala ukupnim rezultatom 6:4. U regularnom toku utakmica je završena nerešeno 1:1. Nemanji Radanoviću kapitenu Napretka pobednički pehar uručio je Slavko Tuvedžić predsednik Područnog fudbalskog saveza Srema. Pored osvojenog pehara Napredak će nastaviti takmičenje u kupu na nivou Vojvodine.
Info Stara Pazova 07.03.2014.
Opšinski odbor SNS je sinoć održao tribinu pod parolom „Vi ste naša snaga“, na kojem se velikom broju prisutnih građana, članova i simpatizera predstavila kanditatkinja ove stranke za narodnu poslanicu u republičkom Parlamentu, Ljibuška Lakatoš, koja je ovom prilikom obećala da će ukoliko bude izabrana za narodnu poslanicu, zastupati interese svih građana, a naročito naših sugrađana. Sve što je postignuto u proteklih 18 meseci je samo početak, a izbori su prava prilika da se nastavi sa reformama i prosperitetom kako cele Srbije i njenih građana, tako i opštine Stara Pazova. Direktor Direkcije Nedeljko Kovačević je ovom prilikom
istakao sve važnije projekte koji su urađeni ali i one koji su u planu da se realizuju u našoj opštini, takođe Kovačević je istakao je da će se SNS i ubuduće boriti da svako mesto u našoj opštini učini lepšim i uređenijim. Do sada je urađeno mnogo na razvoju i unapređenju opštine Stara Pazova, a urađeno je zahvaljujući podršci građana koji su na prethodnim izborima svoj glas dali SNS-u i za predsednika izabrali čoveka koji je svojim upornim radom, voljom i zalaganjem, uz pomoć svojih saradnika, poboljšao život građana opštine Stara Pazova, čulo se na tribini u prepunoj pozorišnoj sali. Ovom prilikom predsednik OO SNS-a i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović se zahvalio svojim saradnicima na inzvarednim rezultatima koje su posltigli u svom radu.Uz obećanje da će raditi još bolje i više, da korupcije neće biti, da će po projektima biti prvi u Srbiji, pozvao je sve građane naše opštine da izađu na izbore i da glasaju za broj 1. kako bi doživeli budućnost u koju veruju na čelu sa Aleksandrom Vučićem.
Info Stara Pazova 07.03.2014.
Sutra će biti održana opštinska tamičenja iz hemije i srpskog jezika i jezičke kulture. Osnovna škola „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima i ove godine je domaćin opštinskog takmičenja iz hemije, koje počinje u 9.00 sati uz učešće 60 učenika sedmog i osmog razreda, rekao je direktor Boško Milojević. U Osnovnoj školi „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi biće održano opštinsko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture.
Takmičenje počinje u 13.00 sati, a prijavljeno je 128 učenika od petog do osmog razreda iz svih škola sa teritorije staropazovačke opštine, rekao je direktor Strahinja Blagojević istakavši da će za rešavanje 20 zadataka đaci imati 90 minuta.
Kultura Stara Pazova 07.03.2014.
Slovačka evangelička crkva i ove godine će se uključiti u program Svetskog molitvenog dana žena. Inicijativa za obeležavanje ovog dana je nastala u Americi krajem 17. i početkom 18. veka, kada su žene u Bostonu počele da organizuju humanitarne koncerte i molitvene skupove kako bi pomogle pre svega doseljenicima, koji su živeli u bedi daleko od svojih najbližih.
Danas se obeležava u 180 zemalja u svetu, a svake godine ovaj dan tematski osmišljavaju žene iz druge zemlje. Ove godine su to žene iz Egipta. Svetski molitveni dan žena će večeras u parohijskom domu slovačke evangeličke crkve početi u 18 časova.
Kultura Stara Pazova 07.03.2014.
Svetoilijski posni dani u Hramu Svetog Ilije u Staroj Pazovi nastavljaju se ovog vikenda. Sutra će profesor doktor Zoran Kovačević održati predavanje na temu „Usporavajući arteroslerozu usporavamo starenje“ a u nedelju će Otac Stefan, iguman manastira Velika Remeta, govoriti na temu „Nerukotvoreni obraz Hristov“. Predavanja u Hramu Svetog Ilije počinju posle večernjeg bogosluženja u 18 časova.
Kultura Nova Pazova 07.03.2014.
Sutra će u novopazovačkoj galeriji biti otvorena Izložba plakata dizajnera Nove Pazove sa ciljem da se publici predstavi plakat kao medij, i kao jedan vid primenjene umetnosti i da se prikaže grafički dizajn. Na izložbi će se predstaviti 9 autora dizajnera, a otvaranje je u 19 časova. Organizatori su Bojana Čabraja, jedna od izlagača, i Umetničko udruženje Nove Pazove.
Sport Stara Pazova 07.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove igraće drugu utakmicu četvrtfinala plej-ofa prvenstva Srbije. Rival će im biti ekipa NIS Spartak iz Subotice. Ove dve ekipe su igrale u sredu i staropazovčanke su pobedile sa 3:0. Ukoliko u Staroj Pazovi Jedinstvo opet pobedi plasiraće se u polufinale plej-ofa, gde će im rival biti bolji iz duela Partizan Vizura-Dinamo. U slučaju da Jedinstvo izgubi utakmicu u Staroj Pazovi igraće se treća utakmica u utorak 11 marta u Subotici.
Sport Stara Pazova 07.03.2014.
U Staroj Pazovi u nedelju će se igrati finale kupa Srema, a sastaće se Jedinstvo i Napredak iz Popinaca. Pobednik finala će dobiti pehar, ali i pravo da nastavi takmičenje na nivou Vojvodine. Utakmica će početi na igralištu Jedinstva u 15 časova.
Info Stara Pazova 06.03.2014.
Sinoć je u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi održana promocija „Ilustrovane enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013“ autora Bogomira Bogice Mijatovića. U ovoj enciklopediji na više od 300 strana objedinjeni su svi najvažniji rokenrol bendovi i autori u Vojvodini u proteklih 50 godina. „Ilustrovana enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013“ je veliko putovanje kroz muziku, ljude, datume, sudbine, klubove, gitarijade, festivale, izdavače, koje osvetljava jedno doba sa manje znanim, a dragocenim pričama. Enciklopedija je plod dugogodišnjeg istraživačkog rada autora, koji je svoje višedecenijsko iskustvo upotpunio svedočenjima brojnih autora koji su tokom poslednjih pola veka učestvovali u stvaranju i razvoju rok kulture u Vojvodini.
Na promociji je pored autora govorio i Goran Jović kao hroničar lokalne rok scene. Promociji su prisustvovali i predstavnici bendova sa teritorije staropazovačke opštine koji su zastupljeni u ovoj enciklopediji kao što su golubinački „Asteroidi“, staropazovački „Baroni“, „Šesanaest osam dvadeset tri“, “Beverli Hils“, kao i novopazovački „Pešački prelaz“.
Info Stara Pazova 06.03.2014.
Povodom Dana žena Kancelarija za inkluziju Roma Opštine Stara Pazova i Udruženje građana „Romano ilo Belegiš“ sutra organizuju tamburaško poestko veče, najavio je gostujući u našem programu Aleksandar Balinović, koordinator Kancelarije. Pokrovitelj večeri je Opština Stara Pazova.
U programu učestvuju: HKPD „Tomislav“ Golubinci sa najmlađim tamburaškim orkestrom koji vodi Branislav Jovanović Šanjika, „Romski tamburaški orkestar“ sa muzičarima iz celog Srema, besednici i recitatori romskog teatra „Suno e romengo“ iz Novih Karlovaca i KUD Mitanče iz Belegiša, koji će izvesti tradicionalne igre i pesme Srema. Tamburaško- poetsko veče uoči 8.marta, u velikoj sali Bele zgrade počinje u 20 časova, ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 06.03.2014.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa pobedile su u Subotici NIS Spartak sa 3:0 u setovima. U ostalim utakmicama Partizan Vizura je u Beogradu pobedio Dinamo iz Pančeva sa 3:0, Crvena Zvezda je takođe u Beogradu savladala Železničar iz Lajkovca sa 3:1, a TENT je u Obrenovcu pobedio Kolubaru iz Lazarevca sa 3:0. Revanš utakmice će se igrati u subotu, a eventualna majstorica u utorak 11 marta.
Info Vojka 05.03.2014.
U četvrtak 06.03. u naselju Vojka zbog elektromontažnih radova u vremenu od 9 do 9 i 30 bez napona će ostati trafo stanica Bogosava Grujina, Lenjinova 2 od 9:45 do 10:15, trafo stanica Dušana Đurića od 10:30 do 11. Trafo stanica Zemunska takođe će sutra ostati bez napona u periodu od 11 do 11:45, kao i trafo stanica Maršala Tita 2 od 12 do 12:45 i Ekonomija od 13 do 14 časova.
Kultura Novi Banovci 05.03.2014.
Kolektivna izložba članica ULU LEONARDO povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, otvara se večeras u Domu kulture u Novim Banovcima, u galeriji „Leonardo“, u 18:00 časova. Izložba će biti otvorena mesec dana, a ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 05.03.2014.
Učenici osmog razreda malu maturu polagaće 16, 17. i 18. juna: prvog dana rešavaće test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, drugog dana zadatke iz matematike, a trećeg kombinovani test sa pitanjima iz fizike, biologije, hemije, geografije i istorije. Na završnom ispitu učenici će imati isključivo nepoznate zadatke.
Na osnovu opšteg uspeha učenik može da ostvari najviše 60 bodova, dok će ukupan maksimalan broj bodova na završnom ispitu i dalje biti 40. Na testu iz maternjeg jezika na maloj maturi moguće je ostvariti maksimalno 16 bodova, kao i na testu iz matematike. Na kombinovanom testu učenici će moći da dobiju maksimalno osam bodova. Zakazan je i probni završni ispit, koji će osmaci polagati devetog i desetog maja, prvog dana radiće kombinovani test, a drugog srpski jezik i matematiku.
Sport Stara Pazova 05.03.2014.
Danas će se igrati utakmice polufinala kupa Srema u fudbalu. U Staroj Pazovi će igrati fudbaleri Jedinstva i Slovena iz Rume i u Popincima Napredak i Sloga iz Erdevika. Pobednik polufinala u Staroj Pazovi će biti domaćin finalne utakmice koja će se igrati u nedelju 9. marta. Obe današnje utakmice počinju u 15.30.
Kultura Stara Pazova 04.03.2014.
U sredu 05.03.2014. godine u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi od 18.00 održaće „Ilustrovane enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013“ autora Bogomira Bogice Mijatovića. Kao i predhodnu „NS rokopediju“ i ovu knjigu objavila je izdavačka kuća Switch. U ovoj enciklopediji na više od 300 strana objedinjeni svi najvažniji rokenrol bendovi i autori u Vojvodini u proteklih 50 godina.„Ilustrovana enciklopedija rok muzike u Vojvodini 1963-2013“ je veliko putovanje kroz muziku, ljude, datume, sudbine, klubove, gitarijade, festivale, izdavače, koje osvetljava jedno doba sa manje znanim a dragocenim pričama.
Enciklopedija je plod dugogodišnjeg istraživačkog rada autora, koji je svoje višedecenijsko iskustvo upotpunio svedočenjima brojnih autora koji su tokom poslednjih pola veka učestvovali u stvaranju i razvoju rok kulture u Vojvodini. U enciklopediji se nalaze i tri benda sa teritorije staropazovačke opštine. Enciklopedija će moći da se kupi po promotivnim cenama na promociji u Staroj Pazovi u holu Pozorišne sale u sredu 05.03.2014. sa početkom od 18 časova.
Info Stara Pazova 04.03.2014.
Zajedničkim sredstvima Opštine Stara Pazova i Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ nabavljena je nova stomatološka stolica za Dečji dispanzer u Staroj Pazovi. Najsavremenija stomatološka stolica sa kompletnom opremom doprineće poboljšanju kvaliteta stomatoloških usluga i učiniće da se mališani koji svakodnevno dolaze u stomatološku ordinaciju osećaju prijatnije.
Prilikom nedavne posete staropazovačkom Domu zdravlja predsednik Opštine Đorđe Radinović je rekao da ulaganje u zdravstvo predstavlja ulaganje u dobrobit stanovnika staropazovačke opštine istakavši da će novu stomatološku stolicu dobiti i zdravstvena stanica u Belegišu.Za opremanje kompletnog stomatološkog mesta na Dečjoj stomatologiji u Staroj Pazovi izdvojena su sredstva u iznosu od oko 2 miliona dinara.
Info Stara Pazova 04.03.2014.
U Osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi u toku je prijavljivanje budućih prvaka. Roditelji prijavljuju dete ličnim dolaskom u školu, od dokumenata je potrebno da donesu na uvid Izvod iz matične knjige rođenih ili zdravstvenu knjižicu deteta, rekla je za RTV Stara Pazova pedagog Vesna Stepanović istakavši da se u prepodnevnim satima prijavljivanje vrši u Sekretarijatu škole, dok popodne roditelji mogu to da obave u psihološko-pedagoškoj službi.
Za polazak u prvi razred se prijavljuju deca rođena od 1.3.2007. do kraja feburara 2008. godine. Prijavljivanje će trajati do polovine marta, a upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2014/15. godinu počinje 1. aprila 2014, istakla je pedagog Stepanović.
Kultura Stara Pazova 04.03.2014.
Opštinskom smotrom recitatora svih kategorija počeli su Prolećni susreti, koje je otvorila Ljibuška Lakatoš, načelnica Odelenja za kulturu, omladinu i sport. Po oceni žirija u sastavu Miodrag Petrović, glumac SNP, Viera Điovčoš, profesor slovačkog jezika i Milan Pjevac, profesor srpskog jezika staropazovačku opštinu će na zonskoj smotri predstavljati 28 recitatora.
U mlađem uzrastu se takmičilo 59, a na zonsku smotru se plasiralo 10: Sofija Bjelica, Ana Borić, Jelena Van Der Zajden, Mia Vereš, Marta Kuruzović, Natalija Miljuš, Nemanja Nikolić,Teodora Skerletović, Jovana Skorupan, Helena Tasić. U srednjem uzrastu je nastupilo je 37 recitatora, a na zonskoj smotri će opštinu predstavljati 10: Tamara Babik, Milica Vukobradović, Nikola Gašparić, Ema Kočiš, Lora Meršak, Teodora Nikolić, Teodora Papić, Jana Ruman, Sergej Savić i Valentina Huđec.U kategoriji srednjoškolaca i studenata učestvovalo je 8 recitatora i na zonsku smotru su se plasirali svi: Nedeljko Ardala, Kristina Arsenijević, Veljko Dudić, Natalija Ilijin, Selena Ilić, Jelena Kovačević, Dunja Mišković i Miloš Simonović. Zonska smotra recitatora će ove godine biti u Sremskoj Mitrovici, 8 i 9 marta.
Info Banovci Dunav 03.03.2014.
Sremskomitrovačka policija uhapsila je M. M. (21) i A. T. (30) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su u subotu u naselju Banovci Dunav učestvovali u tuči, za kojom je usledila pucnjava u kojoj su lakše ranjene četiri osobe, prenosi Tanjug. Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Sremska Mitrovica oni se terete za krivična dela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se M. M tereti i za krivična dela iznuda i pomoć izvršiocu posle izvršenog krivičnog dela.
Info Stara Pazova 03.03.2014.
Planom akcija davanja krvi za mart mesec, Opštinska organizacija Crvenog krsta predviđa ukupno pet ovakvih akcija. Prva je već 9. marta u Golubincima, zatim sledi 16. marta akcija u Vojki, 20. marta je akcija u srednjim školama, a 23. marta u Novoj Pazovi, dok je 29. marta predviđena akcija davanja krvi u Staroj Pazovi.
To su redovne acije i u Crvenom krstu kažu da su zadovoljni odzivom davalaca, a posebno naglašavaju značaj akcije u srednjim školama gde se odazove i po 70 učenika, među njima mnogo je onih koji po prvi put daju krv.
Politika Nova Pazova 03.03.2014.
Članovi mesnog odbora SNS u Novoj Pazovi juče su u prepodnevnim časovima u centru naselja razgovarali sa građanima, i u okviru kampanje za republičke izbore, predstavili plan i program stranke. Cilj skupa je bio i da se podrži reformski put predsednika stranke, Aleksandra Vučića.
Pobeda SNS na republičkim izborima bitna je i za građane staropazovačke opštine, rekao je Željko Madžarević, predsednik Mesnog odbora SNS u Novoj Pazovi. Ujedno stranački aktivisti su anketirali građane za “siguran glas” na predstojećim izborima 16. marta.
Politika Stara Pazova 03.03.2014.
Predsednik DS Dragan Đilas posetio je u subotu članove ove stranke iz Stare Pazove i razgovarao sa njima zajedno sa predsednikom OO DS-a Jovanom Tišmom i potpredsednikom DS-a Goranom Ješićem. Lider demokrata je ovom prilikom istakao da svi građani treba da izađu na predstojeće izbore i da glasaju za ovu stranku zbog kvalitetnih kadrova i ljudi iz ove stranke, ali i zbog ciljeva koje su zacrtali.
Dodao je i da prethodna vlast nije ispunila obećanja koja je dala. Kao dobar primer zapošljavanja i napredovanja pod DS-om potpredsednik ove stranke Goran Ješić je dao primer susedne opštine Inđija.
Politika Nova Pazova 03.03.2014.
U okviru predizbornih aktivnosti Andreja Mladenović, predsednik Gradskog odbora Beograda, juče je posetio Opštinski odbor DSS Opštine Stara Pazova. U stranačkim prostorijima u Novoj Pazovi, dočekali su ga članovi stranke sa užim rukovodstvom, a zatim su zajedno prošetali do pijace, gde su razgovarali sa meštanima.
Kultura Golubinci 03.03.2014.
Maska pod nazivom „Ima volje, biće bolje“ pobedila je na maskenbalu, u okviru tradicionalne manifestacije „Mačkare“, koja je održana u Golubincima. Drugo mesto pripalo je maski Marko Kraljević i Musa Kesedžija, a treće lepoj Žanet i Betovenu.
Publika je uživala u svakom maštovitom nastupu, kao i u muzici i pesmama tamburaškog orkestra i pevačke grupe Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva „Tomislav“ iz Golubinaca, koji je ujedno i organizator prikaza ovog pokladnog običaja. Plesna grupa „Feniks“ iz Osjeka, doprinela je dobroj atmosferi. Mačkare su trodnevna manifestacija, koja započinje Balom pod maskama, a završava se Karnevalom. Pokrovitelj ove manifestacije je Opština Stara Pazova, a cilj je da se unapredi turizam ovog sremskog sela.
Sport Nova Pazova 03.03.2014.
Slavko Azarić Fide majstor iz Novih Banovaca pobednik je Prvenstva Opštine u šahu koje je juče završeno u Novoj Pazovi. On je u devet kola u konkurenciji 35 šahista osvojio 8 poena i zasluženo poneo epitet najboljeg. Njemu je pripala i novčana nagrada u visini od 12.000 dinara.
Drugo mesto osvojio je Milan Čečarić iz Nove Pazove sa 6,5 poena, od trećeg do šestog mesta plasirali su se: Domonji, Zobenica, Tadić i Subotić sa po 6 poena. Skoko je bio sedmi sa 5,5 poena i on je nagrađen kao najuspešniji veteran, dok je Stefan Ljušić sa 5,5 poena na osmom mestu dobio novčanu nagradu kao najuspešniji mladi takmičar. Veliku pomoć u organizaciji prvenstva pružila je Opština Stara Pazova.
Kultura Golubinci 03.03.2014.
Juče je u Golubincima održan karneval u kojem je učestvovao veliki broj maski od ove i prošlih godina. Iako je padala kiša, karnevalska povorka, koja je ove godine pošla iz školskog dovorišta, protezala se sve do Šlosa, u njoj su bila čak tri orkestra, a povorku su celim putem pozdravljali Golubinčani i njihovi gosti.
U izjavi za RTV Stara Pazova Mato Groznica, podsekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Vlade AP Vojvodine, ocenio je da Mačkare izražavaju i čuvaju kulturnu i nacionalnu različitost Vojvodine.
Info Stara Pazova 03.03.2014.
Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi u subotu je bila domaćin opštinskog takmičenja iz matematike. Od prijavljenih 165, na takmičenju je učestvovalo 162 učenika od trećeg do osmog razreda iz svih škola sa teritorije staropazovačke opštine.
Na opštinskom takmičenju iz matematike maksimalnih sto bodova osvojili su Kristina Jovančević, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ iz Stare Pazove i Dejan Kovačević, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove.Okružno takmičenje iz matematike biće održano 5. aprila.
Info ostalo 03.03.2014.
Udruženje Krajišnika iz Beograda, Novog Sada, Busija, Ugrinovaca i drugih mesta gde žive Banijci u Srbiji okupili su se na trećoj kobasicijadi u restoranu Toplice u Ugrinovcima.Na kobasicijadi je učestvovao trideset jedan proizvođač ovih suhomesnatih proizvoda.Dragan Vujičić iz Starih Banovaca i ove godine osvojio je prvo mesto za najukusniju i najkvalitetniju kobasicu.
Po rečima doktora Paje Kneževića predsednika ocenjivačke komisije, izgled, boja, miris kao i kvalitet mesa na prvom mestu čine dobar kvalitet kobasice.U zabavnom delu programa učestvovao je orkestar i pevačka grupa KUD-a Petrova Gora iz Beograda.
Kultura Stara Pazova 03.03.2014.
U subotu je u Hramu Svetog Ilije u Staroj Pazovi otvorena izložba Svetlane Stanojčić Vučičević i Darka Domonjija, ikonopisaca iz Stare Pazove. Posle večernjeg bogosluženja u hramu je priređen mali koncert ženske etno-pevačke grupe „Gora“ i trija SAZ koji čine violinista Andrija Janković, gitarista , Ilija Zec, obojica iz Beograda i za kontrabasom Stefan Radivojević iz Stare Pazove. Sinoć, u istom terminu, protojerej Srđan Đurđević je održao predavanje o postu.
Info Stara Pazova 01.03.2014.
U Staroj Pazovi danas je održan najavljeni skup građana u organizaciji neformalnog Udruženja građana „Za zdravu opštinu Stara Pazova“, a povodom najavljene izgradnje postrojenja za tretman industrijskog otpada. O svojim iskustvima na skupu su govorili Željko Stojković iz Lazarevca, srpski centar ekologije, koji je naglasio da se ovakvi projekti grade van naseljenih mesta, isključivo na neobradivim površinama. Prezentaciju o vrstama otpada i načinu njegovog tretmana održao je omladinski lider, inženjer za zaštitu životne sredine iz Novog Sada Igor Jezdimirović, koji je ovom prilikom,
zainteresovanim građanima, objasnio vrste otpada i njihovu klasifikaciju prema štetnosti na čoveka i njegovu okolinu, istakavši da prema zakonu lokalna samouprava ima nadležnost upravljanja samo nad komunalnim otpadom (smeće iz domaćinstava). Jezdimirović je pozvao građane opštine Stara Pazova da brane svoje obradivo zemljište. U ime mesne zajednice se obratio Bogdan Miljevic, predsednik IO MZ Stara Pazova, koji je rekao kako na današnjem skupu nije čuo niti jedan validan argument o štetnosti postrojenja i da projekat nije inicijativa pojedinca, kako neki navode, već nadležnog Ministarstva. U pitanju je fizičko-hemijski tretman industrijskog otpada, a ne termički, dodao je Miljević i naglasio da neće biti nikakvih emisija štetnih gasova. Na javnoj debati reč su uzimali brojni građani iz Stare Pazove i okolnih mesta i svi su u svojim izlaganjima izrazili neslaganje sa projektom izgradnje ovog postrojenja, čija je realizacija neizvesna i za koju se čeka povratna informacija od Evropske komisije u maju mesecu. Zbor je završen pozivom članova neformalnog Udruženja „Za zdravu opštinu Stara Pazova“ građana na referendum.
Info Stara Pazova 01.03.2014.
Skupština opštine Stara Pazova prihvatila je juče na 17. sednici sve odluke i rešenja iz dnevnog reda sa dopunama Opštinskog veća. Na početku zasedanja Radoje Blagojević, predsednik Skupštine saopštio je da je, u skladu sa Poslovnikom o radu, dobio sastav odborničke grupe Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić, odnosno koalicije oko Srpske napredne stranke, i da je Bogdan Miljević, predsednik, a Ljuban Skopljak, zamenik predsednika te odborničke grupe. Spisak je dostavila i Demokratska stranka Srbije, predsednik ove odborničke grupe je Milan Dudić, a zamenik predsednika Saša Milićević.
Blagojević je obavestio Skupštinu da je i odbornička grupa Pazovački pokret dostavila podatajk da je predsednik odborničke grupe Goran Jović, a zamenik predsednika Staniša Opačić. Tokom rasprave bilo je pitanja na koja su odgovore davali izvestioci, a u postupku izjašnjavanja, Skupština je velikom većinom glasova prihvatila Programe poslovanja i Finansijske planove Urbanizma, Predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“, Narodne biblioteke „Dositej Obradović“ i Centra za kulturu i Centra za socijalni rad. Usvojen je Plan rada Finansijski plan Doma zdravlja i zmene i dopune Odluke o merilima za utvrđivanje visine naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Usvojeni su i Finansijski planovi svih mesnih zajednica, kao i Izveštaj o prošlogodišnjem radu Opštinskog javnog pravobranilaštva. Slobodan Popović, odbornik SPS predložio da se odbornici odreknu po deset hiljada dinara u akciji „Svi za Mariju“, i postavio je odborničko pitanje: da li će Vodovod i kanalizacija prestati korisnicima da naplaćuje održavanje vodomera, jer je odlukom usvojenom na prethodnoj sednici, definisano da je to trošak distributera vode. Popovića je interesovalo da li će se sledeći ovaj primer i Gas feromont odreći nakande na ime održavanja merno regulacionih setova.
Info Stara Pazova 01.03.2014.
Na tradicionalnom prikazu pokladnih običaja Mačkare, u Golubincima će večeras biti organizovan maskenbal a sutra karneval. Maskenbal, koji se održava u fiskulturnoj sali osnovne škole u 19 časova, prijavljeno je 12 maski. Karneval ulicama Golubinaca u nedelju počinje u 14 časova okupljanjem maski ispred škole. Karnevalsku povorku će predvoditi velika mačkara, maskota manifestacije.
Info Stara Pazova 01.03.2014.
Društvo za afirmaciju invalida Feniks uključilo se u humanitarnu akciju za operaciju očiju Davida Križana. Na kraju 62. posela od dobrovoljnih priloga sakupljeno je 7.500 dinara. Uz ranije prikupljene priloge Feniks će na žiro račin za Davida Križana uplatiti 10.000 dinara. Slovačka evangelička crkva se uključila u ovu humanitarnu akciju. Prošle nedelje su u crkvi od dobrovoljnih priloga sakupili 17.300 dinara a u akciju su se uključila i dva društva žena koja su akitvna pri ovoj crkvi.
Slovačka evangelička crkva i ova udrženja ukupno će uplatiti 25.000 dinara a 20.000 dinara će na žiro račun uplatiti i SKUD Janko Čmelik.
Info Stara Pazova 01.03.2014.
Na inicijativu članova Ekološkog tima juče je u školi Čmelik u Staroj Pazovi po prvi put biti organizovana izložba pod nazivom Cveće škole. Učenici su izložili biljke i cveće, koje su sami zasadili ili sa svojim učiteljicama ili majkama. Četiri učionice su bile pune raznih biljaka, od sezonskog cveća do sušenog i semenki i posećenost je bila velika. Izložba je bila prodajnog karaktera, ali i edukativnog jer je održan ekološki kviz, sa ciljem proširivanja znanja iz botanike i ekologije.
Sport Stara Pazova 01.03.2014.
U 17, pretposlednjem, kolu Winer štediša Superlige odbojkaši Jedinstva poraženi su u Staroj Pazovi od Crvene Zvezde iz Beograda sa 3:0 u steovima. Kolo pre kraja Crvena Zvezda je obezbedila prvo mesto pred početak plej-ofa, a Jedinstvo je još mnogo ranije izgubilo sve šanse u borbi za opstanak. U 18, poslednjem, kolu Winer štediša Superlige odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove su pobedile u Lazarevcu Kolubaru sa 3:0 i završile prvi deo takmičenja na petom mestu sa 32 boda.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.