Pregled vesti za Maj 2015.


Info Novi Banovci 29.05.2015.
Prva faza radova na rekonstrukciji centra Novih Banovaca koja obuhvata deo Svetosavske ulice u dužini od oko 340 m je završena. Rekonstruisan je kompletan asfalt na ovom potezu Svetosavske ulice, formirane su nove zelene površine, parkinzi, pešačke i biciklističke staze, autobuska stajališta. Vrednost ovih radova iznosi oko 28 miliona dinara sa PDV-om. Druga faza rekonstrukcije centra Novih Banovaca je u pripremi, a uskoro će javnosti biti predstavljen 3d projekat budućeg izgleda dela centra kod hrama, izjavio je za RTV Stara Pazova Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju. Mesna zajednica Novi Banovci ima veoma dobru saradnju sa Direkcijom za izgradnju opštine, sve što je urađeno u centru Novih Banovaca građani pozdravljaju i nadaju se skorom nastavku radova na uređenju njihovog mesta, istakao je predsednik MZ Novi Banovci Milan Beara.
Kao radove od velikog značaja za meštane Novih Banovaca predsednik MZ je izdvojio asfaltiranje ulica, održavanje postojećih ulica, izgradnja sportskog centra u Železničkoj ulici, izgradnja kanalizacione mreže i rekonstrukcija i proširenje osnovne škole.
Info Stara Pazova 29.05.2015.
U efikasnoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, oko ponoći u Golubincima, Opština Stara Pazova su uhapšeni D.B. (34) i R.D. (24), zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Oni se terete da su naoružani pištoljem, upali u kuću 75-godišnjeg penzionera i fizički ga napali, tražeći novac. Policijska patrola je zatekla napadače u kući, savladala ih i oduzela napunjen pištolj kojim je osumnjičeni D.B. nišanio u njih. Po nalogu nadležnog tužioca, policija je odredila zadržavanje do 48 časova za oba osumnjičena, nakon čega će biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Teško povređeni vlasnik kuće je hospitalizovan u Urgentnom centru u Beogradu. Uviđaj na licu mesta je po ovlašćenju zamenika višeg javnog tužioca, izvršilo Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 29.05.2015.
Skupština opštine Stara Pazova na sednici zakazanoj za ponedeljak razmatraće Program poslovanja i Finansijski plan novoosnovanog Javnog preduzeća „Toplana Stara Pazova“ za 2015. godinu, zatim rebalanse ovogodišnjih Finansijskih planova Mesnih zajednica: Golubinci, Stari i Novi Banovci i Krnješevci, a na dnevnom redu su i rebalansi Finansijskih planova: Crvenog krsta, Turističke organizacije i Predškolskih ustanova „Poletarac“ i „Radost“. Skupština bi trebalo da usvoji Plan generalne regulacije Belegiša, kao i rešenja na osnovu kojih će dr Aleksandar Omerović biti imenovan za direktora Doma zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ i Jovica Gagrica za direktora „Čistoće“ sa četvorogodišnjim mandatom. Njih dvojica su do sada bili vršioci dužnosti direktora. Skupština bi trebalo da donese i Odluku o pravu na regresiranje troškova prevoza učenika i studenata.
Info Stara Pazova 29.05.2015.
Konkurs za prijem dece u PU Poletarac završen je sa prijemom dokumentacije 15. maja. S obzirom na veliki broj prispele dokumentacije i potrebu da se pronađe prostor za smeštaj dece u Staroj i Novoj Pazovi spiskovi primljene dece neće biti istaknuti pre kraja sledeće nedelje, dok se ne bude videlo kakve su mogućnosti za smeštaj – rekla je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora Radmila Bogdanović. Uz spiskove će biti istaknuto i vreme održavanja opštih roditeljskih sastanaka, u kojim prostorijama će deca boraviti i ostale pojedinosti, istakla je Bogdanović.
Kultura Stara Pazova 29.05.2015.
Sutra nastavlja Dečja subota u podne, ali je došlo do izmene repertoara, umesto najavljene predstave Jelenica, mališani će moći da pogledaju predstavu Maša i medved po istoimenom crtanom filmu. Uveče će na pazovačkoj sceni nastupiti Gadsko pozorište “Teatar 91” iz Aleksinca sa komedijom "Pozovi me radi preljube". Ulaznice za obe predstave koštaju 200 dinara.
Kultura Nova Pazova 29.05.2015.
U Novoj Pazovi danas počinju treći Ćirini pozorišni dani, ustanovljeni u spomen Mirka Tatalovića Ćire, pozorišnog stvaraoca i pedagoga. Ćirine pozorišne dane će u 20 časova otvoriti dugogodišnji kulturni pregalac iz ovog mesta Milan Pjevac a zatim će nastupiti AP „Mirko Tatalović Ćira“ sa predstavom Nebojše Romčevića „Laki komad“. U subotu u podne mlađi članovi ovog pozorišta će odigrati predstavu „Moja mama je klinceza“ a uveče nastupaju gosti iz Velike Plane sa predstavom Neki to vole vruće. Festival će biti nastavljen i sledećeg vikenda. Kao prateća manifestacije biće izložba fotografija novopazovačkih predstava i biće prikazivani video zapisi sa prethodna dva festivala.
Kultura Nova Pazova 29.05.2015.
Deseti međunarodni festival dečjeg folklora Razigrana mladost u Novoj Pazovi počinje večeras u 20 časova u sportskoj sali svečanim koncertom dečjih grupa KUD-a Mladost kao organizatora i gostiju. U programu će učestvati i grupe iz Kupinova, Gruže, Bogatića, Prnjavora, Inđije i SKUD- Janko Čmelik iz Stare Pazove. Na festivalu će učestvovati i gosti iz Rumunije iz Velikog Sempetera i Republike Srpske iz Prijedora a po prvi put i ansambl iz Slovačke, iz mesta Rovinka. Drugog festivalskog dana u 17.30 planiran je defile svih učesnika centrom Nove Pazove a zatim od 18 časova i koncert, takođe u sportskoj sali.
Sport Stara Pazova 29.05.2015.
Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, primio je u Sportskom centru u Staroj Pazovi delegaciju fudbalskih veterana sa Kipra i upoznao ih sa privrednim, kulturnim i sportskim razvojem i uputio poziv privrednicima iz ove zemlje da investiraju na ovom području. Gosti sa Kipra su bili impresionirani Sportskim centrom i istakli su da dva naroda veže veliko prijateljstvo, a da u njihovoj zemlji i danas ima dosta igrača i trenera iz Srbije koji daju veliki doprinos razvoju fudbalskog sporta. Nakon obilaska Sportskog centra u Novoj Pazovi je odigrana prijateljska fudbalska utakmica između veterana Opštine Stara Pazova i veterana Kipra, a pobedili su domaćini sa 4:1.
Sport Stari Banovci 29.05.2015.
Stonoteniski turnir održaće se ovog vikenda u sportskoj sali u OŠ „Slobodan Savković“ u Starima Banovcima. Sutra će biti organizovan IX stonoteniski turnir za decu „Podunavlje 2015”, a u nedelju KUP Srema, četvrti po redu. Turnir sutra počinje u 9 časova i 30 minuta i učestvovaće 50-oro dece iz Bačke Palanke, Temerina, Beograda, Ruskog sela, Male Krsne, Stare Pazove i Starih Banovaca. U nedelju igrači startuju u 10 časova, očekuje se oko 30-oro učesnika seniora sa teritorije Srema, iz Šida , Rume, Inđije, Mitrovice, Nove i Stare Pazove i Berkasova. Turnir organizuje STK “Dunav” iz Starih Banovaca pod pokroviteljstvom Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 28.05.2015.
Radnici JKP „Čistoća“ nastavili su danas sa sadnjom prolećnog sezonaskog cveća u centru Stare Pazove, koje je započeto pre nekoliko dana, kada je posađeno cveće ispred zgrade Opštine, kod spomenika i ispred hotela Srem. Danas je posađeno cveće oko Evangeličke crkve i kod Stare česme, a planira se i sadnja ispred zgrade gde se nalazi kardiologija i dečji dispanzer, zatim u parku, u dvorištu Centra za hemodijalizu i ispred Centra za kulturu. Radovi će biti gotovi narednih dana, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.
Kultura ostalo 28.05.2015.
U subotu 30. maja u manastiru Krušedol biće održan 9. Krajiški crkveno–narodni svesrpski sabor u organizaciji Asocijacije izbegličkih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajnog kluba „Slavonija“ i Eparhije sremske. Sabor će početi u 9 i 30 časova liturgijom i parastosom za Srbe stradale u ratovima od 1991. do 1999. godine. Nakon liturgije biće održan i kulturno-umetnički program.
Info Stara Pazova 28.05.2015.
Za učenike osmih razreda osnovnih škola sutra je poslednji nastavni dan u školskoj 2014/2015. godini. Završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, učenici će polagati 15. juna, 16. juna će proveriti svoje znanje na testu iz matematike, a 17. juna će polagati kombinovani test koji obuhvata zadatke i pitanja iz pet predmeta, rekao je za RTV Stara Pazova Milan Predojević, predsednik Aktiva direktora i direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi istakavši da će već od 1. juna u svim osnovnim školama biti organizovana pripremna nastava za polaganje završnog ispita.
Kultura Stara Pazova 28.05.2015.
Turistička organizacija Opštine Stara Pazova sa ciljem da promoviše Opštinu Stara Pazova, njene turističke potencijale, organizuje konkurs za izbor najlepših, originalnih i kreativnih fotografija isključivo sa teritorije Opštine Stara Pazova. Konkurs je otvoren od 28. maja 2015. do 28. decembra 2015. Na kraju svakog meseca biraće se 5 najlepših fotografija a autore svakog meseca očekuju interesantne i vredne nagrade. Pravo učešća na konkursu imaju sva fizička lica, profesionalci i amateri. Fotografije u digitalnom formatu treba dostaviti u JPG formatu, minimalno 5Mpx, rezolucije 300 dpi. Fotografije se mogu dostaviti lično (Turistička organizacija Opštine Stara Pazova, Svetosavska 11, St. Pazova), ili elektronski na adresu top@starapazova.rs a uz fotografije je potrebno dostaviti i podatke o fotografiji i autoru.
Sport Nova Pazova 28.05.2015.
Fudbaleri Dunava iz Starih Banovaca i Radničkog iz Nove Pazove plasirali su se u četvrtfinale kupa Vojvodine. Dunav je juče u osmini finala na svom terenu pobedio ekipu Bačke 1901 iz Subotice sa 3:1, a Radnički je u Novoj Pazovi savladao Vršac, takođe, sa 3:1. Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je završio takmičenje u kupu pošto je poražen od Sloge u Temerinu sa 9:1. Žreb za četvrtfinale obaviće se sutra u Novom Sadu, a utakmice će se igrati u sredu 3. juna.
Info ostalo 27.05.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi rešili su seriju od 13 teških krađa u centru grada za koje se osnovano sumnja da su ih izvršila dvojica maloletnika sa područja Pećinaca. Sumnja se da su noću razbijali prozore ili staklo na ulaznim vratima prodavnica, cvećara, frizerskih salona i jedne crkvene suvenirnice, ulazili u objekte i uzimali novac. Protiv njih biće podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, u redovnom postupku.
Info Stara Pazova 27.05.2015.
Sinoć je u Staroj Pazovi u velikoj sali Bele zgrade dr Oliver Subotić, Upravnik centra za proučavanje i upotrebu savremenih tehnologija Srpske pravoslavne crkve održao predavanje na temu Problem zavisnosti od digitalnih tehnologija i paradoks otuđenja. Ove dve teme predavač je istraživao i obradio u svoje dve knjige Čovek informacione tehnologije i Digitalni izazov a koje su prisutni mogli i da kupe. Autor smatra da kako problematika zavisnosti, tako i problematika otuđenja među ljudima počiva u nedostatku smisla i nedostatku podvižničkog života, što je osnova problema, smatra dr Oliver Subotić.
Info Stara Pazova 26.05.2015.
Dok padne jača kiša, pojedine ulice, bašte, ekonomska dvorišta i podrumi po naseljima staropazovačke opštine su poplavljeni. Komunalni inspektori su utvrdili da su ulični kanali zapušteni, zatravljeni, iako su prošle godine čišćeni, ponovo su zatrpani zemljom i šljunkom. Iz takvih kanala voda ne može da otiče, sliva se u niže delove, u dvorišta, bašte, podrume. Inspektori su obišli najkritičnija mesta u Krnješevcima, Surduku i Staroj Pazovi i dali naloge da se kanali pročiste i prokopaju, kaže Nikola Milaš, načelnik Odeljenja za komunalne delatnosti i apeluje na građane da kanale održavaju u protočnom stanju kako bi viškovi vode mogli da nesmetano otiču. Prijava je bilo i iz Nove Pazove, od građana iz bloka 9 gde ne postoje ulični kanali. Po rečima Nikole Milaša, inspektori prate aktuelnu situaciju na terenu, a na građanima je, da ne samo sada, već i ubuduće vode računa o kanalima ispred svojih kuća.
Život Stara Pazova 26.05.2015.
U humanitarnu akciju Čep za hendikep iz dana u dan uključuje se sve više organizacija i građana a na inicijativu Kancelarije za mlade počela je i humanitarna akcija Ubaci čep. Tim povodom je danas JKP Čistoća podelilo kante za prikupljanje čepova u Domu zdravlja dr Jovan Jovanović Zmaj, PU Poletarac i osnovnim i srednjim školama u Staroj Pazovi. U akciju se uključila i SO Stara Pazova. Akcija se organizuje sa ciljem prikupljanja sredstava za pomoć osobama sa invaliditetom u nabavci ortopedskih pomagala Društvu za afirmaciju invalida Feniks i Udruženju paraplegičara Fruška gora Srem.
Kultura Stara Pazova 26.05.2015.
Svečanim programom sinoć je u OŠ Heroj Janko Čmelik obeležana 245. godišnjica od dolaska Slovaka u Staru Pazovu. Predavanje o doseljevanju i nastanku ovog mesta 1770. godine na prostoru nekadašnje vojne granice, gde su bile močvare, održao je Jaroslav Miklovic, profesor istorije. Prvih 120 slovačkih evageličkih porodica nastanilo se na prostoru Pazove 21. maja 1770. godine po odobrenju cara Josipa II koji im je nakon 10 godina dozvolio čak i da izgrade svoju novu crkvu sa zvonikom, što predstavlja jedan od nekoliko izuzetaka od propisa u tadašnjoj Habzburškoj monarhiji, gde su protestantima uskraćivana sva prava. Muzičko–poetski program su spremili učenici škole domaćina a pratio veliki broj gostiju.
Sport Vojka 26.05.2015.
U prijateljskoj utakmici između veterana Opštine Stara Pazova i Crvene Zvezde iz Beograda koja je juče odigrana u Vojki pobedili su bivši asovi koji su nosili crveno-beli dres sa 2:0. Za Crvenu Zvezdu između ostalih nastupili su Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski, Milovan Rajevac, Zdravko Borovnica i drugi, dok su boje reprezentacije Opštine branili i Đorđe Radinović, Mihal Balaž, Radovan Krstović i drugi. Veterani Opštine Stara Pazova će sledeći prijateljski meč igrati već u četvrtak a rival u Novoj Pazovi će im biti reprezentacija Kipra.
Info Stara Pazova 26.05.2015.
Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo teška krađa i ugrožavanje saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po ovlašćenju nadležnog tužioca, odredili zadržavanje za I.J. (29) sa područja Opštine Pećinci. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, određen mu je pritvor do 30 dana. Osumnjičeni se tereti da je u više navrata, na delu pruge između železničkih stanica u Staroj Pazovi i Zemun Polju, obijao kućice automatskog pružnog bloka i krao akumulatorske baterije i telefonske uređaje.
Sumnja se i da je odsekao 40 metara pružnog kabla koji obezbeđuje saobraćaj na prugama na deonici između Stare i Nove Pazove. Ukradeni predmeti su prodati otpadima sekundarnih sirovina. Ovim krivičnim delima AD "Železnice Srbije" su oštećene za 2.157.496,00 dinara. Krađe su otežale železnički saobraćaj i ugrozile njegovu bezbednost.
Info Stara Pazova 25.05.2015.
Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, primio je danas igrače, članove stručnog rukovodstva i uprave košarkaškog kluba Dunav iz Starih Banovaca i čestitao im na najvećem uspehu u istoriji kluba, plasmanu u Drugu mušku ligu Srbije. Predsednik je istakao da je uspeh Dunava pravi primer dobrog rada u jednom sportskom kolektivu i obećao pomoć Opštine u svakom pogledu, kako bi se klub uspešno takmičio u novom rangu. Povodom velikog uspeha, predsednik Radinović je uručio predsedniku i treneru kluba Mitru Ašćeriću plaketu, ček u vrednosti od 45.000 dinara za kupovinu sportske opreme i pet lopti a svi igrači i članovi rukovodstva su dobili zahvalnice. Mitar Ašćerić je u ime kluba predsedniku Opštine uručio plaketu za veliku pomoć koju je pružao košarkaškom klubu na njihovom putu ka plasmanu u Drugu mušku ligu Srbije.
Info Nova Pazova 25.05.2015.
Kako bi se sprečilo raznošenje smeća po ulicama i smanjio broj kontejnera, JKP Čistoća Stara Pazova nabavilo je nove polupodzemne kontejnere zapremine 5 kubika koji menjaju 6 standardnih. Danas su stavljena u funkciju dva nova polupodzemna kontejnera koja se nalaze preko puta Doma zdravlja u Novoj Pazovi, a kako nam je rekao direktor JKP Čistoća Jovica Gagrica ovakvi kontejneri biće postavljeni i u Staroj Pazovi, Novim Banovcima i u naselju Banovci Dunav. Direktor JKP Čistoća apelovao je na sve sugrađene da u nove kontejnere ne bacaju kabasti otpad i šut kako ne bi došlo do zagušenja ili oštećenja novih kontejnera.
Info Stara Pazova 25.05.2015.
Ivan Kožik, odličan učenik drugog razreda Ekonomske škole u Staroj Pazovi osvojio je drugo mesto na državnom takmičenju u znanju slovačkog jezika. Ivan je zadovoljan uspehom kao i profesorka Marina Vasilić, budući da je slovački jezik izborni predmet u srednjim školama. Ivan Kožik, prošle godine je bio najbolji u Srbiji u znanju slovačkog jezika među srednjoškolcima koji pohađaju prvi rezred.
Info Nova Pazova 25.05.2015.
Mina Milanović, učenica osmog razreda Osnovne škole „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ u Novoj Pazovi, ostvarila je izuzetan rezultat i osvojila drugo mesto na državnom takmičenju u poznavanju srpskog jezika i jezičke kulture koje je održano u Tršiću. U veoma jakoj konkurenciji Mina je pokazala zavidno znanje sprskog jezika osvojivši 16 od maksimalnih 20 poena. Minu je za takmičenje pripremala profesorka srpskog jezika i književnosti Rajna Novaković. Ove godine Mina je učestvovala na čak tri državna takmičenja, izuzetno znanje pokazala je i na takmičenju Književna olimpijada osvojivši visoko četvrto mesto, za treće joj je nedostajao samo jedan bod, a uspešna je bila i na takmičenju iz ruskog jezika.
Info Stara Pazova 25.05.2015.
Za vikend je u Krnješevcima palo ukupno 108 litara kiše po kvadratnom metru, saznajemo od Dragana Kolčara iz Instituta za kukuruz Zemun polјe u Krnješevcima. Usevi su pod vodom ali pošto je u zemlјi deficit vode, zemlјište će sve količine vode upiti. Na području staropazovačke opštine nije bilo olujnog vetra i nema šteta, tako da se očekuje da će padavine žednim polјima prijati.
Kultura Stara Pazova 25.05.2015.
„Velika drama“ Siniše Kovačevića u režiji Dejana Cicmilovića a u izvođenju Dramskog studija „Luča“ iz Kruščića, proglašena je za najbolјu predstavu na 53. Susretu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koja je završena sinoć u Staroj Pazovi a Cicmiloviću je pripala diploma najbolјeg reditelјa. Velika drama je dobila i najvišu ocenu gledalaca. Drugoplasirana predstava je „Večera budala“ Fransisa Vebera u režji Aleksandera Baka u izvođenju KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove a treće mesto je pripalo amaterima iz Kule koji su izveli komediju „Ljubavno pismo“ Koste Trifkovića u režiji Dragana Ostojića. Sve tri predstave stekle su pravo učešća na Republičkom festivalu.
Sport Stara Pazova 25.05.2015.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove poraženi su kao gosti od Vršca sa 3:2 u 28. kolu Srpske lige područje Vojvodina, a Dunav je u Starim Banovcima savladao ČSK Pivaru iz Čelareva sa 1:0. U 28. kolu Novosadsko-Sremske lige Sremac je u Vojki je savladao ŽSK iz Žablјa sa 3:2. Jedinstvo iz Stare Pazove danas igra sa Kabelom u Novom Sadu, dok utakmica u Novim Banovcima između Omladinca i Indeksa iz Novog Sada nije odigrana, jer gosti nisu doputovali. U 28. kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu pobedio Prvi maj iz Rume sa 3:1, a Jadran iz Golubinaca je poražen od Hajduka u Divošu sa 5:0.
Info Stara Pazova 22.05.2015.
Danas je u zgradi Opštine Stara Pazova održan sastanak delegacije iz Libana i predstavnika lokalne samouprave. Na sastanku su prezentovani privredni potencijali Opštine Stara Pazova preduzetnicima iz Libana Jusefu abu Kalilu i Vasfiju Ataji. U delegaciji Libana sastanku su prisustvovali i NJ.E. ambasador Libana u Srbiji dr Tufik Džaber i šef administrativne službe ambasade Libana Mahmud abu Saleh. Dobrodošlicu u jednu od privredno najrazvijenijih opština u Srbiji gostima je poželeo pomoćnik predsednika opštine Goran Savić, a sve mogućnosti i pogodnosti koje Stara Pazova pruža investitorima predočila je šefica Kancelarije za lokalno – ekonomski razvoj Marina Savić.
Info Nova Pazova 22.05.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novoj Pazovi su zatekli sinoć 50-godišnjeg muškarca prilikom krađe električnih kablova koje je podesnim alatom demontirao sa unutrašnjih zidova kuće u izgradnji. Protiv osumnjičenog za tešku krađu biće podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi.
Info Vojka 22.05.2015.
U Vojki se danas proslavlja hramovna i seoska slava Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja i Dan MZ Vojka. Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ je najavio da će u popodnevnim časovima, u 15.30 vojački sveštenici Radomir Sandić i Lazar Kašić u prostorijama Doma kulture izvršiti obred sečenja slavskog kolača. Na ovoj svečanosti se očekuju brojni gosti a kao i uvek za seosku slavu, u centru sela su još juče postavljeni ringišpili.
Kultura Stara Pazova 22.05.2015.
Danas u Staroj Pazovi, na gradskom trgu, maturanti Gimnazije i Ekonomske škole su učestvovali u Plesu sa Evropom. Sto trideset naših đaka plesalo je istovremeno sa vršnjacima širom Srbije i Evrope. Već četvrtu godinu ovu manifestaciju u Staroj Pazovi organizuje profesorka Svetlana Inđić u koordinaciji sa opštinskom kancelarijom za mlade.
Kultura Stara Pazova 22.05.2015.
Sinoć je staropazovačka publika na 53.susretu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine imala priliku da vidi Molijerovog „Uobraženog bolesnika“ u izvođenju pozorišta „Stevan Sremac“ iz Crvenke. Za glumca večeri publika je proglasila Vinka Stupara, koji je glumio naslovnu ulogu. U pratećem programu, pre predstave, u holu pozorišne sale, prikazan je dokumentarni film Milana Belegišanina „Oživljena bajka“. Večeras na programu Susreta je „Ljubavno pismo“ Koste Trifkovića u izvođenju amatera iz Kulturnog centra Kula. Predstava počinje u 20 časova, ulaz je slobodan.
Info Stara Pazova 22.05.2015.
Anabela Stošić, učenica osmog razreda osnovne škole Heroj Janko Čmelik osvojila je drugo a Mihaela Lešćan, takođe učenica ove škole treće mesto na republičkom takmičenju iz slovačkog jezika u konkurenciji učenika osmih razreda. Takmičenje je održano juče u Padini a učestvovalo je ukupno 36 osmaka i 30 učenika sedmih razreda. Staropazovačka škola Čmelik imala je u obe kategorije po 4 učesnika.
Info Belegiš 21.05.2015.
Danas je u Belegišu Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Prenosa moštiju Svetog oca Nikolaja počela proslava mesne slave Spasovdana. Svetu arhijerejsku liturgiju služili su Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije i Njegovo Preosveštenstvo episkop istočno-američki Mitrofan u prisustvu episkopa banjalučkog Jefrema i sveštenstva iz Stare Pazove. Danas je u prisustvu brojnih vernika izvršen i crkveni čin osvećenja hrama nakon višemesečnog uređenja i obnove koju je pomogla opština Stara Pazova. Ovu svečanost i jubilej hrama obeležilo je i svečano odlikovanje predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića koji je za zasluge, trud i višestruko dugogodišnje zalaganje na dobrobit crkve i naroda dobio orden Svetog Save.
Episkop sremski Vasilije se zahvalio Đorđu Radinoviću za predusretljivost prema Crkvi. Posebno za predusretljivost prema potrebama naroda, i to ne samo u Eparhiji sremskoj, nego i drugim eparhijama Srpske pravoslavne crkve, poput Eparhije raško-prizrenske i Eparhije dalmatinske, a posebno je istakao i zahvalnost na podršci ukazanoj prema misionarskom radu i izdavačkoj delatnosti Srpske pravoslavne crkve.
Info Stara Pazova 21.05.2015.
Na promotivnom štandu MUP-a RS, na trgu Dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi, danas je održana promocija zakonske legalizacije oružja, koju su organizovali pripadnici Policijske uprave Sremska Mitrovica. Novim zakonom o oružju i municiji, koji je stupio na snagu 4. marta 2015. godine, a sa čijom primenom počinje za godinu dana, u članu 51. predviđena je legalizcij oružja u trajanju od tri meseca. Svi građani koji poseduju ilegalno oružje, municiju ili eksplozivna sredstava mogu do 4. juna da ga predaju ili legalizuju bez pitanja o poreklu i bez krivične odgovornosti. Oružje mogu predati tako što će ga doneti sami u policijsku stanicu na području gde žive ili mogu pozvati najbližu policijsku stanicu, kako bi pripadnici policije preuzeli isto.
Da bi legalizovali, registrovali ilegalno oružje na sebe kao trofejno ili na oružni list potrebno je da donesu oružje na uvid u najbližu policijsku stanicu, da ponesu ličnu krtu, iz područnog suda uverenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak, kao i uverenje o obučenosti o rukovanju vatrenim oružjem iz odgovarajućih ustanova koji vrše obuku, da uplate administrativnu taksu i podnesu zahtev.
Info Stara Pazova 21.05.2015.
Odziv Staropazovčana na testiranju na HIV bio je odličan, izjavila je dr Jasmina Jandrić Kočić, specijalista epidemiolog iz centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Prevencija je jako važna jer se HIV leči ako se na vreme otkrije, napomenula je doktorka. Akciju je juče predveče organizovao Zavod za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice uz podršku Doma zdravlja dr Jovan Jovanović Zmaj, Crvenog krsta i Kancelarije za mlade.
Kultura Stara Pazova 21.05.2015.
Peto veče 53.Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Staroj Pazovi, Dramski studio „Luča“ iz Kruščića izveo je „Veliku dramu“ Siniše Kovačevića, kojom je scenski obeležio 70. godišnjicu dolaska Crnogoraca u Vojvodinu. U rediteljskoj postavci Dejana Cicmilovića, ansambl, u kome su i glumci rođeni čak nakon četiri decenije od kolonizacije, u ujednačeno dobroj igri, izazvao je i smeh i plač i od publike je nagrađen burnim aplauzom, a samo reči hvale dobio je i od stručnog žirija. Za glumca večeri žiri publike je proglasio mladog glumca Nikolu Bulatovića za ulogu Miodraga Vučića–Čelnog. Susret nastavlja večeras, kada će nastupiti amateri iz Crvenke sa predstavom Uobraženi bolesnik, a pre toga, u holu pozorišta u 19 časova biće prikazan film Milana Belegišanina Oživljena bajka.
Sport Stara Pazova 21.05.2015.
Fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi u 27. kolu Srpske lige područje Vojvodina Tekstilac iz Odžaka sa 8:0, a Dunav iz Starih Banovaca je poraženo od Sloge u Temerinu sa 1:0. U 27. kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo je u Staroj Pazovi savladalo Mladost iz Bačkog Jarka sa 4:0, Omladinac iz Novih Banovaca je izgubio od Hajduka u Beški sa 3:1, a Sremac iz Vojke je kao gost poražen od Kupinova sa 3.1.
Info Stara Pazova 20.05.2015.
U Staroj Pazovi danas je predstavljen novi model komorskog sistema. Novina je u sistemu u kojem će zajedničkim naporima i aktivnostima raditi na jačanju ekonomskih prilika u saradnji sa predstavnicima privrednih komora, vlasti i privatnih preduzetnika. Ovakav model se primenjuje u Austriji, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, predstavljajući komorski sistem. Skup privrednika, predstavnika lokalne samouprave i institucija Sremskog okruga su organizovali Sremska privredna komora i Privredna komora Srbije.
Info Belegiš 20.05.2015.
Povodom mesne slave Spasovdana sutra u 9 časova će u hramu Prenosa moštiju Svetog Oca Nikolaja u Belegišu biti održana Sveta arhijerejska liturgija koju će služiti Njegovo Preosveštenstvo episkop sremski gospodin Vasilije. Ovom prilikom biće osveštan hram koji je u proteklom periodu obnovljen i restauriran zalaganjem opštine Stara Pazova odnosno njenog rukovodstva i Eparhije sremske Srpske pravoslavne crkve. Poseban značaj je što je po završetku izgradnje 1926. godine današnji hram prenosa moštiju Svetog Nikole - osveštan od strane tadašnjeg Patrijarha Dimitrija. Hram je izgrađen u preovlađujućem vizantijskom stilu i predstavlja jedan od najvećih hramova u Eparhiji sremskoj.
Poseduje vrednu kolekciju crkvenih knjiga za bogosluženje koje su pretežno ruskog izdanja, i datiraju iz 1776. godine.
Info Stara Pazova 20.05.2015.
Tehnička škola u Staroj Pazovi ove godine upisuje šest obrazovnih profila: mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar za kompjutersko upravljanje, tehničar drumskog saobraćaja, tehničar za grafičku pripremu, automehaničar i mehaničar za grejnu i rashladnu tehniku - najavio je gostujući u našoj emisiji Strogo lokalno Lazar Đukić, direktor škole. Tehničari za drumski saobraćaj će imati i besplatnu obuku za vožnju, verovatno će istu obuku imati i automehaničari ali i ostali učenici staropazovačke Tehničke škole, najavio je direktor Đukić.
Info Novi Banovci 20.05.2015.
U okviru proslave Dana ustanove, koju organizuje PU Radost iz Novih Banovaca, deca iz vrtića su danas izvela predstavu Snežna kraljica u Domu kulture u Novim Banovcima, a program su upotpunili i učenici OŠ „Vera Miščević iz Belegiša”, predstavom „Svadba u zlatnoj šumi”. Tradicionalno, svake godine u maju, PU Radost obeležava godišnjicu rada, uz bogat višednevni, kulturno–umetnički program, koji izvode mališani iz tog vrtića, ali i deca, gosti iz drugih škola i predškolskih ustanova. Proslavu, koja je počela još u ponedeljak prate dramska predstavljanja, muzičke radionice i sportska takmičenje sve do kraja ove nedelje.
Kultura Stara Pazova 20.05.2015.
Orkestar Osnovne škole „Simeon Aranicki“, na 54. Muzičkom festivalu dece Vojvodine održanom u Bačkoj Topoli, postigao je izuzetan uspeh, osvojivši 91 bod, zlatno odličje i plasman na republičko takmičenje. Školski orkestar se predstavio sa pet kompozicija, od kojih su tri narodne i po jedna klasična i moderna kompozicija. U sastavu orkestra je 11 učenika a rukovodilac je profesorka muzičke kulture Nevena Stamenković. Prošle godine orkestar škole Aranicki je osvojio drugo mesto na Republičkom takmičenju. Dobrom rezultatu nadaju se i ove godine, na takmičenju koje će biti održano krajem maja.
Info Stara Pazova 19.05.2015.
Borisav Stanković, generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije posetio je juče Osnovnu školu „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi koja je od marta ove godine uključena u besplatan projekat „Sport u škole“ namenjen deci uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole. Realizacija projekta, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, pod punom podrškom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja a sprovodi ga Savez za školski sport Srbije, počela je 2012. godine sa ciljem da se učenicima nižih razreda ponude dva dodatna časa fizičkog vaspitanja na kojima su zastupljene sve vrste sporta, rekao je Stanković istakavši da se u perspektivi očekuje da na ovom programu radi 500 profesora sa oko 1000 odeljenja na teritoriji cele Srbije.
Ovim projektom u školi Aranicki je obuhvaćeno oko 70 mališana, opremu i rekvizite obezbedilo je Ministarstvo omladine i sporta dok je deo sredstava opredelila lokalna samouprava, rekla je direktorka Slađana Bursać. Treninzi se sprovode dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom u trajanju od 45 minuta, u fiskulturnoj sali. Program vodi profesorka fizičkog vaspitanja Ivana Marković.
Kultura Stara Pazova 19.05.2015.
U nedelju je održana poslednja zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece i danas su objavljeni rezultati, odnosno program Muzičkog festivala dece Vojvodine u Bačkoj Topoli. Među 38 dečjih folklornih grupa na vojvođanskom festivalu iz staropazovačke opštine će nastupiti šest. U mlađem uzrastu grupe KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove, u starijem KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove, OKUD-a Sveti Sava i KUD-a Mladost iz Nove Pazove. Muzički festival dece Vojvodine biće održan 31. maja, a na Pokrajinski festival narodne tradicije, koji će biti na jesen u Vrbasu iz staropazovačke opštine plasirale su dve grupe, KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove.
Info Stara Pazova 18.05.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za D.K. (34) iz Stare Pazove, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je u alkoholisanom stanju verbalno, psihički i fizički maltretirao suprugu i maloletno dete. Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, osumnjičenom je određen pritvor do 30 dana.
Info ostalo 18.05.2015.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi su lišili slobode D.L. (30) i S.R. (32) iz Rume, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo. Oni se terete da su u dvorištu jedne zgrade napali i opljačkali 79-godišnjeg starca i naneli mu lake telesne povrede. Nakon zadržavanja do 48 časova, osumnjičeni su dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi. Rešenjem sudije za prethodni postupak, određen im je pritvor do 30 dana.
Kultura Stara Pazova 18.05.2015.
Na programu 53. susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine večeras u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi je predstava Doma kulture Sivac. Amateri iz Sivca su odabrali tekst Dušana Kovačevića „Život u tesnim cipelama“. Predstava počinje u 20 časova. U okviru pratećeg programa večeras u 19 časova u holu pozorišne sale publika će moći da vidi film Predraga Jakšića „Pesnik“.
Info Stari Banovci 18.05.2015.
Bez vode u Starim Banovcima će biti ulice Grčka i Stevana Tišme do 14 časova. Ekipa JKP “Vodovod i kanalizacija” je na terenu i radi na otklanjanju nastalog kvara.
Info Stara Pazova 18.05.2015.
Nedelјa zdravlјa usta i zuba obeležava se ove nedelјe pod sloganom „Osmehni se zdravo“ a sprovode je Institut za javno zdravlјe Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” i Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu uz podršku Ministarstva zdravlјa Republike Srbije. Podaci pokazuju da se zdravlјe usta i zuba u našoj populaciji pobolјšava, rekla je za RTV Stara Pazova dr Milinka Maćerak, specijalista dečje i preventivne stomatologije istakavši da u odnosu na prethodnih deset godina 14 posto lјudi više obraća pažnju na svoje oralno zdravlјe, tako da imamo preko 48 procenata stanovništva sa zadovolјavajućim oralnim zdravlјem, a primetno je i povećanje broja lјudi koji rešavaju svoju bezubost i krezubost.
Dečji stomatolozi staropazovačkog Doma zdravlјa će tokom ove nedelјe u svim predškolskim ustanovama i osnovnim školama na teritoriji Opštine organizovati predavanja o značaju očuvanja zdravlјa usta i zuba.
Kultura Stara Pazova 18.05.2015.
Pozorište je jedna velika svečana dvorana na kraju koje je pozornica na kojoj je glumac, koji svojom igrom ulazi u dušu gledaoca kao u nečiju praznu kuću i izaziva smeh i plač, jer gledaoci na sceni vide i svoje živote. Zato igrajte se, rekao je Irfan Mensur, bard srpskog glumišta otvarajući 53. Susret APDV. Prvi su nastupili staropazovčani, SP HV sa dramom Mila Urbana - Živi bič u režiji Anjičke Balaž. Po oceni žirija publike za glumicu večeri proglašena je Ana Kanaš. Ansambl je igrao odlično što se potvrdilo na razgovorima posle predstave, jer su članovi žirija imali šta da kažu, da pohvale ali su izneli i nekoliko dobronamernih sugestija.
Sport Stara Pazova 18.05.2015.
U 26. kolu Srpske lige, područje Vojvodina, fudbaleri Dunava poraženi su u Starim Banovcima od Banata iz Zrenjanina sa 1:0, a Radnički iz Nove Pazove je igrao kao gost protiv Sente 1:1. Omladinac je u 26. kolu Novosadsko-sremske lige u Novim Banovcima savladao u opštinskom derbiju Jedinstvo iz Stare Pazove sa 5:3, i četiri kola pre kraja obezbedio titulu. Sremac je u Vojki pobedio Slogu iz Erdevika sa 2:0. U 27. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša pobedio je u Vrdniku Rudara sa 3:2, a Jadran je u Golubincima izgubio od Partizana iz Vitojevaca sa 1:0. U 27. kolu Druge Sremske lige, Sloga je u Krnješevcima izgubila od Graničara iz Kuzmina sa 3:1.
Info Nova Pazova 15.05.2015.
U akciji sprečavanja prodaje narkotika, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novoj Pazovi su uhapsili jednu osobu a drugoj, po nalogu nadležnog tužilaštva, odredili zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga. Policija je zatekla D.H. (34) i D.S. (42) sa područja Nove Pazove prilikom primopredaje narkotika. U pretresu stana D.S. je pronađeno i oduzeto 10,78 grama heroina, nešto marihuane, devet tableta ekstazija i više mobilnih telefona. U zakonskom roku, D.S. će biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, dok je D.H. upućen na izdržavanje kazne zatvora na osnovu ranije sudske naredbe.
Info Stara Pazova 15.05.2015.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici organizuju promociju zakonske legalizacije oružja, postavlјanjem promotivnih štandova u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi i Inđiji. U Sremskoj Mitrovici, štand će biti postavlјen 18.05.2015. na Trgu Ćire Milekića, od 10-12 časova. U Inđiji će se štand nalaziti 20.05.2015. godine na Trgu Vojvode Stepe od 11-13 časova, a u Staroj Pazovi na Slovenskom trgu 21.05.2015. od 11 do 13 časova. Za štandovima će se nalaziti ovlašćeni policijski službenici koji će informisati zainteresovane građane o načinu na koji mogu predati svoje oružje i municiju, bez dokazivanja porekla i krivične odgovornosti. Takođe, građani će biti informisani kako mogu registrovati oružje za ličnu bezbednost, lovačko i sportsko oružje, za koje ne poseduju odobrenje MUP RS. Na štandu građani neće moći da predaju oružje. Zakonska legalizacija je počela 04.03.2015. i traje do 04.06.2015. godine.
Info Stara Pazova 15.05.2015.
U organizaciji opštine Stara Pazova i Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj održan je radni sastanak 11. maja u vezi pripreme za realizaciju Studije o izvodlјivosti Point college-a. Projekat bi se odnosio na region Srema, a sastanku su prisustvovali predstavnici svih sedam opština sremskog okruga tj. formirana je radna grupa za Srem. Studija treba da pokaže koji su obrazovni profili realna potreba privrede u svakoj od opština Srema pojedinačno, ali i celom Sremu kao regionu zbog specifičnosti industrija. Pored toga Studija će pokazati da li je sistem Point college-a primenjiv na naš region i uopšte u Srbiji, a sam sistem podrazumeva povezivanje obrazovanja sa privredom i to tako što bi privreda aktivno učestvovala u radu Point college-a kroz ukazivanje na potrebne obrazovne profile.
Naš obrazovni sistem nije usaglašen sa potrebama privrede i stoga je reforma obrazovanja neophodna što predstavlјa jedan od cilјeva ovog projekta. Ovim projektom region Srema kvalifikavao bi se za pilot region Point college-a.
Kultura Novi Banovci 15.05.2015.
U međunarodnoj manifestaciji Noć muzeja, učestvovaće sutra i Novi Banovci, gde će u organizaciji Udruženja građana „Volim Banovce“ program početi sa „Čajankom“ u 17 časova u Domu kulture u Novim Banovcima. U okviru teme „Čaj kao napitak i tradicija“ posetioci će moći da vide izložbu eksponata vezanih za čaj kao i prikaze tradicinalnog odnosa prema čaju i konzumaciji istog u različitim zemljama i kulturama. U okviru dečije ture biće organizovana radionica „Slikanje čajem“. Druga tema je „Život stanovništva za vreme dva svetska rata“ gde će u okviru autentičnih fotografija sa ovog prostora i multimedijalnog predavanja profesora Babića biti prikazan život lokalnog stanovništva u tom peripodu. U 17 časova je otvaranje, u 18 časova i 30 minuta dečija kreativna radionica, u 19 i 30 minuta predavanje profesora Babića u 22 časa fotografisanje posetilaca u tradicionalnoj nošnji Japana. Čajanka i razgledanje eksponata je od 17 do 1 čas posle ponoći. U organizaciji programa za “Noć muzeja“ učestvuje i ULU „Leonardo“ iz Novih Banovaca.
Posetioci će pored tradicionalne Godišnje kolektivne izložbe članova Udruženja u galeriji Leonardo, moći od 20 časova, da prisustvuju i koncertu klasične muzike u izvođenju Gudačkog tria Romantika, kao i poetskom recitalu Milke Ižogin, a zatim će delove iz predstave Žorž Danden govoriti Mirko Marković amaterski glumac.
Info Stara Pazova 15.05.2015.
Tačno pre 48 godina, na današnji dan počeo je eksperimentalni program Radio Vojke, prva lokalna radio stanica u Sremu, koja je zvanično sa radom počela 22. jula te iste godine. Bio je to prvi lokalni radio u Sremu, drugi u Vojvodini, koji je zvanično sa radom počeo 22. jula te iste 1967. godine. Program je najpre emitovan samo nedeljom. Gotovo deceniju i po program je emitovan iz Vojke, iako je ime bilo promenjeno na Radio Stara Pazova. Ubrzo nakon osnivanja, emitovan je program na dva jezika, na srpskom i slovačkom jeziku, do 2008. godine na dve frekvencije. Sada Radio televizija Stara Pazova ima jednu frekvenciju, a kao i sve ostale lokalne medije, očekuje je privatizacija.
Kultura Nova Pazova 15.05.2015.
Večeras će u Galeriji Kulturno poslovnog centra u Novoj Pazovi u organizaciji Umetničkog udruženja Nova Pazova biti otvorena samostalna izložba Svetlane Vranić pod nazivom Rat i mir. Izložba se organizuje povodom 70 godina od pobede nad fašizmom. Ova umetnica na svojim radovima prikazuje emocionalni doživljaj žene u vezi sa ratovima, kroz koja šalje svojevrsnu poruku mira. Otvaranje izložbe je najavljeno za 19 časova.
Kultura Stara Pazova 15.05.2015.
Gradski hor Stara Pazova sutra će u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu nastupiti na Danima makedonske kulture. Staropazovački Gradski hor već godinama nastupa na ovoj manifestaciji, koja se održava pod okriljem Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine i ambasade Makedonije. Program, sutra, u Konaku kneginje Ljubice, počinje u 18 časova.
Info Stara Pazova 14.05.2015.
Na sednici Mesnog odbora Matice slovačke u Staroj Pazovi sinoć je usvojen plan programa obeležavanja 245. godišnjice dolaska Slovaka u ovo mesto. Za 25. maj, dan koji je upisan kao datum dolaska, u osnovnoj školi Heroj Janko Čmelik će biti prigodan program i predavanje o doseljavanju a 28. juna će biti svečano bogosluženje pod otvorenim nebom, kao podsećanje na prvo, te davne 1770.godine. Predsednica MOMS-a Ana Balaž je istakla, da su svi programi u saradnji sa Slovačkm crkvom, školom i SKUD-om ove godine u znaku pomenutog jubileja, čije bi obeležavanje trebalo da se završi u septembru poetsko dramskim programom i izložbom starih fotografija.
Kultura Stara Pazova 14.05.2015.
Stara Pazova će od subote biti domaćin 53. Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine. Pored 8 takmičarskih predstava i jedne gostujuće, tokom susreta će biti i nekoliko pratećih programa. 31. put, a 21. godinu zaredom, u Staroj Pazovi će biti izvedene najbolje predstave iz ovogodišnje vojvođanske produkcije. 53. Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine otvoriće bard jugoslovenskog i srpskog glumišta Irfan Mensur, a od ukupno 45 predstava sa vojvođanskih scena, 8 najboljih ove godine stiže iz Iriga, Sivca, Šida, Kruščića, Crvenke, Kule i dve iz grada domaćina. Tokom susreta biće i nekoliko pratećih programa. U holu pozorišta izloženi su plakati i fotografije od 41. do ovogodišnjeg susreta, a u istom prostoru biće i projekcije dva filma.
Info Stara Pazova 13.05.2015.
Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović danas je u filijali Unikredit banke u Staroj Pazovi upisao municipalne obveznice koje je opština emitovala u cilju prikupljanja sredstava za završetak rekonstrukcije centra Nove Pazove, izgradnju sportske sale sa kuglanom u Golubincima, izgradnju vrtića u Belegišu, i proširenje vrtića i suda u Staroj Pazovi. U izjavi za RTV Stara Pazova, predsednik opštine je podsetio da na taj način građani i pravna lica mogu da kreditiraju razvoj naselja, ali i da štede novac. Filip Stikić, direktor Direkcije Unikredit banke, za poslovanje na finansijskom tržištu kaže da je veliko interesovanje za upis municipalnih obveznica Opštine Stara Pazova, i izrazio očekivanje da će do 19. maja, biti prodata čitava emisija od 12.500 obveznica, nominalne vrednosti 10 hiljada dinara.
Info Vojka 13.05.2015.
Jutros oko 8 sati i 25 minuta u Vojki je, prema informacijama Biroa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije za saradnju s medijima, jedan, za sada nepoznat izvršilac, izvršio krivično delo „razbojništvo u pokušaju“. Kako je Radio-televiziji Stara Pazova saopšteno u Birou, razbojnik nije odneo novac, a na licu koje je u vreme pokušaja bilo u menjačnici, nema vidljivih povreda. Policija intenzivno traga za izvršiocem ovog krivičnog dela.
Info Stara Pazova 13.05.2015.
Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, po poslednjim informacijama, ima 3.632 nezaposlenih. Problem u budućnosti je što je na spisku sve više starijih osoba, a od ukupnog broja preko 50 posto su žene, rekla je Radmila Jadranski, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici, predstavljajući danas u Staroj Pazovi Program aktivnih mera zapošljavanja. Na skupu je bilo prisutno oko 30 poslodavaca. Ovo je još jedan način pronalaženja radnih mesta u saradnji Nacionalne službe, lokalne samouprave, poslodavaca i nezaposlenih, čulo se na sastanku.
Info Stara Pazova 13.05.2015.
Osnovna škola Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove sinoć je svečanim programom u punoj Pozorišnoj sali proslavila svoj dan. Dan škole je prilika da učenici pokažu deo onog što su naučili u tekućoj školskoj godini, ali i da prikažu šta najbolje umeju da rade. Najviše je bilo pesama i plesa, ali i recitacija, a prikazane su i dve kratke pozorišne predstave. Direktor Janko Havran je pozdravio kako učenike, tako i brojne goste, među kojima su bili Ljibuška Lakatoš, narodna poslanica, Katarina Melegova Melihova, predsednica Matice slovačke u Srbiji, predstavnici lokalne samouprave, prijatelji škole.
Info Stara Pazova 13.05.2015.
Društvo za afirmaciju invalida Feniks juče je proslavio krsnu slavu Sveti Vasilije Ostroški čudotvorac. Obredom sečenja slavskog kolača koji je izvršio jerej Nikola Despot počela je krsna slava, nastavila se izborom slavskog kuma za narednu godinu i prigodnim umetničkim programom. U prostorijama Sokolskog doma se zatim nastavilo druženje članova Feniksa sa prijateljima ovog društva.
Info Nova Pazova 12.05.2015.
U sklopu uređenja centra Nove Pazove, završeni su radovi u dvorištu i ispred Osnovne škole Rastko Nemanjić Sveti Sava. Ovih dana je postavljena tepih trava, zasađeno sezonsko cveće i nove sadnice drveća, a prilaz školi krasi sada i nova fontana. Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju, najavljuje i postavljanje dodatnih novih klupa i ujedno apeluje na sugrađane da čuvaju ovo što je novo i uređeno. Sezonsko cveće oplemenjuje i prostor oko raskrsnice i kompletno uređenje centra je u završnoj fazi, ostalo je još da se postavi horizontalna saobraćajna signalizacija. Kovačević je istakao da se na teritoriji Opštine Stara Pazove sve radi u saradnji sa javnim preduzećima. Zahvalio se direktorima Čistoće Jovici Gagrici i Vodovoda i kanalizacije Milošu Grkoviću, na pomoći i ekspeditivnosti oko pomenutih radova u Novoj Pazovi, i izrazio nadu, da će ta saradnja biti nastavljena u oba smera i ubuduće.
Kultura Nova Pazova 12.05.2015.
Osnovna škola Rastko Nemanjić Sveti Sava iz Nove Pazove juče je proslavila svoj dan. Svečani program je bio posvećen stogodišnjici rođenja pisca Branka Ćopića. Direktor škole Strahinja Blagojević je nagradio knjigama najuspešnije učenike na dosadašnjim takmičenjima a ove školske godine se među 96 nagrađenih ističe troje osmaka: Mina Milanović, Dejan Kovačević i Isidora Komazec. Za dosadašnju pomoć ova obrazovna ustanova je uručila zahvalnice predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem i prijateljima škole.
Info Novi Banovci 11.05.2015.
Proslavu seoske i hramovne slave Sveti Vasilije Ostroški, Novobanovčani su započeli već u subotu defileom kulturno umetničkih društava, od OŠ "Nikola Tesla" do trga u naselju Banovci Dunav, gde su nastupili sa prigodnim programom. U okviru manifestacije "Vojvođanska tradicija", KUD-ovi iz Sremske Kamenice, Vilova, Perleza, Tupe i Kovilja došli su da uveličaju mesnu slavu i predvođeni KUD-om "Branko Radičević" iz Novih Banovaca održali bogat kulturno-umetnički program u punoj sali Doma kulture u Novim Banovcima. Večeras će posetioci moći da pogledaju nastup crkvenog horića i kolektivnu izložbu u galeriji Doma kulture od 19 časova, a zatim pozorišnu predstavu “Pop Ćira i Pop Spira” u izvođenju dramskog studija “Branko Radičević” od 20 časova.
Za sam dan slave Udruženje žena “Mimoza” i udruženje “Volim Banovce” sa gostima organizuju celodnevni prigodan program, gde će sva udruženja izaći sa svojim suvenirima, a biće organizovana i dečja radionica. Organizator ove manifestacije je KUD "Branko Radičević” iz Novih Banovaca, uz podršku MZ Novi Banovci i Opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 11.05.2015.
Temperature vazduha su iznad višegodišnjih proseka i retke pojave padavina nepovoljno utiču na razvoj useva. U proteklih mesec dana, u najosetljivijoj fazi za razvoj biljaka, palo je svega 15 litara kiše, što je po rečima stručnjaka nedovoljno. Vremenski uslovi u proteklom periodu uslovili su razvoj biljnih bolesti na pšenici, ječmu, vinovoj lozi, zasadima jabuka, dok usevi pod šećernom repom, sojom i suncokretom odolevaju pojavama bolesti i štetočina. Ukoliko u dogledno vreme ne padne ozbiljna kiša, prinosi žita biće desetkovani, najavlju agronomi, a ostalim usevima onemogućen normalan razvoj.
Info Stara Pazova 11.05.2015.
Učenici staropazovčake Gimnazije „Branko Radičević“ priključili su se danas međunarodnoj manifestaciji „Sjerpinski tepih“. U projektu, kojim se obeležava sto godina od kada je poljski matematičar Vaclav Sjerpinski konstruisao prvi geometrijski tepih, odnosno, geometrijski fraktal, učestvuje više od 420 škola iz 32 zemlje.
Info Stara Pazova 11.05.2015.
Igor Miroslavljević, učenik prvog razreda Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove, ovog vikenda osvojio je prvo mesto na državnom takmičenju iz istorije. Igor je i prošle godine bio državni prvak u znanju istorije i đak generacije u Pinki školi. Pazovačku Gimnaziju odlično je predstavila i Jovana Trivunović, koja je bila druga na književnoj olimpijadi. Jovana je maturant a pre četiri godine bila je đak generacije u školi Aranicki.
Sport Stara Pazova 11.05.2015.
U 25. kolu Srpske lige Vojvodina, fudbaleri Radničkog pobedili su u Novoj Pazovi Radnički iz Sombora sa 6:0, a Dunav iz Starih Banovaca je savladao Cement u Beočinu sa 1:0. Omladinac iz Novih Banovaca u 25. kolu Novosadsko - Sremske lige poražen je od ŽSK-a u Žablju sa 2:1, u Staroj Pazovi Jedinstvo i Ljukovo su igrali 0:0, a Sremac iz Vojke je savladao Crvenu Zvezdu u Novom Sadu sa 1:0. U 26. kolu Sremske lige, Hajduk 1925 Podunavac u Belegišu je pobedio Sremac Graničar 1924 iz Adaševaca sa 4:1, a Jadran iz Golubinaca je kao gost sa Donjim Petrovcima igrao 2:2. Sloga iz Krnješevaca je u 26. kolu Druge Sremske lige, izgubila od Borca u Klenku sa 3:0.
Kultura Stara Pazova 11.05.2015.
U Staroj Pazovi je juče održana zonska smotra dečjeg folklora za opštine Inđija i Stara Pazova. U kategoriji koreografisanog folklora natupilo je 7 grupa u mlađem uzrastu, u starijem 5, pošto će jedna grupa nastupiti na zonskoj smotri u Sremskoj Mitrovici naredne nedelјe, u kategoriji narodne tradicije 6 ansambala. Bila je ovo treća od 6 zonskih smotri. Poslednja je 17. maja, kada će se znati i rezultati, odnosno ko se plasirao na Pokrajinski muzički festival dece u Bačkoj Topoli.
Info Stara Pazova 11.05.2015.
Osnovna škola Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove će sutra proslaviti Dan škole. Za ovu priliku učenici su sa svojim učitelјima pripremili kulturno – muzički program, koji počinje u Pozorišnoj sali u 18 časova. Ovo je prilika da se sretnu učenici, sadašnji i bivši nastavnici i roditelјi i prijatelјi škole kaže Janko Havran, direktor. Ulaz na ovaj program je slobodan.
Info Stara Pazova 09.05.2015.
Uoči Dana pobede nad fašizmom, sinoć je, u organizaciji Opštinskog odbora SUBNOR-a, u velikoj sali Bele zgrade održana izuzetno posećena svečena akademija. Predsednik Opštinske organizacije, Milan Pjevac, pozdravio je sve prisutne i dodelio posebno priznanje „Medalјu ratnika“ Radetu Bezbradici, Katici Karanović i Nikoli Đurđeviću. Pjevac je uručio i novčane nagrade učenicima koji su napisali najbolјe sastave na temu „Kako sam doživeo posetu obeležavanju jubilarne godišnjice proboja Sremskog fronta“. Nagrađeni su radovi Milice Živančević, Nemanje Pilipovića i Ivana Vukovića. U kulturno-umetničkom programu Akademije posvećene Danu pobede učestvovali su Milan Dudić, dramski umetnik i Gradski hor Stara Pazova.
Info Stara Pazova 09.05.2015.
Na sinoćnoj sednici Izvršnog odbora mesne zajednice Stara Pazova donete su odluke o izboru najpovoljnijeg ponudjača za postavljanje podnih podloga u sportskoj hali i za sanaciju trotoara i parkinga. Članovi su razmatrali i predlog predračuna radova na izgradnji pešačke staze u Novosadskoj ulici, koji je usvojen i na sednici Saveta mesne zajednice, odmah posle sednice Izvršnog odbora. Pored toga, na sednici Saveta članovi su razmatrali način popravke igračaka u parku i informisani su o problemu kanala K-10 gde se izlivaju fekalije. Takodje se govorilo i o divljim deponijama i akciji suzbijanja ambrozije.
Kultura Stara Pazova 09.05.2015.
Folklorni ansambl Klasje SKUD-a Janko Čmelik sutra izlazi pred svoju vernu publiku sa godišnjim koncertom. Na koncertu će se predstaviti i sa najnovijom koreografijom običaja na svadbi. Pored toga nastupiće i mlade pevačke nade kao i predstavnik ovog društva na Pokrajinskom festivalu slovačkih narodnih pesama, koji će se uskoro održati u Pivnici. Sutrašnjim godišnjim koncertom koji že se održati u pozorišnoj Sali sa početkom u 20 časova, FA Klasje obeležiće 23 rodjendan.
Kultura Stari Banovci 09.05.2015.
"VečeKube" održano je sinoć ispred Kluba ekstremnih sportova "Pustolov" u Starim Banovcima u okviru manifestacije "Dani Kube u opštini Stara Pazova. Uz kubansku muziku mnogobrojni igost i posetioci plesali su salsu, predvođeni trenerima iz plesnog studia "Magia del Ritmo". Žurka je počela u 21h i trajala je duboko u noć. Cela nedelja je u našoj opšini u duhu Kube, a ovako se završio peti dan ove manifestacije. Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova prezadovoljna je interesovanjem sugrađana za španski jezik, kulturu i tradiciju Kube. Nakon svečanog otvaranja "Dana Kube" oni su imali priliku da pogledaju savremene kubanske filmove i fotografije, kao i da se dobro provedu uz kubansku muziku i ples.
Poslednji dan manifestacije "Dani Kube u opštini Stara Pazova počinje sa šahovskim turnirom za najmlađe kategorije, na trgu u naselju Banovci Dunav u 10h, a završava se javnim časom salse na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi sa početkom u 18h.
Sport Stara Pazova 09.05.2015.
U 25 kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Radničkog danas će u Novoj Pazovi dočekati ekipu Radničkog iz Sombora, a Dunav iz Starih Banovaca će biti gost Cementa u Beočinu. U 25 kolu Novosadsko-Sremske lige Omladinac iz Novih Banovaca će se u Žablјu sastati sa ŽSK-om, Jedinstvo će u Staroj Pazovi igrati protiv Ljukova, a Sremac iz Vojke će biti gost Crvene Zvezde u Novom Sadu. U 26 kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac će sutra u Belegišu igrati sa ekipom Sremac Graničar 1924 iz Adaševaca, a Jadran iz Golubinaca će kao gost igrati u Donjim Petrovcima. Sloga iz Krnješevaca će sutra u 26 kolu Druge Sremske lige igrati u Klenku protiv Borca. Sve današnje utakmice će početi u 16.30 časova, a sutra u 17 časova.
Info Golubinci 09.05.2015.
U Golubincima će u ponedeljak, 11.05. zbog elektromontažnih radova bez električne energije u periodu od 08.30 do 14.00 ostati potrošači u ulicama Omladinska, Radnička, Begejska, Pazovačka, Vojačka, Novosadska, Zemunska, Šimanovačka, Zore Avakumović, Putinačka, Poljska, Petra Kočića, Svetosavska, Vodice, Đurđevska od broja 106 i 107 do kraja, Zanatlijska, Železnička od kućnog broja 1 i 2 do 7 i 20. Kratke prekide u snabdevanju u trajanju od oko 2 minuta u periodu od 08.30 i 14.00 imaće trafo stanice Vodovod, Maradnička, Železnička, Maradička 2, Mihajlo Pupin, Grobljanska, Đurđevska i Fruškogorska. U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, radovi se odlažu.
Info Vojka 08.05.2015.
Posle više decenija čekanja u Vojki su danas počele 1. i 2. faza izgradnje vodovodne mreže koja obuhvata izgradnju bunara sa pratećom opremom, potisni cevovod oko 800 m i distributivne mreže oko 5.8 km. Vrednost radova iznosi preko 34 miliona dinara sa PDV-om. Završetkom ovih radova stvaraju se preduslovi za priključenje oko 1500 korisnika i nekih javnih objekata na vodovodnu mrežu. Početku radova prisustvovali su predsednik opštine Đorđe Radinović, direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević i predsednik MZ Vojka Ljuban Skopljak.
Kultura Stara Pazova 08.05.2015.
Pred završnicu manifestacije “Dani Kube u opštini Stara Pazova”, večeras će ispred Kluba ekstremnih sportova “Pustolov” u Starim Banovcima biti organizovano “Veče Kube” sa početkom u 21 čas. Sutra na trgu u naselju Banovci Dunav održaće se šahovski turnir za najmlađe kategorije, koji će početi u 10 časova, a za sam kraj manifestacije predviđen je javni čas kubanskog plesa na Trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi od 18 časova.
Sport Banovci Dunav 08.05.2015.
U okviru manifestacije “Dani Kube u Opštini Stara Pazova“, u naselju Banovci-Dunav sutra će biti organizovan turnir u šahu za mlađe kategorije. Prema rečima Miodraga Stankovića predsednika šah kluba Banovci-Dunav koji je organizator ovog turnira učestvovaće preko 30 dečaka i devojčica iz naše Opštine, a takmičiće se u tri uzrasne kategorije. Igraće se švajcarski sistem, sedam kola, pola sata po meču. Svečano otvaranje turnira je na platou ispred mesne zajednice Banovci-Dunav gde će se i igrati partije, a početak je u 10 časova.
Info Stara Pazova 07.05.2015.
Opštinski odbor SUBNOR-a Stara Pazova povodom sedamdesete godišnjice pobede nad fašizmom sutra će održati svečanu akademiju u velikoj sali Skupštine opštine u Beloj zgradi. U programu je dodela nagrada učenicima osnovih škola koji su odgovorili na temu „Kako sam doživeo posetu obeležavanju jubilarne godišnjice proboja Sremskog fronta“ i posebnog priznanja „Medalja ratnika“. U Kulturno-umetničkom programu učestvuju dramski umetnik Milan Dudić i Gradski hor Stara Pazova. Akademija u Beloj zgradi počinje u 18 časova.
Info Stara Pazova 07.05.2015.
U ponedeljak su počeli radovi na krečenju Slovačke evangeličke crkve. Naredne nedelje i ubuduće dok se ne završe radovi bogosluženja će biti u novom parohijskom domu. Zbog toga je u utorak u novom parohijskom domu organizovana radna akcija koja će biti organizovana i danas predveče. Kako se očekuje radovi na krečenju crkve bi trebalo da se završe za mesec dana.
Kultura Stara Pazova 07.05.2015.
Na 58. Smotri scenskog stvaralaštva dece Vojvodine, koja je počela juče u Temerinu, prvog dana su se žiriju i publici predstavili učenici OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove sa predstavom „Put ka sreći“. Anjička Balaž, nastavnica koja potpisuje režiju ove predstave zajedno sa nastavnikom Ivanom Ječmenom, veoma je zadovoljna nastupom mladih glumaca. Ovogodišnji Majski susreti se završavaju sutra, kada će stručni žiri proglasiti najuspešnije od 10 takmičarskih predstava.
Info Stara Pazova 07.05.2015.
U Osnovnoj školi „Heroj Janko Čmelik“ u Staroj Pazovi sutra od 10.00 do 14.00 časova biće održano Opštinsko takmičenje u prvoj pomoći osnovnih i srednjih škola, izjavio za RTV Stara Pazova, Milan Skoko, sekretar Crvenog krsta Stara Pazova. Očekuje se učešće preko 14 ekipa sa oko stotinu učesnika, pobednička ekipa steći će pravo učešća na Pokrajinskoj smotri u Somboru 26. maja, a pobedničke ekipe sutrašnjeg takmičenja dobiće diplome i prigodne nagrade, kaže Skoko.
Sport Novi Banovci 07.05.2015.
Šahisti Omladinca iz Novih Banovaca pobednici su kupa Vojvodine i izborili su plasman na finalni turnir kupa Srbije “Svetozar Gligorić“ koji će se održati u Kraljevu od 16. do 22. maja. Novobanovčani su na kupu Vojvodine koji je održan u Vrbasu osvojili 13 poena, tri više od Hajduka iz Kule, koji se takođe plasirao u Kraljevo kao i ekipe Vojvodine iz Novog Sada i Bačke Palanke. Za Omladinac između ostalih nastupili su i velemajstori Siniša Dražić iz Novog Sada i Ivan Mihail iz Rusije. Na finalnom turniru kupa Vojvodine nastupili su i šahisti Banovci-Dunav koji su osvojili sedam poena i završili u donjem delu tabele.
Info Stara Pazova 06.05.2015.
U holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi završeni su radovi na renoviranju toaleta kao deo strategije Centra za kulturu da se poboljšaju uslovi za rad i boravak gostiju i publike u ovom prostoru. Toaleti su kompletno renovirani u pravo vreme, jer se bliži Smotra amaterskih pozorišta Vojvodine. Vrednost radova iznosi oko 750.000 dinara. Ranijih godina renovirane su prostorije ispod bine predviđene za boravak gostiju, poboljšani su uslovi za izvođenje programa, a sređeno je i stanje napona i električne energije.
Kultura Stara Pazova 06.05.2015.
Na dečjem odeljenju biblioteke Petar Petrović Njegoš u Novoj Pazovi, ogranku Narodne biblioteke Dositej Obradović iz Stare Pazove izloženi su radovi Maše Jović, članice Likovne radionionice KUD-a Mladost. Likovna radionica KUD-a Mladost u Novoj Pazovi, koju već 15 godina vodi Milodarka Braletić, likovni pedagog, okuplja talentovanu decu, koja hoće da rade i pre svega vole da crtaju. Među njima je i Maša Jović. Maša voli da slika najviše konje, devojčice i princeze a njeni će radovi biti postavljeni narednih mesec dana.
Info Stara Pazova 05.05.2015.
U toku je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, mikro i malih pravnih lica u ukupnom iznosu od dva miliona i sto hiljada dinara, iz sredstava obezbeđenih Odlukom o rebalansu budžeta opštine Stara Pazova za ovu godinu. Bespovratna sredstva se odobravaju privrednim subjektima u jednokratnom iznosu od 50.000,00 dinara, u delatnostima: proizvodnja, proizvodno i uslužno zanatstvo, lične usluge, građevinarstvo, hoteli, restorani, i ostale usluge. Konkurs je otvoren od dana objavljivanja na sajtu opštine Stara Pazova, do utroška sredstava, odnosno, nakaksnije do 31. oktobra ove godine.
Info Stara Pazova 05.05.2015.
19. februara ove godine počeo je remont desnog koloseka na delu magistralne dvokolosečne pruge Beograd - Šid državna granica između stanica Golubinci – Putinci – Ruma. Za vreme izvođenja radova na tom delu pruge saobraćaj se odvija jednokolosečno po levom koloseku. Zbog istovara materijala iz vagona potrebnog za navedene radove, počev od 05. maja do 01. juna doći će do privremenih izmena u saobraćaju vozova za prevoz putnika: lokalni putnički voz broj 2204 na relaciji Beograd - Šid, koji iz Beograda polazi u 8.40 časova i u stanicu Šid dolazi u 11.10 časova ne saobraća na celom prevoznom putu; lokalni putnički voz broj 2207 na relaciji Šid -Beograd, koji iz Šida polazi u 12.05 časova i u stanicu Beograd dolazi u 13.46 časova ne saobraća na celom prevoznom putu.
Kultura Stara Pazova 05.05.2015.
Manifestaciju „Dani Kube u opštini Stara Pazova“ sinoć je svečano otvoila NJ.E.Majra Ruiz Garsija u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi. Prisutnima se obratio Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine, kao i Vladimir Kerkez, direktor Centra za kulturu opštine Stara Pazova. Usledila je projekcija filma „Dobrodošli u Pazovu“, filma o pozorištu, nastup violinistkinje Tatjane Olujić sa pratnjom, KUD-a Branko Radičević i SKUD-a Janko Čmelik, HKPD Tomislav i hora pod dirigentskom palicom Andree Maho. Posetioce je zabavio i kubanski bend uz čije ritmove se i zaplesalo. Ovu manifestaciju zajednički su organizovali Opština Stara Pazova u saradnji sa ambasadom Republike Kube u Beogradu.
Kultura Stara Pazova 05.05.2015.
Maj je kao i uvek u znaku takmičenja amatera. Stara Pazova će već tradicionalno biti domaćin zonske smotre dečjeg folklora, koja će biti održana 10. maja i Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine. Najbolje vojvođanske predstave, od kojih dve pazovačke, publika će moći da pogleda od 16. do 24. maja, a krajem meseca i predstavu profesionalnog pozorišta iz Aleksinca. U filmskom repertoaru Centar za kulturu u Staroj Pazovi su dva 3 D filma krajem meseca, a u okviru Dana Kube po salama u celoj staropazovačkoj opštini večeras i naredne dve večeri biće prikazana tri kubanska filma. Nastavlja i Dečja subota u podne, FA Klasje priprema godišnji koncert, a KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca koncert povodom hramovne i seoske slave Sv. Vasilije Ostroški.
U Galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba Refleksija pokretnih grfika, a galerija Leonardo u Novim Banovcima 12. put otvara vrata u Noći muzeja.
Kultura Stara Pazova 05.05.2015.
Sinoć je u galeriji Centra za kulturu Stara Pazova otvorena izložba pod nazivom „Lice i naličje“- Refleksija pokretnih grafika, Vanje Ignjac i Emilije Valenćik, studentkinja grafike Akademije likovnih umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Radovana Jandrića. Njihov rad uključuje upotrebu više medija: grafike, slikarstva, fotografije i bodi-arta. Ovaj projekat izlazi iz okvira tradicionalnog shvatanja grafike i ulazi u prošireno područje ove likovne tehnike. Ljubitelji umetnosti moći će da pogledaju izložene radove do 30. maja.
Sport Stara Pazova 05.05.2015.
U Sremskim Karlovcima proteklog vikenda je održan međunarodni turnir u karateu na kome su učestvovali i karatisti Fronta iz Stare Pazove i Mladosti iz Nove Pazove i kao i obično kući se vratili sa velikim brojem medalja. Karatisti Fronta su nastupili u katama i borbama i osvojili 19 medalja, od toga 10 zlatnih, 4 srebrne i 5 bronzanih, a u generalnom plasmanu Staropazovčani su osvojili prvo mesto. Karatisti Mladosti iz Nove Pazove su osvojili tri medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Karatisti Fronta Velibor Pucar i Đorđe Tešanović pozvani su u reprezentaciju Vojvodine za regionalno takmičenje koje će se narednog meseca održati u glavnom gradu Francuske, u Parizu.
Info Stara Pazova 04.05.2015.
Učenici Ekonomsko trgovinske škole Vuk Karadžić u Staroj Pazovi organizovali su humanitarnu akciju za pomoć svojim kolegama slabijeg materijalnog stanja. Od sutra će prikupljati knjige, koje će 13.maja prodavati u dvorištu škole. Akciju je pomogla opštinska Kancelarija za mlade. Svi građani koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu da donesu knjige za prodaju u Ekonomsku školu ili u Kancelariju za mlade.
Info Stara Pazova 04.05.2015.
Pšenica je u fazi intenzivnog porasta i klasanja, a vremenske prilike u narednom periodu, biće presudne na ovogodišnje prinose. Zbog sušnog aprila, pšenice su u nižem porastu nego prethodnih godina, što može biti dobro, ali i nepovoljno zbog pojave bolesti. Na parcelama gde je upotrebljena puna agrotehnika pšenica je dobro ukorenjena i izbokorena i kao takva je otpornija na stresne situacije. U narednom periodu stručnjaci savetuju obilazak pšeničnih polja kao i praćenje njenog stanja kako bi se blagovremeneo primenilo prihranjivanje preko lista i zaštita od bolesti.
Info Stara Pazova 04.05.2015.
Obaveštavaju se potrošači da će zbog elektromontažnih radova na mreži, dana 05. 05. tekuće godine u mestu Nova Pazova u periodu od 9 do 13 časova bez struje biti potrošači iz ulice Knez Mihajlova, neparna strana od broja 1 do 55, izvod iz trafostanice Centar i ulica Crnogorska od broja 1 i 2 do ulice Đure Đakovića, izvod iz trafostanice Crnogorska. Takođe, u mestu Stara Pazova, u periodu od 11 do 14 časova, bez struje će ostati potrošači iz ulica Krajiška i Grmečka, trafostanica Tomašik. U slučaju loših vremenskih prilika, radovi se otkazuju.
Sport Stara Pazova 04.05.2015.
Fudbaleri Dunava u 24. kolu Srpske lige Vojvodina, igrali su nerešeno, 2:2 u Starim Banovcima sa Radničkim iz Šida, Radnički iz Nove Pazove je izgubio od Doline u Padini sa 2:1. U 24. kolu Novosadsko-sremske lige, Omladinac je u Novim Banovicma poražen od Kupinova sa 2:1, Jedinstvo iz Stare Pazove je izgubilo od Jugovića u Kaću sa 3:1, a Sremac iz Vojke od Budućnosti u Gložanu sa 3:0. Fudbaleri Hajduka 1925 Podunavca iz Belegiša u 25. kolu Sremske lige pobedili su Napredak u Popincima sa 2:0, a Jadran je u Golubincima sa Zeka Buljubašom iz Ravnja igrao 0:0. Sloga je u Krnješevcima izgubila u 25. kolu Druge Sremske lige od Podrinja iz Mačvanske Mitrovice sa 5:0.
Info Stara Pazova 04.05.2015.
Danas u 17.00 sati u pozorišnoj sali biće otvorena manifestacija "Dani Kube u Opštini Stara Pazova" koja će trajati do 9. maja. Manifestacija je rezultat zajedničke inicijative i prijatelјstva između Opštine Stara Pazova i ambasade Republike Kube u Beogradu, a ove godine se održava prvi put. Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovaće: Đorđe Radinović, predsednik Opštine i njena ekselencija, ambasadorka Kube u Beogradu Majra Ruiz Garsija. Prisustvovaće i predstavnici diplomatskog kora nekoliko zemalјa Latinske Amerike, lokalne samouprave, prijatelјskih Opština iz svih krajeva Srbije, pazovački umetnici i drugi uvaženi gosti, a manifestaciju organizuju: Turistička organizacija, Centar za Kulturu i Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova. Planirane su svakodnevne aktivnosti širom staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 04.05.2015.
Druga Međunarodna izložba pasa svih rasa, održana je juče na rasadniku “Brest” u Staroj Pazovi. Pobednik ovogodišnjeg takmičenje je rotvajler Nodi, star 3 godine, vlasnika i odgajivača Predraga Vujinovića iz Futoga. Pas je već internacionalni šampion, šampion Srbije, a prvi je bio i na klupskoj izložbi za rotvajlere. Drugo mesto osvojio je Armagedon, dvogodišnji američki stafordski terijer, odgajivača i vlasnika Daneta Basarića iz Beograda, dok je treća devetomesečna Maša, patulјasti jazavičar, vlasnice Anđele Gojković iz Surčina. Manifestaciju je otvorio Dr Mahmud Al Dagistani, generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, a manifestaciju je organizovalo Kinološko društvo Stara Pazova. Predsednik Kinološkog društva, Siniša Savić zahvalio se čelnim lјudima opštine Stara Pazova, koji su omogućili organizovanje Međunarodne izložbe pasa koja je okupila oko 400 učesnika iz zemlјe i inostranstva.
Info Stara Pazova 04.05.2015.
Lepo vreme omogućilo je nastavak aktivnosti na uređenju objekata Doma zdravlјa Dr Jovan Jovanović Zmaj.Trenutno se radi na krečenju pojedinih ordinacija, prostorija i hodnika u Staroj i Novoj Pazovi i Starim Banovcima, rekao je za RTV Stara Pazova vršilac dužnosti direktora dr Aleksandar Omerović izrazivši zahvalnost Mesnoj zajednici Stari Banovci koja je izdvojila značajna sredstva za opremanje laboratorije i krečenje i uređenje opšte medicine. U saradnji sa lokalnom samoupravom ove godine je u planu rekonsturkcija krova na glavnim objektima Doma zdravlјa u Staroj i Novoj Pazovi.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.