Pregled vesti za Maj 2016.


Info Stara Pazova 31.05.2016.
Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv duvanskog dima, ispred Opštine Stara Pazova, članovi opštinske organizacije Crvenog krsta delili su jabuke i pamflete, kako bi sugrađanima skrenuli pažnju na štetnost duvanskog dima. Akcija se ove godine održava pod sloganom „Pripremimo se za bezlična pakovanja duvanskih proizvoda”, kako se oni više ne bi reklamirali na ovaj način i privlačili pažnju kupaca, već bi trebalo da budu jednolični i da na sebi imaju samo upozorenje koliko su štetni po zdravlje. Pored mnogobrojnih sugrađana štand Crvenog krsta posetili su i učenici OŠ „Heroj Janko Čmelik”.
Kultura Stara Pazova 31.05.2016.
Na Smotri narodnog stvaralaštva dece Srbijе iz Vojvodine će biti pet dečjih ansambala, od kojih je jedan iz Stare Pazove. Grupa Kulturno-umetničkog društva „Branko Radičević“ iz Stare Pazove predstaviće na ovom festivalu Dodolski običaj iz Srema. Smotra narodnog stvaralaštva dece Srbijе biće održana u Ratini 11. juna.
Info Stara Pazova 31.05.2016.
U toku je realizacija jednog od bitnijih projekata za građane opštine Stara Pazova, rekonstrukcija puta Stara Pazova – Stari Banovci. Radove je danas obišao Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova koji je istakao zadovoljstvo kvalitetom radova. Ovaj putni pravac je bio u veoma lošem stanju sa mnoštvom udarnih rupa i nakon skoro tri godine napora, lokalna samouprava je uspela da izdejstvuje sve potrebno za njegovu sanaciju. Rekonstrukcija putnog pravca Stara Pazova – Stari Banovci odvijaće se u devet faza, a obuhvataće izgradnju kružnih tokova za koje je opština Stara Pazova danas raspisala tender. Vrednost ove investicije je oko 4,5 miliona evra.
Trenutno se radi prva faza koja podrazumeva rekonstrukciju Svetosavske i ulice Vuka Karadžića u Staroj Pazovi, a nakon nje i deveta faza, odnosno rekonstrukcija ulice Zdravka Jekića u Starim Banovcima. Zbog radova na rekonstrukciji državnog puta II A reda broj 127 Stara Pazova – Stari Banovci zatvoren je deo ulice Svetosavske od ukrštanja sa Ulicom kralja Petra I Karađorđevića do ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića pa savetujemo vozačima da imaju strpljenja i koriste preporučene alternativne pravce.
Kultura Stara Pazova 31.05.2016.
Prvi vikend u junu biće u Staroj Pazovi u znaku festivala – 3 x Đ, a u Novoj Pazovi će početi Ćirini dani, koji će trajati i drugog vikenda, kada će u Staroj Pazovi biti održani i tradicionalni Stelini dani. Centar za kulturu Stara Pazova najavljuje i gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta sa predstavom Eling i predstavu Bubica u okviru Dečje subote. Ljubitelje likovne umetnosti očekuju dve izložbe, a u bioskope stiže nekoliko hit naslova. U junu će biti i nekoliko muzičkih programa, koje pripremaju pazovački amateri. Gradski hor Stara Pazova najavljuje Prolećni koncert a kulturno-umetnička društva smotre folklora.
Info Novi Banovci 31.05.2016.
Sutra će u Novim Banovcima biti održana centralna svečanost predškolaca iz svih 9 objekata PU Radost pod nazivom Rastimo uz ples. Peta tradicionalna manifestacija počeće u 18 časova na trgu na Kablaru. Inače, PU Radost iz Novih Banovaca ove godine obeležava veliki jubilej – 30 godina igre, saznavanja, ljubavi i saradnje. Protekle nedelje organizovana je prigodna proslava, kojoj su prisustvovale brojne kolege - saradnici vrtića kao i predstavnici lokalne samouprave a koja je ujedno bila i u znaku Svetosavske nagrade - velikog priznanja koje je ustanova dobila za uspešan rad u 2015. godini. Spomenka Divljan, stručni saradnik Ustanove ističe, da u Radosti još uvek imaju slobodnih mesta za upis iako su u narednu školsku godinu upisali blizu dvesta dece.
Info Vojka 30.05.2016.
Izgradnja jednog dela vodovodne mreže u Vojki je završena, čime su se stekli uslovi za priključenje prvih potrošača. Vojčani su na vodovodnu mrežu čekali duži niz godina, a do sada su se vodom snabdevali uglavnom iz bunara. Cena priključka iznosi 33.298 dinara, a u cenu je uključena postavka vodomera, dok je obaveza građana da izgrade vodovodni šaht, izjavila je za RTV Stara Pazova Mara Gvozdenac pi-ar JKP Vodovod i kanalizacija. Za sve detaljnije informacije o tome kako se prijaviti za priključak na vodovodnu mrežu svi meštani Vojke mogu da se obrate lično u direkciju JKP Vodovod i kanalizacija u Staroj Pazovi ili na broj telefona 022/310-680. Građani koji imaju dugovanja za utrošenu vodu i dalje mogu da sklope reprogram dugovanja sa ovim javnim preduzećem kako bi svoj dug otplatili na rate, a novina je delimičan otpis kamate o kojem se dužnici mogu informisati u JKP Vodovod i kanalizacija.
Kultura Stara Pazova 30.05.2016.
Od sedam grupa iz Opštine Stara Pazova, koje su juče učestvovale na 55. Muzičkom festivalu dece Vojvodine, 6 je ponelo zlatna priznanja. U mlađem uzrastu ansambli KUD-a Mladost iz Nove Pazove, KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i Novih Banovaca i SKUD-a Čmelik iz Stare Pazove su visoko ocenjeni i nagrađeni zlatnim plaketama. U starijem uzrastu grupe KUD-a Branko Radičević iz Stare Pazove i Novih Banovaca su osvojile takođe zlatna priznanja, dok je OKUD-u Sveti Sava iz Nove Pazove pripalo srebro. Na pokrajinskom festivalu je bilo ukupno 35 grupa a sve je ocenjivao stručni žiri u sastavu Dušanka Dmitrović, Dajana Kostić, Bojan Milinković i Slobodanka Rac.
Članovi žirija su uručili i specijalna priznanja – za najboljeg igrača je proglašen Miloš Janković iz Novih Banovaca a najbolja igračica je Anđela Radojčić iz staropazovačkog društva Radičević.
Kultura Stara Pazova 30.05.2016.
U tiražu od 500 komada Centar za kulturu Stara Pazova izdao je knjigu „Životna priča" autora Dragana Đage Beljića. U pitanju je prva zbirka pesama ovog Golubinčanina, koji piše već godinama, a bavi se i muzikom. Neke od njegovih pesama nalaze se na dva CD-a, koje je snimio u sopstvenoj obradi, i muzički i glasovno, uz pratnju orkestra Marka Nenadovića Baćana i trenutno je u pripremi treći. Na promociji u holu pozorišta u Staroj Pazovi brojna publika je mogla da čuje stihove, koje je kazivao recitator i glumac Milan Dudić, a autor je predstavio i neke muzički obrađene pesme.
Sport Stara Pazova 30.05.2016.
U 29. kolu Srpske lige područje Vojvodina, fudbaleri Omladinca igrali su u Novim Banovcima protiv ekipe TSC iz Bačke Topole nerešeno 3:3, Radnički iz Nove Pazove je pobedio Banat u Zrenjaninu sa 2:1, a Dunav iz Starih Banovaca je savladao Radnički u Šidu sa 2:0. U 29. kolu Novosadsko - Sremske lige, Jedinstvo iz Stare Pazove je u Gložanu pobedilo Budućnost sa 2:0, a Sremac i Veternik su u Vojki igrali 4:4. U opštinskom derbiju 28. kola Sremske lige Jadran iz Golubinaca je u Belegišu pobedio Hajduk 1925 Podunavac sa 1:0.
Info Stara Pazova 30.05.2016.
Na 32. sednici Izvršnog odbora MZ Stara Pazova predloženo je da MZ izdvoji do 200 hiljada dinara za izvođenje radova u PU Poletarac u Staroj Pazovi, kao i do 500 hiljada dinara za staropazovački dom zdravlja. Takođe je doneta odluka o popravci javne česme u parku u Staroj Pazovi, istakao je predsednik IO Saveta MZ Stara Pazova Svetislav Subotić. Posle ove sednice održana je i 26. sednica Saveta MZ Stara Pazova na kojoj su podržani predlozi Izvršnog odbora, a konstatovano je i obaveštenje o upisu prava javne svojine sportskih hala u Ulici Branka Radičevića i sportske hale Park u korist Opštine Stara Pazova sa pravom korišćenja Mesne zajednice Stara Pazova.
Info Nova Pazova 30.05.2016.
U okviru društveno odgovornog poslovanja Erste banka je organizovala akciju uređenja objekta Bubamara u Novoj Pazovi PU Poletarac. Pored zaposlenih u banci, akciji su se pridružili vaspitači i nekoliko mališana i zajedno su farbali fasadu, klupe i žardinjere.
Info Stara Pazova 27.05.2016.
Gas-feromont a.d. će od 01. juna imati nove, niže cene prirodnog gasa za javno snabdevanje. Cena za grupu kupaca „Mala potrošnja - domaćinstva" će umesto dosadašnjih 34 dinara 69 para dinara po kubnom metru, bez PDV-a, biti 33 dinara 37 para, odnosno 36 dinara 70 para sa PDV-om. Stopa poreza na dodatu vrednost je 10 posto, saopštio je ovaj javni snabdevač. U saopštenju koje je potpisao Vladimir Kovačević, Koordinator trgovinskog poslovanja se dodaje, da je Gas-feromont za ovu odluku danas dobio saglasnost Agencije za energetiku Republike Srbije pa je odluka validna i stupa na snagu od 1. juna. Prirodni gas za domaćinstva biće jeftiniji za dinar i 32 pare po kubiku.
Info Stara Pazova 27.05.2016.
Prezentacijom znanja i umeća koje su tokom školovanja stekli iz zanata i smerova, učenici i profesori Tehničke škole obeležili su danas Dan škole i 70 godina postojanja i rada škole. Ovo je samo jedan u nizu sastanaka Tehničke škole sa privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave u cilju da se pruži uvid u teorijsko i praktično znanje učenika kako bi nakon školovanja lakše našli zaposlenje, istakao je na proslavi direktor Lazar Đukić. Tehnička škola iz Stare Pazove obrazuje učenike u tri područja rada i to: mašinstvo i obrada metala i grafičarstvo i saobraćaj. Trenutno ima 18 odeljenja. Proslavi su prisustvovali brojni gosti, predstavnici drugih škola, predstvanici lokalne samouprave i privrednici sa teritorije opštine Stara Pazova.
Info Stara Pazova 27.05.2016.
Nakon jednomesečne pauze, Udruženje hranitelja Široko srce iz Stare Pazove sutra ponovo organizuje proslavu rođendana dece u njihovim porodicama. Ovom prilikom će slaviti deca rođena u maju i aprilu, tako da će se na stolu naći 5 torti a predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je kao i uvek do sada, obezbedio poklone. Druženje koje doprinosi boljem upoznavanju dece u hraniteljskim porodicama počeće sutra u 12 časova u Klubu za dnevni boravak u staropazovačkom parku.
Kultura Stara Pazova 27.05.2016.
Sinoć je u Staroj Pazovi nastupio FA Đevin iz Bratislave, iz Slovačke. U dvočasovnom programu publika je mogla da vidi pesme, igre i običaje iz svih krajeva Slovačke. Iako su prvi put bili u Pazovi, u Srbiji su već bili pre dve godine, kada su imali nastup u Aradcu, na koji imaju lepa sećanja, tako da su se opet rado odazvali pozivu da gostuju u našoj zemllji. Ove godine FA Đevin obeleževa 30. godišnjicu postojanja, a osim igrača iz Bratislave i okoline, poslednjih nekoliko godina imaju i nekoliko članova iz Srbije, pa tako i iz Stare Pazove, koji trenutno tamo žive i rade. Sutra će gosti zajedno sa domaćinima, FA Klasje, nastupiti na festivalu Tancuj, tancuj u Gložanu.
Kultura Stara Pazova 27.05.2016.
Večeras će u Staroj Pazovi biti održana opštinska smotra izvornog stvaralaštva odraslih. Natupiće pevačke grupe i solisti društava Janko Čmelik i Branko Radičević iz Stare Pazove, Sveti Sava iz Nove Pazove i Udruženja građana Sana sa starim izvornim pesmama iz krajeva koje predstavljaju. Na smotri će biti prikazana i dva običaja koje su pripremili članovi Sane i FA Klasje iz Stare Pazove. Selektorka smotre je koreograf Dajana Kostić, ulaz za publiku je besplatan, a smotra će biti održana u pozorišnoj sali u 19 časova.
Kultura Stara Pazova 27.05.2016.
Sutra će u holu pozorišta u Staroj Pazovi biti promocija knjige „Životna priča" autora Dragana Đage Beljića. U pitanju je njegova prva zbirka pesama, iako piše već godinama. Bavi se i muzikom i neke od njegovih pesama se nalaze na tri CD-a, koje je snimio u sopstvenoj obradi, i muzički i glasovno, a sada i u ovoj zbirci koju je izdao Centar za kulturu Stara Pazova.
Info Nova Pazova 27.05.2016.
Sutra u Novoj Pazovi zbog elektromontažnih radova od 11 do 14 časova, bez napona će ostati TS Vojvodina i TS Zorčić. U slučaju lošeg vremena radovi se odlažu.
Sport Stara Pazova 27.05.2016.
U 29. kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca sutra će u Novim Banovcima dočekati ekipu TSC iz Bačke Topole, Dunav iz Starih Banovaca će igrati u Šidu protiv Radničkog, a Radnički iz Nove Pazove će biti gost Banata u Zrenjaninu. U 29. kolu Novosadsko-Sremske lige u nedelju će Jedinstvo iz Stare Pazove igrati u Gložanu protiv Budućnosti, a Sremac u Vojki sa Veternikom. U opštinskom derbiju 28. kola Sremske lige u nedelju u Belegišu će se sastati Hajduk 1925 Podunavac i Jadran iz Golubinaca. Sve utakmice će početi u 17 časova.
Info Stara Pazova 26.05.2016.
„Beogradski manifest“ je jedinstvena platforma za predstavljanje najboljih manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona, a biće održan po drugi put na Kalemegdanu od 27. do 29. maja. Veliki festival manifestacija i destinacija osmišljen je tako da se posetiocima što vernije prenese autentičan duh i atmosfera, kao i kulturne i turističke vrednosti manifestacija u Srbiji, istakla je za RTV Stara Pazova Dragana Zorić Stanojković, direktorka Turističke organizacije opštine Stara Pazova. Štand turističke organizacije Opštine Stara Pazova nalaziće se u zoni Aduti Srbije – Tradicional. Biće to svojevrsna prilika da se naša Opština predstavi svojim programima, znamenitostima, gastronomskim specijalitetima, starim zanatima.
Info Stara Pazova 26.05.2016.
Svečanom priredbom u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, sinoć je obeležen Dan škole „Boško Palkovljević Pinki”. Prisutnima se obratio direktor škole Milan Predojević, a potom su nagrađeni najuspešniji učenici koji su osvojili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Direktor je takođe istakao dva značajna i uspešna projekta ove škole, a to su školski hor „Zvonce” i školica slikanja „Pinkijeva duga”. Takođe, je pohvalio i školski časopis Đački svet. Učenici i nastavnici pripremili su bogat kulturno-umetnički program sa recitacijama, pesmama, plesnim koreografijama, horskim nastupom i akrobatikom.
Info Stara Pazova 26.05.2016.
Sutra sa početkom u 10 časova u školskoj radionici Tehničke škole u Staroj Pazovi biće obeležen dan škole i jubilej, 70 godina postojanja i rada. Ovom prilikom maturanti škole će pokazati stečena znanja i umeća tokom školovanja. Planirano je da proslavi prisustvuju i zainteresovani privrednici sa teritorije opštine Stara Pazova i tom prilikom steknu uvid u znanje i sposobnost učenika kao budućih radnika. Po rečima Lazara Đukića, direktora Tehničke škole biće to prilika i da se razgovara sa privrednicima o budućoj saradnji škole i njihovih preduzeća u smislu praktične nastave, ali i o tome kako smerove škole formulisati i usmeriti ka potrebama firmi.
Kultura Stara Pazova 26.05.2016.
U Staru Pazovu u posetu FA Klasje danas dolazi FA Devin iz Bratislave, iz Slovačke. Kroz scenske nastupe neguje i čuva od zaborava široku paletu pesama, igara i običaje iz svih krajeva Slovačke, a nastupao je na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima na svim kontinentima. FA Devin okuplja igrače iz Bratislave i okoline, a imaju i nekoliko članova iz Srbije, pa tako i iz Stare Pazove, koji trenunto tamo žive i rade. Koncert gostiju će biti večeras u pozorišnoj sali u Staroj Pazovi sa početkom u 20 časova a u subotu će zajedno sa domaćinima nastupiti na festivalu Tancuj, tancuj u Gložanu.
Info Surduk 26.05.2016.
Siniša Paunović, uspešni odgajivač konja iz Surduka, za dva grla na poslednjem novosadskom sajmu poljoprivrede dobio je šampionski i vicešampionski pehar. Njegov priplodni pastuv 148 Neapolitano Batosta, poreklom iz Ergele Kelebija, osvojio je šampionsku titulu, a priplodna kobila 101 Vera 11, osovojila je drugo mesto. Paunović se bavi poljoprivredom, dugo godina učestvuje na fijakerijadama, i jedan je od osnivača Konjičkog kluba „Konverzano“. Na novosadskom sajmu devet odgajivača predstavilo je svoje konje.
Sport Novi Banovci 26.05.2016.
Fudbaleri Borca iz Sakula i Mladosti iz Bačkog Jarka igraće u finalu kupa Vojvodine. Borac je juče u Sakulama u polufinalu pobedio Omladinac iz Novih Banovaca sa 3:2, a Mladost je savladala Hajduk u Čurugu sa 5:2. Finale kupa Vojvodine će se igrati početkom avgusta, pred početak nove fudbalske sezone.
Info Novi Banovci 25.05.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi su, po nalogu nadležnog tužioca, odredili zadržavanje do 48 časova za S.T. (30), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tešku krađu i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila na području Banovaca. Sumnja se da je provalio u jednu privatnu kuću i ukrao tehničku robu, garderobu, novac, dokumenta i ostale vlasnikove lične stvari. Takođe se tereti da je neovlašćeno, bez pristanka vlasnika, upravljao tuđim automobilom, oštetio ga a zatim ostavio u dvorištu napuštene kuće. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi.
Kultura Stara Pazova 25.05.2016.
Na ovogodišnjem XXII Bijenalu fantazije u Turčjanskoj galeriji u Martinu u Slovačkoj, u konkurenciji oko pet i po hiljada radova iz 33 zemlje sveta, među nagrađenima su i učenici Osnovne škole „Heroj Janko Čmelik” iz Stare Pazove. Gabriela Domonji, učenica 6-1 razreda osvojila je jednu od četiri ravnopravne nagrade koje je dodelio Jan Varšo, predsednik Kancelarije za Slovake u dijaspori. Zahvalnice su dobile: Jana Opavski, Ela Faraga, Jana Jašo i Dejna Domonji, učenice petog razreda, zatim Milinka Strejček, 8 razred, Miroslava Maho 6. razred i Laura Hruškar 7. razred. Tema bijenala bila je: „Priče, mitovi, legende i njihova magija brojeva“. Nagrade su uručene na otvaranju izložbe čiji je autor Martin Georg Oscisti.
Kultura Stara Pazova 25.05.2016.
Anabela Stošić, učenica prvog razreda Gimnazije „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i Branislav Pop, takođe iz Stare Pazove, učenik Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu osvojili su juče ravnopravno prvo mesto na republičkom takmičenju iz slovačkog jezika za učenike srednjih škola u kategoriji prvog razreda. Takmičenje je održano u Bačkom Petrovcu. Za razliku od učenika gimnazije u Petrovcu i Kovačici, gde se nastava odvija na slovačkom jeziku, u Staroj Pazovi se ovaj jezik uči fakultativno kod profesora Aleksandra Ćirkovića. Ove godine je iz staropazovačke gimnazije i Ekonomske škole „Vuk Karadžić“ učestvovalo četiri njegova đaka. Učenike, koji su osvojili jedno od prva tri mesta, Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine nagrađuje odlaskom na jednonedeljni letnji kamp u Slovačkoj.
Sport Stari Banovci 25.05.2016.
U Vranju je od 9. do 15. maja održana jubilarna 10. Školska olimpijada na kojoj je u disciplini bacanje kugle Luka Savić, učenik OŠ „Slobodan Savković” iz Starih Banovaca osvojio 2. mesto. Na Školskoj olimpijadi u 15 sportskih disciplina ove godine takmičilo se rekordnih 7.000 osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije, a Luku je za takmičenje pripremala nastavnica fizičkog vaspitanja iz starobanovačke osnovne škole Milica Savić. Održavanje Olimpijade su podržali Ministarstvo sporta i omladine i Savez za školski sport Srbije koji je i partner Sportskih igara mladih. Luka inače trenira košarku i fudbal, a uz školu će nastaviti i dalje da usavršava svoje umeće u atletici i bacanju kugle.
Info Stara Pazova 24.05.2016.
Razvojna agencija Srbije raspisala je javni poziv za finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i klasterima koji su uvozno-izvozno orjentisani. Mala i srednja preduzeća i preduzetnici mogu da apliciraju za iznos od 50 hiljada do milion dinara, za nov dizajn proizvoda i ambalaže, poboljšanje novih proizvoda i usluga za domaće i strano tržište, zatim za testiranje novih proizvoda i učešće na sajmovima. Razvojna agencija Srbije subvencionisaće do 50 procenata pomenutih aktivnosti po realizaciji, a konkurs je otvoren dok se ne utroše raspoloživa sredstva, rekla je u razgovoru za RTV Stara Pazova Tanja Mijajlović iz Regionalne razvojne agencije Srem u Rumi.
Kultura Stara Pazova 24.05.2016.
Lora Meršak iz Stare Pazove treći je recitator Srbije u srednjoj kategoriji. Ona je na danas održanoj republičkoj smotri recitatora u Valjevu pod nazivom „Pesniče naroda mog“ osvojila 47 bodova, samo dva manje od prvoplasiranog recitatora. Zapažen nastup na republičkoj smotri imao je i Andrej Simendić iz Stare Pazove.
Kultura Stara Pazova 24.05.2016.
Na Muzičkom festivalu dece Vojvodine staropazovačka opština će imati 7 predstavnika. U mlađoj kategoriji će na ovoj pokrajinskoj smotri, najmasovnijoj manifestaciji kada je muzičko-folklorno stvaralaštvo dece u pitanju, nastupiti grupe kulturno-umetničkih društava Branko Radičević iz Novih Banovaca, Janko Čmelik i Branko Radičević iz Stare Pazove i Mladost iz Nove Pazove, u konkurenciji starijih dečjih folklornih ansambala grupe novopazovačkog društva Sveti Sava i pazovačkog i novobanovačkog Radičevića. 55. Muzički festival dece Vojvodine biće održan u nedelju u Bačkoj Topoli.
Sport Stara Pazova 23.05.2016.
Staropazovčanin Dušan Lajović 81. igrač sveta uspešno je startovao na Rolan Garosu u Parizu pošto je pobedio Amerikanca Denisa Kudla trenutno 53. igrača na ATP listi sa 3:0, po setovima 6:4, 6:3 i 6:3. Meč je trajao sat i 43 minute, a pobedom Lajović se plasirao u naredno kolo turnira u Parizu.
Info Vojka 23.05.2016.
Svečanom akademijom povodom 6 vekova od prvih pisanih zapisa o Vojki, sinoć je završena četvorodnevna proslava obeležavanja ovog velikog jubileja. Pre akademije, u centru sela ispred Doma kulture, Milan Beara, zamenik predsednika Opštine Stara Pazova je zajedno sa Ljubanom Skopljakom, predsednikom Saveta MZ Vojka, otkrio vetrenjaču, simbol sela izrađen od drveta. U okviru akademije o duhovnosti sela je govorio protojerej Radomir Sandić, novinar Anđelka Mali je podsetila na arheološka nalazišta o Vojki, brojnim gostima se obratio i Anđelko Erdeljanin, novinar, književnik i autor monografije Vojka.
U muzičkom delu programa su nastupili hor Sveti Nikolaj Srpski iz Nove Pazove, Ženska pevačka grupa KUD-a Slavko Gajin sa najstarijom zabeleženom pesmom o Vojki, kao i mr kontrabasa Ljubinko Lazić. Posredsedstvom video bima, svečani skup su pozdravili Vojčani, koji su u svetu a ne zaboravljaju svoje selo, dok je na kraju programa prikazan dokumetarni film Šest vekova Vojke, autora Milivoja Kovačevića. Iako je centralna proslava trajala 4 dana i svoj epilog imala upravo na dan seoske crkvene slave, Sveti Nikola, koja je ujedno i Dan Mesne zajednice, cela godina je u znaku ovog velikog jubileja.
Kultura Stara Pazova 23.05.2016.
Apsolutni pobednici 54. Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine, koji je u subotu zatvoren u Staroj Pazovi, su Staropazovčani – Slovačko pozorište VHV. Predstavu „Ad infinitum“, autora Miroslava Baka i Miroslava Kožika, u Kožikovoj režiji, stručni žiri je proglasio za najbolju i stekla je pravo učešća na republičkom festivalu u Kuli. Kožiku je pripala i diploma najboljeg reditelja, a Baku za originalnu muziku. „Ad infinitum“ je dobio i nagradu za vizualni dizajn „Anamarija Mihajlović“ i najveću ocenu publike 4,82. Aleksandar Bako je poneo diplomu najboljeg scenografa, za scenografiju u predstavi „Maratonci trče počašni krug“ a Janko Šakrezi jednu od pet ravnopravnih diploma za najbolja glumačka ostvarenja za ulogu Lakija Topalovića u ovoj predstavi.
I jedna od pohavala za glumačka ostvarenja pripala je pazovačkom glumcu Zlatku Fabriju, za ulogu Aksentija Topalovića u predstavi „Maratonci trče počasni krug“. A pored pazovačkog „Ad infinituma“ u Kulu odlaze i drugo i trećeplasirane predstave „Je li bilo kneževe večere“ amatera iz Sente i „Čudo u Šarganu“ amatera iz Crvenke. Nakon dodele nagrada nastupila je Pozorišna trupa „Drzne in Lepi“ Kulturnog doma Stična iz Slovenije sa Šekspirovim Hamletom u režiji Trajčeta Geogrijeva.
Kultura Nova Pazova 23.05.2016.
U petak i u subotu u Novoj Pazovi je održan 11. međunarodni festival dečjeg folklora Razigrana mladost. Nastupilo je oko 800 učesnika iz Nove Pazove, Kostolca, Bogatića, Batajnice, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Jakova, Novih Banovaca, i 4 inostrana ansambla iz Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske i Bugarske. Drugi dan festivala je počeo defileom učesnika kroz centar Nove Pazove nakon čega su izvođači pred punom sportskom salom publike pokazali pesme i igre iz krajeva odakle dolaze i na koji način neguju narodnu baštinu. Festival je pratio Dragan Đorđević, direktor Nacionalne sekcije CIOF Srbija, koji je ocenio da su svi izvođači veoma kvalitetni i da ovakva manifestacija zaslužuje da se nađe na CIOF-ovoj mapi festivala.
KUD Mladost kao organizator tome i teži i nada se, da će 12. Razigrana mladost imati obeležje Međunarodne organizacije folklornih festival koja okuplja članice iz više od 90 zemalja i više od 300 svetskih festivala.
Info Stara Pazova 23.05.2016.
Oko 30 biciklista iz Stare Pazove uključilo se u humanitarnu akciju za pomoć Nikoli Vulinoviću i vozilo humanitarnu turu od Stare Pazove do plaže Venecija u Starim Banovcima i nazad laganim ritmom uz druženje svih učesnika. Po povratku u Staru Pazovu kontaktirali su Nikolinu majku i predali sakupljeni novac. Ovaj potez biciklista dokaz je da Staropazovčanima ne nestaje ideja kada je potrebna pomoć nekom njihovom sugrađaninu. U akciji je prikupljeno preko 9000 dinara.
Info Stara Pazova 23.05.2016.
U okviru akcije „Odgovoran komšija“ sugrađani Hvezdjoslavove ulice u Staroj Pazovi rešili su se biljnog otpada nastalog nakon uređenja dvorišta i bašta u svojim domaćinstvima. Izneti otpad ispred svake kuće odnesen je kamionom JKP Čistoća. Sa ciljem podizanja svesti građana o značaju očuvanja zdrave životne sredine, Ekološki pokret opštine Stara Pazova „Eko San“, u saradnji sa JKP „Čistoća" organizovao je ovu akciju koja je za sada realizovana samo u Hvjezdoslavovoj ulici. Ako ovaj pilot projekat zaživi sugrađani će moći na ovakav jednostavan i besplatan način da se reše orezanog granja, trave i drugog biljnog otpada, kako ga ne bi palili po baštama ili na nekom drugom otvorenom prostoru, jer je to zakonom o zaštiti od požara zabranjeno, a kazna za fizička lica je od 10 do 50 hiljada dinara.
Info Stara Pazova 23.05.2016.
U 28. kolu Srspke lige područje Vojvodina fudbaleri Radničkog igrali su u Novoj Pazovi protiv TSC-ea iz Bačke Topole 0:0, Dunav je u Starim Banovcima poražen od Borca iz Sakula sa 2:1, a Omladinac iz Novih Banovaca je izgubio kao gost od Sente sa 3:0. U 28. kolu Novosadsko - Sremske lige Sremac je u Vojki izgubio od Crvene Zvezde iz Novog Sada sa 3:0, a Jedinstvo iz Stare Pazove je pobedilo u gostima Veternik sa 3:1. U 27. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša poražen je u Rumi od Prvog maja sa 2:1, dok je Jadran u Golubincima savladao Partizan iz Vitojevaca sa 4:2.
Sport Stari Banovci 23.05.2016.
Na Školskom republičkom prvenstvu u šahu održanom u Nišu 21.i 22. maja, šahisti Osnovne škole „Slobodan Savković” iz Starih Banovaca, ekipno su osvojili četvrto mesto u muškoj i sedmo u ženskoj konkurenciji. Intersantno je, da su iako na četvrtom mestu imali isti broj bodova kao i trećeplasirana ekipa. U pojedinačnoj konkurenciji trećih i četvrtih razreda za devojčice, Marija Stanković je osvojila drugo mesto i srebrnu medalju, a u konkurenciji petih i šestih razreda za dečake, njen brat, Miloš Stanković je takođe osvojio drugo mesto i srebro. Marija i Miloš su takmičari Šah kluba „Banovci Dunav”. Inače, u muškoj konkurenciji takmičila se 21 ekipa, a u ženskoj 20, izjavio je za RTV Stara Pazova, Boško Milojević, direktor škole u Starim Banovcima.
Info Stara Pazova 20.05.2016.
Peta Maturantska parada koja se u isto vreme organizuje u više gradova Evrope pa i Srbije održana je danas tradicionalno na trgu dr Zorana Đinđića u Staroj Pazovi. U ovom najpopularnijem omladinskom projektu u Srbiji koji se organizuje u znaku mira i tolerancije učestvovali su staropazovački maturanti. Uspeh u daljem životu učesnicima u ime lokalne samouprave poželeo je Željko Šolaja načelnik Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje. Ovogodišnju manifestaciju su organizovali Kancelarija za mlade opštine Stara Pazova zajedno sa maturantima uz dirigentsku palicu profesorke Svetlane Inđić. Pokrovitelj maturantskog plesa u Staroj Pazovi i ove godine je opština Stara Pazova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Procenjuje se da je danas na istu melodiju plesalo oko 400.000 maturanata širom Evrope.
Info Stara Pazova 20.05.2016.
Komisija opštine Stara Pazova za pripremu i obradu konkursne dokumentacije za raspodelu sredstava za podsticaj razvoja preduzetništva, malih i srednjih preduzeća na teritoriji opštine Stara Pazova raspisala je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara namenjenih razvoju preduzetništva, mikro i malih pravnih lica. Novčana sredstva se dodeljuju za subvencionisanje troškova nabavke nove ili polovne opreme, mašina, delova za mašine, repro materijala i sirovina, a u cilju jačanja konkurentnosti, unapređenja tehnoloških procesa i povećanja obima prometa privrednih subjekata. O uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji svi zainteresovani privredni subjekti, mogu se informisati na internet stranici opštine Stara Pazova www.starapazova.rs gde se mogu preuzeti i obrasci za prijavu, i na broj telefona 022/310-013.
Info Vojka 20.05.2016.
Povodom obeležavanja „600 godina Vojke“ , u OŠ „Milan Hadžić“, Košarkaški klub Vojka organizovao je takmičenje u šutu za 3 poena. Učenici nižih i viših razreda takmičili su se kako bi sakupili simboličnih 600 poena i to odeljenje protiv odeljenja u okviru istog razreda. Svaki razred su predstavljala 4 dečaka i 2 devojčice, a svaki đak je šutirao po dve lopte sa pet lokacija. Trebalo je na ovaj način ubaciti 200 trojki. Učešće u manifestaciji uzeo je i Aero klub Vojka, izloživši osvojene pehare u holu škole.
Info Nova Pazova 20.05.2016.
Firma Metalfleks u saradnji sa poslovnim partnerima, danas u Četvrtoj inustrijskoj ulici, u Industrijskoj zoni u Novoj Pazovi, organizovala je Drugi mali kućni sajam na kome su tržištu po povoljnim uslovima bili ponuđeni alati, mašine i oprema više poznatih proizvođača. Nikola Ležaja, poslovođa maloprodaje istakao je da su ponudi bili proizvodi domaćih i stranih renomiranih brendova po povoljnim uslovima uz popuste, poklone i iznenađenja.
Info Vojka 20.05.2016.
Povodom proslave 6 vekova od prvih pisanih pomena Vojke, sinoć je u holu Doma kulture otvorena etno izložba, čime je počela četvorodnevna proslava. Pripremila ju je i otvorila master turizmologije Dragana Ragastovac, koja je sakupila predmete sa kraja 19. i početka 20. veka. Program otvaranja muzikom su propratili učenici Muzičke škole Ljubinka Lazića, koji su svirali i na otvorenoj sceni u parku. U večernjim satima zatim je usledio koncert tamburaša Ljubinka Lazića. U Osnovnoj školi Milan Hadžić učenici za 17 časova spremaju priredbu posvećenu svom selu. Od 18.30 u biblioteci će biti književno veče od 20 časova na letnjoj pozornici je najavljen koncert narodne muzike Vojčani za Vojčane.
Kultura Stara Pazova 20.05.2016.
Pre predstave, sinoć je na 54. Susretu amaterskih pozorišnih društva Vojvodine održana promocija monografije „Makan”. Kako i sam naslov govori, novinar i pisac Martin Prebuđila ovu monografiju posvećuje poznatom pozorišnom i filmskom reditelju iz redova vojvođanskih Slovaka Janu Makanu, a izašla je povodom njegovog životnog jubileja, šezdesetog rođendana. Autor nije izabrao istorijski pristup, već je monografija pisana u formi intervjua, a sadrži i tekstove, koje su o Makanu pisali njegovi saradnici. Atraktivan dizajn monografije, crveno crni, uradio je akademski slikar Đula Šanta. Promociji je prisustvovao i sam Jan Makan, a pretposlednja takmičarska predstava na Susretu bila je iz Kovina. Amatersko pozorište Kovin izvelo je Gogoljevu Ženidbu. Večeras je na programu, poslednja takmičarska, inače druga predstava domaćina, Slovačkog pozorišta VHV - „Maratonci trče počasni krug” u režiji Aleksandera Baka.
Kultura Novi Banovci 20.05.2016.
Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, koja se na popularan način bavi muzejima i kulturnom baštinom, Noć muzeja, ove godine se održava 13. put u subotu u više od 50 gradova širom Srbije. U novobanovačkom Domu kulture drugu godinu zaredom bogat program povodom ove manifestacije organizuje Udruženje „Volim Banovce”. Celovečernji program biće posvećen temama smeha i godišnjica u kome će učestvovati stand – up komičari, glumci amateri sa satiričnim pozorišnim predstvama i karikaturisti. Tokom večeri u Domu kulture u Novim Banovcima biće izloženi radovi učenika OŠ „Nikola Tesla” iz Novih Banovaca i OŠ „Slobodan Savković” iz Starih Banovaca u okviru izložbe „Nikola Tesla očima učenika”. Kao i prošlih, tako se i ove godine očekuje veliki broj posetilaca, a manifestacija će trajati od pet popodne do ponoći.
Sport Stara Pazova 20.05.2016.
Sutra i u nedelju će se igrati prvenstvene utakmice u ligama u kojima nastupaju timovi iz naše Opštine. U 28. kolu Srpske lige područje Vojvodina, Radnički će u Novoj Pazovi dočekati TSC iz Bačke Topole, Dunav će u Starim Banovcima igrati protiv Borca iz Sakula, a Omladinac će igrati kao gost sa Sentom. U 28. kolu Novosadsko-Sremske lige Sremac će u Vojki dočekati Crvenu Zvezdu iz Novog Sada, a Jedinstvo će biti gost Veternika. U 27. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac će se u Rumi sastati sa Prvim majom, a Jadran iz Golubinaca će igrati u Vitojevcima protiv Partizana.
Info Vojka 19.05.2016.
Otvaranjem etno izložbe „Vojka kroz vekove“ autorke mr Dragane Ragastovac večeras u 19 časova u holu Doma kulture u Vojki počinje četvorodnevno obeleževanje 6 vekova od prvih pisanih pomena ovog sremskog sela. Nakon toga na letnjoj pozornici u 20 časova najavljen je koncert tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića. Za petak učenici OŠ Milan Hadžić pripremaju veliki školski čas i svoju priredbu, dok će u pola sedam u prostorijama biblioteke biti književno veče pod nazivom Slovo o Vojki a učesnici su pisci iz Vojke. U subotu su planirani brojni kulturni, zabavni i sportski programi a svečana akademija u nedelju, na sam Dan Mesne zajednice i seoske crkvene slave – Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja.
Info Stara Pazova 19.05.2016.
U petak 20. maja u mestu Novi Banovci od 8.30 do 14 časova struje neće imati trafostanica Partizanska, kao i ulice Sportska, Fruškogorska od Sportske do Železničke ulice. Istog dana u Staroj Pazovi od 8.30 do 13 časova struje neće imati zgrade na Slovenskom trgu brojevi 1, 2, 3 kao i bivša zgrada Napretka. A u subotu 21. maja u Novoj Pazovi od 8.30 do 13 časova bez struje će biti trafostanice: Imos plast, Pneumatika i Milaš.
Info Stara Pazova 19.05.2016.
Sinoć je u Staroj Pazovi održana prezentacija Univerziteta interdisciplinarnih studija koji od septembra počinje sa radom u prostorijama dvorca „Šlos“ u Golubincima. Na ovom fakultetu budući studenti moći će da izučavaju oblast informacionih tehnologija, ekonomije životne sredine, medija i umetnosti. Već sada ima zainteresovanih studenata iz Srema, otkrio nam je prof dr Vladan Zdravković koji je kao idejni tvorac održao prezentaciju. Fakultet je jedinstven na prostoru Srbije, jer pruža mogućnost da sve četiri godine studenti rade na projektima svetski relevantnih kompanija koje će na kraju školovanja zaposliti studente koji se najbolje pokažu. Nastava će biti organizovana po principima najsavremenijeg obrazovanja Engleske, Amerike, Švedske i Nemačke. Prezentaciju su pratili maturanti srednjih škola, kojima će ukoliko upišu ovaj fakultet predavati eminentni predavači iz zemlje i inostranstva.
Info Stara Pazova 19.05.2016.
PU Poletarac i Služba dečje stomatologije Doma zdravlja Dr J.J. Zmaj održali su danas u staropazovačkom parku centralnu manifestaciju u okviru akcije obeležavanja nedelje zdravlja usta i zuba. Mališani iz vrtića su sa transparentima u rukama i u kostimima od recikliranih materijala recitovali pesme na ovu temu. Animacija dece, oslobađanje straha od zubara i neposredan kontak sa stomatolozima u nešto drugačijem okruženju, cilj je ovogodišnje akcije.Već 26 godina, treća nedelja maja posvećena je promociji zdravlja usta i zuba, a ističe značaj prevencije, održavanje higijene i redovnih poseta zubaru.
Kako bi promovisali zdravlje usta i zuba dečji stomatolozi staropazovačkog Doma zdravlja ove nedelje obilazili su predškolske ustanova na teritoriji naše opštine, ali kako ističe doktorka Bojana Markovska, specijalista dečje i preventivne stomatologije, prevencija je važna kako za decu tako i za odrasle.
Kultura Nova Pazova 19.05.2016.
Sutra i prekosutra Nova Pazova je domaćin Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Razigrana mladost”. Ovaj festival već deset godina okuplja dečije ansamble iz Srbije i regiona. Nastupiće folkloraši iz Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i Hrvatske kao i domaćini. Festival će svečano biti otvoren sutra u 20 časova u sportskoj hali u Novoj Pazovi. Posetioci će imati prilike da uživaju u tradicionalnim igrama zemalja učesnica, a domaćin KUD „Mladost” će se predstaviti sa 5 dečijih ansambala. Svoje umeće prikazaće oko 800 učesnika.
Kultura Stara Pazova 19.05.2016.
U holu pozorišta u okviru 54. Susreta APDV sinoć je održan javni čas učenika Osnovne muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“, izdvojenog odeljenja u Staroj Pazovi. Ovu četvrtu školsku godinu rada u Staroj Pazovi završava preko 50 malih muzičara a na javnom času je nastupilo njih 23, od prvog do šestog razreda, predstavivši se na klaviru, harmonici, violini i klaviru. U okviru smotre sinoć su nastupili amateri iz Kule sa komedijom „Sumnjivo lice“ u režiji Dragana Ostojića a večeras dolazi Amatersko pozorište iz Kovina sa Gogoljevom Ženidbom u režiji Jovana Grujića.
Sport Stara Pazova 19.05.2016.
U 27. kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca pobedili su u Novim Banovcima Dolinu iz Padine sa 3:0, Dunav iz Starih Banovaca izgubio je od Železničara u Pančevu sa 2:0, a Radnički iz Nove Pazove je izgubio od Radničkog u Šidu sa 3:0. Jedinstvo je u Staroj Pazovi u 27. kolu Novosadsko - Sremske lige pobedilo Slaviju iz Novog Sada sa 3:0, a Sremac iz Vojke je protiv Borca u Novom Sadu igrao 1:1. U 26. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac pobedio je u Belegišu OFK Brestač sa 4:1, Jadran je u Golubincima savladao Prvi maj iz Rume sa 2:0.
Politika Stara Pazova 18.05.2016.
Na 3. sednici Skupštine opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović je izabran za predsednika Opštine Stara Pazova, za njegovog zamenika odbornici su izabrali Milana Bearu, a na Radinovićev predlog, skupština je izabrala Opštinsko veće koje čine: Zdenko Gašić, Slaviša Kostić, Mario Anić, Dragoslav Bonđi, Biljana Glišić, Radoje Blagojević, Dušan Sarapa, Jezdimir Ašćerić, Dragan Dronjak, Đorđe Vukašinac i Petar Preočanin. Na stalnom radu u opštini biće Blagojević, Bonđi i Sarapa. U izjavi za medije Đorđe Radinović je kao prirotetne zadatke naveo izgradnju kanalizacije i ulaganje u infrastrukturu u cilju kvalitetnijeg života građana.
Info Stara Pazova 18.05.2016.
Na prvoj sednici novog saziva Skupštine opštine Stara Pazova verifikovani su mandati 48 odbornika, a sa trideset jednim glasom za i 13 protiv, za predsednika Skupštine izabran je Goran Jović iz koalicije oko Pazovačkog pokreta. Živojin Gavrić, odbornik Srpske napredne stranke izabran je za zamenika predsednika Skupštine, sa 34 glasa za i 7 protiv, a Skupština je predlog Gorana Jovića, da sekretar Skupštine bude Vesna Jovanović, podržala sa 35 glasova za. Na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke, javnim glasanjem odbornici su Draganu Stević izabrali za predsednicu Mandatno administrativne komisije, a članovi su: Saša Milićević, Zora Ljepoja, Biljana Kostić Dizdarević i Radivoje Đukić.
Na drugoj sednici Skupštine opštine Stara Pazova, potvrđeni su mandati za četiri nova odbornika, umesto Nedeljka Kovačevića, Janka Havrana i Vladimira Jovanovića sa Izborne liste „Aleksandar Vučić Srbija pobeđuje“ i Zorana Vukašinovića, sa Izborne liste „Ivica Dačić - Socijalistička partije Srbije“. Novi odbornici u Skupštini opštine Stara Pazova su: Marija Baljak, Milan Beara i Ljibuša Simendić, iz Koalicije oko Srpske napredne stranke i Branislav Gavran, odbornik Socijalističke partije Srbije. Kovačević, Havran, Jovanović i Vukašinović, ostavke su podneli na prvoj sednici.
Info Stara Pazova 18.05.2016.
Zbog poboljšanja usluga i unapređenja kvaliteta kablovski operater Kopernikus je izmenio pozicije kanala u analognoj ponudi. RTV Stara Pazova od sada možete pronaći na kanalu S18. Kopernikus od danas u digitalnoj ponudi ima 139 kanala i blizu 70 u analognoj.
Info Vojka 18.05.2016.
Od sutra do nedelje, 22. maja u Vojki će brojnim programima biti obeležen veliki jubilej – 6 vekova od prvih pisanih dokumenata o ovom selu. Obeležavanje velikog jubileja počinje u četvrtak, 19. maja otvaranjem etno izložbe u holu Doma kulture, nakon čega će uslediti koncert tamburaškog orkestra mr Ljubinka Lazića. Učenici OŠ Milan Hadžić pripremaju veliki školski čas, a u večernjim satima sledi književno veče i koncert narodne muzike pod nazivom Vojčani za Vojčane. Narodno veselje uz pečenje vola na ražnju, mini likovnu koloniju, fijakerijadu i fudbalske utakmice, planirano je za subotu. Predveče će na letnjoj pozornici uslediti koncert folklora, a uveče rok veče. Na sam dan seoske slave u hramu Svetog oca Nikolaja će ujutro biti svečana liturgija, dok članovi Mesne zajednice planiraju ručak sa gostima i sečenje slavskog kolača u 13 časova, istovremeno kada će biti i fijakerijada. Organizator proslave je Mesna zajednica Vojka a generalni pokrovitelj opština Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 18.05.2016.
U okviru 54. susreta amaterskih pozorišta Vojvodine u Staroj Pazovi sinoć su predstavljena književna izdanja o lutkarstvu Pozorišnog muzeja Vojvodine. Zoran Đerić i Ljiljana Dinić su govorili o delu Henrika Jurkovskog „Lutka u kulturi“, predstavili dva zbornika radova o istorijatu lutkarstva na ovim prostorima, Zbornik radova sa skupa o lutkarstvu i časopis „Niti“, prvi i jedini časopis u Srbiji o lutkarskoj umetnosti, istakavši pri tome, da na ovim prostorima lutkarstvu nije posvećeno dovoljno pažnje. Nakon toga su nastupili amateri iz Beočina sa komadom Nine Mitrović „Kad se mi mrtvi pokoljemo“ a večeras će Kulturni centar iz Kule izvesti „Sumnjivo lice“ u režiji Dragana Ostojića. Pre toga, u holu pozorišta sa početkom u 17 časova biće održan javni čas učenika izdvojenog odeljenja muzičke škole Teodor Toša Andrejević iz Rume.
Info Stara Pazova 17.05.2016.
Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Stara Pazova biće sutra sa početkom u 10.00 časova. Na prvoj sednici biće izabran Verifikacioni odbor koji će podneti izveštaj o kome se vodi rasprava. Dnevnim redom je predviđen izbor predsednika i zamenika predsednika skupštine, zatim postavljenje sekretara, kao i izbor predsednika i članova Mandatno administrativne komisije. U novom sazivu Skupštine opštine Stara Pazova koja broji 48 odbornika, je 29 odbornika koalicije oko Srpske napredne stranke, po četiri iz Srpske radikalne stranke i iz Grupe građana „Izbor za našu opštinu“, po tri odbornika imaju Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka i koalicija okupljena oko Pazovačkog pokreta, a dva odbornička mesta ima Zelena stranka.
Info Stara Pazova 17.05.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Staroj Pazovi su, prilikom pretresa na području Stare Pazove, pronašli i zaplenili ukupno 125 kilograma rezanog duvana i duvana u listu. Nađena je i jedna digitalna vaga za razmeravanje rezanog duvana. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznim proizvodima i nedozvoljeno skladištenje robe, u saradnji sa poreskom policijom, protiv tri muškarca biće podnete krivične prijave nadležnom tužilaštvu.
Info Stara Pazova 17.05.2016.
U centru Stare Pazove sinoć je svečano puštena u rad javna česma. Česma je obnovljena zahvaljujući Rotary clubu Stara Pazova, u saradnji sa pazovačkim vodovodom i MZ Stara Pazova. Spolja je zadžan prvobitan izgled, a kompletne cevi su zamenjene i česma je priključena na vodovodnu mrežu. Rotary club Stara Pazova ima u planu da renovira i ostale javne česme, a MZ Stara Pazova trenutno radi na popravci česme u gradskom parku.
Info Stara Pazova 17.05.2016.
Prezentacija novog fakulteta koji od septembra ove godine počinje sa radom u dvorcu „Šlos“ u Golubincima biće održana u sredu 18. maja u velikoj Sali Bele zgrade sa početkom u 18 časova. Na ovom fakultetu budući studenti moći će da izučavaju oblast informacionih tehnologija, ekonomije životne sredine, medija i umetnosti. Fakultet je jedinstven na prostoru Srbije, jer pruža mogućnost da sve četiri godine studenti rade na projektima svetski relevantnih kompanija koje će na kraju školovanja zaposliti studente koji se najbolje pokažu. Nastava će biti organizovana po principima najsavremenijeg obrazovanja Engleske, Amerike, Švedske i Nemačke. Predviđen je i znatan broj stipendija.
Info Nova Pazova 17.05.2016.
Firma Metal-fleks u saradnji sa poslovnim partnerima, u petak 20. maja u Četvrtoj inustrijskoj ulici, u Industrijskoj zoni u Novoj Pazovi, organizuje Drugi mali kućni sajam na kome će tržištu po povoljnim uslovima biti ponuđene alati, mašine i oprema više poznatih proizvođača. Nikola Ležaja, poslovođa maloprodaje je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekao da će sajam trajati od 10.00 do 18.00 časova, da će u ponudi biti proizvodi domaćih i stranih renomiranih brendova po povoljnim uslovima uz popuste, poklone i iznenađenja. U Metal-fleksu od oktobra prošle godine radi i servis za „Štil” i „Viking” proizvode, a serviser i prodavac Ilija Stajčić je naglasio da je u toku prolećna akcija i popusti za uređaje ovih proizvođača.
Sport Stara Pazova 17.05.2016.
Posle kraće rasprave delegati Skupštine opštinskog fudbalskog saveza Stara Pazova jednoglasno su prihvatili Izveštaj o radu za prošlu godinu, kao i finansijski izveštaj prema kome je ostvaren prihod u iznosu od preko 400 hiljada dinara. Delegati su i prihvatili Plan rada za ovu godinu kao i finansijski plan. U svečanom delu sednice uručena je Diploma za doprinos razvoju fudbala Draganu Panteliću jednom od najboljih golmana na prostorima bivše Jugoslavije, a sada treneru u fudbalskom savezu Srbije kao i Zoranu Rankovu dugogodišnjem fudbalskom treneru iz Vojke koji je dobio počasno članstvo u trenerskoj organizaciji.
Sport Stara Pazova 17.05.2016.
U 27. kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca će sutra u Novim Banovcima dočekati ekipu Doline iz Padine, Radnički iz Nove Pazove će igrati u Šidu protiv Radničkog, a Dunav iz Starih Banovaca sa Železničarom u Pančevu. U 27. kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo će u Staroj Pazovi biti domaćin Slaviji iz Novog Sada, a Sremac iz Vojke će se u Novom Sadu sastati sa Borcem. U 26. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac u Belegišu će dočekati OFK Brestač, a Jadran će u Golubincima igrati sa Prvim majom iz Rume. Sve sutrašnje utakmice će početi u 16.30 časova.
Info Stari Banovci 17.05.2016.
Zbog uličnog kvara u ulici Krstinoj veliki deo naselja Stari Banovci neće imati vode u narednih nekoliko sati. Ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Stara Pazova je na terenu i radi na otklanjanju kvara. Molimo građane za strpljenje dok se kvar ne otkloni.
Info Stara Pazova 16.05.2016.
Od nedavno održanih pokrajinskih, parlamentarnih i lokalnih izbora prošlo je 20-ak dana. Srpska napredna stranka u opštini Stara Pazova osvojila je apsolutnu većinu i ima 29 mandata u budućem sazivu lokalnog parlamenta. Konstitutivna Sednica na kojoj će biti poznat budući saziv najavljena je za sredu. U intervjuu za RTV Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da će Srpska napredna stranka formirati koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije, Pazovačkim pokretom, a u toku su pregovori sa još nekim strankama. Radinović je takođe rekao, da među odbornicima pomenutih stranaka ima kvalitetnih ljudi koji mogu da doprinesu razvoju naše opštine i boljem životu građana.
Kultura Novi Banovci 16.05.2016.
Preko trista amatera iz sedam kulturno umetničkih društava nastupilo je u subotu na manifestaciji „Vojvođanska tradicija“ u Novim Banovcima koju već drugu godinu organizuje novobanovački „Branko Radičević“. Nakon defilea skraćnog zbog kiše, amateri iz: Mošorina, Rivice, Vilova, Karavukova, Deronja, Ljukova i Novih Banovaca pred punom salom doma kulture predstavili su bogatstvo folklora i narodne tradicije ovih prostora. Ovom manifestacijom od prošle godine završava se višednevno obeležavanje slave Novih Banovaca, Svetog Vasilija Ostroškog.
Info Nova Pazova 16.05.2016.
Ekipa Rezervnih vojnih starešina Nove Pazove pobednik je 15-og ribolovačkog sabora koji je u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Linjak“ održan u subotu u dvorištu škole u Novoj Pazovi. Drugo mesto pripalo je ekipi „Kumovi“ iz Stare Pazove, a treće novopazovačkoj ekipi ulice Miloša Obilića. U okviru manifestacije Udruženje odgajivača sitnih životinja i ptica održalo je izložbu, svoje radove su takođe izložile žene iz novopazovačkog i drugih udruženja žena, a nastupili su i članovi Kulturno umetničkog društva „Mladost“. Takmičenje je proteklo u druženju sa prijateljima iz Udruženja sportskih ribolovaca „Zlatna ribica Pek“ iz Voluje kod Kučeva, sa kojim Novopazovčani sarađuju 15 godina. Za gošće iz Kučeva upriličena je poseta Muzeju hleba u Pećincima, a na jednom od štandova sakupljan je prilog za lečenje Ivane Đorđević
Kultura Stara Pazova 16.05.2016.
Na 59. festivalu scenskog stvaralaštva dece Vojvodine „Majski susreti“ koji je održan ovog vikenda u Temerinu, prvo mesto je pripalo mjuziklu „Eni“ OŠ Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove. Najbolja dečja predstava u celinu nagrađena je za režiju koju potpisuju Anjička Balaž, Lidija Gedeljovski, Andrea Dvornicki Maho i Ivan Ječmen a ansamblu su pripale i nagrade za kolektivnu igru i kostim. Maja Gedeljovski je ponela diplomu za najbolju glavnu a Marta Kukučka za epizodnu ulogu. Mjuzikl Eni se plasirao na republičku smotru.
Sport Stara Pazova 16.05.2016.
Fudbaleri Radničkog iz Nove Pazove u 26. kolu Srpske lige područje Vojvodina igrali su 3:3 na svom terenu protiv Sente, Dunav je u Starim Banovcima poražen od Radničkog iz Sremske Mitrovice sa 2:1, a Omladinac iz Novih Banovaca je izgubio od Cementa u Beočinu sa 2:1. U 26. kolu Novosadsko-Sremske lige Jedinstvo iz Stare Pazove je pobedilo Hajduk u Beški sa 4:3, a Sremac je u Vojki savladao Mladost iz Bačkog Jarka sa 1:0. U 25. kolu Sremske lige Hajduk 1925 Podunavac iz Belegiša je kao gost pobedio Donje Petrovce sa 6:0, a Jadran iz Golubinaca je u gostima savladao OFK Brestač sa 2:1.
Sport Stara Pazova 16.05.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u konkurenciji kadetkinja, igračice rođene 1999. godine i mlađe, osvojile su titulu prvaka Srbije pošto su u Trsteniku u finalu pobedili Vizuru sa Novog Beograda sa 3:1 u setovima i tako svom klubu donele istorijski uspeh. Pored igračica koje su najzaslužnije za osvojenu titulu, sve zasluge i treneru Dragani Sekulović Janković i rukovodstvu kluba koje je obezbedilo maksimalne uslove za rad. Jedinstvo je u grupi na turniru bilo bolje od Valjeva i Šumadije iz Aranđelovca savladavši ih sa 3:0 u setovima, a u polufinalu su pobedili Klek Srbijašume sa 3:2. Treće mesto na prvenstvu osvojila je ekipa Klek Srbijašume koja je savladala Crvenu Zvezdu sa 3:2. Pored toga Jovana Mirosavljević iz Jedinstva je izabrana za najboljeg primača servisa na turniru.
Kultura Stara Pazova 16.05.2016.
U Staroj Pazovi je u petak počeo 54. Susret amatarskih pozorišnih društava Vojvodine. Susret je otvorio Sava Mučibabić, sekretar Saveza amatera Vojvodine, a održava se u organizaciji Saveza amatera Vojvodine, Saveza amatera Opštine Stara Pazova, Centra za kulturu Stara Pazova, zahvaljujući finansijskoj pomoći Opštine Stara Pazova, koja je generalni sponozor, istakao je Željko Šolaja, načelnik Odeljenja društvenih delatnosti i kulture. Osam najboljih predstava ove godine stiže iz Crvenke, Sente, Sremske Mitrovice, Beočina, Kule, Kovina i dve iz grada domaćina, iz Stare Pazove. Nakon svečanog otvaranja, prvi su se žiriju i publici predstavili domaćini – SP VHV sa predstavom Ad Infinitum.
Info Golubinci 16.05.2016.
Nedelja Crvenog krsta je obeležena od 8. do 15. maja, pod sloganom „Svuda uza svakog“. U Golubincima nedavno su se Mesnom odboru pridružili mladi volonteri, koji žele da pomažu svojim sugrađanima. Zahvaljujući saradnji i pomoći Opštinske organizacije i Opštine Stara Pazova, golubinački Crveni krst je bio posrednik u nabavci kolica za svog sugrađanina Matu Cajlana.
Info Stara Pazova 13.05.2016.
Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova obaveštava da će AD „Sremput“ Ruma kao izvođač radova na delu državnog puta ΙΙ A127 na deonici Stara Pazova – Stari Banovci od subote, 14.05.2016. godine do 15.06.2016. godine obustaviti saobraćaj u ulici Svetosavskoj od centra Stare Pazove prema Starim Banovcima i to od ukrštanja sa ulicom Kralja Petra Ι Karađorđevića do ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića. U cilju toga izvršeno je preusmeravanje saobraćaja na prilazima Svetosavskoj ulici iz smerova Novog Sada, Nove Pazove, Rume kao i smera Beograda i Starih Banovaca kroz ulicu Branka Radičevića i ulice Pere Ninkovića i za pomenutu privremenu izmenu režima saobraćaja postavljena je neophodna privremena signalizacija i oprema puta.
Info Stara Pazova 13.05.2016.
Druga rata poreza na imovinu za 2016. godinu dospeva 15. maja, a pošto je 15. nedelja, rok za uplatu je ponedeljak 16. maj. S obzirom da rešenja još nisu distribuirana, iznos za uplatu druge rate je identičan prvoj, izjavila je za RTV Stara Pazova Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Opštine Stara Pazova. Obveznicima su ovih dana poslate opomene za dugovanja po svim uplatnim računima, a izmene Zakona o poreskom postupku dozvoljavaju plaćanje duga u više rata uz otpis kamate u celini, ali je do 4. jula potrebno podneti zahtev ovom odeljenju, platiti taksu od 780,00 dinara i dogovoriti se o broju rata. Na ovaj način mogu se platiti i dugovanja kod Poreske uprave.
Info Stara Pazova 13.05.2016.
U ponedeljak 16. maja u periodu od 9.30 do 14 časova u Krnješevcima bez napona će biti trafostanice: Nap, Žegraf, Petlja 1, Petlja 2, Sinergetik 1 i Sinergetik 2. Istog dana u periodu od 8.30 do 13.30 časova zbog elektromontažnih radova u Staroj Pazovi bez napona će biti ulica Ćirila i Metodija od broja 25 do broja 103.
Sport Stara Pazova 13.05.2016.
Osnovci i srednjoškolci iz opštine Stara Pazova danas su učestvovali na tradicionalnom Krosu RTS-a kroz Srbiju. Start u 10 časova dao je ministar prosvete dr Srđan Verbić iz studija RTS-a. Rukovođenje takmičenjem povereno je direktorima škola i nastavnicima fizičkog vaspitanja. Kros su na terenu FK Jedinstvo otvorili prvaci OŠ Simeon Aranicki. Procenjuje se da je u ovogodišnjem Krosu učestvovalo oko 400 hiljada đaka i predškolaca. Učenici su bili takmičarski raspoloženi, a za svoje uspehe nagrađeni su diplomama. Ideja o osnivanju Krosa Radio Beograda začeta je u jesen 1990, a u zimu iste godine direktor Radio Beograda Nikola Mirkov dao je dozvolu i za pokretanje tog takmičenja. Kao najmasovnija priredba u jugoistočnom delu Evrope, dobija ime cele medijske kuće – Kros RTS-a.
Info Stara Pazova 13.05.2016.
Društvo za afirmaciju invalida „Feniks“ obeležilo je svoju krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog u prostorijama Sokolskog doma u Staroj Pazovi. Obred rezanja slavskog kolača služio je jerej Nikola Despot, a kumstvo je preuzeo Cviko Krunić. Svojim prisustvom slavu su uveličali mnogobrojni gosti, zvanice i prijatelji društva Feniks, a u programu su učestvovali dečji hor „Svetosavsko zvonce”, predvođen Vladanom Bzovski, Marija Kuzmanović, sa recitacijim „Oseti Vido” i Slobodanka Danka Stojiljković.
Info Stara Pazova 13.05.2016.
Sestrinskom zakletvom podsetile su juče na programu u svečanoj sali Bele zgrade u Staroj Pazovi povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara medicinske sestre pazovačkog doma zdravlja na odgovornost i humanost svoje profesije. Glavna sestra Slađana Grujić istakla je, da su medicinske sestre i tehničari u svim ambulantama privrženi svom poslu i obavljaju ga i u brojnim stresnim situacijama veoma kvalitetno. Biti medicinska sestra je jedinstven poziv, koji traži ono najlepše u ljudskom biću, a mnoge od njih tu lepotu ispoljavaju i kroz različite vidove umetnosti, tako su se juče predstavile i poezijom, slikama, dekupažom, ručnim radovima.
Info Stara Pazova 12.05.2016.
Sutra zbog krosa „RTS kroz Srbiju“ u kome učestvuju osnovne i srednje škole iz Stare Pazove, za saobraćaj će od 10.00 časova biti zatvorene neke ulice u Staroj Pazovi. Početak krosa je ispred sportske sale u ulici Branka Radičevića, odakle se kros nastavlja ulicom Zmaj Jovinom do ulice Braće Barnak i dalje ulicom Jana Kolara gde bi se završilo povratkom u ulicu Branka Radičevića. Shodno tome za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice: Zmaj Jovina iz pravca Svetosavske ulice, pa do ulice Braće Barnak, zatim Branka Radičevića iz pravca ulice Kralja Petra prvog Karađorđevića do ulice Jovana Popovića, Braće Barnak iz pravca ulice Kralja Petra Karađorđevića, Jana Kolara iz pravca ulice Vinogradarske do ulice Braće Barnak, ulica Jasenskog iz pravca Vinogradarske do ulice Braće Barnak i ulica Janka Kralja iz pravca ulice Jovana Popovića, navedeno je u saopštenju Odeljenja za sport, omladinu i kulturu Opštine Stara Pazova.
Kultura Novi Banovci 12.05.2016.
Novi Banovci danas obeležavaju svoju slavu Svetog Vasilija Ostroškog. Povodom mesne slave Udruženje žena „Mimoza“ organizovalo je izložbu slavskih kolača, ručnih radova i suvenira ispred Doma kulture. Ovom prilikom izabran je i najlepši slavski kolač koji je napravila članica Udruženja žena iz Pećinaca, a osim njih učestvovale su i žene iz Stare Pazove, Surduka, Nove Pazove. Najmađi Banovčani su u okviru radionice Udruženja „Volim Banovce“ dali svoj doprinos obeležavanju slave praveći ukrase za slavske kolače.
Info Stara Pazova 12.05.2016.
Dan škole jeste prilika da se sumira školska godina, koja se bliži kraju, i da učenici kroz program, koji su pripremili sa svojim učiteljima na kreativan način prikažu i pokažu svoje znanje i sposobnosti, ocenio je direktor OŠ „Janko Čmelik“ iz Stare Pazove Janko Havran, na juče održanoj svečanosti. Dodao je da je lako biti na čelu jedne obrazovne ustanove, koju podržava lokalna samoupravai ostale institucije. U ime Opštine Stara Pazova zahvalnicu je preuzeo Željko Šolaja, načelnik Odeljena za društvene delatnosti, a direktor Havran je istu za svesrdnu pomoć i podršku uručio i Ljibuški Lakatoš, narodnoj poslanici i Rotari klubu Stara Pazova. Umetničko – muzički program je bio u znaku pesme, plesa i recitacija, koje su govorili Jelena Ardala, učesnica pokrajinske smotre recitatora i Andrej Simendić, koji se plasirao i na republičku smotru. Nakon komične scene iz školskog života, program je završen pesmom učenika uz pratnju orkestra u kome sviraju i nastavnici.
Kultura Novi Banovci 12.05.2016.
Uoči seoske i hramovne slave Novih Banovaca Sveti Vasilije Ostroški, sinoć je u galeriji Doma kulture u Novim Banovcima svečano otvorena tradicionalna izložba ULU Leonardo. Članovi udruženja predstavili su se slikom i skulpturom, a motivi su različiti, kao i tehnike slikanja, od akvarela do ulja na platnu. Otvaranje izložbe je uveličao dečji crkveni hor Ostrog. Galerija će biti otvorena sutra od 15 do 19 časova, kada je planiran organizovani dolazak učenika OŠ „Nikola Tesla“, a predsednik udruženja Milorad Bata Đurić najavio je i učešće ULU Leonardo sa ovom postavkom u Noći muzeja 21. maja.
Info Stara Pazova 11.05.2016.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Staroj Pazovi, uhapsili su maloletnika sa područja Stare Pazove, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo. On se tereti da je 9. maja ove godine, u prepodnevnim satima fizički napao i povredio stariju sugrađanku i oteo joj tašnu u kojoj se nalazio novac i dokumenta. Osumnjičeni je priveden sudiji za maloletnike koji mu je odredio pritvor do 30 dana.
Info Nova Pazova 11.05.2016.
Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sveti Sava“ iz Nove Pazove juče je proslavila svoj dan. Program je bio posvećen Branislavu Nušiću, tako da su učenici sa svojim nastavnicima prikazali na sceni jednočinku Analfabeta, predstavili su mali recitatori, među kojima i Marta Kuruzović, koja je na pokrajinskoj smotri recitatora osvojila zlatno odličje, nastupila je i plesna škola Vračar. Ove godine se obeležava 35 godina od kada je ova ustanova počela sa radom u sadašnjoj zgradi, tako da su ovom prilikom uručene zahvalnice učenicima generacija od 1981. godine. Njima je čestitao direktor Strahinja Blagojević, izrazivši zadovoljstvo što se nalazi na čelu ove obrazovne ustanove, iz koje su izašli mnogi uspešni ljudi, sada učitelji, profesori, umetnici, ali i doktori nauka. Uručeno i je i 93 poklon knjiga učenicima, koji su se ove školske godine istakli na mnogim takmičenjima a među njima trenutno je najspešniji Marko Kostić, koji je osvojio 3. mesto na republičkom takmičenju iz fizike.
Kultura Stara Pazova 11.05.2016.
Stara Pazova će od petka biti domaćin 54.Susreta amaterskih pozorišnih društava Vojvodine. Pored 8 takmičarskih predstava i jedne gostujuće, tokom susreta će biti i nekoliko pratećih programa. 32. put, a 22. godinu zaredom, u Staroj Pazovi će biti izvedene najbolje predstave iz ovogodišnje vojvođanske produkcije. 54. Susret amaterskih pozorišnih društava Vojvodine otvoriće bard jugoslovenskog i srpskog glumišta Slobodan Ćustić, glumac i direktor Beogradskog dramskog pozorišta, a od ukupno 38 predstava sa vojvođanskih scena, 8 najboljih ove godine stiže iz Crvenke, Sente, Sremske Mitrovice, Beočina, Kule, Kovina i dve iz grada domaćina, iz Stare Pazove.
Kultura Novi Banovci 11.05.2016.
Tradicionalna kolektivna izložba članova Udruženja likovnih umetnika „Leonardo“, biće svečano otvorena, večeras, u galeriji ovog udruženja u Domu kulture u Novim Banovcima. Kao i svake godine do sada, dan uoči slave Novih Banovaca, Svetog Vasilija Ostroškog, organizuje se izložba, a samo otvaranje prati prigodan program. Izložba će biti otvorena u 19.00 časova, a ulaz na izložbu je besplatan.
Info Stara Pazova 10.05.2016.
Juče je nakon kraće i teške bolesti preminuo Nikola Klašnić u svojoj 72. godini života. Devedesetih godina u dva navrata bio je predsednik Opštinskog veća, poslanik u Skupštini Vojvodine od 1997. do 2000. godine. Nikola Klašnić rođen je 7. novembra 1944. godine u Republici Hrvatskoj u selu Biočić, Opština Drniš. Kao inženjer elektrotehnike učestvovao je u projektovanju mnogih značajnih objekata u Sarajevu, zatim je radio na izgradnji mnogih aerodroma, a kao predstavnik rukovodstva Opštine Stara Pazova zalagao se za ulaganje u poboljšanje uslova života građana. Posle 2000. godine kada se povukao iz politike, osnovao je privatnu firmu Apolon, koju je vodio sa sinovima do kraja života. Sahrana Nikole Klašniće biće sutra u 15.00 časova na staropazovačkom groblju.
Info Stara Pazova 10.05.2016.
Posle uspešno realizovanog futsal turnira proteklog vikenda u Straoj Pazovi, humanitarna akcija za Nikolu Vulinovića se nastavlja. Organizatori pozivaju sugrađane da se uključe u akciju dobrovoljnog davalaštva krvi. Nikoli Vulinoviću potrebna je krv – krvna grupa O +. Detaljnije informacije mogu se dobiti od organizatora humanitarnog turnira Nikole Ćulaje ili Nemanje Urbana na broj telefona 062-745-499.
Info Novi Banovci 10.05.2016.
U sredu 11. maja Novi Banovci će ostati bez struje u periodu od 8 i 30 h do 14 i 30 h zbog planiranih elektromontažnih radova. U slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.
Info Stara Pazova 10.05.2016.
U okviru međunarodnog programa „Mladi EkoReporteri“, udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i kompanija “Vip mobile” proglasili su pobednike nacionalnog takmičenja, kako bi među mladima u Srbiji promovisali ideju o razvoju ekološke svesti i aktivizma. U konkurenciji preko sto šezdeset ozbiljnih istraživačkih radova u formi eseja, fotografija i video zapisa u tri starosne kategorije, Ljubica Ognjenović učenica OŠ Simeon Aranicki iz Stare Pazove osvojila je prvo mesto u kategoriji od 11 do 14 godina za svoj rad u kojem je ukazala na nedostatak mogućnosti za reciklažu PET ambalaže.
Za osvojeno prvo mesto Vip mobile je nagradio tablet uređajem. Škola koju Ljubica pohađa „Simeon Aranicki“, odlučila je da od ove godine samostalno sakuplja PET ambalažu i reciklira je. Međunarodni program „Mladi EkoReporteri“ sprovodi se u više od 25 zemalja širom sveta sa ciljem da se deci i mladima omogući da razviju i jačaju svest o značaju očuvanja životne sredine.
Život Stara Pazova 10.05.2016.
Društvo za afirmaciju invalida „Feniks“ će u četvrtak 12. maja obeležiti svoju krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog u prostorijama Sokolskog doma u Staroj Pazovi. Svečanost povodom obeležavanja slave počeće u 17 časova, a obred rezanja slavskog kolača i izbor slavskog kuma biće obavljeni u 17 i 30 h. Članovi ovog društva pozivaju svoje prijatelje da i ove godine svojim prisustvom uveličaju svečarsku radost.
Sport Novi Banovci 10.05.2016.
U Vrnjačkoj Banji je održano prvenstvo Srbije u šahu za mlađe kategorije na kome su nastupili i mladi šahisti iz šah kluba Banovci-Dunav. Najbolji rezultat ostvario je Velimir Ivić koji je u konkurenciji dečaka do 14 godina osvojio prvo mesto, Stefan Savić je u konkurenciji dečaka do 8 godina zauzeo 7. mesto, Aleksa Alimpić je plasiran od 5. do 7. mesta, Aleksandar Savić je osvojio 15. mesto. Marija Stanković je u konkurenciji devojčica osvojila peto mesto, Ana Šakotić je bila osma. Na prvenstvu su učestvovali i Miloš Stanković, Aleksandar Savić kod dečaka i sestre Mina i Mila Radenković.
Kultura Stara Pazova 10.05.2016.
Podvodni svet, iluzija ili stvarnost, naziv je prve samostalne izložbe slika Dragane Olujić. Ova mlada Staropazovčanka zaronila je u mora i okeane i prikazala netaknute dubine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, članica je Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova i Široka staza iz Zemuna, učestvovala je na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu i na likovnim kolonijama, a njenu prvu samostalnu izložbu u pazovačkoj galeriji, koju je sinoć otvorila istoričarka umetnosti Danijela Havran, publika može da pogleda do kraja maja.
Info Stara Pazova 09.05.2016.
U subotu i nedelju, 7. i 8. maja u Staroj Pazovi je održan veliki humanitarni futsal turnir pod nazivom „Koliko volim, toliko vredim“. Turnir je organizovan za pomoć Nikoli Vulinoviću u njegovoj borbi sa karcinomom karlice. Kotizacija za učešće iznosila je 3000 dinara po ekipi, prijavljeno je 18 ekipa a sav novac će biti uplaćen na Nikolin račun. Zbog velikog interesovanja ekipa, turnir se nastavlja i danas od 18 časova na malom terenu „Jedinstva” u Staroj Pazovi, rekaoje za RTV Stara Pazova, Nikola Ćulaja jedan od organizatora turnira. Na veliku radost svih učesnika turnir je pratio i Nikola Vulinović koji je za RTV Stara Pazova rekao da se oseća bolje i da se karcinom smanjuje. Za sada je u okviru ovog turnira, od kotizacija i dobrovoljnog priloga za Nikolu sakupljeno oko 110 hiljada dinara.
Kultura Stara Pazova 09.05.2016.
Za svoj 24. godišnji koncert FA Klasje SKUD-a Janko Čmelik iz Stare Pazove pripremio je sinoć folklorno – muzičku priču o naseljevanju Stare Pazove i o životu Slovaka na ovim prostorima. Program je počeo sa pesmama o vojnoj granici i koreografijom Verbung, o odlasku mladića u vojsku, što je i bila premijerna koreografija za ovu najnoviju generaciju igrača. Zatim su prikazane koregrafije o radu i veselju kao što su Žetva i U krčmi, sve je praćeno odgovarajućim pesmama i u izvođenju solo pevača a na kraju je premijerno izvedena i koreografija sa igrama iz Slovačke iz oblasti Horehronie, koja je igrana na bis. Za svoj dugogodišnji rad u ansamblu zahvalnice su primili Irena i Miroslav Domonji.
Kultura Stara Pazova 09.05.2016.
U organizaciji Saveza amatera opštine Stara Pazova održana je zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece za staropazovačku i inđijsku opštinu. Od ukupno 19 grupa u tri kategorije, koje su se predstavile publici 11 je iz opštine Stara Pazova. Selektorka Dajana Kostić će naknadno saopštiti rezultate o plasmanu na pokrajinsku smotru.
Info Novi Banovci 09.05.2016.
Havarijsko isključenje vode u Novim Banovcima, u narednih nekoliko sati bez vode će biti deo Svetosavske i deo Dunavske ulice. Ekipa vodovoda je na terenu i radi na otklanjanju kvara.
Sport Stara Pazova 09.05.2016.
Povodom istorijskog uspeha koji su ostvarile osvojivši vicešampionsku titulu, u zgradi opštine Stara Pazova je organizovan prijem za odbojkašice i stručni štab OK Jedinstvo iz Stare Pazove. Đorđe Radinović predsednik opštine Stara Pazova ovom prilikom odbojkašicama i članovima stručnog štaba ovog kluba uručio je prigodne poklone i zahvalnice i istakao da je naša opština uvek bila posvećena sportu i da će i ubuduće to ostati izdvajajući potrebna sredstva za sve sportove. Predsednik OK Jedinstvo Bogdan Mauzić zahvalio se pre svega igračicama i stručnom štabu na trudu koji su uložili u borbi za titulu prvaka Srbije i što su osvojenim drugim mestom ostvarili istorijski uspeh za ovaj OK Jedinstvo, a posebna zahvalnica upućena je opštini Stara Pazova bez čije pomoći klub ne bi mogao da ostvari ovakav rezultat.
Sport Stara Pazova 09.05.2016.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove u juniorskoj konkurenciji osvojile su četvrto mesto u Srbiji na finalnom turniru koji je održan na Novom Beogradu. One su u borbi za treće mesto poražene od Crvene Zvezde sa 3:1 u setovima. Titulu prvaka osvojila je Vizura koja je u finalu savladala Dinamo iz Pančeva sa 3:1. Prethodno u polufinalu Jedinstvo je izgubilo od Vizure sa 3:0. U takmičenju po grupama ekipa iz Stare Pazove je osvojila prvo mesto pošto je pobedila TENT iz Obrenovca sa 3:2 i ekipu Leskovac 96 sa 3:0 u setovima.
Sport Stara Pazova 09.05.2016.
U 25. kolu Srpske lige područje Vojvodina fudbaleri Omladinca igrali su u Novim Banovcima protiv Sloge iz Temerina 1:1, Radnički iz Nove Pazove je izgubio u Sakulama od Borca sa 3:1, a Dunav iz Starih Banovaca kao gost od Vršca je poražen sa 2:0. U 25. kolu Novosadsko - Sremske lige Jedinstvo je u Staroj Pazovi savladalo LSK iz Laćarka sa 2:0, dok je Sremac iz Vojke pobedio ŽSK u Žablju sa 4:0. Hajduk 1925 Podunavac je u Belegišu u 24. kolu Sremske lige pobedio Graničar iz Adaševaca sa 4:0, a Jadran je u Golubincima savladao Donje Petrovce sa 3:1.
Info Stara Pazova 06.05.2016.
U ponedeljak i utorak, ljubitelji filma moći će u staropazovačkoj pozorišnoj sali od 18.00 časova da gledaju animirani film “Hrabri Petao”. Film govori o lažljivom rendžeru koji uspeva da prevari vlasnike farme na kojoj živi Toto, da se klade u borbi petlova. Takođe, u ponedeljak i utorak, ali od 20.00 časova na repertoaru je film “Knjiga o džungli”, u režiji Džona Favroa, zasnovan na čuvenim pričama Radijarda Kiplinga.
Info Stara Pazova 06.05.2016.
Ovih dana stupile su na snagu izmene u režimu saobraćaja u centru Stare Pazove zbog radova na rekonstrukciji kolovoza u Svetosavskoj ulici. Kako nalaže saobraćajna signalizacija koja je na putu, iz pravca Novog Sada, Nove Pazove i Golubinaca, ka auto putu, Kući fudbala i fabrici Nestle se ne može kroz centar Stare Pazove. Za vozila koja dolaze iz pravca Novog Sada, iz Novosadskom ulicom, alternativne ulice su: Branka Radičevića, prva levo odmah posle Vatrogasnog doma, zatim treća ulica desno, Pere Ninkovića do semafora, gde treba skrenuti levo u ulicu Vuka Karadžića koja vodi do izlaza iz Stare Pazove, odnosno, ka auto putu Beograd - Novi Sad, Kuće fudbala, Fabrike Nestle. Ovde skrećemo pažnju vozačima na raskrsnicu ulica: Branka Radičevića, Jana Kolara i Zmaj Jovine, posebno četvrtkom kada su zbog zelene pijace velike gužve. Upozorenje se posebno odnosi na kamione i druga vozila većih gabarita.
Za vozila iz Novog Sada koja idu u pravcu Nove Pazove ili Golubinaca, nema izmena u režimu saobraćaja, i ona mogu kroz centar. Vozači koji dolaze sa auto puta ili iz pravca Kuće fudbala, i idu ka Novom sadu, treba da se u ulici Vuka Karadžića, kod pravoslavne crkve Svetog Ilije prestroje u desnu kolovoznu traku, na semaforu skrenu desno u ulicu Pere Ninkovića, zatim u prvu ulicu levo, Branka Radičevića kojom se kreću sve do vatrogasnog doma, gde skretanjem desno, ulaze u Novosadsku ulicu koja vodi ka Inđiji, odnosno Novom Sadu. Izmene u saobraćaju važe i za vozače koji iz pravca Nove Pazove nameravaju do, na primer Kuće fudbala. Oni bi trebalo da odmah posle Baze Srem puta, a pre Restorana Putnik skrenu desno u ulicu Nikole Momčilovića i držeći se te ulice stignu do hrama Svetog Ilije gde na semaforu idu desno u ulicu Vuka Karadžića koja će ih odvesti u pomentom pravcu. Isti pravac je na raspolaganju vozačima koji opet na primer od Kuće fudbala žele u Novu Pazovu ili Batajnicu, samo što se u ulici Vuka Karadžića, na semaforu prestrojavaju u levu kolovoznu traku, skreću levo u ulicu Nikole Momčilovića koja će ih odvesti do glavne saobraćajnice na kojoj treba da skrenu levo na put koji vodi do Nove Pazove. U svakom slučaju, učesnicima u saobraćaju, dok traju radovi savetujemo strpljenje, poštovanje saobraćajnih propisa i signalizacije i maksimalan oprez.
Život Stara Pazova 05.05.2016.
Pravo na dečji dodatak proističe iz Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, prema poslednjim podacima, broj korisnika ovog prava u staropazovačkoj opštini je u blagom opadanju. Prethodnih godina bilo je oko dve hiljade, a poslednji podaci govore da ima 1797 korisnika ovog prava, odnosno 3 hiljade 254 deteta. Isplata je redovna, oko dvadesetog u mesecu, iznos je od 2.659 do 3.456 dinara, kaže u razgovoru za RTV Stara Pazova, Verica Savić, viši saradnik u oblasti društvene brige o deci u Odeljenju društvenih delatnosti Opštine Stara Pazova
Info Stara Pazova 05.05.2016.
U subotu i nedelju 7. i 8. maja u Staroj Pazovi će biti održan veliki humanitarni futsal turnir pod nazivom “Koliko volim, toliko vredim”. Turnir se organizuje za pomoć Nikoli Vulinoviću u njegovoj borbi sa karcinomom karlice. Kotizacija za učešće iznosi 3000 dinara po ekipi, a sav novac će biti uplaćen na Nikolin račun. Turnir će početi u subotu u 15.00 časova na malom terenu “Jedinstva” u Staroj Pazovi, do sada je prijavljeno 18 ekipa, rekli su gostujući u Jutarnjem programu RTV Stara Pazova, Nemanja Urban i Nikola Ćulaja. Na turniru će biti postavljena i kutija za dobrovoljni prilog, pa će i publika moći da da svoj novčani doprinos Nikoli, rekli su organizatori.
Info Stara Pazova 05.05.2016.
Na zelenoj pijaci u Staroj Pazovi kilogram starog krompira košta 70 dinara, a mladog 220. Crni luk je 100, šargarepa 80, krastavaci 150-180, a paradajz 200-220. Kupus se prodaje za 60, tikvice 100, karfiol je 350, brokoli 300, plavi paradajz je 250. Veza rotkvica je 60 dinara, zelena salata 50, a praziluk 200 dinara. Od voća kilogram jabuka košta od 50 do 140 dinara, narandži 180, limun je 150, banane 160, dok je korpica kivija 100 dinara. Kore su 60, dok je med 600 dinara. Od mlečnih proizvoda kajmak je 700-800, sremski sir 320-350, a sir u kriškama 350-400 dinara, jaja 8-13.
Kultura Stari Banovci 05.05.2016.
Na pokrajinsku smotru dečjeg dramskog stvaralaštva plasirale su dve predstave iz staropazovačke opštine, „Bubica“ Dramske sekcije OŠ "Slobodan Savković" iz Starih Banovaca i „Eni“ OŠ "Heroj Janko Čmelik" iz Stare Pazove. Pokrajinska smotra dečjeg dramskog stvatalaštva biće održana od 12. do 14.maja u Temerimu. Mjuzikl „Eni“ je programu 12. a predstava „Bubica“ 14.maja.
Info Vojka 04.05.2016.
Juče oko 13 časova u Karađorđevoj ulici kod broja 57 u Vojki dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su dva lica lakše povređena. Prema rečima očevidaca, do nezgode je došlo zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa, odnosno, prava prvenstva prolaza. Kombi vozilo se zaustavilo da propusti automobil Ford koji se uključivao u saobraćaj u Karađorđevu ulicu, i u tom trenutku na njega je naletelo vozilo marke Alfa Romeo koje se kretalo Karađorđevom ulicom u pravcu centra Vojke. Od siline udarca Ford je udario u obližnju banderu. Kako smo nezvanično saznali, dva putnika iz Forda su lakše povređena dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta. Uviđaj su izvršili pripadnici policije.
Kultura Stara Pazova 04.05.2016.
Pozorišna sala u Staroj Pazovi bila je premala da primi sve gledaoce na humanitarnom Vaskršnjem koncertu Kulturno- umetničkog društva Branko Radičević iz Stare Pazove. Sa željom da svaki njihov korak bude korak bliže na putu za ozdravljenje Nikoli Vulinoviću, momku iz Stare Pazove, koji boluje od karcinoma karlice, nastupile su tri dečje grupe i pripremni ansambl, ženska pevačka grupa i solisti uz pratnju narodnog orkestra. Na koncertu Radičević uz Nikolu prikupljena je 101 hiljada 560 dinara i 5 evra. Celokupan prihod društvo Radičević namenjuje lečenju Nikole Vulinovića.
Info Stari Banovci 04.05.2016.
Vodostaju Dunava u Starim Banovcima, poslednjih dana jeste u blagom porastu, ali bez opasnosti po stanovnike i objekte. Dnevno je nivo reke u porastu deset do petnaest cantimetara, ali to nije zabrinjavajuće, rekao je za RTV Stara Pazova Starobanovčanin Rajko Ašćerić, koji je više decenija vezan za reku. Po njegovim rečima, ove oscilacije vodostaje nemaju uticaja na plovne puteve plovdibu i rekom.
Sport Stara Pazova 03.05.2016.
Odbojkašice Vizure odbranile su titulu prvaka Srbije, pošto su u petoj, odlučujućoj utakmici finala plej-ofa pobedile na Novom Beogradu Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:2 u setovima i ukupno su finalnu seriju dobile sa 3:2. Kapitenu Vizure Ljiljani Ranković pehar za osvojenu titulu predao je Goran Ćato predsednik Izvršnog odbora Udruženja klubova Super i Prve lige, a šampionke su dobile i zlatne medalje. Jedinstvo je osvajanjam drugog mesta ostvarilo najveći uspeh u istoriji kluba, a igračice i stručni štab su nagrađeni Plaketom i srebrnim medaljama. (foto: OSSRB)
Sport Stara Pazova 02.05.2016.
Одбојкашице Јединства из Старе Пазове победиле су на свом паркету у четвртој утакмици финала плеј-офа за титулу првака Србије Визуру са Новог Београда са 3:2 у сетовима и изједначилe у победама на 2:2. Данас ће се на Новом Београду играти пета одлучујућа утакмица са почетком у 18 часова. За навијаче Јединства, обезбеђен је и аутобуски превоз, са поласком у 16 часова, испред хале Јединства у улици Бранка Радичевића.
Info Stara Pazova 01.05.2016.
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! ВАИСТИНУ ВОСКРЕСЕ! Поштовани суграђани, наредних дана се по Православном календару, обележава радосни и велики хришћански празник Васкрсења Христовог. Ово је дан сећања на ближње, дан радости, саосећања, породичног окупљања и славља. Као и 27. марта, када смо верницима римокатоличке и словачко евангеличке цркве пожелели да радосно прославе овај празник, тако и верницима Православне вероисповести, али и свима вама који поштујете овај дан, желим да заједно и радосно, у миру и слози, обележимо један од највећих празника.
Учинимо да и у нама, са Васкршњим празницима оживе, добре жеље, добре мисли, добре намере, љубави и међусобног праштања.

Ваш председник,
Ђорђе Радиновић
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.