Pregled vesti za Decembar 2013.


Info Stara Pazova 31.12.2013.
JKP Čistoća neće raditi 1. i 2. januara. 3. januar je radni dan, a tokom narednog vikenda se radi po redovnom programu. Radi se i u ponedeljak 6. januara, a neradni dan je Božić 7. januar.
Info Stara Pazova 31.12.2013.
Na sedamnaestoj sednici Nacionalnog saveta Slovaka, koja je juče održana u Novom Savetu, članovi su usvojili informaciju o predlogu
izmena i dopuna Zakona o nacionalnim savetima. Nacionalni savet je takodje usvojio i mišljenje Odbora za službenu upotrebu jezika i pisma o novoj mreži sudskih jedinica određenoj novim Zakonom o sedištima okružnih sudova javnih tužioca. Za novog direktora Novinsko izdavačke ustanove Hlas ljudu imenovan je dosadašnji direktor Sameuel Žjak.
Info Vojka 30.12.2013.
Danas je u Vojki otvorena novoizgrađena kapela na seoskom groblju. Sredstva za izgrdanju kapele, koju je Vojka čekala sedam godina, obezbedio je Branislav Ćurčin. Inicijator za izgradnju nove kapele bio je i Steva Kudić, koji nažalost nije doživeo da je vidi, ali je ipak danas spomenut od strane svih prisutnih.
Kapelu su otvorili predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, predsednik MZ Vojka Ljuban Skopljak i Branislav Ćurčin. Stara kapela po svojoj veličini nije zadovoljavala potrebe meštana ovog naselja, a zahvaljujući lokalnoj samoupravi i gospodinu Branislavu Ćurčinu, od sada će Vojčani svoje preminule ispraćati u novoj, većoj kapeli, istakao je ovom prilikom predsednik MZ Vojka, Ljuban Skopljak, najavivši za iduću godinu radove na izgradnji ograde oko groblja. Lokalna samouprava je imala razumevanja i obezbedila je sve potrebne dozvole kao i projektnu dokumentaciju, a predsednik Radinović se zahvalio Branislavu Ćurčinu za novčana sredstva koja je obezbedio za ovu kapelu. Uz novu kapelu izgrađen je i novi parking prostor i pojačano osvetljenje oko kapele.
Info Stara Pazova 30.12.2013.
Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, u saradnji sa humanitarnom fondacijom Osmeh na dar, organizovali su tradicionalnu akciju „Sletanje Deda Mraza i Dobre vile“ na vojnom aerodromu Batajnica.
Tom prilikom, deci iz beogradskih domova za nezbrinutu decu i Svratišta podeljeno je preko 150 novogodisnjih paketica. Sa njma su se druzili glumci Vojne akademije, a celokupnu akciju podržala je Opstina Stara Pazova. Osnovni cilj akcija je ulepšavanje novogodišnjih praznika mališanima kojima je to potrebno.
Info Stara Pazova 30.12.2013.
Za socijalno ugrožene porodice sa teritorije staropazovačke opštine počela podela uglja. Od 28. decembra do 25. januara iduće godine na adrese 650 porodica slabijeg materijalnog stanja kamionima će se isporučivati jedna i po tona uglja Kostolca. Opština Stara Pazova je i ove godine obezbedila 1000 tona uglja za porodice koje su na spisku Centra za socijalni rad i mesnih zajednica. Kompletna isporuka ogreva trebalo bi da bude završena u roku od tri nedelje što zavisi od rudnika I vremenskih prilika, izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova .
Info Stara Pazova 30.12.2013.
U danima predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ biće organizovana dežurstva. Prvog i drugog januara Opšta medicina u Staroj i Novoj Pazovi će raditi od 9.00 do 15.00 časova, a u Starim Banovcima, za područje Podunavlja, od 9.00 do 13.00 časova.
Po istom rasporedu Opšta medicina radiće i na Božić 7. januara. U sredu 1. januara i u četvrtak 2. januara, pedijatri u Staroj i Novoj Pazovi će raditi u vremenu od 9.00 do 15.00 sati, i pokrivaće područje cele opštine. Na Božić, 7. januara Služba za zdravstvenu zaštitu dece radiće samo u Staroj Pazovi u vremenu od 9.00 do 15.00 časova, rekla je za RTV Stara Pazova glavna sestra Slađana Grujić. Služba hitne medicinske pomoći će i u danima praznika biti u pripravnosti 24 sata.
Info Stara Pazova 30.12.2013.
„U polju kiša pada“ u interpretaciji Ane Vereš, pobednička je pesma na Izboru hita godine 2013. u organizaciji RTV Stara Pazova. Ova je pesma osvojila ubedljivo najviše glasova gledalaca sinoć u pozorišnoj sali. Za titulu hita godine takmičilo se 12 pesama u izvođenju staropazovačkih interpretatora slovačkih narodnih pesama.
Drugo mesto je pripalo Ireni Topoljski sa pesmom „Juče je hteo jedan momak da me ljubi“, dok je na trećem Nataša Ćirković sa pesmom „Ta pazovačka zvona“. Direktor RTV Stara Pazova Jovica Gagrica je nagrađanima čestitao i uručio poklone - slike koje su obezbedile: MZ Vojka, MZ Golubinci, Udruženje likovnih umetnika Stara Pazova, a 13. manifestaciju Izbor hita godine podržali su i Udruženje likovnih umetnika Leonardo iz Novih Banovaca, javna preduzeća i brojni sponzori.
Info Stara Pazova 30.12.2013.
U subotu je u Novoj Pazovi organizovana svečana sednica Organizacije rezervnih vojnih starešina staropazovačke opštine na kojoj je o istorijatu i razvoju organizacije govorio Branko Crnobrnja, predsednik ove organizacije.
Crnobrnja je istakao da je ova organizacija i u 2013. godini bila zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, korisnik budžetskih sredstava, a dobijala je i vanrednu pomoć zahvaljujući Đorđu Radinoviću, predsedniku opštine. Rade Hadžić, predsednik rezervnih starešina Nove Pazove je podsetio na aktivnosti u tekućoj godini, a zatim su uručene Plakete, Đorđu Radinoviću, predsedniku Opštine Stara Pazova, 204-oj vazduhoplovnoj brigadi, koju je primio major Milan Žunić, izaslanik komandanta brigade, i Mesnoj zajednici Nova Pazova, koju je primio Željko Madžarević. Više pojedinaca i preduzetnika dobilo je zahvalnice, a među njima i Eftisidis Prodromos, direktor preduzeća Viteks u čije dvorište je pao avion „Lasta“.
Info Stara Pazova 30.12.2013.
Danas i sutra (30.12. i 31.12.) u periodu od 10 do 14 časova, u prostorijama svih mesnih zajednica Opštine Stara Pazova, biće dodeljeni novogodišnji paketići za decu samohranih roditelja starosti do 11 godina i decu iz porodica koje primaju novačanu socijalnu pomoć. Poklone za decu iz pomenutih najugroženijih kategorija obezbedila je Opština Stara Pazova.
Kultura Stara Pazova 28.12.2013.
Na kraju prvog polugodišta i na kraju kalendarske godine, u subotu je prostorijama škole Pinki održan javni čas učenika niže muzičke škole „Teodor Toša Andrejević“. 25 učenika klavira, harmonike, flaute i violine predstavilo se pred svojim roditeljima. Od prošlog septembra kada je zvanično u Staroj Pazovi počelo sa radom izdvojeno odeljenje Muzičke škole Teodor Toša Andrejević iz Rume, što je prva državna muzička škola ovde, interesovanje dece je veliko, ali je nažalost ograničen broj. U školi se nadaju da će se se vremenom Ministarstvo odobriti veći broj mesta.
Info Stara Pazova 27.12.2013.
Opština Stara Pazova je vicešampion na konkursu „Šampioni lokalnog razvoja 2013-2014.”koji organizuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Radio televizija Srbije (RTS), za izbor najboljih praksi u radu lokalne samouprave.
Proglašeno je pet šampiona i pet vicešampiona, koji su reformama lokalne administracije i primenom novih modela i pristupa u radu značajno unapredili kvalitet života u lokalnoj zajednici i nivo usluga prema građanima, privukli nove investicije, uspostavili partnerski odnos i saradnju sa postojećom privredom, podstakli preduzetništvo i razvoj lokalne ekonomije.Novi Sad, Niš, Vršac, Zvezdara i Beočin su “Šampioni lokalnog razvoja”, dok su vicešampionske pozicije ostvarili: Smederevo, Kruševac, Odžaci, Knjaževac i Stara Pazova. Ovo značajno priznanje za 2013-2014. godinu naša opština ostvarila je za jačanje efikasnosti opštinske uprave radi privlačenja investicija, objavljeno je u obrazloženju nagrade. Predsedniku opštine Stara Pazova, Đorđu Radinoviću, uručena je ova prestižna nagrada na NALEDovoj svečanoj ceremoniji koja je juče organizovana u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu.
Info Stara Pazova 27.12.2013.
Priliv lokalnih javnih prihoda u decembru ove godine, veći je u odnosu na prošlu godinu, pokazuju podaci kojima raspolaže Odeljenje za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda Opštinske uprave staropazovačke opštine. Divna Stefanović, načelnica Odeljenja za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda je u razgovoru za RTV Stara Pazova rekla da je početkom decembra premašen priliv iz 2012. godine. Prošle godine je u ovo vreme naplaćeno 200 miliona, a naplata do pred kraj decembra ove godine iznosila je oko 230 miliona dinara.
Info Stara Pazova 27.12.2013.
Izvršni odbor Saveta Mesne zajednice Stara Pazova na današnjoj sednici doneo je odluku o popisu imovine, obaveza i potraživanja Mesne zajednice sa stanjem na dan 31.12.2013. godine, i imenovana je Komisija za popis. Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su podržali inicijativu Socijalno-ekonomskog Saveta opštine Stara Pazova da se zbog teške ekonomske situacije zimski računi za gas ponovo plaćaju na rate, uz manju kamatu, kao i inicijativu staropazovačkog Doma zdravlja za rešavanje problema parkiranja isped glavnog objekta u Staroj Pazovi.
Info Stara Pazova 27.12.2013.
Polovinom decembra, u Domu zdravlja „Dr Jovan Jovanović Zmaj“ u Staroj Pazovi počela je sa radom Endokrinološka ambulanta. Dr Jelica Bjekić, specijalista endokrinologije u Kliničko-bolničkom centru „Bežanijska kosa“ radi sa pacijentima dva puta nedeljno, rekla je za RTV Stara Pazova glavna sestra Slađana Grujić i istakla da se pregledi zakazuju, a termini određuju mesec dana unapred .Pacijenti koji dolaze na lečenje potrebno je da imaju uput svog izabranog lekara.
Sport Stara Pazova 27.12.2013.
Na svetskom prvenstvu u Al Ajnu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za mlađe kategorije Marija Stanković je u devetom kolu izgubila od Srindi iz Engleske. Dva kola pre kraja prvenstva Marija se nalazi na 83 mestu sa tri i po poena. Danas u desetom kolu Marija Stanković će igrati protiv Ašraf Nesim Marine iz Egipta.
Sport Stara Pazova 27.12.2013.
Odbojkašice „Jedinstva“ pobedile su sinoć u Subotici ekipu Nis Spartaka sa 3:1 u setovima, u revanš utakmici četvrtfinala kupa Srbije. Sa dve pobede u međusobnim duelima, odbojkašice „Jedinstva“ prve su koje su se plasirale na završni turnir kupa Srbije.
Info Stara Pazova 26.12.2013.
Pripravnicima na stručnom osposobljavanju kod poslodavaca i u okviru samozapošljavanja, danas su svečano uručeni ugovori iz programa mera aktivne politike zapošljavanja za ovu godinu. Trinaestoro pripravnika je pre nekoliko meseci potpisalo ugovore sa lokalnom samoupravom, a u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.
Ovom događaju prisustvovali su Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine za ekonomski razvoj i strateški marketing, Milenko Vučinović, predsednik lokalnog saveta za zapošljavanje Stara Pazova, Radmila Jadranski i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje filijala Sremska Mitrovica. Prilikom svečanog uručenja ugovora direktorka Jadranski je saopštila da su Ministartvo privrede i nadležni pokrajinski sekretarijat već za narednu godinu izdvojili određena sredstva u cilju daljeg zapošljavanja mladih.
Info Stara Pazova 26.12.2013.
U Osnovnoj školi “Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi, tokom raspusta će biti organizovana dopunska i dodatna nastava iz svih predmeta i rad u sekcijama. Nastava počinje danas i odvijaće se po unapred utvrđenom rasporedu koji je istaknut na ulazu u školu i postavljen je na školskom sajtu, rekla je pedagog Jasna Pavlović Anić.
Kultura Stara Pazova 26.12.2013.
Božićni koncert SKUD-a Heroj Janko Čmelik iz Stare Pazove u režiji Miroslava Benke, počeo je sinoć predstavom „Vitlejem“ o rođenju Isusu Hrista, Božićne pesme su izveli hor Tilija i grupa Primavera, a božićne čestitke su spremila deca iz PU Poletarac vaspitačice Mirjane Mikljan. Pesmom i igrom dolazak i život Slovaka u Staroj Pazovi prikazali su članovi folklornih grupa, od starije dečije do Folklornog ansambla Klasje, uz pratnju narodnog orkestra, takođe Etnografska grupa žena, a kao solisti nastupili su Anabela i Izabela Stošić, Nataša Ćirković i Darko Uhelji.
Info Stara Pazova 25.12.2013.
Hrišćani koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru slave danas Božić, jedan od najvećih verskih praznika. Sinoć, na Badnje veče, u Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Staroj Pazovi svečanoj liturgiji prisustvovao je veliki broj vernika. Liturgiju je služio staropazovački sveštenik Igor Feldi. Kao i prethodnih godina, deca su uspešno izvela svoj program božićnih pesama, a praznik su svim vernicima čestitali protojerej Srđan Đurđević, starešina Hrama Svetog proroka Ilije u Staroj Pazovi i gosti iz lokalne samouprave i mesne zajednice: predsednik Opštine Đorđe Radinović,
Aleksander Bako, zamenik predsednika SO, Ljibuška Lakatoš, načelnica za kulturu, omladinu i sport i dr Mišo Filip, predsednik Saveta MZ Stara Pazova.
Info Stara Pazova 25.12.2013.
U crkvi Svetog Jurija mučenika u Golubincima sinoć je održana večernja misa. Katolička crkva u ponoć izmedju Badnjeg dana i Božića 25 decembra služi svetu misu koja se zove Ponoćka, to je služba koju upražnjava samo Rimokatolička crkva jer se smatra da baš tada dolazi iz mraka Božije svetlo. U svim hrišćanskim hramovima u crkvama se čitaju delovi Jevanđelja o rođenju spasitelja. Župnik Vjekoslav Kulić čestitao je svim vernicica Božić. Izveden je kraći program uz tamburaše i hor koju su izveli liturgijske pesme, a deca su recitovala pesme o Hristovom rođenju.
Misi su prisustvovali predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, Nedeljko Kovačević, direktor direkcije za igradnju opštine, Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine i Mirko Peršić iz opštinskog udruženja poljoprivrednika, kao i brojni vernici. Predsednik opštine Đorđe Radinović poželeo je srećne božićne i novogodišnje nastupajuće praznike.
Info Stara Pazova 25.12.2013.
Skupština opštine Stara Pazova na poslednjoj ovogodišnjoj sednici prihvatila je Program poslovanja i Finansijski plan Direkcije za izgradnju. Odgovarajući na pitanja odbornika opozicije Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije je objasnio da će fizička lica plaćati grejanje 144 dinara, po kvadratnom, a pravna 72 dinara, ali po kubnom metru prostora. Kovačević je rekao da je budžet Direkcije za 2014. godinu planiran u iznosu od milijardu 290 miliona dinara, od čega
600 miliona iz budžeta opštine, 250 miliona od prodaje obveznica, a ostatak od prodaje zemljišta, pre svega u novoj industrijskoj zoni. Finansijske obaveze za pešačko biciklističku stazu od Stare do Nove Pazove su nasleđene, rekao je Kovačević, a 33 odbornika su bila za i jedan protiv Programa poslovanja i Finansijskog plana Direkcije za izgradnju.
Info Stara Pazova 25.12.2013.
Osnovna škola „Simeon Aranicki“ iz Stare Pazove dobitnik je nagrade za veliki doprinos na polju stručnog usavršavanja prosvetnih radnika, a profesorka razredne nastave Sanja Malinić Uglik dobila je priznanje za doprinos bazi znanja u obrazovnom softveru u okviru akcije „Dani informatike u školama Vojvodine“.
Ove godine, četvrti put za redom, škola Aranicki dobila je priznanje na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koju organizuje Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice .Škola je dobila na poklon eksterni hard disk, koji će značajno doprineti povećanju znanja iz informatike kod učenika I zaposlenih, rekla je direktorka Slađana Bursać.
Sport Stara Pazova 25.12.2013.
Na svetskom prvenstvu u Al Ajnu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za mlađe kategorije Marija Stanković je u osmom kolu remizirala protiv Karoline Budkine iz Rusije. Bio je to prvi remi Marije na svetskom prvenstvu i sa tri i po poena i dalje je u sredini tabele. Na prvenstvu je danas slobodan dan, a u devetom kolu sutra Marija Stanković će igrati protiv Srindi iz Engleske.
Politika Stara Pazova 24.12.2013.
Skupština opštine Stara Pazova, na 16. sednici, odrzanoj juce usvojila je Odluku o budžetu za 2014. godinu, kao i Programe poslovanja i Finansijske planove Javnih preduzeća „Direkcija za izgradnju“, „Čistoća“, „Vodovod i kanalizacija“, „RTV Stara Pazova“ i Opštinska stambena agencija. Dejan Mitrović, odbornik Srpske radikalne stranke, predložio je dopunu dnevnog reda raspravom o gradnji postrojenja za preradu industrijskog otpada, uz primedbe da se radi o opasnom i štetnom postrojenju, a Đorđe Radinović, predsednik opštine je rekao da će otpad biti transportovan direktnim prilazom sa auto puta, da će Evropska unija u postrojenja investirati 35 miliona evra, ali da još nije izvesno da će do realizacije i doći.
Radinović je rekao da opstrukciju projekta finansira lobi koji zarađuje na izvozu takvog otpada iz Srbije u okolne zemlje. Skupština je prihvatila Plan detaljne regulacije prostorne celine 9, radna zona Golubinci, Odluku o dodeli isključivog prava za obavljanje delatnosti i pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje, kao i dopune Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, zatim Odluke o pijacama, snabdevanju vodom, javnim parkiralištima, a zeleno svetlo dobila je i Odluka o donošenju izmena i dopuna Prostornog plana opštine do 2025. godine.
Kultura Stari Banovci 23.12.2013.
U OŠ "Slobodan Savković” u Starim Banovcima, sinoc je održano književno veče, na kome je predstavljena knjiga "Banovačke priče“ Dragane Skerletović. Čitajući priče iz knjige, Milan Dudić i Olga Skerletovic, vratili su nas u prošlost, a publika je imala prilike da vidi i stare fotografije Banovaca, kao i umetničke slike. Kako Dragana kaže, Milorad Babić i njegova prikupljena i objavljena istoriografska građa o Starim Banovcima bili su inspiracija za nastanak ove knjige koju je posvetila svojim roditeljima, učiteljima Banovačkim, a želeći da sačuva uspomenu na ovo sremačko mesto.
Atmosferu su upotpunili zvuci banovačkog tamburaškog orkestara. Knjiigu je izdao Centar za kulturu Stara Pazova, a autorka se zahvalila na podršci Opštini Stara Pazova, MZ Stari Banovci i biblioteci "Dimitrije Ruvarac“.
Info Stara Pazova 23.12.2013.
Sto dvadesetoro dece smeštenih u hraniteljske porodice i domove dobilo je danas poklon paketiće koje im je podelio Deda Mraz, a pored SO Stara Pazova u nabavci paketića su učestvovali i brojni sponzori. Prigodan umetnički program pripremio je Centar za kulturu, a ceo događaj organizovan je u Klubu za invalidna lica u staropazovačkom parku. Deci se obratio direktor Centra za socijalni rad Milan Subotić i poželeo im srećnu Novu godinu i predstojeće praznike. Događaju su prisutvovali hranitelji, zaposleni u Centru za socijalni rad i predstavnici opštine, šef kabineta predsednika opštine Biljana Čavić i PR opštine Nemanja Stikić.
Info Stara Pazova 23.12.2013.
Juče popodne je u Staroj Pazovi u novom parohijskom domu održan već tradicionalni Božični bazar. Izlagači su došli iz Bačkog Petrovca, Kisača i Stare Pazove. Nudile su se knjige, ručni radovi, pleteni šalovi, ukrasni predmeti od drveta, gline, božićni i novogodišnji ukrasi, ikebane i ukrašeni mirisni medenjaci. Posetioci su mogli i da odmore i da se osveže uz tople napitke i kolače i Marina Bako, jedna od organizatorki je zadovoljno konstatovala da je ove godine posećenost zaista velika. Bazar je bio humanitarnog karaktera a period adventa- pripreme za Božić završen je koncertom božićnih pesama hora Tilija i grupe Primavera u crkvi.
Kultura Stara Pazova 23.12.2013.
Danas je završen drugi deo projekta "Refleksi u ravnici" koji je organizovala fondacija Brtka Kresoja i prvi je korak ka osnivanju Centra za film i fotografiju u Staroj Pazovi. Prvi deo projekta održan je početkom decembra i više se fokusirao na fotografiju, drugi deo održan je proteklog vikenda i bio je više u znaku filma. Realizaciju projekta pomogli su pokrajina i opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 23.12.2013.
U Osnovnoj školi „Simeon Aranicki„ u Staroj Pazovi danas je organizovan tradicionalni Novogodišnji maskenbal za učenike nižih razreda. Maskenbal je bio u znaku ekologije, a kostimi su bili izrađeni od recikliranih materijala. Kreativne i zanimljive maske veštica, robota, kukuruza, vila, princeza, napravljene su od hartije, kartona , plastičnih kesa i flaša, konzervi, uz ogroman trud i zalaganje roditelja i dece.
U svakom odeljenju prigodnim ekološkim poklonima nagrađene su najsmešnija, najkreativnija i najekološka maska. Učenici viših razreda danas će pokazati svoje znanje u zanimljivom kvizu i pogledaće predstavu koju su spremali na engleskom jeziku. Takmičari koji ostvare najbolji rezultat u kvizu dobiće na poklon slatkiše i sokove.
Info Stara Pazova 23.12.2013.
Danas će se održati redovna skupština Opštinskog saveza opštine Stara Pazova. Na dnevnom redu će se između ostalog naći, Izveštaj o radu za 2013. godinu, zatim finansijski izveštaj za period januar–novembar 2013. godine, kao i plan rada i finansijski plan Sportskog saveza opštine Stara Pazova za 2014. godinu. Redovna skupština Opštinskog saveza opštine Stara Pazova održaće se u velikoj sali zgrade DPO (bela zgrada) u Staroj Pazovi u 19,00 časova.
Sport Stara Pazova 23.12.2013.
Marija Stanković, članica šah kluba Banovci Dunav, u šestom kolu na svetskom prvenstvu u Al Ajnu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima pobedila je domaću igračicu Mariam Faraj. Posle šestog kola Marija se nalazi u sredini tabele sa tri poena. Danas su na programu partije sedmog kola, a Marija Stanković će igrati protiv Karimli Zala Samir iz Azerbejdžana.
Info Stara Pazova 23.12.2013.
Za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini danas je poslednji nastavni dan u prvom polugodištu školske 2013 / 2014. godine. Nastava u drugom polugodištu počinje u sredu 15. januara , u prepodnevnoj smeni će biti učenici viših razreda, dok će učenici nižih razreda nastavu pratiti u popodnevnoj smeni, rekla je za RTV Stara Pazova Slavica Mitrović, predsednica Aktiva direktora i direktorka Osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu.
Info Stara Pazova 20.12.2013.
Na 16. sednici Skupštine opštine Stara Pazova koja će biti održana u ponedeljak, biće doneta Odluka o budžetu za 2014. godinu kojom je utvrđen ukupan obim budžeta od 3 milijarde 106 miliona 635 hiljada dinara. Odlukom o budžetu opštine za narednu godinu, koja je na dnevnom redu 16. sednice Skupštine opštine Stara Pazova, planiran je ukupan obim budžeta od 3 milijarde 106 miliona 635 hiljada dinara, a ovogodišnji budžet, nakon rebalansa od 29. novembra iznosi 3 milijarde 336 miliona i 154 hiljade dinara. Primanja i prihodi budžeta iznose 2 milijarde 986 miliona 93 hiljade, a sopstveni prihodi predškolskih ustanova i ustanova kulture, kojima je Zakon o budžetskom sistemu uredio raspodelu sopstvenih prihoda do 1. januara 2015. godine, iznose 120 miliona 542 hiljade dinara.
Za Mesne zajednice: Stara Pazova predviđeno je u budžetu 272 miliona 466 hiljada dinara, Nova Pazova skoro 196 miliona, Stari Banovci oko 39 miliona, Novi Banovci 58 miliona, Banovci Dunav oko 34 i po miliona, Belegiš skoro 96 miliona, Surduk milion i 20 hiljada dinara. Mesnoj zajednici Vojka opredeljeno je skoro 38 miliona, Krnješevci oko 14 i po i Mesnoj zajednici Golubinci nešto manje od 80 miliona dinara. Planirani budžetski deficit iznosi 250 miliona dinara i on će, prema odluci biti finansiran zaduživanjem opštine emitovanjem domaćih hartija od vrednosti, izuzev akcija, a opština se u tekućoj godini nije zaduživala. U Programu poslovanja i Finansijskom planu Direkcije za izgradnju, koji je takođe na dnevnom redu sednice, navedeno je je formiranje nove Službe za kompleks bazeni sa pet izvršilaca, ukupni prihodi Direkcije u 2014. godini planirani su od milijardu 259 miliona i 200 hiljada dinara. U Programu poslovanja i Finansijskom planu Čistoće konstatovano je da će najava smanjenja subvencija iz budžeta uticati na povećanje troškova tekućeg ulaganja vezano za građevinske objekte i opremu, kupovina nove opreme svedena je u 2014. na minimum i uglavnom na teret sopstvenih sredstava, u Čistoći očekuju da će u narednu godinu biti preneto oko 44 miliona nerešenih finansij -skih obaveza iz ove godine, a računaju na ukupne prihode od 335 miliona i 400 hiljada dinara. Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u Finansijskom planu za 2014. o kome će se Skupština takođe izjasniti, računa na ukupne prihode od 239 miliona 679 hiljada dinara, od čega skoro 146 miliona od prodaje vode. U Programu poslovanja RTV Stara Pazova navedeno je da se TV program emituje preko kablovskog sistema Kopernikus u Staroj i Novoj Pazovi, i da je u digitalnoj ponudi Targo telekoma u Vojki i Staroj Pazovi, a da bi uvođenje kablovskog sistema u mestima gde ga nema, trebalo da bude prioritet nadležnih službi opštine kako bi TV program dospeo i do gledalaca u Podunavlju, Golubincima i Krnješevcima, ali i da bi se program našao u ponudi operatera SBB, IP TV i Total TV. Finansijskim planom Opštinske stambene agencije planirani su prihodi od oko 161 milion, a pred odbornicima naći će se Plan detaljne regulacije prostorne celine 9, radna zona Golubinci, zatim, predlog Odluke o dodeli isključivog prava za obavljanje delatnosti i pružanja usluga na koje se Zakon o javnim nabavkama ne primenjuje, a na dnevnom redu sednice su izmene i dopune Odluke o lokalnim komunalnim taksama, Odluke o lokalnim administrativnim taksama, Odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju, zatim predlozi Odluka o pijacama, snabdevanju vodom, javnim parkiralištima, ali i još neka veoma važna pitanja za građane staropazovačke opštine.
Info Stara Pazova 20.12.2013.
Sporazum o zaštiti žrtava porodičnog i međupartnerskog nasilja potpisali su danas u Centru za socijalni rad predstavnici Opštine Stara Pazova, načelnica društvenih delatnosti Milka Simić, načelnik Policijske uprave u Staroj Pazovi Zoran Obrenović, Milena Popović u ime Doma zdravlja, Ana Šterić predsednica prekršajnog suda, Slavica Mitrović, predsednica aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Borka Jovanović zamenik javnog tužioca iz Rume i Vladislava Svilokos iz suda Sremska Mitrovica, kao i Branislav Đurić u ime tužilaštva. Kako je u uvodnom obrazloženju istakao domaćin skupa, direktor Centra za socijalni rad, Milan Subotić svrha ovog sporazuma je u jasno preciziranim obavezama svih aktera potpisnika kako bi se sprečile nejasnoće i propusti u delovanju i kako bi Centru za socijalni rad bilo olakšano konkretno delovanje.
Sport Stara Pazova 20.12.2013.
Marija Stanković, članica šah kluba Banovci Dunav, učestvuje na svetskom prvenstvu u Al Ajnu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Na prvenstvu su odigrana dva kola, a Marija je zabeležila jedan poraz i jednu pobedu protiv takmičarke iz Katara. Danas su na programu partije trećeg kola, a protivnica Marije Stanković će biti Ema Eduardo iz Španije
Sport Vojka 20.12.2013.
U organizaciji šah kluba Sremac u Vojki će se sutra održati Open turnir u šahu. Očekuje se učešće velikog broja šahista. Igraće se švajcarski sistem 15 minuta po igraču. Za najuspešnije učesnike turnira predviđene su novčane nagrade. Turnir će početi u 10 časova u prostorijama Osnovne škole „Milan Hadžić“, a pokrovitelj je Opština Stara Pazova.
Info Stara Pazova 19.12.2013.
U Starim Banovcima je u tekućoj godini u uređenje i temeljnu rekonstrukciju oko 600 metara dužine Grčke ulice uloženo oko 60 miliona dinara iz budžeta opštine, i oko milion i po sredstava mesne zajednice u zamenu azbestnih vodovodnih cevi, tako da je centar, uz rekonstrukciju ambulante, sada dobio drugačiji izgled, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Radislav Savić.
U sportske terene uloženo je oko 5 miliona dinara, na uglu ulica Pere Čodanovića i Nikole Zeljuga uređen je i ograđen park za decu sa rekvizitima za igru, a tu je nekada bila divlja deponija smeća. U sanacije takvih deponija potrošeno je skoro pola miliona dinara. Savić je apelovao je na građane da plaćaju račune za vodu jer su dugovanja oko deset miliona dinara.
Naredne godine predviđeno je spoljašnje i unutrašnje uređenje crkve uz učešće donatora. Zatim, gradnja hladnjače na groblju, uređenje restorana na stadionu, rekonstrukcija saobraćajnica, a po Savićevim rečima, strani investitor zainteresovan je za ulaganje u gradnju hotela, marine i pratećih objekata, na ušću kanala Budovar u Dunav.
Kultura Stara Pazova 19.12.2013.
Nakon 20 godina na pazovačkoj sceni ponovo je nastupio Zijah Sokolović. Mondrama „Glumac je ... glumac je ... glumac”, napisana i premijerno odigrana pre 36 godina, čini si se da je pisana danas i verovatno će biti aktuelna i za narednih 36 godina. Ova tragikomična priča o glumcu - osnovi svakog pozorišta, iako traje više od dva sata, drži pažnju publike, koja i sama učestvuje u predstavi.
Kultura Stara Pazova 19.12.2013.
Centar za kulturu Stara Pazova i ove godine tradicionalno organizuje „Zimske čarolije“. U bogatom programu učestvovaće učenici osnovnih škola „Boško Palkovljević Pinki„ i „Heroj Janko Čmelik„ iz Stare Pazove, škole stranih jezika „Lingo„ i „Kuća znanja“ plesni studio „Pirueta“ iz Inđije i Stare Pazove, a kao posebni gosti nastupiće učenici ŠOSO „Anton Skala“ iz Stare Pazove, najavila je organizator dečjeg programa Sanja Dragaš. „Zimske čarolije“ će biti upriličene u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, sutra sa početkom u 17.00 časova. Ulaz je besplatan.
Info Stara Pazova 19.12.2013.
Sutra će u Centru za socijalni rad biti potpisan sporazum o saradnji u sprovođenju zaštite nad žrtvama nasilja, kaže Radmila Stojanović, rukovodilac službe.Potpisnici su Policijska stanica Stara Pazova, Dom zdravlja, Osnovni sud, Viši sud, Osnovno javno tužilaštvo, Prekršajni sud i Više tužilaštvo, kao i odeljenje društvenih delatnosti Opštine Stara Pazova. Svrha sporazuma je pomoć žrtvama nasilja koja bi bila efikasnija.
Kultura Stara Pazova 19.12.2013.
„Tri smešne priče“ , naziv je knjige pripovedaka Jana Čajaka, koje je povodom 150 godina od rodjenja ovog znamenitog slovačkog književnika i prevodioca sakupio književnik Vićazoslav Hronec. Ovo je druga knjiga iz edicije „So, ali pesak“ , koju Hronec posvećuje najvećim slovačkim vojvođanskim piscima i koju je izdao zajedno sa Art centrom Hleba i igara Miroslava Benke iz Stare Pazove. Knjiga je sinoć predstavljena pazovačkoj publici na poslednjoj ovogodišnjoj književnoj večeri u narodnoj biblioteci Dositej Obradović.
Sport Stara Pazova 18.12.2013.
Sanja Vukašinović, članica streljačke družine Jedinstvo iz Stare Pazove je najbolji sportista Opštine u ovoj godini. Ona je osvojila zlatnu medalju na mitingu Olimpijskih nada u Njitri. Najbolji sportski kolektiv je ženski odbojkaški klub Jedinstvo iz Stare Pazove, a Medius Specijal nagradu dobio je Boris Kolarević odbojkaški sudija. Pored njih nagrađeni su i najbolji pioniri, juniori, najbolji u školskom sportu, najbolji trener, sportski radnik, sudija, kao i sportista sa invaliditetom.
Svečanosti koja je organizovana po 47 put, a prvi put u Pozorišnoj sali prisustvovali su Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stare Pazova, Zoran Gajić proslavljeni odbojkaški trener, predstavnici lokalne samouprave, sportisti i veliki broj novinara. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Opština Stara Pazova a nagrade su obezbedili brojni sponzori.
Info Stara Pazova 18.12.2013.
U osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“ u toku je obuka učenika za vršnjačku medijaciju. Na ovoj obuci i usavršavanju učestvuju 13 predstavnika petih i šestih razreda, koji su odabrani od strane svojih vršnjaka, rekla je za RTV Stara Pazova psiholog Danica Radaković. Učenici su do sada prošlii kroz deset radionica, gde su se upoznavali sa samim procesom medijacije, radili su tehniku slušanja, učili kako da nenasilno rešavaju sukobe, a sam proces medijacije polagaće posle zimskog raspusta, istakla je psiholog Radaković.
Deca koja završe obuku osposobljena su da budu vršnjački medijatori i da rešavaju sami konflikte među svojim vršnjacima
Info Vojka 17.12.2013.
Gostujući danas u emisiji Strogo lokalno, Ljuban Skopljak, predsednik Saveta MZ Vojka je istakao da se u ovoj godini radilo na asfaltiranju ulice Baštovanske u dužini od 300 metara ostatak će biti završen naknadno, urađen je trotoar na kraju ulice Nikole Filipina, parking prostor na novom groblju, sagrađena je nova kapela pored postojeće zahvaljujući Branislavu Ćurčinu i uređen je i plato ispred groblja.
Info Stara Pazova 17.12.2013.
Staropazovački Dom zdravlja, kao i većina domova zdravlja u Sremu, ima problem nedostatka specijalista. U poslednje dve do tri godine čak 12 specijalista otišlo je iz Doma zdravlja, uglavnom u zasluženu penziju, rekao je direktor dr Rada Inđić i istakao da je trenutno na specijalizaciji 10 lekara. Sledeće godine sa specijalizacije se vraća specijalista radiologije, jedan psihijatar i dva pedijatra treba da se vrate u Dom zdravlja 2015. godine. Ove godine zaposlen je jednog ginekolog, a sa dr Anom Orlov, specijalistom radilogije, koja je otišla u penziju, postignut je dogovor da radi sa pacijentima dva puta nedeljno, istakao je dr Inđić.
Info Stara Pazova 16.12.2013.
Do 31. decembra traje konkurs Programa „Pokreni se za posao“, za građane iz cele Srbije sa dobrom poslovnom idejom. Oni mogu da postanu korisnici ovog programa koji sporovodi udruženje građana ENEKA iz Niša, posredstvom koga kompanija Filip Moris dodeljuje bespovratna sredstva do 200.000 dinara za kupovinu neophodne opreme za pokretanje malih i porodičnih preduzeća, a onaj ko dobije sredstva, dužan je da uloži 20 posto od odobrenog iznosa.
Njegova obaveza je takođe da se najmanje dve godine bavi delatnošću za koji je dobio sredstva, ali i da se bavi društveno korisnim radom, rekao je Aca Ilić iz ove nevladine organizacije, danas, predstavljajući projekat u Staroj Pazovi. U martu biti poznati oni koji su ušli u uži krug, a u maju oni koji su dobili sredstva za pokretanje svog biznisa. Predstavljanje ovog programa organizovano je u saradnji sa opštinom Stara Pazova, a pored petnaestak zainteresovanih, prisustvovali su: Jadranka Bubonja, iz Nacionalne službe za zapošljavanje i Aleksandar Balinović iz Kancelarije za inkluziju Roma.
Info Nova Pazova 16.12.2013.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili D.N. (41) iz Nove Pazove, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je bez povoda nekoliko puta udario bejzbol palicom suprugu po glavi koja je pokušala da zaštiti dete. Povređenoj ženi je ukazana lekarska pomoć u Kliničko- bolničkom centru u Zemunu. Osumnjičeni je uz izveštaj o lišenju slobode doveden na saslušanje u Osnovno javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana, saopštila je Policijska uprava Sremska Mitrovica.
Kultura Novi Banovci 16.12.2013.
U sali Doma kulture u Novim Banovcima, sinoć je održan humanitarni koncert za pomoć Igoru Pavloviću, kome je neophodna operacija u Beču. Publika je uživala u nastupima plesne grupe „Lana“, narodnim igrama iz Leskovca i Levče, KUD-a „Branko Radičević“, insertu iz predstave „Gospođa Ministarka koju je izveo dramski studio „Branko Radičević“, numerama dečijeg crkvenog hora „Ostrog“ iz Novih Banovaca,
kao i likovnim radovima članova Udruženja likovnih umetnika „Leonardo“, koji su radi prikupljanja neophodnih sredstava, organizovali prodajnu izložbu. Ovu manifestaciju podržala je i Mesna zajednica Novi Banovci. Od ulaznica i dobrovoljnih priloga sakupljeno je 40.000 dinara.
Kultura Stara Pazova 16.12.2013.
U okviru ovogodišnjeg Memorijala Juraja Ondrika u Staroj Pazovi je sinoć nastupilo Slovačko vojvođansko pozorište sa predstavom “Podignimo zavesu” Petra Kviltera, a u režiji Dušana Bajina. U pitanju je savremeni tekst koji govori o čudnovatom testamentu, koji okuplja i ujedinjuje pet žena povezanih sa preminulim čovekom. Memorijal Juraja Ondrika se nastavlja 25. decembra kada će biti Božićni koncert SKUD-a Janko Čmelik, a završiće se prezentacijom izdanja časopisa “Aurora”.
Kultura Stara Pazova 16.12.2013.
HKPD Tomislav iz Golubinanaca u subotu je održalo godišnji koncert u Staroj Pazovi. Vlatko Ćaćić, predsednik Društva je na početku pozdravio sve goste među kojima su bili i predstavnici Opštine Petrinja. Ova je opština uspostavila saradnju sa Opštinom Stara Pazova, koja bi trebalo da se razvija ne samo na kulturnom, već i i na ekonomskom planu, na zajedničkim evropskim projektima, istakli su predsednici Darinko Dungović i Đorđe Radinović.
U programu su nastupili članovi KUD-a „Luka Lukić“ iz Brodske Varoši i KUD „Mladost“ iz Nove Pazove a domaćini su se predstavili sa božićnim običajem Betlamaši, Mladi tamburaški tamburaški orkestar Ladan špricer, vokalni solisti Dubravka Ćaćić, Željka Dokoza i Mirko Peršić, mlada pevačka grupa a koncert je završen Golubinačkom svadbom, običajem, sa kojim su golubinački amateri nastupili na festivaalu tradicije u Vrbasu. U holu pozorišta se sa svojim radovima predstavilo Udruženja žena Golubice.
Ekonomija Vojka 16.12.2013.
Najveći lokalni trgovinski lanac Medius u subotu je u Vojki otvorio vrata novog objekta opremljenog po najnovijim svetskim standardima, u kojem će biti zaposleno oko 20 radnika. Za 9 godina od osnivanja Medius supermarket može da se pohvali sa 8 prodajnih objekata, velikim asortimanom proizvoda i ljubaznim osobljem. Na otvaranju Mediusovog prodajnog objekta u Vojki vlasnik i direktor kompanije Cviko Krunić istakao je značaj velikog timskog rada jer zahvaljujući tom timu Medius beleži samo pozitivan rast i razvoj.
Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović je čestitajući otvaranje novog Mediusovog supermarketa poželeo da broj objekata ubuduće bude dvocifren. Miroslav Vasin pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova istakao je prilikom obraćanja prisutnima da otvaranje ovog objekta za selo Vojka znači koliko i kompanija od 1600 zaposlenih u Novom Sadu.
Info Stara Pazova 16.12.2013.
Na teritoriji staropazovačke opštine u toku je akcija Crveno krsta pod nazivom „Solidarnost na delu“ u ojoj se prikuplja pomoć za socijalno najugroženije. Pomoć koju građani žele da upute Crvenom krstu daje se u naturalnom obliku- konzerve hrane, poljoprivredni proizvodi, sredstva za higijenu, odeća, obuća kao i novčani prilozi na račun Erste banke 340-1309-77. Sve što kao pomoć građani žele da daju može se predati u svim mesnim organizacijama Crvenog krsta svakog dana od 9 do 13 časova.
Akcija traje do 31 decembra, a sredstva prikupljena na ovaj način namenjena su isključivo građanima naše opštine poručuju iz Crvenog krsta i pozivaju građane da se odazovu ovom apelu i učestvuju u pružanju pomoći onima koji su socijalno najugroženiji, ali i da obaveste Crveni krts u koliko imaju saznanja o ugroženim građanima.
Sport Stara Pazova 16.12.2013.
Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove poražene su u desetom kolu Viner štediša Superlige u Beogradu od Crvene Zvezde sa 3:0. Ovom pobedom Crvena Zvezda se revanširala za poraz u Staroj Pazovi na startu prvenstva od 3:2. U devetom kolu Winerštediša Superlige odbojkaši Jedinstva izgubili su u Staroj Pazovi od Ribnice iz Kraljeva sa 3:1 i ostali na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim bodom.
Sport ostalo 16.12.2013.
U Vrbasu je juče završen seminar za talentovane fudbalske sudije iz Vojvodine koji sude utakmice u obe grupe Vojvođanske lige u okviru „Talent-mentor programa“. Na seminaru su bila dvadeset četvorica sudija, medju kojima i Nikola Džombić iz Stare Pazove koji od ovog leta sudi utakmice Vojvođanske lige grupa Zapad. Seminarom je rukovodio naš najbolji sudija, internacionalac Milorad Mažić. Mlade sudije su slušali predavanja po metodama UEFA i FIFA a obavljali su i praktični rad na terenu.
Ovaj seminar se sprovodi u okviru sudijske konvencije UEFA, kojoj je naša sudijska organizacija pristupila 2010 godine. Seminar su na kraju posetili i Bogoljub Stepanović predsednik sudijske organizacije Srbije i Đorđe Žutić prvi čovek sudijske organizacije Vojvodine.
Sport Stari Banovci 16.12.2013.
U derbiju začelja Prve ženske lige u okviru dvanaestog kola košarkašice Stare Pazove poražene su kao gošće od Jagodine 2001 sa 82:79 i bez pobede sa 12 bodova još uvek su poslednje na tabeli. U derbiju jedanaestog kola Prve Regionalne lige grupa Sever košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Belegišu Staru Pazovu sa 85:65, dok je Nova Pazova kod kuće izgubila od Srema iz Sremske Mitrovice sa 92:63. Dunav se nakon jedanaestog kola nalazi na trećem mestu sa dvadeset bodova, Stara Pazova je četvrta sa 19 bodova, a Nova Pazova poslednja sa svega 10 bodova i bez pobede.
Košarkaši Vojke pobedili su na svom parketu Dinamo iz Pančeva sa 92:81 u jedanaestom kolu Druge Regionalne lige grupa Jug, Omladinac je u Novim Banovcima savladao Pink iz Šimanovaca sa 100:77, a Jadran iz Golubinaca je izgubio od Kris Krosa iz Pančeva u Staroj Pazovi sa 88:65. Vojka je i dalje druga na tabeli sa 19 bodova, Omladinac je osmi sa 15, a Jadran deveti sa 14 bodova.
Info Stara Pazova 13.12.2013.
Uz pomoć lokalne samouprave i Evropske unije, ove godine je obnovljen vozni park staropazovačkog Doma zdravlja. Nabavljeno je novo kombi vozilo za dijalizu i dva putnička vozila za potrebe kućnog lečenja i nege, rekao je za RTV Stara Pazova direktor dr Rada Inđić. U voznom parku Doma zdravlja trenutno ima sedam sanitetskih vozila, od kojih je većina prešla preko 300 hiljada kilometara. U saradnji sa Opštinom, u narednom periodu planirana je nabavka novih sanitetskih vozila, istakao je dr Inđić.
Kultura Stara Pazova 13.12.2013.
HKPD Tomislav iz Golubinaca priprema za sutra svoj godišnji koncert koji će biti održan u pozorišnoj Sali u Staroj Pazovi. Domaćini se takođe predstaviti sa bogatim programom u kome će prezentovati ovogodišnji rad a ovog puta očekuju i goste – delegacije opštine Petrinje, KUD Luka Lukić iz Hrvatske, iz Brodske Varoši i KUD Mladost iz Nove Pazove, najavio je Vlatko Ćaćić, predsednik Društva. S obzirom da se koncert održava uoči božićnih praznika, biće prikazani i neki običaji vezani za ovaj praznik. Koncert počinje u 19 časova a ulaznice koštaju 150 dinara.
Info Stara Pazova 13.12.2013.
Jesenji bazar odeće i obuće, koji je počeo u ponedeljak u novom parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve završava se danas. Posećenost je dobra, organizatori zadovoljni a ovakvu ideju pomoganja podržava i predsednik opštine Djordje Radinović koji je juče posetio Jesenji bazar. Idejni tvorac organizovanja ovakvog načina prodaje polovne ali dobro očuvane robe je Ana Malko a bazar organizuje Aktiv žena Tabita Slovačke evangeličke crkve. Bazar je i humanitarnog karaktera. Na ovakav način se potvrdjuje hrišćanstvo ne samo u reči već i na delu, rekao je Igor Feldi, sveštenik Slovačke evangeličke crkve.
Info Stara Pazova 13.12.2013.
Zbirku novela pod nazivom „Koža“, kao i romane „Psiha“,“Dželat“, i “Čistač“ predstavila je sinoć staropazovačkim čitaocima u prostoru biblioteke Angelina Petrović pisac. U ime izdavačke kuće „Arte“ o piscu je govorio Miodrag Mića Jakšić, takođe pisac i izdavač. Angelina Petrović piše vrlo istančanim stilom, okrenuta je čoveku njegovim manama, vrlinama, životu, a njena dela spadaju u psihološke romane. Prisutna publika je sa zadovoljstvom propratila ovaj književni susret upriličen povodom 135 godina postojanja i rada staropazovačke biblioteke.
Info Stara Pazova 13.12.2013.
U nedelju 15. decembra u 18 časova u Domu kulture u Novim Banovcima biće održan humanitarni koncert za Igora Pavlovića. Na koncertu će učestvovati crkveni hor “Ostrog”, dramski studio “Branko Radičević”, plesni klub “Lana” sa gostima, KUD “Branko Radičević”, a u holu Doma kulture Udruženje likovnih umetnika “Leonardo” će prirediti prodajnu izložbu slika. Ulaz na ovaj humanitarni događaj je svega 200 dinara.
Info Stara Pazova 13.12.2013.
Radionica za obuku energetskog menadžmenta u javnim zgradama počela je danas prepodne u Staroj Pazovi. Učesnici radionice su predstavnici škola, predškolskih ustanova, javnih preduzeća, a organizator radionice je OUN agencija za razvoj, ministarstvo energetike, razvojai zaštite životne sredine Srbije, i opština Stara Pazova, kao i regionalna agencija Srem. Direktor regionalne agencije Srem Milan Mirić je rekao da se ovaj projekat kao pilot organizuje u Sremu i rasinskom okrugu, a svrha projeklta je snimanje stanja i stvaranje polazne baze podataka neophodnih za dalji rad na energetskoj efikasnosti u Srbiji.
Prisutne učesnike radionice u ime opštine Stara Pazova pozdravio je Goran Savić pomoćnik predsednika opštine zadužen za ekonomski razvoj i starteški marketing. Prezentaciju je imala Maja Matejić izvršni menadžer kompletnog projekta, koja je naglasila da će projekat trajati do kraja naredne odine, a odvija se etapno.
Info Stara Pazova 13.12.2013.
Povodom nagrada na likovnom konkursu „Železnica očima dece 2013,, koje su osvojili učenici iz osnovne i srednje škole Anton Skala, danas je ovu školu posetila delegacija kompanije Ruskih državnih železnica sa predstavnicima Medija centra srpskih železnica. Nagradjenim učenicima Siniši Živkoviću, Nenadu Mitroviću i Jovani Jovanović i školi uručeni su slikarski materijali. Dečji radovi izloženi su na tradicionalnoj izložbi "Železnica očima dece 2013", koja ove godine proslavlja jubilarni trideseti rođendan i otvorena je u sredu u velikoj galeriji Železničkog muzeja u Beogradu.
Info Stara Pazova 12.12.2013.
Danas je održana godišnja konferencija za novinare, na kojoj su o rezultatima rada u prethodnom periodu i o planovima za naredni period govorili predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević.
Predsednik Radinović je naglasio da je u 2013. godini sastavljen plan novog rukovodstva opštine Stara Pazova koji se ogleda u tri osnovna pravca, smera koja su najbitnija za naše sugrađane : socijalni program, infrastruktura u našim naseljima i privlačenje investitora kako stranih tako i domaćih. Za najbitnije strane investicije koje su već u fazi realizacije predsednik je istako kompaniju Deleze, Kvatro Hauses Paneli, Strejt Nova, Skanija, čijom finalizacijom će biti zaposlen veliki broj naših sugrađana. Smanjenju nezaposlenosti za 600 do 700 lica doprinele su i domaće kompanije, istakao je danas Radinović, a kao najbitnije projekte u narednom periodu istakao je izgradnju kanalizacione mreže na celoj teritoriji opštine, za koju je zainteresovana nemačka kompanija koja će u posao uložiti oko 35 miliona evra. Bitan projekat je i zamena javne rasvete novom led rasvetom koja će znatno uštedeti troškove, a u planu je i izrada projekta studije izvodljivosti upravljanja otpadnim vodama, čime bi za nekoliko godina Stara Pazova rešila problem otpada. 23. ili 24. decembra Skupština opštine će usvojiti i budžet koji će biti realan, najavio je predsednik istakavši kao najveći trenutni problem lokalne samouprave preveliku zaposlenost u javnim preduzećima. Direktor Direkcije za izgradnju Nedeljko Kovačević sumirajući godinu na izmaku nabrojao je sve značajnije infrastrukturne radove koji su završeni ali i one koji su još u toku, a za naredni period najavljuje uređenje centra Nove Pazove, izgradnju hale u Golubincima, vrtića u Belegišu, izmeštanje autobuskih stajališta u Novim i Starim Banovcima kao i uređenje centra Novih Banovaca. Planira se i početak radova na sanaciji putnog pravca Stari Banovci-Stara Pazova, izgradnja petlje na nadvožnjaku Nova Pazova-Stari banovci, istakao je ovom prilikom direktor Direkcije Kovačević.
Info Stara Pazova 12.12.2013.
Ni temperatura od -6 stepeni jutros nije sprečila zainteresovane pčelare da učeastvuju na IV Festivalu meda u Staroj Pazovi,koji se održavao pod sloganom “Pčelarenje, moje lepo zanimanje„. Organizatori festivala su Ekološki pokret Eko-san, Opština Stara Pazova, Turistička organizacija opštine i Udružanje pčelara Jedinstvo. Pored prodajne izložbe meda, pčelinjih proizvoda i rukotvorina održano je i predavanje na temu pčelarenje kao zanimanje u velikoj sali bele zgrade, a posetioci će takođe bili upoznati i sa aronijom i medom kao preventivom koja se može koristiti uz lek.
Učesnike festivala je pozdravila Libuška Laatoš načelnica za kulturu omladinu i sport, a festival je pozdravio i proglasio otvorenim Radoje Blagojević predsednik SO Stara Pazova.
Info Nova Pazova 12.12.2013.
Danas oko 13 casova u Kozaračkoj ulici u Novoj Pazovi, u spratnoj kući došlo je do požara. Jedna prostorija je bila u plamenu, a predpostavlja se da je uzrok požara neispravno grejno telo. Brzom intervencijom vatrogasaca iz vatrogasne jedinice Stara Pazova sprečeno je dalje širenje požara. U gašenju požara učestvovala su 2 vozila, a prema saznanjima sa lica mesta jedna mlađa osoba je lakše povređena.
Info Stara Pazova 12.12.2013.
Sava Stojkov, Mira Brtka, Janoš Mesaroš, samo su neki od od umetnika, koji izlagali u pazovačkoj Galeriji proteklih 10 godina. Sve je počelo 2003.godine kolektivnom izložbom 7 pazovačih akademskih slikara, a danas na izložbi povodom jubileja izlaže njih 15. Izložbu je otvorio Milorad Djurić, pomoćnik pokarajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje, koji je istakao značaj ovakvih galerijskih prostora i u manjim sredinama.
Rad Galerije od osnivanja podržava Opština Stara Pazova, što će tako biti i ubuduće, istakao je predsednik Djordje Radinović. Obeležavanju 10-te godišnjice Galerije prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, mesne zajednice Stara Pazova, umetnici.
Info Nova Pazova 11.12.2013.
Pripadnici policijske uprave u Sremskoj Mitrovici podneli su prijavu nadležnom tužilaštvu protiv Z.Z. (49) iz Nove Pazove, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo ucena u pokušaju. Kako se navodi u saopštenju koje je pristiglo u našu redakciju, osumnjičeni Z.Z. je poslao poruku jednom od odgovornih lica Opštine Stara Pazova kojom je zahtevao, da mu na unapred određenom mestu, ostavi 25.000 evra kako ne bi obelodanio krivična dela koja je ucenjeni, navodno počinio. Operativnim radom policija je indetifikovala pošiljaoca poruke, kod kojeg je pronađena kartica sa brojem sa kojeg je poruka poslata.
Info Stara Pazova 11.12.2013.
Besplatan seminar na temu pripreme za sastavlјanje finansijskih izveštaja za 2013. godinu i primena novih propisa iz oblasti računovodstva i poreza, održan je danas u velikoj sali Bele zgrade, zahvaljujući predsednici Skupštine preduzetnika opštine Stara Pazova Radi Žugić, a u organizaciji Saveza računovođa i revizora Srbije i Udruženja Stara Pazova i Inđija.
Predavač na seminaru bila je mr Snežana Mitrović, koja je u izjavi za RTVSP istakla veliku važnost održavanja edukativnih seminara kako bi svi preduzetnici i knjigovođe pravili kvalitetne izveštaje u skladu sa zakonskim propisima i time izbegli kaznene odredbe za eventualne greške. Mr Mitrović je iskoristila ovu priliku i pozvala sve poreske obveznike da se učlane u Savez računovođa i revizora Srbije i kroz njihovu štampanu literaturu i redovne seminare dobiju objašnjenja o aktuelnim zakonskim regulativama. Predsednica Skupštine preduzetnika opštine Stara Pazova Rada Žugić smatra da ovakvi seminari koriste i knjigovođama i preduzetnicima da dobiju pravu i tačnu informaciju kako bi lakše i pravilnije poslovali.
Info ostalo 11.12.2013.
Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili Ž.B.(48) iz okoline Pećinaca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. On se tereti da je pod uticajem alkohola udario suprugu a zatim u kuću uneo flašu benzina i nož, te supruzi i kćerki pretio da će ih ubiti i zapaliti. Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Pripadnici ove Policijske uprave su takođe uhapsili Ž.N. (28) iz Laćarka, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo, teška telesna povreda i šest teških krađa. Ž.N. se tereti da je u poslednjih dvadesetak dana, u naselju Stari most u Sremskoj Mitrovici, iznenada i na prepad, pritrčavao sa leđa starijim i nemoćnim ženama koje bi odgurnuo a zatim iz ruku otimao torbe i novčanike, u kojima su se nalazili novac, čekovi, kartice, dokumenta, mobilni telefoni. Novac je trošio na svoje potrebe, a ostalo bacao u kontejnere i žbunje. Sačekivao je žene koje su išle sa pijace ili iz prodavnice, na stepeništu zgrade, koje nisu mogle da se brane. U jednom prepadu, 70-godišnja starica je pala na beton i zadobila prelom ruke i povrede glave. Drugu ženu je gurnuo sa leđa i kada je pala na kolena, stavio joj ruku na glavu i oteo novčanik. Ž.N. će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.
Info Stara Pazova 11.12.2013.
Pod sloganom “Pčelarenje, moje lepo zanimanje„ sutra će biti održan Četvrti festival meda u Staroj Pazovi u organizaciji Ekološkog pokreta Eko-san, Opštine Stara Pazova, Turističke organizacije opštine i Udružanja pčelara Jedinstvo. Pored prodajne izložbe meda, pčelinjih proizvoda i rukotvorina, biće održano i predavanje na temu pčelarenje kao zanimanje u velikoj sali bele zgrade, a posetioci će takođe biti upoznati i sa aronijom i medom kao preventivom koja se može koristiti uz lek.
Svečano otvaranje festivala meda uz prigodan kulturno-umetnički program biće u 10 časova, dok Festival meda sa prodajom počinje već od 8 časova, a predavanje o pčelarenju je predviđeno za 11 časova.
Kultura Stara Pazova 11.12.2013.
Na tradicionalnoj godišnoj izložbi članova Udruženja likovnih umetnika Stara Pazova, predstavlja se 34 autora sa 40 radova. Ova godina bila je za likovne stvaraoce jedna od uspešnijih. Dva plasmana na republičku smotru i jedna pohvala na pokrajinskoj smotri likovnog stvaralaštva govore, da Stara Pazova postaje i centar likovne umetnosti, istakla je Zorica Opavski, predsednica Udruženja.
Nisu likovni stvaraoci predstavili samo sebe širom Srbije, već i Staru Pazovu, zato će od lokalne samouprave i budućnosti imati podršku, istakla je otvarajući izložbu Ljibuška Lakatoš, načelnica Odeljenja za kulturu, omladinu i sport, a u programu su učestvovali Ivana Lalić na klarinetu i Vladimir Turčan na violi.
Kultura Stara Pazova 11.12.2013.
Sremsko veče održano sinoć povodom 135 godina staropazovačke biblioteke bilo je spontano i veselo i sa brojnim učesnicima. Radivoje Prokopljević- Proka je predstavljajući svoj dosadašnji umetnički rad u goste pozvao brojne sremske pisce. Ratko Ratković istoričar, Predrag Beljin gajdaš, Milica Kotrljanović iz Inđije, Predrag Banjeglav, Đorđe Ćirković i Nikola Ninković, pisci, Milan Dudić Mića glumac i Milica Dudić, recitator.
Pesme Radivoja Prokoljevića–Proke ne samo da opisuju Srem i Sremce, one odišu sremačkim mentalitetom, naravima, običajima, a druženje sa brojnim umetnicima čuveni Proka je završio poznatom pesmom o Slanini. Lepoti ovog književnog susreta doprineli su i učenici muzičke škole Mr. Ljubinka Lazića.
Info Stara Pazova 10.12.2013.
Staropazovački Dom zdravlja će u narednoj godini intenzivno raditi na razvijanju i unapređenju preventivne zdravstvene zaštite, rekao je juče gostujući u emisiji „Strogo lokalno„ direktor dr Rada Inđić. U planu je nabavka još jednog ultrazvučnog aparata u Novoj Pazovi, a u saradnji sa lokalnom samoupravom planira se izmeštanje i koncentrisanje Hitne službe na jednom mestu, istakao je dr Inđić.
Prema rečima doktora Inđića, u staropazovačkom Domu zdravlja uskoro bi trebalo da počne sa radom Endokrinološka ambulanta. Endokrinolog sa Bežanijske kose će sa dijabetičarima raditi dva puta mesečno, pri Internističkoj ambulanti.
Info Stara Pazova 06.12.2013.
V.LJ. sedamdeseto godište povređen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila jutros nešto pre 8 časova na vrhu nadvožnjaka na putnom pravcu Stara Pazova - Vojka u direktnom sudaru dva vozila. Teretno vozilo, “Tojota hajluks” je usled neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, udarilo u automobil marke “Ford” u kojem se nalazio poveređeni V.LJ. Povređeni je zatim prevežen u Kliničko - bolnički centar Zemun gde mu je konstatovana povreda glave i serijski prelom rebara.
Info Stara Pazova 06.12.2013.
Iako znatno kasnije nego ranijih godina, a zbog radova u parohijskom domu Jesenji bazar odeće i obuće će biti ipak biti organizovan. Aktiv žena koji radi pri Slovačkoj evangeličkoj crkvi kao organizator završio je pripreme i Jesenji bazar odeće i obuće že biti otvoren u ponedeljak popodne. Do petka svako popodne od 14 do 19 časova u novom parohijskom domu ove crkve posetioci mogu po pristupačnim cenama kupiti odeću i obuću.
Info Nova Pazova 05.12.2013.
U staropazovačkoj opštini ima podnetih 9 hiljada 209 zahteva za legalizaciju nelegalnih objekata, od čega je dvadesetak podneto po novom Zakonu o legalizaciji, izjavio je za RTV Stara Pazova Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. U Novoj Pazovi, u blokovima 9 i 9 A, koji su obuhvaćeni zonom ograničene i zabranjene gradnje zbog blizine Batajničkog aerodroma, nelegalno je između 700 i 900 objekata i parcela. Vuksan je rekao da Odeljenje za urbanizam i građenje u stalnim kontaktima sa Ministarstvom odbrane pokušava da nađe rešenje ovog problema.
Kultura Stara Pazova 05.12.2013.
Specifičnom naracijom u desetercu, uz korišćenje izvornih njegoševskih jezičkih izraza sinoć je Miro Vuksanović član Srpske Akademije nauka i umetnosti, uravnik biblioteke Matice Srpske, pisac nagrađivan brojnim priznanjima, povodom 200 godišnjice od rođenja Petra Petrovića Njegoša u staropazovačkoj biblioteci održao besedu velikom poeti. Interpretirajući svoja dva teksta inspirisana Njegošem on je podsetio na značaj krsta u Gorskom vjencu, a u drugom tekstu govorio o problemima sa kojima se veliki pesnik, vladika i državnik susretao.
O tome koliko je puta sahranjivan, sa kakvim se sve predrasudama susretao. Veče je ulepšala i pesma Marije Radivojević koja je odabranim numerama doprinela lepoj atmosferi ove književne večeri.
Info Stara Pazova 04.12.2013.
Proslava Dana 204. Vazduhoplovne brigade održana je sinoć, po treći put u Muzeju vazduhoplovstva u Surčinu. Bila je to prilika da se uz druženje sa pripadnicima ove jedinice, dodele Plakete za Lice godine. Dobitnici plakete su vredni i odani ljudi koji su čitave 2013. godine svojim radom, trudom i stvaralaštvom unapredili rad 204. vazduhoplovne brigade bez straha i bez i najmanje predrasude. Takođe ove plakete predstavljaju simbol zahvalnosti svim licima koja su pružila podršku 204-oj vazduhoplovnoj brigadi.
Inače, ova godina je i u znaku obeležavanja 85 godina od formiranja herojskog Šestog vazduhoplovnog lovačkog pukta koji je svojim epskim jurišom 1941. godine ušao u istoriju Srbije i srpskog naroda. Svečanost 204. vazdruhoplovne brigade podržali su: Opština Stara Pazova, Humanitarna organizacija Bell hospis, muzički ansambl iz Zemunske muzičke škole kao i orkestar svetskog ranga, Sanja lić i Balkanika.
Kultura Stara Pazova 04.12.2013.
Pored tradicionalnih godišnjih koncerata Kulturno-umetničkih društava i folklornih ansambala, iz bogate ponude Centra za kulturu izdvaja se nekoliko programa: monodrama Glumac je glumac, koju izvodi Zijah Sokolović, hit 3D film "Hobiti" i muzički program za decu Zimske čarolije. Javnog dočeka Nove godine na gradskom trgu neće biti, ali gotovo da nema dana bez nekog kulturnog sadržaja. Već sutra uveče u holu pozorišta biće koncert ozbiljne muzike, koji pripremaju polaznici muzičke škole Ljubinka Lazića iz Vojke.
Sport Stara Pazova 04.12.2013.
Marko Mihajlović, Danijel Vukašinović i Stefan Matić, učenici V-1 razreda Osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki“ u Staroj Pazovi, osvojili su prvo mesto na školskom prvenstvu Vojvodine i na Kupu Srbije u ekipnom takmičenju u karateu u borbama. Marko, Danijel i Stefan su reprezentativci Srbije u karateu, već pet godina vredno treniraju u Karate klubu “Front“ iz Stare Pazove i beleže vrhunske razultate. Ovom uspehu doprineli su i Sara Aleksić, učenica drugog i Marko Blanuša, učenik prvog razreda. Škola Pinki je dobila diplomu za osvojeno prvo mesto na školskom prvenstvu, koju je dodalio Karate savez Vojvodine.
Info Stari Banovci 04.12.2013.
U nedelju je u požaru izgorela kuća Srđana Jovanovića, u Starim Banovcima, nedaleko od lovačkog doma. Sedmočlana porodica Srđana i Vesne Jovanović ostala je bez krova nad glavom, a do požara je došlo kada je pao dimnjak s krova. Njih dvoje imaju petoro male dece, nužni smeštaj našli su u svega nekoliko kvadrata kod sverkve Marice. Osnovna škola „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima pokrenula je odmah humanitarnu akciju, juče je uručen deo sakupljene pomoći, a Daliborka Jovanović, pedagoški asistent u školi, apelovala je da se Javnost uključi u zbrinjavanje ove porodice. Kontakt telefon Srđana Jovanovića je: 064-56-1-22-55.
Info Stara Pazova 03.12.2013.
Do sada je u Opštini Stara Pazova podneto 9 hiljada 209 zahteva za legalizaciju objekata, od čega je dvadesetak novih koji su podneti posle 1. novembra, kada je stupio na snagu novi Zakon o legalizaciji, rekao je u razgovoru za RTV Stara Pazova Miodrag Vuksan, načelnik Odeljenja za urbanizam i građenje. Nerešeno je 5 hiljada i 853 zahteva, a najviše ilegalno podignutih objekata je u Novoj Pazovi u bloku 9 i 9 A, rekao je Vuksan.
Kultura Nova Pazova 03.12.2013.
U Galeriji KPC Nova Pazova sinoć je otvorena samostalna izložba likovnih radova Filipa Korolije. Od svoje 4. godine on je član Likovne radionioce KUD-a Mladost u Novoj Pazovi i sa svojih 13 godina ima iza sebe nekoliko kolektivnih izložbi i radionica. Samostalno je izlagao u Dečijem kulturnom centaru u Beogradu 2012. godine i dobitnik je nagrade „Mali Pijer“ za karikaturu 2007. godine. Otvarajući izložbu, dr Velimir Karavelić akademski vajar, doktor metodike likovne kulture istakao je da je Filip jako talentovan i darovit sa jasnim smislom za liniju i da je on veliki crtač. Preko 100 crteža ovom mladog umetnika u Galerii KPC Nova Pazova biće izloženo narednih 15 dana.
Info Vojka 03.12.2013.
Nepoznata lica su u noći između petka i subote u nekoliko domaćinstava u Vojki u Svetosavskoj ulici, otuđila stoku i priključne mašine u vrednosti od tri hiljade evra. Oštećeni domaćini kažu da je krađa izvršena u gluvo doba noći tako što su lopovi prvo obezbedili prolaz u ekonomski deo domaćinstava, od jednog domaćina ukrali su prikolicu u koju su potom natovarili stoku od ostalih oštećenih. Sumnja se da je sa lopovima bio neko ko dobro poznaje domaćinstva koja su pokradena.
Ovakve krađe su učestale poslednjih godina u Vojki, krade se suvo meso, alat, semenska roba, pa čak i krupna stoka. Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su izvršili uvuđaj na licu mesta.
Kultura Vojka 03.12.2013.
U Muzičkoj školi mr Ljubinka Lazića u Vojki u subotu uveče je održan javni čas na kojem je 16 učenika klavira, violine, gitare, tambure i električne gitare izvelo bogat program klasičnih i popularnih kompozicija. Svi učenici su se uspešno predstavili, naročito zahtevan program su izvele Kristina Blažić i Aleksandra Kočijašević, učenice četvrtog razreda klavira i Nemanja Vukelić, četvrti razred gitare, a mr Ljubinko Lazić je najavio da će njegovi učenici u četvrtak 5. decembra imati koncert u holu Pozorišne sale i još nekoliko nastupa tokom decembra, a godinu će tradicionalno završiti novogodišnjim koncertom u Vojki.
Info Stara Pazova 03.12.2013.
Više od mesec dana istovremeno teku radovi na renoviranju Slovačke evangeličke crkve i starog parohijskog doma. Ovih dana su se radovi intenzivirali i polako se privode kraju. U crkvi je promenjena elektro-instalacija, jedan deo zidova je već omalterisan a treba još da se zamene prozori i vrata. U starom parohijskom domu promenjeni su prozori a u novom postavljeni su podovi. Kako se očekuje radovi bi trebalo da se završe ovih dana a kako bi Božićna misa 24. decembra bila u crkvi.
Info Nova Pazova 03.12.2013.
Jutros je Vladika Sremski Vasilije uz sasluženje sveštenika novopazovačkog Mileta Jokića i drugih sveštenih lica osveštao prostorije nove Crkve pri garnizonu Batajnica.Crkva je dobila ime Svetog proroka Ilije,a namenjena je svim vojnicima i oficirima koji žele da upražnjavaju verske obrede i običaje. Vladika Sremski Vasilije rukopoložio je i sveštenika oca Nemanju koji će služiti u ovoj crkvi. Na svečanoj ceremoniji osveštenja prisutan je bio i komandant batajničkog garnizona Nenad Bandić, kao i svi oficiri iz ovog garnizona.
Tokom današnjeg dana biće obeležen i Dan 204 vazduhoplovne brigade batajničkog garnizona svečanom stajankom tokom prepodneva, u znak sećanja na 2 decembar 1949 godine kada je formiran lovačko-avijacijski puk, čije tradicije nastavlja i neguje ova 204 vazduhoplovna baza. Centralna manifestacija biće održana sutra u muzeju ratnog vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla, gde će biti priređen i bogat kulturno umetnički program.
Info Stara Pazova 03.12.2013.
Dan 204 vazduhoplovne brigade batajničkog garnizona, 2 decembar obeležen je danas svečanim defileom jedinica, dodelom pohvala i priznanja zaslužnim pojedincima, oficirima i vojnicima ove brigade.Podesćajući na istorijat brigade i govoreći povodom praznika komandant 204 vazduhoplovne brigade brigadni general Predrag Bandić je govoreći pred svečanim strojem podsetio na slavnu prošlost i istakao da se i danas čine napori da se osavremeni ovaj rod vojske i uključi i sve savremene tokove.
2 decembar se obeležava u znak sećanja na 2. decembar 1949. godine kada je formiran prvi lovačko-avijacijski puk, čije tradicije nastavlja i neguje ova 204 vazduhoplovna baza. Centralna manifestacija obeležavanja Dana 204 vazduhoplovne brigade biće održana sutra u muzeju ratnog vazduhoplovstva na aerodromu Nikola Tesla, gde će biti priređen i bogat kulturno umetnički program.
Info Stara Pazova 02.12.2013.
Košarkašice Stare Pazove poražene su u devetom kolu Prve ženske lige Srbije sinoć na svom parketu od Šapca sa 66:57. Bio je to deveti poraz staropazovčanki u prvenstvu pa se sa devet bodova i dalje nalaze na poslednjem mestu na tabeli. U devetom kolu Prve Regionalne lige grupa Sever košarkaši Dunava iz Starih Banovaca pobedili su u Belegišu Rumu sa 99:78, Stara pazova je izgubila od Hajduka u Kuli sa 64:63, a Nova Pazova je poražena u Žitištu od ekipe Sveti Đorđe sa 97:62.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.