Vesti u poslednjih nedelju dana
starije vesti se nalaze u arhivi

Život Stara Pazova 29.05.2017.
U prisustvu velikog broja vernika, juče su u Staru Pazovu donete Mošti svetih novomučenika Jasenovačkih. Iz manastira Jasenovac mošti je ispred zgrade opštine doneo njegovo preosveštenstvo episkop Pakračko – slavonski Jovan, a zatim su u litiji prenete u hram Svetog proroka Ilije gde ostaju zauvek. U hramu je služena Sveta Arhijerejska liturgija, a njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije unapredio je u čin protojereja, jereja Nikolu Despota, privremenog paroha pri hramu Svetog proroka Ilije. Protoprezviter Srđan Đurđević, paroh hrama Svetoga proroka Ilije, na osnovu odluke Svetog arhijerejskog sabora SPC, odlikovan je Naprsnim krstom koji se nosi o vratu na jednostrukom zlatnom lancu i unapređen u zvanje visokoprečasnog protoprezvitera stavrofora.
Život Nova Pazova 29.05.2017.
U novopazovačkoj Osnovnoj školi “Rastko Nemanjić – Sveti Sava” na petom Festivalu nauke “Razigrana nauka – čista petica”, učenici viših razreda demonstrirali su ekperimente iz fizike, hemije, biologije i informatike. Preko hiljadu đaka ove škole imalo je priliku da vidi princip rada klatna, proizvodnju električne energije iz limuna, zatim građu ljudskog tela, rad robota i drugo. Učenici nižih razreda sa kojima smo razgovarali oduševljeni su ekperimentima iz hemije, mešanjem supstanci, programiranjem i kretanjem robota, a Strahinja Blagojević, direktor škole podsetio je da se ideja rodila pre pet godina na inicijativu učenika i nastavnika i istakao da je presudna želja đaka da pokažu šta su naučili.
Život Stara Pazova 24.05.2017.
Svako dete u određenom periodu života biva u opasnosti od pojave različitih telesnih deformiteta. Roditelji često reaguju tek onda kada telesni deformitet poodmakne u kritičan stadijum, dok s druge strane telesne deformitete kod odraslih nije moguće otkloniti. Ova činjenica opredelila je dva mlada profesora sporta i fizičkog vaspitanja da istraže ovu oblast i osnuju Centar korektivne gimnastike u Novom Sadu. Zabrinjavajući je podatak da na uzorku od preko 700 dece samo jedno nema nijedan oblik deformiteta, pokazuje istaživanje Ksenije i Miće Radakovića, trenera korektivne gimnastike i kineziterapeuta. Kako bi se sprečio nastanak i pojava telesnih deformiteta, pre svega kod dece, preporučljivo je baviti se korektivnom gimnastikom koja podrazumeva, između ostalog, terapiju pokretom. Preporuka stručnjaka je da bi tri puta nedeljno trebalo praktikovati vežbe korektivne gimnastike 45 minuta za decu do 75 minuta za odrasle.
Firma Eurostroj iz Stare Pazove zapošljava trgovca u maloprodajnom objektu Praktiker. Pored rasvete i elektromaterijala, u prodavnici Praktiker u ponudi je širok asortiman šrafovske robe, ručnog, baštenskog i elektro alata, profi i hobi program. Ako ste komunikativni, vredni, imate iskustvo rada kao trgovac, prijavite se ili nam dostavite Vašu radnu biografiju.Poželjno je da kandidati budu elektotehničke struke ili da imaju osnovno znanje u navedenoj oblasti. Zainteresovai kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj: 063/267 032, ili poslati svoju radnu biografiju na e-mail: hr.mng@eurostroj.rs.
Potrebni radnici za rad u perionici veša u Staroj Pazovi.Zainteresovani kandidati više informacija mogu dobiti na telefon broj 069/40-51-500 kao i na broj telefona 063/24-41-76.
Firmi Moto-plast doo koja se bavi proizvodnjom folije, potrebni proizvodni operateri sa ili bez radnog iskustva za rad u proizvodnom pogonu u Novoj Pazovi. Rad je organizovan u smenama. Svoju radnu biografiju sa nazivom pozicije za koju konkurišete,zainteresovani kandidati mogu poslati na e-mail adresu: info@motoplast.rs ili doći lično u prostorije firme u ulici Njegoševa 111 u Novoj Pazovi.Za više informacija zvati na telefon broj 022/323-584 kao i na broj 022/323-364 svakog radnog dana od 8 do 16 časova.
Potrebni radnici muškog pola , za rad na presama u proizvodnji bakelitnih toalet dasaka. Zainteresovani kadidati sve informacije mogu dobiti na telefon broj 063/450-426 u periodu od 08 do 14 časova.
Predstavništvu kanadske firme Integrity iz Stare Pazove, potrebni radnici u proizvodnji. Prijave na telefone 022/310-147 i 060/508-0844 ili doći lično u sedište firme Golubinački put bb.
Stovarištu Šovljanski iz Starih Banovaca hitno potrebna dva fizička radnika. Za više informacija doći lično na adresu Grčka 2, ili pozvati na telefon broj 022/310-608.
Usled proširenja proizvodnih kapaciteta kompanija IGB AUTOMOTIV raspisuje konkurs za prijem 100 radnika u proizvodnom pogonu u Inđiji. Konkurs je otvoren do 1. juna. Prijave i biografije možete poslati na e-mail adresu prijava@bauerhin.rs ili direktno predati u kompaniji.
Potrebne žene za prodaju sladoleda u Novoj i Staroj Pazovi.Zainteresovane kandidatkinje mogu se javiti na broj telefona 060/5108333.
Kompaniji DIS su potrebni mladi, vredni i ambiciozni ljudi na sledećim pozicijama u marketu u Novoj Pazovi: prodavac- izlagač, kasir, prodavac na odeljenju voća i povrća, prodavac na odeljenju delikatesa i gotovih jela, mesar, magacioner, referent nabavke, poslovođa, vozač- dostavljač, Direktor marketa. Prijave sa kratkom biografijom i fotografijom posalti na hr@dis.rs ili se prijavite putem upitnika na sajtu www.dismarket.rs. Konkurs je otvoren do kraja juna.